Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 13:27:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Koji browser koristite?

Glasanje završeno: 12. Dec 2004, 15:18:07

Opera
50%  (11)
Mozilla
31.8%  (7)
Internet explorer
18.2%  (4)
Ukupno glasova: 22
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koji browser koristite?  (Pročitano 12135 puta)
Zvezda u usponu

Baš sve, pa i ova izjava, je relativno...

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1039
Zastava Cirih (CH)
Elem društvo – moja tačka gledišta je sledeća:

Meni je posao takav da moram da poznajem sve Browsere – to znači:
Windows -> Int.Explorer, Netscape, Mozzilla, Opera, Firefox,
Linux, Unix -> Konqueror,     __      ||      __
Mac -> Safari, iCab,     __      ||      __
Naime radim u firmi koja programira Web-Aplikacije koje moraju na svim platformama i sa svim browserima da rade.
I ti browseri bi morali da se klasifikuju ne samo po imenu već i po verziji. Recimo bilo koja verzija Int.Explorera osim šestice na WinXp SP2 nemože da se poredi ni sa kojom drugom markom. Ali opet na Mac-u (opet zavisi koja verzija Mac-a) je bolji IE 5.2 od specijalno za Mac programiranog Safarija. iCab je isto sranje. Kod Linuxa uglavnom nema velike razlike koji se browser koristi – pošto IE-verzija za Linux ne postoji ostaju nam Konqueror (standardni), Netscape, Opera, Mozilla, Firefox, a oni su izmedju sebe dosta slični i koriste iste plugins-e. Jedino, eto Konqueror je za Linux optimirana verzija Netscape-a. Unix je već što se normalnih smrtnika tiče vrlo ekzotičan tako da i najmanje stvari podržava. Njegov standardni browser se jednostavno zove WebBrowser (bar kod verzije Smile sto nije ništa drugo no Konqueror. Inače od postoje takodje i verzije optimirane za Unix ali od svih njih otprilike najbolje radi Opera.
Kao što rekoh sve zavisi da koje se verzije browsera sa kojim operativnim sistemima kombiniraju:
Win XP, SP2 -> Int.Explorer
Win 2K, XP, -> Firefox
Mac OS 9 -> Int.Explorer
Mac OS X -> Safari, Netscape, Opera
Linux -> Netscape, Firefox
Unix (Sun Solaris Smile -> Konqueror, Mozilla

Ja lično najradije radim sa Firefox-om

Netscape 4.71, IE ispod petice, Mozilla ispod 1.4 ==> nevidjeno sranje. Ostalo je sve stvar ukusa. Ko nema WinXP + SP2 preporučio bih mu Firefox zbog Popup-Blocker-a. A može i IE + ZonealarmPro (Firewall + Popup-Blocker).

Toliko od mene.
Pozdrav
IP sačuvana
social share
There are two kinds of people in this world, and I am one of them.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Svakom ko je redovan posetilac foruma IE je djubre u odnosu na sve ostalo sto ima tabove, to je vrlo jednostavna stvar koju nigde nisi spomenuo. Ne samo forume, svakom ko mnogo surfa, ko ne koristi samo jedan prozor. A o gomili spyware i cookie zezalica za ie da ne pricamo, ako nesto na planeti mrzim to je kad me neko tera da mu sredim IE... please predji na operu... no.
Mozda masim poentu, ali zaista mi nije jasno koja prednost postoji kod IE osim sto ne moras nista da skidas, on je vec tu. Ie nemas mogucnost da lepo personalizujes dok operu kad upalis upalio si pretty much sve sto ti treba , isto tako i mozilla i netscape communicator..
Postoji avant browser, simpatican shell koji koristi IE jezgro i ima svega megic i nesto, ali to je sve budzenje..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
Razvi se ovde zesca rasprava, cool.
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2950
Vidite, da razjasnimo nesto. Ja NE VOLIM microsoft. Veruj mi da sam ga pljuvao jos pre toliko godina, da vecina ljudi sa ovog foruma tada jos nisu ni culi za njega. Ja sam igrom slucaja jos od malih nogu, kada je "nasa" vlada raspravljala  o tome da li treba da dozvole uvoz racunara, jer to pogubno utice na "omladinu" Smile  Smile , imao vec svoj prvi kompjuter. To je bio sincilair spectrum. Tada mislim da jos nisam ni isao u osnovnu skolu. Posle toga dobio sam commodore i to 128 kb. Koliko je to tada bio vrhunac tehnike, najbolje govori cinjenica da je tada u svetu kopjutera, koji je inace tada bio najelitniji i ujedno jedini casopis koji se bavi racunarima, izasla slika commodore-a 64 i to neke starije verzije ispod koje je pisalo "Commodere 64 - NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUSNIM" Smiley . E vidis koliko je to smesno sada, a tada je bila surova realnost. Da ne pricam o tome da sam imao disk drive, kada je to bio pojam savrsenstva i kada su oni retki srecnici koji su imali commodore 64, imali obican kasetofon za njega. Ja sam vec tada malo citao basic, jedini ili bar najpoznatiji programski jezik u to vreme i vec tada sam pisao neke programcice, koji nisu bili ne znam sta, ali znao sam poprilicno da baratam u svemu tome. Da ne pricam da sam jos tada znao da formatiram diskete, omogucavam im da se formatiraju sa obe strane it ako dalje, sto je sve bilo neverovatno. Period amige sam preskocio, jer i ako sam zeleo amigu 500, ali bas, nazalost pocelo je vec "srecno vreme", tako da moji to nisu mogli da mi prisute. Medjutim i pored toga ostao sam dosta u vezi sa njom, pratio sve zivo, isao kod ljudi koji je imaju it ako dalje, tako da ni to nisam propustio. Posle sam vec kupio prvi pc, mislim da je bio neki 386 i tako je pocela pc revolucija kada sam ja u pitanju.

Zasto ovo sve pisem? Pa zato da bi shvatio jednsotano da nisam neki glupi ms korisnik koji zove support kad ne moze da ksine mail, vec imam pozamasnu istoriju u koriscenju kompova.

Kasnije sam upoznao neke ljude, od kojih recicu samo neki danas vec rade kao pomocnici ili asistenti na FON-u, RAF-u i tako dalje, koji su mi pomogli i omogucili da saznam vise nego 99% ljudi u to vreme. Vec tada sam shvatio da je ms sranje, da je monopolista, da je nekvalitetan, da je komercijalan, da kupuje sve sto vredi dok je jos u povoju kako mu to nebi predstavljalo komkurenciju i tako dalje. Zbog svega toga stvarno sam ga mrzeo. Kada vec pricas o html browser-u. Ja sam takodje koristio netscape kao nesto sto je alternativa ms-u, bolje kvalitetnije, nekomercijalnije, naprednije i u svakom pogledu bolje od ms-a. Sada sam vec pomalo zaboravio, ali mislim da se radilo o netscape verzijama 3.7 ili tako nesto. Tada sam koristio i netscape za mail i tako dalje. Koristio sam i eudoru i mnoge druge programe koji su tada jos bili u povoju. Znaci sve znam, uopste ne branim ms. Naprotiv, mislim da ga treba zestoko napadati i mislim bi bilo divno kada bi postojala neka makar priblizno dobra alternativa, ali kada se sve uzme u obzir. Nazalost, mislim da i pored linux-a i ostalih os-a, jos uvek ne postoji ni priblizno nesto sto bi molgo da predstavlja ozbiljnu konkurenciju ms-u. Dok god je tako, ms je nuzno zlo, koje svi moramo da koristimo i zato je najbolje da cutimo i cekamo da se pojavi neko pametniji od cika Bila.
IP sačuvana
social share
Prljavi plagijator, strani placenik, domaci izdajnik i najveci bludnik grada Cikaga.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Baš sve, pa i ova izjava, je relativno...

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1039
Zastava Cirih (CH)
Baš je pravo zadovoljstvo pričati sa nekim ko toliko puno iskustva ima. Hvala Bad Habbit.
Da li bih smeo da ovu temu malo preusmerim i pitam kakvo je vaše mišljenje o Knoppix-u – znate već ceo operativni sistem i svi ostali programčići koji običnom smrtniku trebaju na jednom CD-u. I sve bez instaliranja – samo gurneš CD i pičiš. Jeste da je malo zajebano naštelovati da sve radi kako treba ali kad se jednom uradi onda je uradjeno.
IP sačuvana
social share
There are two kinds of people in this world, and I am one of them.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Imas pozamasnu istoriju, ali zato ni jedan problem ne mozes da resis sam, vec sve pitas ovde, maltene i najmanju sitnicu pitas ovde, sto samo potvrdjuje da si rasan primerak microsoft korisnika koji se bori da ne bude tako. Mozes se sad ti protiviti, ali, kompjuter imas skoro kao i ja, a ja nikad ni jedan problem nikoga nisam pitao i za sve sam sam nasao resenje. Da si zaista ljudski koristio netscape, a ne samo imao instalirano i maltene nisi ni pokretao, nikad ne bi presao na ie, jer ko se jednom na njega navikne ne ostavlja ga jer je 10 puta kompletnije i bolje resenje od IE bio, posebno u to vreme.

Microsoft nudi all in one gledano najbolje, ali apsolutno bez konkurencije najbolje resenje za sire mase. I to se nikad nece promeniti ako ostali nastave da rade kako su do sad radili. Linux je ok, ali ja da svojoj kevi objasnjavam kako da popravi ako joj se nesto kojim slucajem poremeti pod linuxom dakle ne pada mi na pamet. I tvorci distribucija za linux rade apsolutno isto kao microsoft pa ih niko ne osudjuje, ko god napravi zaista dobru distibuciju tipa Red Hat cim uvede i malo user freindly stvari krece da naplacuje i to krvnicki.

Sve dobre stvari na ovom svetu kostaju, to je cinjenica koja se isto tako nikad nece promeniti. Za sve treba platiti i ne razmisljati.

Linux koristi pikavih par posto usera, iz vrlo jednostavnog razloga, ja necu da koristim qcad, gcad i slicno hocu svoj autocad, necu da koristim ni gimp jer nije ni za uporediti sa photoshopom, necu da koristim neku pateticnu varijaciju na temu flasha, hocu Macromediu. A oni nece da prave nista besplatno i nece da se muce zbog 4% korisnika, jer i onako ko god hoce da radi multimediju koristi ili Mac ili Win.

Sto se knoppix-a tice... jako lepa i zanimljiva ideja.. pre nekih mesec dana sam skidao novi da vidim sta se promenilo, i mogu reci da je simpaticno, daleko od nekog ozbiljnog resenja, ali simpaticno veoma Smiley I mas ima vrlo slicno resenje za svoje servisere, ali ono nije za sire krugove ljudi.

I jos jedna stvar... mozete vi MS i Billija mrzeti, ali on je realno gledano najbolji covek na svetu... on ne tupi pricajuci o ljudskim pravima i zastiti dece.. on dodje i kaze, ok ove godine 2 miliona dece nece gladovati zbog mene i iskesira.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
mob
BlackBerry Perl
SF, ovo je, najozbiljnije, najpametnije sto si ikad rekao na ovom forumu i sire!
(jes da nije neka konkurencija Wink )
IP sačuvana
social share
Official Ghost of Burek Forum! :[64]:
Oni su sistem instrukcija, dogma, korupcija,
teror institucija, represija ubija!
Mafija - murija, drzava - hajducija,
kadija - sudija, a mi smo revolucija!
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
mob
Samsung Wave
jes, jes... sve je to lepo, ali nemojte zaboraviti da sve sto je skupo ne znaci i da valja... a s druge strane ako neko hoce da zapocne sopstvenu firmu koja mora da ima legalan softwer dali je odma u startu spreman da da za PS $649.00, za Flash $399 i za AutoCad $3,750!?

Razmislite malo o tome... uvek je dobro imati alternativu jer bez alternative ostaje samo monopol...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Kome zaista treba cad on bez problema zaradi od cetvrtine projekta da otplati sve sto radi. Ti zaista mislis da ce ti neka ozbiljna firma primiti neki drugi format ili u specifikaciji navedeno da je nije radjeno u software-u koji su naveli. Da li si igde video da se trazi znanje gimpa za posao? Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
mob
Samsung Wave
Pricam o samostalnoj maloj firmi koju ti recimo krenes da osnivas, a ne velikoj firmi u koju ces da se zaposlis i koja vec ima kupljen PS, Cad itd ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 13:27:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.