Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 68
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ko je Srbin? (ili stepen povezanosti pravoslavlja i srpskog identita)  (Pročitano 104266 puta)
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Nokia 
Citat
Zato sto smo mi Srblji ludi kada dodje do tradicije, istorije i dogmi.
Citat
Pogledaj samo koliko polemike imamo oko Chetnika vs Partizana a to je bilo samo pre 50+ godina
Да скратим- међу Србима нема никаквих подела!!!
Citat
Zato sto vecina ne shvata da su im uverenja nametnuta niti o tome razmisljaju.
''Већина'',''идеје''....Србија је исувише мало да би неко био мањина. Smile
Citat
Bilo bi nam mozda "bolje" u smislu da nas ne bi toliko napadali, ali Vatikan je djavo sa kojim se ne posluje, tako da ne znam, mozemo samo da nagadjamo.
нема се времена ''нагађати''... Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Novi nindža kolo vodi.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 872
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Да скратим- међу Србима нема никаквих подела!!!

Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Nokia 
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.24

Smile
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
EyepheelYU

Idi kupi magazin ,

Smile

Nisu svi ljudi jednaki na ovom svetu ,ko te je ucio tim glupostima ?
Citat: Alex616

eyepheelYU

1.  Smile Prestani da uporedjujes sebe i svoja iskustva sa drugim ljudima ,nisu svi P... off na svet u kome zive poput tebe.Kao sto rekoh ovaj forum je samo ubijanje slobodnog vremena gde ljudi iznose svoja misljenja na osnovu svojih iskustava. Kad ti jedan covek kaze da si lud ne obracaj paznju ali kada ti to deset ljudi na ovom forumu kaze onda bi trebao da se priupitas da li ima istine u tome.

2. Smile Narodnost ne moze svaki put da se vidi po prezimenu Oca na primer u Srbiji imas najmanje dvadeset prezimena koja takodje postoje i u Hrvatskoj i u Makedoniji i oni ce ti takodje tvrditi da nemaju nikakve veze sa Srbijom cak sta vise neki od njih su teski nacionalisti koji ne vole Srbe.

3.  Smile Ipak jeste stvar misljenja, Narodnost je postovanje kulture i obicaja svojih predaka i osecaj pripadnosti .
Slazem se da mesto rodjenja i rasa nemaju nikakve veze jer znam puno Srba i Srpkinja po svetu koji imaju mesovite brakove.

4. Smile Baljezgas Predraze ,Moderan covek u istoj formi kao danas je postojao na ovoj planeti mnogo duze od tvojih navedenih 6 do 7 hiljada godina.

5.   Smile   U Materjalnom Univerzumu za koga ti jedino znas i priznajes na osnovu tvojih postova mozda ,ovaj univerzum ima vreme kao dimenziju,njegovim proticanjem ce i zadnja velika zvezda potrositi svoje gorivo i bice ugasena i zivota kakvog danas znamo nece biti.

Smile  Ali ta spoznaja me uopste ne sprecava u izgradnji svog sopstvenog sveta u svetu ideja i Astralu i da mogu ostao bih u njemu posle svake posete , ali to ne bi bilo fer prema drugima koji od mene zavise ovde na ovom svetu . Prema tome nadam se da razumes nema nikakve zurbe sa ovako lepog sveta a sto se tice smrti Na kraju krajeva svako ce da dobije ono sta zeli i u sta veruje. Steta sto kako kazes nemas mogucnost verovanja ,bolje ga nadji  inace umreces razocaran tuzan i Sam.  Smile

6.  Smile Novosadjaninu nisi ti ziveo ovde, ti si samo bio u poseti koja je trajala malo duze a verovatno si usao u zemlju sa turistickom vizom, za to vreme ne verujem da si imao pravo glasa ,niti svoju kucu, verovatno si radio ocajne poslove koje ilegalci rade ,jer da si visoko kfalifikovan sve do skoro legalno si mogao si traziti posao direktno i viza je bila automatska bar za UK. i razumem da su te iz US vratili kuci posle neuspesnog pokusaja da se ozenis za papire pa su ti sad svi krivi jer ti je neko tamo sjebao CHI pa si izgubio svoj MOJO i pun si gorcine.

1.a) To je nesto sto ti radis a ne ja, ti si neko ko sa ponizenjem gleda na druge ljude b)dok sebe smatras neprocenjivo vaznim c)sto se kristalno jasno vidi u tvom hvalisanju samog sebe. Iako je krsenje pravilnika foruma
nazivati nekog ludim jos nisam cuo objasnjenje takvog stava prema meni.d) Sta je to sto mene svrstava u kategoriju ljudi koji nisu normalni ?
2. A ko je rekao da se narodnost vidi po prezimenu ?
3. Narodnost je krvna linija koja se oduvek prenosila preko muskih potomaka, tako su nastajali svi narodi
i sacuvani kao takvi. I to sa tvojim ili bilo cijim misljenjem nema nikakve veze.
4. Jel' to opet zato sto ti to kazes ? Prvo obelezje coveka je rec/jezik/pismo to je prva stvar koja je stvorila coveka i odvojila ga od zivotinja, koliko je staro prva rec/jezik/pismo ?

5.a) A kakav to Univerzum jos postoji sem materijalnog ? b)I kako se dokazuje postojanje te dimenzije
zvane "vreme" ?
c)Kakve veze imaju ljudi sa tvojim "svetom ideja" i tvojim halucinacijama i zasto opet druge ljude pokusavas da uporedjujes sa svojim svetom ?

6. U normalnom svetu se zna sta je turista/posetilac a sta je neko ko negde zivi i radi. Opet ponavljam tvoja uobrazenost je legendarna i nacin na koji ti gledas na ljude ne prilici mestu gde zivis nego je transparentnost trvog porekla.
Za tebe ljudi koji nemaju fakultetske diplome nisu vredni zivota. Moja jedanaestogodisnja "poseta" SAD-u takodje nema nikakve veze sa tvojom pricom o njoj.

1.a)Nije tacno da gledam sa ponizenjem na sve druge ali postoji poveca lista neprihvatljivih na primer; oni koji ne koriste dezedorans a smrde,zaposljeni odrasli ljudi koji imaju pokvarene i zelene zube,ljude koji pokusavaju da savetuju druge a nista nisu postigli u svom zivotu.Ljude poput tebe koji uzimaju nadu i veru drugima ne dajuci im nikakvu alternativu i propovedajuci da sve je Laz i da su samo oni svedoci istine i da sve druge samo smrt ceka cak i ako je ta nada u zivot posle smrti nekima manje srecnim od tebe jedina alternativa za spas od svakodnevnih problema i bola i usamljenosti i tuge za svojim preminulim bliznjim.
b)Ja sam vazan onima koji me znaju i onima koji zavise od mene i koji se oslanjaju na mene i to je lepo osecanje.
c) Ja bre zivim obican zivot ,ma koliko god da se on tebi cini cudnim , stvari o kojima sam pisao su moja iskustva,
   ja nemam druga. Sta da se radi ,Kakav bi to svet bio da su svi ljudi jednaki i isti  na ovom svetu?
d) Vraticu ti se po ovom pitanju da ti kazem zasto mislim da si lud kao struja.

2.Ti si rekao citiram

" ali je prisutno cinjenicno stanje koje je identicno sa prezimenom koje dobijemo rodjenjem, a dobijamo ga od oca."
a rekao si takodje izmedju ostalog 
"a) Pripadnost nije vazna i nikom ne daje prednost...
b)Narodnost je krvna linija koja se oduvek prenosila preko muskih potomaka," i druge netacne stvari "..

a)Posto je covek drustveno bice ,Ako ne pripadas nikom ,ti automatski nemas zastitu i podrsku od nikog.
b)Imas li ideje koliko malih naroda u Africi i Juznoj Americi ima priznatu krvnu liniju samo sa majcine strane.
Matrijahat je stariji od Patrijahata ,

3. Nije tacno da je Narodnost samo krvna linija koja se oduvek prenosila preko muskih potomaka,postoji puno naroda u svetu gde se narodnost prenosi i preko majke kao na primer kod jevreja ,dakle otac moze da ti bude bilo ko. Dakle ako Ti je Otac Srbin a majka Jevrejka ti sa oceve strane uvek biti srbin a sa majcine ces uvek biti jevrej. Ako ti je otac Jevrej a majka Srpkinja onda si u zajebanoj situaciji jer po starom zakonu ne bi bio priznat ni kao Jevrej ni kao Srbin.
Zbog takvih ili slicnih slucajeva Danas je termin narodnost i nacionalnost u vecini zemalja izjednacena.
Tako da zbog imigranata vec nekoliko stotina godina Postoje dva osnovna principa i vecina zemlji danas koristi njihovu kombinaciju oni su; Jus sanguinis (Latinski" pravo po krvi ")  ili   Jus soli  (Latinski "pravo po zemlji").
Tako da Ukoliko si crnac sa Jamajke ciji su roditelji dosli u Skotsku i gde su se nacionalizovali i ti si tamo rodjen onda mozes slobodno da se zoves Skotom .

4.Nije zato sto Ja kazem vec zato sto postoje antropoloski  i arheoloski dokazi skeletona modernog coveka i njegove kulture starijeg od 7 hiljada godina ,mozda nisu imali pismo ali su imali nakit ,odecu,oruzije, alat a i bavili su se gradnjom objekata koje su markirale ciklusa prirode ,pravili su festivale kod svake promene godisnjih doba i izvodili su obrede obozavanja sunca i verovali su u duhovni zivot i sahranjivali su svoje bliske uz pocasti sa poklonima cvecem i nakitom i svaku priliku koju su imali da zabeleze neki event to su uradili crtanjem po zidovima.
Nekom ko je bio nomad Lovac i Skupljac recimo od pre 8,5  hiljada godina tetovaza na telu je bila vaznija od tetovaze na kamenu,to je bio nacin zivota.Postoje cak dokazi o razvijenoj kulturi moreplovaca koji su plovili morima 11.5 hiljada godina .
Fizicki i Anatomski moderan covek vodi poreklo iz Afrike pre oko 200 hiljada godina i od tad je komunicirao njegove glasne zice su bile kompletno razvijene.
Sto se tice modernosti njegovog ponasanja ravno danasnjem nivou puna zrelost je bila dostignuta pre 50 hiljada godina.Dakle od tad covek moze da nosi ladno titulu Homo sapiens - Sveznajuci covek ili Mudar Covek.

5. a)Na kom Jeziku treba da ti se kaze samo je 4% ovog Univerzuma je Materjalno i ti zivis u ta 4%.
 21% je tamna materija i 75% tamna energija. LHC u CERN-u je na ivici dokaza postojanja paralelnog Univerzuma,otkrivanjem odakle nekim cesticama dolazi masa to jest njihovoj karakteristici da je jednog trenutka imaju ili nemaju koja navode na zakljucak da one na toj skali ispod atomske prelaze randomno iz jednog u drugi univerzum .
b) Imamo tacku A i tacku B ,Putovanje ili Evoluciju objekta izmedju te dve tacke u prostoru zovemo vremenom.
I to vazi samo za nas na zemlji u ovom delu univerzuma u kome zivimo.
Posto je prostor ravna tamo gde je izuzetno velika gravitacija vreme ima drukciju vrednost od ovog vremena sto postoji na zemlji . (Crne rupe,vreme,prostor ,tacka singularnosti.)
c) Ljudi nemaju absolutno nikakve veze sa mojim Svetom Ideja sa mojim Astralnim Univerzumom on pripada samo meni Ja ulazem u njega svoju sopstvenu energiju to je cista vera .
Neko veruje u pakao ,neko veruje u raj sa rekama meda i mleka ,neko veruje u sedamdeset pet devica a neko u Asagrad i Valkire na kraju krajeva svako ce dobiti ono u sta veruje.
Moj zakljucak je izveden na osnovu teorije o desetoj dimenziji cije je samo postojanje sopstveni dokaz.
Dakle prvi i osnovni zakon metafizike  (NNN )  -"Nista Nije Nemoguce"
Ja sam jednostavno odlucio da verujem .

6.U normalnom svetu ?
Ja sam se posle armije odvojio odmah od roditelja ,nasao sam posao ,stan i sam se skolovao bez ikakve pomoci ili benefita od porodice ili drzave tako da je meni sasvim razumno da cenim i postujem ljude koji su od nicega  stvorili nesto u zivotu, to ne mora da  bude samo status,biznis ili imanje vec moze biti samo i uspesna velika porodica koja sa postovanjem zivi u harmoniji .
Ne znam sta si ti postigao u zivotu ,zelim ti sve najlepse ali utisak koji stalno dajes na osnovu tvojih postova je
tvoj neuspeli emigrantski pokusaj i to se stalno reflektuje u tvojim napisanim postovima i tvojoj ogorcenosti pomesanoj sa mrznjom prema zapadu kulturi i nacinu zivota ovde ( koji je inace koincidentno vrlo lep kao sto to i sam lepo znas ) ,sto navodi na pomisao da si imao nesredjen status i da si ziveo pri dnu socilalne lestvice a posto ti nisi glup decko to znaci samo jedan vetropir i pomalo lenj .
« Poslednja izmena: 03. Okt 2010, 08:27:28 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 

Smile
« Poslednja izmena: 02. Okt 2010, 09:07:01 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Bosch ima centrifugu
Nema nikakvih podela osim one o tome ko je Srbin a ko nije i zasto  Smile Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
 Pošto u naslovu teme stoji "povezanost pravoslavlja i srpskog inteniteta" , aj' da i ja kažem šta mislim o tome:

Srbin ne mora biti pravoslavac da bi se izjašnjavao kao Srbin, ne mora čak biti belac. To je pitanje izbora , i nikome ne treba braniti da uzme srpsko državljanstvo i govori za sebe da je Srbin.

Nasuprot tome , ako neko ne želi da bude Srbin čak iako su mu i otac i majka Srbi , to nije za nikakvu osudu , neka sebe naziva kako hoće.

« Poslednja izmena: 02. Okt 2010, 15:27:03 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.24
Ja i Sveta Xenija Footfetiška se slažemo sa tobom  Smile

« Poslednja izmena: 02. Okt 2010, 22:27:12 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
 Smile Smile Smile

E framling kako te samo ne mrzi da kopaš za ovim slikama po net-u . Mada kol'ko si blesav ne bi me čudilo da si sam ovo izmontirao. Imaj poštovanja prema mrtvima čoveče.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 68
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.