Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: "Koliko je tacna Astrologija? ~ Anketa "  
100%
99%
90%
70%
51%
manje od 20%
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Koliko je tacna Astrologija? ~ Anketa "  (Pročitano 32727 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1366
Zastava south of heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
u astrologiji stvarno ima istine. da je sve supljak, ne bi bilo moguce da neko na osnovu poznavanja horoskopa pogodi neciji znak, a ja (iako se jos stelim) to skoro uvijek iz prve uspjevam. Smile

ono sto po meni umanjuje vrijednost astrologije, i sto je glavni razlog sto mnogi misle da je suplja, je to da se uglavnom koncentrise na pozitivne osobine, a vrlo rijetko na negativne. a i ako se spominju, jako su ublazene. na kraju svi ispadnemo pametni, senzualni, zanimljivi, eroticni, intuitivni, sposobni, duhoviti... Smile Smile
yeah,ne znam zashto tako preteruju sa dobrim osobinama...ispada da su 100% strelcheva "borci za pravdu,koji okupljaju shiroke mase i usmeravaju ih u smeru filozofije,dobrote itd".hm..pa svaka 12-a osoba ovog sveta je strelac  Smile pishu uglavnom o dobrim osobinama,dobrim dogadjajima,dobri predznacima...i loshe stvari su deo astrologije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ljudi, vodite ljubav a ne rat

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2109
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung d900
Citat
Makishon
Uzmi knjigu Točak sudbine od Imširagića pa pročitaj o slobodnoj volji,
Mozda sam ja procitao a oni koji nisu, kako da znaju?  Smile

Citat
... nemam vremena za objašnjavanje Smile
Posto volis da citas, kad budem potpuno zavrsio moju knjigu i nasao sponzora, dobijas jedan primerak besplatno  Smile

Citat
milosch5
yeah,ne znam zashto tako preteruju sa dobrim osobinama...ispada da su 100% strelcheva "borci za pravdu,koji okupljaju shiroke mase i usmeravaju ih u smeru filozofije,dobrote itd"
Ko kaze da nemaju lose osobine?

Ljudi se analiziraju kroz Natalnu kartu a ne horoskopski znak...

Citat
pa svaka 12-a osoba ovog sveta je strelac
Statisticki ne znam, a teorijski znam, svaka 12-a osoba ima Sunce u Strelcu, pa svaka 30*12=360-a osoba ima Sunce na istom stepenu (posto sazvezdje ima 30 stepeni),  a da ne pricam o razlicitim aspektima sa Suncem,  pa sa razlicitim telima, u razlicitim kucama...  i jos dosta faktora...

E sad ja tebe pitam, jel je svaki Strelac isti?  Smile

Citat
pishu uglavnom o dobrim osobinama,dobrim dogadjajima,dobri predznacima...i loshe stvari su deo astrologije.
Cinjenica je da se pise vise o dobrim stvarima, ali Astrologija nije tu da zaplasuje narodne mase, nego da pomogne i vrati optimizam...

Sta vredi da ti Astrolog kaze neke lose stvari koje ne mozes da promenis i koje ne zavise od tebe???
IP sačuvana
social share
Fatalan
Osnovno zivotno pravilo glasi:  Nema pravila
Edit by ziledin: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1366
Zastava south of heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Ne,ja sam nashao neku knjigu o ast. i u njoj pishe iskljuchivo o znacima a malo o aspektima i kucama...prochitao sam sve o strelcu i malo mi je muka bilo...sve odlichno,odlichno,odlichno...laik bi mogao da zakljuchi pogreshne stvari...treba tu da pishe i o aspektima i kucama,jer je to shto odredjuje karakter ne samo znak...optimizam je u toj knizi prevelik...nema nishte loshe u tome da ti astrolog kaze i loshe stvari,najbitnije je da pogodi...moze samo latentno da shalje optimizam,inache nije to to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Fatalni,
prvo me pitaš za moje mišljenje o slobodnoj volji - ja ti preporučila knjigu (jer nemam vremena da objašnjavam, tema je poprilično diskutabilna) gde možeš da pročitaš nešto o tome sa čime se ja u potpunosti slažem.
A ti mi na kraju spominješ ''ostale'' ?
Da si pročitao to u Imširagićevoj knjizi (pošto si tako tajnstven i nedokučiv sa onim delom ''možda sam pročitao'') ovo o slobodnoj volji me ne bi ni pitao. Ili iza toga stoji nešto drugo?
Stvarno ne želim više da gubim vreme na objašnjavanje nekih stvari što bi naravno odvelo - nikuda...

Čak i ova tema gde ti postavljaš pitanje ''koliko je astrologija precizna'' i stavljaš neke procente je zaista bezveze...zbog toga sam i spomenula tu ''slobodnu volju''.
I kome ti postavljaš to pitanje - svim forumašima ili astrolozima? Pošto, da bi ti neko odgovorio na to i da bi ti došao do nekog zaključka trebaju ti osobe sa debelom astrološkom praksom. Zato čitaj šta o tome kažu astrolozi (eto Imširagić, Dupor, Stiven Arojo - preporuka).

Da li će astrološka prognoza biti precizna - zavisi od mnogo toga u natalnoj karti, odnosno upravo to koliko slobodna volja ima uticaja na čoveka čiju kartu tumačiš (što opet možeš proveriti u natlanoj karti). Takodje, karakter te osobe, život te osobe...sve. Treba ići u dubinu, a ne kopati po površini, a za to treba mnogo mnogo znanja.

Toliko. Pozdrav
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2109
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung d900
Idemo redom:

Citat
milosch5
Ne,ja sam nashao neku knjigu o ast. i u njoj pishe iskljuchivo o znacima a malo o aspektima i kucama...prochitao sam sve o strelcu i malo mi je muka bilo...sve odlichno,odlichno,odlichno...laik bi mogao da zakljuchi pogreshne stvari...treba tu da pishe i o aspektima i kucama,jer je to shto odredjuje karakter ne samo znak...optimizam je u toj knizi prevelik..
Postoji to i onda je pod znakom pitanja sama tacnost Astrologije. Nadam se da laik nece ostati na toj jednoj knjizi  Smile

Citat
nema nishte loshe u tome da ti astrolog kaze i loshe stvari,najbitnije je da pogodi

A psiha coveka? Nema sa tim igre.
Astrolog ne treba da se proslavi nego da pomogne.
Ja zato insistiram da onaj ko se bavi Astrologijom mora da zna elementarne stvari iz psihologije...

Citat
moze samo latentno da shalje optimizam,inache nije to to.
Treba da salje optimizam u okviru mogucnosti iz same Natalne karte.

Citat
Makishon
prvo me pitaš za moje mišljenje o slobodnoj volji - ja ti preporučila knjigu (jer nemam vremena da objašnjavam, tema je poprilično diskutabilna) gde možeš da pročitaš nešto o tome sa čime se ja u potpunosti slažem.
A ti mi na kraju spominješ ''ostale'' ?
Pa nismo samo ja i ti na ovom forumu.

Citat
Da si pročitao to u Imširagićevoj knjizi (pošto si tako tajnstven i nedokučiv sa onim delom ''možda sam pročitao'') ovo o slobodnoj volji me ne bi ni pitao. Ili iza toga stoji nešto drugo?
Nisam procitao nijednu knjigu i ne znam nista o Astrologiji, sad mozes mirno da spavas...  Smile

Citat
Stvarno ne želim više da gubim vreme na objašnjavanje nekih stvari što bi naravno odvelo - nikuda...
Čak i ova tema gde ti postavljaš pitanje ''koliko je astrologija precizna'' i stavljaš neke procente je zaista bezveze...zbog toga sam i spomenula tu ''slobodnu volju''.
I kome ti postavljaš to pitanje - svim forumašima ili astrolozima? Pošto, da bi ti neko odgovorio na to i da bi ti došao do nekog zaključka trebaju ti osobe sa debelom astrološkom praksom. Zato čitaj šta o tome kažu astrolozi (eto Imširagić, Dupor, Stiven Arojo - preporuka).
Nije obavezno da ucestvujes u svakoj temi.

Citat
Da li će astrološka prognoza biti precizna - zavisi od mnogo toga u natalnoj karti, odnosno upravo to koliko slobodna volja ima uticaja na čoveka čiju kartu tumačiš (što opet možeš proveriti u natlanoj karti). Takodje, karakter te osobe, život te osobe...sve. Treba ići u dubinu, a ne kopati po površini, a za to treba mnogo mnogo znanja.
Jeste, samo ja licno mislim da ta slobodna volja ima nekih 4-5% uticaja na zivot, koliko je i iskoriscen prosecan ljudski mozak sve ostalo je sudbina...
« Poslednja izmena: 01. Dec 2007, 00:38:51 od fatalan »
IP sačuvana
social share
Fatalan
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Jeste, samo ja licno mislim da ta slobodna volja ima nekih 4-5% uticaja na zivot, koliko je i iskoriscen prosecan ljudski mozak sve ostalo je sudbina...

To je medju prvim rečenicama u Imširagićevoj knjizi pod temom Slobodna volja.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2109
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Samsung d900

To je medju prvim rečenicama u Imširagićevoj knjizi pod temom Slobodna volja.  Smile
Ja ti rekao da nisam procitao nijednu knjigu, rodjen sam sa predznanjem  Smile
IP sačuvana
social share
Fatalan
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Pa ovu pročitaj i shvatićeš da imamo isto mišljenje o slobodnoj volji Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2109
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Samsung d900
Pa ovu pročitaj i shvatićeš da imamo isto mišljenje o slobodnoj volji Smile
 Smile
Javi se na pp imam nesto veoma bitno za tebe  Smile
IP sačuvana
social share
Fatalan
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2109
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Samsung d900
Pristup Astrologiji

Astrologija je danas pre svega najbolji primer univerzalisticke filozofije,znaci filozofije koja spaja sve,sadrzi sve,moze ici u bilo kom pravcu-moze biti iskoriscena za sve,nauku,umetnost.....

Smatram da prakticna upotreba te filozofije kao konkretnog obrasca u vidu natalne karte, moze posluziti kao neka smernica za posmatranje odredjene osobe,objekta,dogadjaja....pri cemu se nalaz iz karte ne uzima kao definitivno misljenje vec kao nesto sto se treba potvrditi drugim metodima......
A naucno istrazivanje treba da utvrdi nivo i znacaj prakticne primene astrologije......

Mislim da je za razvoj astrologije /kao i drugih nauka/ vazan logicki i iskustveni pristup..
Ako suvise dominira iskustveni,ako sama logika nije dovoljno upotpunjena,problematicno je precizno odrediti koji deo nebeske pojave tacno dovodi do kog dela zemaljske pojave !

Bitni su nacini pripajanja astrologije zvanicnoj nauci...i koliko se u tome vec uradilo ?
Nucno dokazivanje astrologije nije vazno samo da bi astrolozi likovali nad naucnicima,vec je to nezustavljiv,logican nastavak razvoja jedne discipline,ka spajanju sa drugim disciplinama, metodima, i ljudima koji bi tako osvesceni mogli dati svoj doprinos astrologiji preko svoje nauke i obrnuto !....

Smatram da bi jedno posteno istrazivanje pre svega psiholoske astrologije podrazumevalo upotrebu odgovarajucih psiholoskih testova od strane posmatrane grupe, s jedne strane,i popunjavanje tih istih testova od strane astrologa samo na osnovu karte sa druge strane,i na kraju utvrdjivanje slaganja odgovora .Naravno da bi sigurno bilo znacajno stvaranje testova koji bi bili vise pogodniji astroloskom pristupu astrologiji..
Jedan drugaciji nacin,veoma jednostavan, me intrigira i veoma me zanima kakva bi mu bila uspesnost.Radi se o tome da prosto imas horoskope odredjene grupe ljudi istih ili slicnih godista,proucis ih ,a posle upoznajes te ljude odredjenom dinamikom(simultano ili sukcesivno)odredjeno vreme i pokusavas svakom da pripojis njegov horoskop,procenat uparenih nesto bi govorio ,pri cemu ovaj nacin dokazivanja bi ,naravno, mogao da ide i uz fiziognomski pristup,a postoji mogucnost da bi mogao da ide u odredjenoj meri i samo uz fiziogn.pristup, znaci pogledas lica,konstitucije i pripojis karte ( ovo kazem jer me posebno zanima fiziognomika odnosno astrofiziognomika i voleo bih tako nesto da probam ! )

Isti ovaj metod bi se mogao izvesti i u grupi astrologa,koji ne poznaju jedni druge,gde bi svako pokusao da otkrije druge na osnovu karte !

Takodje,standardan pristup isto moze imati znacaja u istrazivanju, gde ja nekom ispricam sta vidim u njegovoj karti,a ta osoba mi posle kaze koliko sam tacan,pri cemu je ovde problem sa sugestibilnim i nedovoljno samosvesnim osobama !

Izvor
IP sačuvana
social share
Fatalan
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.