Charles Bukowski "Bludni sin" Surovi zivot opisan na surovi nacin. Obavezno procitati ako nisi ljubitelj ljubavnih romana i slicnih gluposti. Dalje... Salinger "Lovac u zitu" trebam li uopste komentarisati? Dalje... "Sofijin svet" (nisam sigurna za ime pisca) Istorija filozofije na zanimljiv nacin Dalje... "Autostoperski vodic kroz galaksiju" Douglas Adams Najvece djelo najveceg pisca Ako hoces jos, samo reci
Autor sva četiri romana je Fjodor Mihajlovič Dostojevski. A crtica o radnji.... preteško. Ali uložiš li vrijeme i pročitaš nešto nećeš zažaliti, a vjeruj mi koristit će ti.
E, da i MORAM napomenuti Paulo Koeljo "Veronika je odlucila da umre" Da shvatis da smo svi mi u sustini ludi. A inace, sto se Koelja tice, stvarno ne znam sta da mislim. Prvo sam citala "Petu goru", i nije mi se svidjela, zatim me "Alhemicar" odusevio, pa sam se opet razocarala kad sam citala "Djavo i gospdjica Prim", da bi me opet Veronika potpuno oborila s nogu, i natjerala da danima razmisljam o njoj. Cudno...
Zlocin i kazna je ok knjga, jedina od lektire koja me nije smorila...Da samo mozete da cujete kako sam je odgovarao pre neki dan...Roknuo dve babe, smuvala se njegova sestra sa onim likom itd...provesorka se iskidala, hehe...
"Ljubav je mnogo vise od običnih osjećanja, ljubav je pozitivan elektroimpuls. Ne postoji razdaljina koju ljubav ne moze premostiti, ne postoji bolest, koju snažno projektovana ljubav ne moze izlečiti, Ljubav može izvojevati sve pobede. Ona je koncentrisana kinetička energija, najjača sila u Prirodi. I samo kad biste mogli održati ljubav celog života, ne bi bilo sna koji ne biste mogli pretvoriti u stvarnost."
Super je to sve sto ste napisali, manje vise sam sve to procitao, ako ne a ono barem iscitao
Predlazem malo citanje i "ne popularnih" pisaca, svi mi znamo ko je Dostojevski, Lav Tolstoj, Paulo Koeljo.... divna su to dela. No sada citam jednu jako simpaticnu knjigu. Totalno je van svih klisea pisanja, onako, pisana je rukom NEpisca, sjajna je, "maltene" je pisana "ulicnim" zargonom. Monah Kalist - Milivoje M. Jovanovic
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.