Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ко нас је убедио да је Слоба био губитник?  (Pročitano 28769 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Ni jedan parlament sveta,ni jedna diplomatija,ni jedna organizacija na svetu nije uspela da spreci rat...

Za svu istoriju civilizacije...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 14. Jan 2017, 18:24:56
„Višak“ iz Hrvatske se prebacivao u Bosnu, a dodatna pomoć Armiji BiH pristizala je i američkim transportnim avionima „herkules“. Najpoznatija isporuka je ona takozvana tuzlanska, iz 1994, kada je iz američkih aviona isporučeno oružje — telekomunikacije, protivoklopni sistemi, municija i streljačko naoružanje. BiH je i sama proizvodila municiju. Moderna fabrika „Igman“ kod Konjica imala je do rata kapacitet od 300.000 metaka dnevno, a za vreme rata proizvodila je toliko nedeljno, zahvaljujući tome što je pod kontrolom Sarajeva ostala fabrika „Pobeda“ iz Goražda koja je proizvodila inicijalne kapisle.

A malo smo i mi davali da tuku nas, jbg kad smo bolećiv narod Smile

" Godinu dana pre nego sto ce rat da pocne, a zasto to kriti, izmedju nas, Muslimana i Hrvata u
Bosni vodila se prava trka ko ce se vise naoruzati. A mi smo se s razlogom nadali da ce gro oruzja iz sarajevskih kasarni biti nase. Medjutim, prevarili smo se, jer je doslo do izdaje generala Nedje Boskovica, koji je predao kasarnu "Jusuf Džonlić". On je Muslimanima ostavio naoruzanje i municiju i jos im iz Jugoslavije doneo oko 4.000 cevi. "

Baroš: Zvao je Panić mene.
Mladić Ratko: Šta veli?
Baroš: Pa, on, šta ja znam, verovatno su slušali oni taj razgovor.
Mladić Ratko: Da.
Baroš: Oko izlaska, oko ovog teškog naoružanja, da se to ostavi, da će on razgovarati sa Alijom.
Mladić Ratko: Dobro.
Baroš: Da je razgovarao sa Karadžićem i tako i da bi to trebalo sutra da to bude riješeno.
Mladić Ratko: Ništa nećemo ostaviti. Ostavit ćemo samo, mi ćemo njima dati ono, što je po ugovoru od 10-oga. Taj ćemo ugovor realizovati ako oni hoće. Jesi me razumeo?
Baroš: Jesam.
Mladić Ratko: E, tako. Ti se pripremi. Nemoj da vas brukaju kao ovu kasarnu Jusuf Džonlić.
Baroš: Da.
Mladić Ratko: Tamo smo im ostavili naoružanje svo teško i opet su napali kolone, a vas bi masakrirali. Ništa se ti ne sekiraj, svi ćete vi izaći. Vi se tu dobro držite, neće biti nikakvih problema.
Baroš: Dobro.
Mladić Ratko: Daj mi malo Potporu da ga još čujem.
Baroš: Evo.
Mladić Ratko: Halo, halo.
Potpara: Molim, tu sam.
Mladić Ratko: Hej, Potpora. Ovo što je rek'o general Panić o nekakom ostavljanju teškog naoružanja
Potpara: Da, da.
Mladić Ratko:
1 Nemoj da se zanosite, ovi su, ostavili smo tamo celokupno naoružanje u kasarni Jusuf Džonlić.
Potpara: Da, da.
Mladić Ratko: Nismo mi, već ostavio ovaj Bošković tamo.
Potpara: Aha.
Mladić Ratko: A, on je, se, zatrčavo išao je tamo, je zatrčavo i što ima i što nema pravo, niti ovo-ono i kolona je opet napadnuta. Prvo, ako budemo izmještali, izmještaće se kasarna iz Pazarića.
Potpara: Dobro.
Mladić Ratko: I pod istim uslovima onda će se izmestiti i kasarna vaša.
Potpara: Dobro.
Mladić Ratko: Ukoliko su oni spremni da ispune plan, oni su dobili prvi deo svoga naoružanja koje je pripadalo ovoj, ovim prostorijama ove četiri opštine.
Potpara: Aha, aha.
Mladić Ratko: Oni su trebali mirno da evakuišu i Viktor Bubanj, prije i Džonlića i ovu kasarnu iz Pazarića.
Mladić Ratko: A kad to, i to da izađe vojska sa celokupnom opremom i naoružanjem i lakim i teškim.
Mladić Ratko: Pa kad bi to realizovali onda bi se išlo na kasarnu vašu. Međutim, oni su prekršili svoj deo sporazuma. Istina samo su ga poštovali kod Viktor Bubanj. Tamo smo izmestili sve, a u kasarni, u Jusufu Džonliću, ostavljeno im je i teško naoružanje. Ovaj je, sebi dozvoljavao prava i kompetencije koje nema i to na štetu vojske i na štetu, ovaj, srpskoga naroda.
Mladić Ratko: I opet su napali tu kasarnu. Zaklonili su tamo 54 vozila, opreme i tako dalje, a oružje su tamo, koje im je dato, ono je dato u stanju kakvom je bilo, jer je deo toga naoružanja, ovaj, ranije planski, ovaj, dejstvovao i ranije pripremljen njima za odstupanje. I tako kako je, tako, u stanju kakvom su našli. Vi nemojte slučajno da se zalijećete, da primate bilo kakve misare. Nikoga. Mene ćete ovde pitati. Ja sam tu na licu mesta, tu sam neposredno, ovaj, i vidim vas. Mislim da nisam dalje petsto metara od vas. Vidim šta se sve dešava. Ne sekiraj se. Pratim situaciju.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ni jedan parlament sveta,ni jedna diplomatija,ni jedna organizacija na svetu nije uspela da spreci rat...

Za svu istoriju civilizacije...

to je stvarno bolesna misao.

rat nije vetar ili poplava. ljudi ga prave
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
ja govorim cinjenice...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
mob
Palm 
Sa ovim se slazem, sigurno je najmanje uspesan srpski politicar ikada. Jedini koji je dobio i drzavu i vojsku i pozitivnu situaciju a zavrsio je sa ogromnim gubicima teritorije i stanovnistva.

Милошевић није "добио" ни државу ни војску.На почетку Милошевићевог политичког деловања, Србија је имала контролу само над својим централним делом.Србија и МИлошевић нису  имали ефективну контролу над ЈНА, они су почели да се боре против Хрвата, тек када су им блокиране касарне и када су хрватске паравојне формације почеле да убијају припаднике ЈНА.

Ко год је мало упућен у уређење по Уставу из 1974 године, зна да остале републике СФРЈ  као ни 2 покрајине нису биле наше, да нису припадале Србима.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
Na koji nacin nisu pripadale Srbima? To su gluposti. Covek je imao mogucnost da kao vodja najvece sile na prostoru bivse jugoslavije izabere sebi saveznike i da napravi plan kako da skroji buducnost. Ali ne, moralo je da se glumi mirotvorstvo i jugoslovenstvo, pa onda moralo da se glumi srpstvo i tako... Kad je dosao na vlast Srbi su imali mnogo vise nego kada je otisao sa vlasti. Kostao nas je teritorijalno, brojcano a najvise nas je kostao uticaja u svetu i mogucnosti da nesto promenimo na bolje. Osudio nas je na ovo sto sada zivimo.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
mob
Palm 
Na koji nacin nisu pripadale Srbima? To su gluposti. Covek je imao mogucnost da kao vodja najvece sile na prostoru bivse jugoslavije izabere sebi saveznike i da napravi plan kako da skroji buducnost. Ali ne, moralo je da se glumi mirotvorstvo i jugoslovenstvo, pa onda moralo da se glumi srpstvo i tako... Kad je dosao na vlast Srbi su imali mnogo vise nego kada je otisao sa vlasti. Kostao nas je teritorijalno, brojcano a najvise nas je kostao uticaja u svetu i mogucnosti da nesto promenimo na bolje. Osudio nas je na ovo sto sada zivimo.

Шта су то Срби имали 1987 године када је Милошевић дошао на власт?

-Срби на Косову су били под управом албанског покрајинског руководства
-Срби у Војводини су били под управом аутономашког руководства, које уопште није било наклоњено Србији, већ се више ослањало на Хрватску и Словенију.
-Срби у БиХ су били под управом муслиманско-хрватског  руководства из Сарајеву.Имали су статус конститутивног народа, али то није много значило у пракси.
-Срби у Хрватској су били под управом хрватског руководства.Имали су статус конститутивног народа, али то није много значило у пракси, Хрвати су једноставно тај статус избрисали пар година касније.
-Централна Србија (тзв."ужа Србија") је била недефинисана територија, без своје посебне државне структуре, нека врста унутрашњег протектората.За сваку одлуку која се тицала "уже Србије" била је нужна сагласност оба покрајинска руководства.Покрајине су на својим територијама  власт вршиле самостално, без икаквог надзора и учешћа Србије.

То је заиста било  сјајно, Срби су имали "много више" али су били под влашћу разних Власија, Хамдија Поздераца,Микулића,  Рачана итд.

На крају Милошевићеве владавине значајно се побољшао положај Срба у централној Србији, Војводини и БиХ, а то је ипак напредак у односу на ситуацију из  1987 године.

Срби су 1987 године живели у једној држави, али под управом Албанаца, Хрвата, Муслимана.СФРЈ је била специфична творевина, то није била проширена Србија, већ суштински антисрпска државна заједница.На почетку Милошевићеве владавине, Србија практично није ни постојала као република.

« Poslednja izmena: 17. Jan 2017, 03:00:10 od milanb2014 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
SFRJ je stvorena od strane Srba i u dobroj meri je sve poluge moci drzao srpski narod. Naravno da su ucestvovali i drugi ali bilo je svuda i mnogo Srba. Koliko puta su Vojvodina, Kosovo i Srbija glasali razlicito na sednicama? Kada je Slobo dosao na vlast Kosovo i Vojvodina su bili u okviru Srbije kao AP a sada je u sastavu Srbije Vojvodina kao AP. Primecujes da je jedino sto se promenilo cinjenica da Kosovo nije u sastavu Srbije ni kao AP ni kao bilo sta drugo.
Na sve to Srba skoro da nema u Hrvatskoj i u polovini BiH.
Kada je Slobo bio na vlasti Crna Gora je bila prakticno deo Srbije, kada je Slobo otisao sa vlasti bila je na pola puta do nezavisnosti. Slobodan je izgubio sve.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
На крају Милошевићеве владавине значајно се побољшао положај Срба у централној Србији

Jeste, od motora zemlje postali smo peti točak to je značajna promena i poboljšanje
« Poslednja izmena: 17. Jan 2017, 09:24:20 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.