Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ко нас је убедио да је Слоба био губитник?  (Pročitano 28761 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
Pazi sa lakocom se moze kazati da je najneuspeshniji politichar koga je srbija imala... nikolic je za njega mastermajnd...
Sa ovim se slazem, sigurno je najmanje uspesan srpski politicar ikada. Jedini koji je dobio i drzavu i vojsku i pozitivnu situaciju a zavrsio je sa ogromnim gubicima teritorije i stanovnistva.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
sto nije umeo krstenog saveznika da obezbedi u najdelikatnijem trenutku moderne istorije....

Стварно смешне тврдње.Србија у том историјском раздобљу није могла пронаћи било каквог савезника.Русија је била на коленима, а то је једини савезник на којег је Србија тада могла рачунати.

Смешно је и помислити да је Милошевић нешто згрешио па су се западне силе окренуле против Србије.

milosevic nije mogao da nadje saveznika. Srbija bi mogla bez njega da nadje saveznike, ali sa takvima kao sto je on, nije mogla
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Ako sam išta naučio o domaćoj politici i političkim pričama, to je da je uzaludno objašnjavati se sa obožavateljima određenih stranaka i ličnosti. Obožavaoci Slobe, Radikali i glasači LDPa su na samom vrhu te liste.

Obožavaocu Slobe šta god da priložiš od argumenata i činjenica o tadašnjem životu, on će samo da odmahne rukom i da kaže kako je sve to zapadnjačka propaganda. Čak i ako se nađe neki koji ima tu intelektualnu moć da napravi pomak u glavi i da kaže ''ok, jeste bio užas i u njegovo vreme'' sve to vrlo brzo pada u vodu jer će onda da nastavi rečenicu sa ''... ALI je ipak bolji od demokrata i zato je automatski svetac i heroj''. Možeš ti posle da se ubiješ objašnjavajući da nigde nisi ni rekao da su demokrate pa nešto bolje od njega, već da su svi ista govnarija... Džaba. On je svoje već zacrtao, udara ga kombinacija štokholmskog sindroma, nostalgije i srpskog sindroma teranja svega u krajnost. I nema te činjenice ili argumenta koji vas dvojicu može dovesti čak i do nekog klimavog koncenzusa odnosno kompromisa u mišljenjima. Jer jbg, to je Džordž Buš logika na delu - ili si sa mnom, ili si izdajnik. Ili crno ili belo. Ili levo ili desno na raskrsnici. Ništa između ne postoji. Jer da postoji, lobanja bi eksplodirala od preopterećenja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
To i ono sto si ti napisao nema veze. S druge strane, oruzje iz Krajine je zavrsilo kod Siptara, hteo ti to da znas ili ne. Wink

Takodje, postoji dugme Izmeni.

Netačno ili delimično tačno jer uvek postoji izrod koji će zbog svoje koristi da naudi svom narodu.

Zakon spojenih sudova

Putevi oružja na Balkanu  Dalje: [url]https://rs-lat.sputniknews.com/komentari/201612041109093599-oruzje-sverc-rat-balkan-ovk-bih-hrvatska1/[/url]

Nekadašnja Jugoslavija je izvozila oružje u vrednosti od oko 500 miliona dolara godišnje, i to uglavnom na Bliski istok i u neke zemlje-članice Pokreta nesvrstanih. Proizvodnja delova se odvijala u različitim republikama: ključne komponente tenka M-84 — inače ponosa Jugoslovenske narodne armije — pravljene su u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, a sastavljane u Hrvatskoj.

Mini-rat slovenačke Teritorijalne odbrane sa Jugoslovenskom narodnom armijom 1991. godine ostavio je iza sebe 60 kontejnera sa oružjem koje je ilegalno uvezeno, preko luke Koper. Odmah po završetku tog sukoba, Slovenci su to oružje prodali Hrvatskoj. Konvoj sastavljen od 31 šlepera koji je i pored embarga Evropske zajednice i Ujedinjenih nacija, napunjen sa 15.000 automatskih pušaka uz nekoliko miliona municije i 3.000 raketa za ručne bacače, legalno je prešao slovenačko-hrvatsku granicu. Rat u Hrvatskoj bio je te 1991. godine u samom začetku — a oružje je pristizalo ne samo iz Slovenije već sa svih strana. Hrvatska je iz Belgije i Slovačke nabavila pištolje, a prve automatske puške SAR-80 i puškomitraljezi „ultimax“, kalibra 5,56 milimetara stigli su iz Poljske, Češke i Ukrajine. Sve u svemu, Hrvatska je početkom 1991. potrošila gotovo 200 miliona dolara na uvoz oružja. Kako je rat u Hrvatskoj odmicao, tako se onaj u Bosni i Hercegovini rasplamsavao, pa je ilegalna trgovina oružjem cvetala.

„Višak“ iz Hrvatske se prebacivao u Bosnu, a dodatna pomoć Armiji BiH pristizala je i američkim transportnim avionima „herkules“. Najpoznatija isporuka je ona takozvana tuzlanska, iz 1994, kada je iz američkih aviona isporučeno oružje — telekomunikacije, protivoklopni sistemi, municija i streljačko naoružanje. BiH je i sama proizvodila municiju. Moderna fabrika „Igman“ kod Konjica imala je do rata kapacitet od 300.000 metaka dnevno, a za vreme rata proizvodila je toliko nedeljno, zahvaljujući tome što je pod kontrolom Sarajeva ostala fabrika „Pobeda“ iz Goražda koja je proizvodila inicijalne kapisle. Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj sa pristalciam u centru Prištine © Tanjug/ EDIB TAHIROVIC Haradinajev klan švercuje oružje kroz Srbiju? No, paraf u Dejtonu 1995. za Bosnu i Hercegovinu značio je i kraj potrebe za naoružanjem. Bosna u mir ulazi, prema podacima SFOR-a, sa 26.800 automatskih pušaka, 5.000 pištolja sa rezervnim šaržerima, 13 miliona metaka, 40 hiljada komada streljačkog naoružanja, 174.000 ručnih bombi, 32.00 nagaznih mina, 38 tona eksploziva, 200.000 teškog naoružanja, pristiglog tokom rata iz Paname, Irske, Avganistana, Pakistana. Sukobi na Kosovu došli su za njih u pravi čas. Bosanski „višak“ oružja prelio se u ruke Oslobodilačke vojske Kosova.

OVK se oružjem snabdevala i snabdeva se iz dva izvora: Republike Albanije i Bosne i Hercegovine. Kosovski Albanci su bili dobre platiše, a prvu isporuku oružja iz BiH platili su oko milion dolara početkom 1996. godine. U njoj je bilo nekoliko stotina automatskih pušaka AK-47 jugoslovenske proizvodnje, argentinske puške FAL, različiti automati i mitraljezi raznih kalibara, 167.000 metaka, 1.250 kilograma trotila, devet minobacača i 579 mina za njih, 269 raketnih bacača tipa „osa“, „zolja“, 68 raketnih bacača i 300 raketa za njih, nekoliko vođenih raketa, ali i tri protivavionske rakete „strela 2M“, kao i snajperi.

Iz Albanije je šverc išao klasičnim švercerskim putevima preko Prokletija. Indikativno je i to da je baš 1997. godine obijena oružarnica u Albaniji i da je „nestalo“, prema njihovim podacima: 600.000 automatskih pušaka sistema „Kalašnjikov“; 200.000 poluautomatskih pušaka sistema „Simonov“ (SKS); 20.000-30.000 kineskih pušaka tipa „10. juli“; na hiljade automata i mitraljeza sovjetskih sistema raznih kalibara; oko 10,5 miliona metaka; oko milion nagaznih mina; hiljade minobacača i desetine hiljada mina za njih; stotine tona eksploziva itd. Oružje na prodaju © Flickr/ Justin See (coming back) Amerika izvezla oružje u vrednosti od 33,6 milijardi dolara Oružje koje je srpska policija plenila kod Albanaca sve do kraja 1997. bilo je ili jugoslovenskog porekla, ili komercijalno i švercovano sa Zapada iz prethodnih ratova. Krajem 1997. policija na Kosovu pleni nemačke i italijanske puškomitraljeze i automate, lovačko oružje i nešto savremenog vojničkog oružja, kupljenog na crnom tržištu u Hrvatskoj i Bosni. U rukama albanskog stanovništva u to vreme bilo je oko 200.000 komada vatrenog oružja. Albanci su posle bombardovanja 1999. počeli veliku rasprodaju oružja pretežno preko Makedonije i Albanije. Procene Unmika iz decembra 2005. pokazale su da na Kosovu ima između 350.000 i 400.000 komada ilegalnog streljačkog oružja. Danas niko više i ne vodi računa o tome, osim švercera oružja.

Sputnjik je manje više nadogradio tekst iz Vremana. Zanimljivo je da niko nije povezao pobunu u Albaniji i pljačkanje arsenala sa onom zimskom šetnjom ovaca koju su predvodili vuk, đinđolina i ostali gubitnici na izborima.

Hteo sam da zaobiđem temu da se ne bi ponavljao ali džaba lepe želje.

Jasno je da je rat bio nametnut i da Sloba ili bilo ko drugi na njegovom mestu to ne bi mogao da spreči. I sankcije i bombardovanje su posledice nameštaljki i to je takođe svima jasno. Brkanje uzroka i posledica je tako karakteristično da kme ne čude komentari zašto ovo kako ono.

Imao je tri rata, petu kolonu i raspuštenu porodicu a kriv je samo za ovo poslednje. Probao je da se nametne kao faktor mira na Balkanu što je i bio izvesno vreme i to samo onda kada je potpisivao ona silna primirja i prekrajao granice kao nabeđeni svesrpski Vožd. Jednim potpisom odrekao se Makedonije i 200 000 Srba u njoj. Da podsetim, Srbija je orilikom stvaranja Jugoslavije imala i Makedoniju i Voojvodinu u svom sastavu. Ona tragedija sa Krajinom mu takođe ide na dušu.

I na kraju, bio je legalno izabran i pobednik na svim izborima i prvi koji je stao na crtu siledžijama. Nije trebao da popusti i to mu takođe ide na dušu. Fabrike koje su bile naše su radile za vreme bombardovanja, budžet Srbije i C.Gore bio je tri puta manji od današnjeg budžeta Srbije iako je na budžetu je tada bila i vojska. O tome kako se ponašao u Hagu neka pišu drugi.

Da nije bilo ratova i sankcija možda bismo se transformisali u normalno društvo. Ovako swe sve dublje i dublje tone u podanički mentalitet. Cilj je izgleda da svi preživeli i preosali postanu žene u crnom ili neki drugi derivat.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 14. Jan 2017, 18:24:56

Jasno je da je rat bio nametnut i da Sloba ili bilo ko drugi na njegovom mestu to ne bi mogao da spreči. I sankcije i bombardovanje su posledice nameštaljki i to je takođe svima jasno.

svima je kristalno jasno.
kristalno
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Mora da sam dobro objasnio kada je i tebi kristalno jasno. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
da zovemo kristala da egzaltira
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  Ne razumem.

Zovi koga hoćeš kada se ne držiš teme. Meni je tvoj trenutak lucidnosti dovoljan Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
zao mi je sto ne razumes sarkazam
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602

https://www.youtube.com/watch?v=anwy2MPT5RE

Žali sebe kada se vć nemaš argumente da bi se držao teme. Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.