Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ко нас је убедио да је Слоба био губитник?  (Pročitano 28737 puta)
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 17. Jan 2017, 20:05:29
  Niđe datuma, izvora i tome slično. Biće da je i ovo iz nekog ustaškog izvora ili možda haškog tribunala. Kakav dabišaizam braćo moja mila

Trebalo je samo da pitaš i biće ti odgovoreno, ne znam zašto mešaš našeg dobrog duha dabišu u ovo Smile

Prvi citat Tomislav Kovač, ratni komandant policije RS, ceo rat je bio u Sarajevu

drugo je presretnut razgovor od 29 maja 1992 izmedju Ratka Mladića i generala Miloša Baroša koji je bio u školskom centru "Maršal Tito" u Sarajevu, kao i zvesnog Miša Potpare, nije mi poznato šta je on. U tim danima svako je prisluškivao svakoga i to je opštepoznata činjenica.

Što se tiče dogadjaja koji ti nije jasan oko kasarne Jusuf Džonlić, dogadjaj je potvrdjen iz više izvora i beogradski mediji su pisali o tome, sa muslimanske strane takodje, Sefer Halilović u svojoj knjizi piše da je naoružanje iz dotične kasarne bilo presudno u prvim danima kako on kaže "odbrane Sarajeva", dakle ta činjenica je potvrdjena iz više izvora.

Nedeljko Bošković je ratni profiter, čovek od poverenja Jovice Stanišića, jedan od ljudi koji je započeo famozni šverc cigareta, posao koji je doneo milione maraka i odneo desetine glava u našoj zemlji, on lično je za glavnog čoveka postavio svog zeta Vanju Bokana, a ovaj svog potrčka Stanka Subotiča, dakle sve udbaš do udbaša i sve profiter do profitera.

Što se mene tiče ne znam u kom kontekstu me dovodiš u vezu sa Dabišom, jer kod mene jasno postoji distinkcija ko su ljudi koji su pošteno branili nešto i ginuli za to, a ko su ološ i profiteri koji su na tudjoj muci zaradjivali milione, to kod mene nikad neće biti isto.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Što se mene tiče ne znam u kom kontekstu me dovodiš u vezu sa Dabišom, jer kod mene jasno postoji distinkcija ko su ljudi koji su pošteno branili nešto i ginuli za to, a ko su ološ i profiteri koji su na tudjoj muci zaradjivali milione, to kod mene nikad neće biti isto.

dovodi te u kontekst sa mnom jer par puta nisam naveo izvor onoga sto sam napisao pa je morao jadnicak sam da trazi.
a ovaj tvoj komentar...mhm... ne razumem
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Ne mogu da ne primetim da ovi obozavatelji Slobe menjaju politicku stranu kako vetar duva...

CIA OBELODANILA: Kako je Milošević izbegao odgovornost za Srpsku Krajinu

Ovo je samo jedan od čak 12 miliona stranica dokumenata sa kojih je Američka obaveštajna služba skinula oznaku tajnosti i postavila na internet. Jedan od dokumenata koji se može videti datira iz avgusta 1995. godine, gde se navodi šta su bile Miloševićeve namere, kako bi se SRJ skinule sankcije.

Foto: screenshot

U tom dokumentu, između ostalog, piše da je Milošević odlučio da pokuša da zaključi dogovor, bez obzira na poraz krajiških Srba u sektorima pod zaštitom UN Sever i Jug u Hrvatskoj, i bez obzira na optužbe za izdaju od strane srpskih izbeglica koje su tada već krenule put Srbije.

Teritorijalno poravnjanje

Takođe, piše i da je skidanje sankcija jedan od Miloševićevih motiva, i da je bio spreman na teritorijalno poravnjanje i to tako što bi Srbima ostale preostale teritorije u Bosni, i možda u hrvatskom sektoru Istok.

Foto: R. Ćuković / Reuters

Međutim, navodi se i da bi napredovanje hrvatske vojske u Bosni ili napad na sektor Istok, ozbiljno ograničio Miloševićeve opcije i da bi čak mogao da bude i "okidač" za direktnu intervenciju Vojske Jugoslavije.

Prilika za eliminaciju Karadžića

U ovom izveštaju, između ostalog, navodi se da je ostanak na vlasti najvažniji Miloševićev cilj, da je hrvatsko osvajanje Krajine otklonilo njegovu dilemu da brani "udaljenu srpsku teritoriju", ali i da je to u isto vreme i za njega bila prilika da eliminiše ključne rivale, naročito, kako se navodi, lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića, koji su ometali Miloševićeve napore da zaključi sporazumno poravnanje i legitimnost za Veliku Srbiju.

Radovan Karadžić
Foto: screenshot Radovan Karadžić

Sa druge strane, navodi se u dokumentu, Milošević i drugi srpski lideri su tvrdili da je Karadžićevo odbijanje da prihvati plan Kontakt grupe, zapravo, dalo Hrvatskoj dovoljno vremena za obuku i opremanje vojnih snaga da pobede krajiške Srbe.

Pravi lider Ratko Mladić

U jednoj od opaski piše da, bez obzira na to što je Karadžić imao podršku Skupštine bosanskih Srba, njegovi dani kao lidera su verovatno odbrojani. Njegovo mesto je, čak i ako ostane predsednik, preuzeo komandant Ratko Mladić, koji je ustvari i pravi vođa bosanskih Srba, i u isto vreme bliži Miloševiću nego Karadžić.

Ratko Mladić
Foto: RAS Srbija Ratko Mladić

Ukidanje sankcija je, navodi CIA, za Miloševića bilo jako značajno i zbog toga što je oko 150.000 izbeglih krajiških Srba bilo veliki teret za ionako posrnulu ekonomiju.

Debakl u Krajini, Milošević nije kriv

U dokumentu se navodi i da Milošević ima kontrolu nad službama bezbednosti, najvećim delom i nad medijima, ali i starijim oficirima Vojske Jugoslavije, i da mu je to zapravo osiguralo i vlast za neko naredno vreme, i u isto vreme omogućilo da izbegne odgovornost za pad Srpske Krajine i to tako što će ona zapravo biti prebačena na teret rukovodstava krajiških i bosanskih Srba.

Foto: screenshot

Upravo to se i desilo, po mišljenju CIA, jer su od kada je Hrvatska preuzela Krajinu provladini mediji u Beogradu tvrdili da je rukovodstvo krajiških Srba krivo za debakl u Krajini, jer nije prihvatilo sporazum kojim je Srbima nuđena ograničena autonomiju u Hrvatskoj.

Zbog velikog broja nezadovoljnih izbeglica, navodi se da je Milošević odlučio da ih rastera u Vojvodinu, južnu Srbiju, i etničko-albanska naselja na Kosovu. Prema izvorima američkih diplomata, piše u dokumentu, srpska policija ih je blokirala van Beograda - jedinog grada u Srbiji gde je opozicija imala uporište.

Nije uspeo da obuzda Šešelja

Američki obaveštajci navode i da je Milošević uspešno suzbio uticaj ultranacionalista hapšenjem vođe "Belih orlova" Mirka Jovića, ali da nije uspeo da umanji uticaj Vojislava Šešelja.

U izveštaju se navodi da Miloševićevo prihvatanje prethodnih mirovnih planova ukazuje na to da bi se on saglasio sa ključnim aspektima najnovije inicijative SAD i bio spreman da izvrši pritisak na prihvatanje plana od strane bosanskih Srba. Milošević u tom smislu veruje da će Mladić biti otvoreniji od Karadžića da pregovara o sporazumu.

Takođe, CIA navodi da je teško utvrditi okolnosti, odnosno šta je to što bi podstaklo veliku intervenciju Vojske Srbije u sukobu i pored velikog hrvatskog napada na sektoru Istok. Piše i da je bivši savezni jugoslovenski šef diplomatije Jovanović već rekao da Beograd ne bi mirno stajao ako bi vitalni interes bio ugrožen, ali i da nije precizirao šta su ti interesi.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
Ta ista CiA koja je smislila slogan "gotov je"? Volim kada ljudi sami sebi uskacu u usta. A njihovim angazovanjem da ga posthumno napadaju, on moze da bude samo veci heroj.

Pametnome dosta. Za ove druge su ipak odgovorni roditelji.
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Preletaci.  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602

dovodi te u kontekst sa mnom jer par puta nisam naveo izvor onoga sto sam napisao pa je morao jadnicak sam da trazi.
a ovaj tvoj komentar...mhm... ne razumem

Mora da te majka tako zvala što ne znači da moraš da je kopiraš u svemu. Navođenje izvora je uostalom (ne)pisano pravilo.  Smile

Serđo, dao si mi dobar šlagvort. Poznato ti je kako je j.stanišić prošao na suđenju u Hagu kao što ti je poznata i njegova funkcija i uloga u Bosni.

A to da se znalo da će se zapucati znao je malo veći broj ljudi. R.Prosinečki je slučajno raskinuo ugovor sa Zvezdom i napustio Beograd baš noć uoči početka rata. Po njega su došli mamia i tata. Bilo je i ljudi koji su radili za hrvatske firme čije su lokale otkupili. Takvi su se sa poslovnog puta vraćali preko Madžarske.

Ukratko, pacijent je umro a da nije znao.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
dobri ljudi ti iz cie...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 21. Jan 2017, 16:43:02
Serđo, dao si mi dobar šlagvort. Poznato ti je kako je j.stanišić prošao na suđenju u Hagu kao što ti je poznata i njegova funkcija i uloga u Bosni.

Upravo zato sam i naveo tu vezu Boškovića i zašto verujem da je ova informacija tačna.

Dobri moj dabiša, nema šta da se razume, neplanirano si upao u raspravu mene i Jurkovića, ti znaš da ja tebe jako cenim kao Valjevca i kao Srbina iako si malo zalutao nije to ništa što nećemo ispraviti Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
dobri ljudi ti iz cie...

Pa tvoj Milosevic je njihov pulen...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Бројни документи ЦИА о бившој Југославији

Збивања на простору бивше Југославије била су од највећег интереса за ЦИА на шта упућује од недавно доступна архива која садржи бројна докумената која се односе на ближу и даљу историју региона.

ЦИА је 17. јануара поставила на интернет 12 милиона страница са којих је скинута ознака тајности, тако да сви могу да их виде. Приступ тим подацима је претходно био могућ само са четири рачунара из просторија у Вашингтону.

Само од материјала у којима се обрађују Тито и његов режим могла би се саставити солидна историјска грађа, пише хрватски Вечерњи лист.

Како наводи лист, у документима се налази све, од процена војних снага непосредно после рата па надаље, преко улажења у процене колико је заиста јака Титова власт, односно има ли могућности да он падне.

Иде се често и у детаље, анализирају се југословенски медији, прати се свака свађа у партијском врху. Из докумената се види и на који је начин Тито водио своју политику, "врло прагматично и без пуно скрупула", наводи Вечерњи.

Посебно је праћен био Ранковићев пад, ликвидација Хебранга и Жујовића, јавни обрачуни и ревизионизам водећих Титових шпијуна након његове смрти. С дипломатама калибра Хенрија Кисинџера разговарао би у рукавицама, а својим арапским пријатељима разговор презентирао као проарапско предавање америчком дипломати.

С Кастром, према документима ЦИА, није био у нарочито добрим односима, поготово му је замерао мешање у сукобе у Анголи коју је држао важном у контексту несврстаности.

Бројни су и документи који се односе на ток и период након распада Југославије.

Аналитичари ЦИА имали су врло детаљне информације о томе шта се догађа и каква је улога политичара, а како тврди Вечерњи лист, Слободана Милошевића су дефинисали као "главни реметилачки фактор и најопаснијег чиниоца у већ крхкој федерацији".

Видљиво је да се пратило и све што говори Фрањо Туђман, каква су кретања на терену, могућности исхода сукоба, уз врло брзу реакцију у проценама.

Наводи се како је Милошевић гледао на крајишке Србе или како је Туђман чекао тренутак у којем може бити сигуран да Хрватску неће погодити санкције ако нападне тадашње секторе Север и Југ.

Вечерњи преноси и да је америчка агенција пратила и емигрантске активности. Од првог дана ступања на америчко тло имали су све информације о Андрији Артуковићу, пратили активности Анте Павелића од почетака његове емиграције у Аргентини, с ким срађује, какви су му планови.

Kakva slučajnost  Smile

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 21. Jan 2017, 16:43:02

Upravo zato sam i naveo tu vezu Boškovića i zašto verujem da je ova informacija tačna.

Dobri moj dabiša, nema šta da se razume, neplanirano si upao u raspravu mene i Jurkovića, ti znaš da ja tebe jako cenim kao Valjevca i kao Srbina iako si malo zalutao nije to ništa što nećemo ispraviti Smile

Savez komunista - Pokret za Jugoslaviju

Zanimljvo je da su rahmetli Sadam i kadijević bili klasići u americi. Generalska partija je zaslužna što se oružje iz magacina JNA razdelila pripadnicima to BiH. Mislim da se general uzelac istakao najviše u tome. A to što je JNA uhapsilapa pustila aliju je posebna priča.

Ne treba biti mnogo bistar da bi se povukla paralela.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.