Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 04:18:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ko je Isus Hristos?  (Pročitano 36374 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ko je Isus Hristos? Ko moze da objasni nesto vise od toga da je bio rodjen od Marije, da je bio tesar, da je poceo sa propovedima sa 30 godina a da nije neko zvanicno Crkveno objasnjenje jer njima ne verujem. Dakle da cujem ko je sta je gde je bio?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Pisani tragovi prate njegov zivot do 3. i od 33. godine (otprilike). Vreme izmedju je spekulacija- Indija, Tibet...?
Ne verujem da drugo objasnjenje sem Crkvenog postoji, tj. postoji ali je zapisano samo u Crkvenim knjigama.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
A kako doci do tih knjiga? I kako biti siguran da neko nije petljao nesto sa njima?
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 603
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
Crkvene knjige su u Crkvi? To je ona knjiga sto sam je pomenuo sto puta. Za druge ne znam. A da je petljao, petljao je neko sigurno. Pogledaj citanku kada si ti bio u skoli i neki klinac sada. Odjednom tada veliki pisci sada nisu vazni.
Elem, voleo bih i ja da procitam nesto vise o tome sto ti trazis ali mislim da toga nema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Brate da ti ja kazem koliko god se ja i ti ne slagali i ne podnosili imamo bar jednu zajednicku stvar, istrazujemo. Dakle uradi isto sto sam i Silvanusu predlozio a to je da ne pokusavas toliko da opravdas nesto za sta verujes vec da trazis da ne opravdas da se suprostavis, bices zapanjen na koliko stvari ces naici.  Smile

Ja znam jednog pevaca on je imao kopiju nekih zapisa u jednoj knjizi, moram da nadjem koja je knjiga i iskreno u toj knjizi se predstavlja Isus kao ti i ja a ne kao sto ga Crkva predstavlja
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1214
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia 3200
Što se Dena Brauna tiče, naravno da je izmišljao, pa morao je da napiše knjigu. Ja govorim o knjigama ljudi koji su istraživali...

Da, ubijen je kopljem Smile Čuveno koplje iz Antiohije (čini mi se da se tako zove grad)... Nešto ne verujem...

Što se mrvljenja nogu tiče, nigde nemaš dokaz da su baš njemu bile smrskane noge... sem toga, da jesu, umro bi za desetak minuta, i ne bi bilo potrebe za potvrđivanjem smrti probadanjem... Dalje,nisam siguran, odavno sam to pročitao, pami nećete zameriti, mislim da u bibliji piše da je on izdahnuo, ili tako nešto posle samo par sat na tom krstu... Previše malo vremena... Smile

A raspon do 30. godine... Pa ima teorija kako je ono čuveno Nazarećanin, ustvari pripadnost sekti (ili plemenu, nisam siguran) Nazarita, od čije su loze Salomon i David... Kao i teorija da je on do svoje 30. godine bio pripadnih kulta nekog od mnogobožačkih bogova (ako ne čak i egipatskog)... Proveriću za koji dan, pa ću precizirati sve ovo...
IP sačuvana
social share
Love is love
Two wrongs won't make it right
So let's make love in the dark
Till we break daylight!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Cuo sam vec nesto slicno na tu temu. Ja smatram kao pojedini istrazivaci da je on modifikovao postojece religije toga sveta i stvorio nesto svoje. Hinduizam je ja mislim isto pod uticajem Hrista ne znam kako ali saznacu.
STo se tice paganstva to je istina, jer valjda je 30 godina skoro istrazivao religije dok nije odlucio da stvori svoju. Hriscanstvo je isprva bila sekta ali je stekla popularnost kod siromasnih, onda pisanja apostola su pala u ruke Piso familije koja je preradila textove zato jevandjela se potiru.
Sad o tome ne znam mnogo vise od ovoga sto pisem ali i dalje razmatram mogucnosti.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1214
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia 3200
Navešću ti tačno i koje, samo da pogledam u ćitap, i da nađem šta tačno piše... Smile Naravno da je hrišćanstvo mix religija. A mogu mu priznati da je imao genijalnu strategiju.. Pokrenuo je mase svojim propovedima, i računao na moć mase... Alal mu vera...
« Poslednja izmena: 01. Jul 2008, 17:40:12 od mrvica »
IP sačuvana
social share
Love is love
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja lepo rece jedno par strana unazad, bio je vest manipulator, savrsen politicar. pasivno agresivan. Robin Hud starih dana  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1214
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia 3200
hehehe... Ja pogledao malo u ćitap... nekih 50-100 strana... Smiley Daklem, pretpostavka je sledeća: Pošto se ne zna šta je Isus radio do svoje 30. godine, a zna se da je bio u egiptu, vrlolako se može zaključiti da je bio upoznat sa nekim egipatskim kultovima. Toje ipak samo pretpostavka. Međuti, fora je u sledećem... Izida i Oziris su kao i Marija i Isus. Oziris je bio pomazan, kao i Isus, vaskrsao posle 3 dana kao i Isus, da bi kasnije postao jedan od vrhovnih bogova egipta. Sve je to još uvek malo. Postoji ritual koji se naziva hieros gamos i on označava sjedinjenje kralja sveštenika sa kraljicom sveštenicom,i nakon tog sjedinjenja, on postaje bog. Pogađajte tri puta odakle je to preuzeto, i za koga je vezan taj ritual. Naravno, za Izidu i Ozirisa. Takođe, Marija kao "prostitutka" nikada ne bi imala dovoljno novca za kupovinu nardovog mira, specijalne masti koja se koristi u tom ritualu. Međutim, ona je proglašena prostitutkom iz sledećeg razloga. U obredu hieros gamosa, dolayi do seksualnog sjedinjenja kralja sa prvosveštenicom, i na osnovu tog sjedinjenja on postaje bog. Kako on to ostvaruje? Pa u egipatskoj mitologiji, izida je majka stvarateljka sveta, a njene sveštenice su njene replike. Imati sex sa sveštenicom (boginjom), znači uzdignuti se kroz božanski sex na nivo boga. Sem tog rituala, isus izgovara rečenice koje izgovaraju oziris i izida... I te rečenice su identične. Dalje, što se raspeća tiče, da je Isus bio u ritama, ne bi se rimski vojnici kockali za njegovu odeću, znači mora da je bila skupocena, a nju su, kao i magarca za ulazak u jerusalim (jer u tom kraju inače nije bilo magaraca) obezbedili Marija i njena porodica iz Betanije. Dalje, piše u jevanđeljimada su lopovimakoji su bili sa Isusom prebijene noge pred Šabat. Ali ne i njemu. Vrlo lako se moglo platiti rimskim vojnicima da ne proveravaju da li je živ. Posle toga sledi uskrsnuće i hieros gamos je zaokružen. JEr po legendi, izida pre pronalsaka svog dragog ozirisa izgovara skoro istu rečenicu kao i Marija, a onda u vrtu, kada marija ode na njegov grob, opet izgovara istu rečenicu oživelom isusu, kao i izida probuđenom ozirisu. Ne mogu sada da se setim svega što sam čitao, spava mi se, ali... eto vam potencijalne teme za razmišljanje, koja ima razumnu logičku podršku... Smile
IP sačuvana
social share
Love is love
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 04:18:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.