Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 00:14:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Klip (2012)  (Pročitano 95274 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Why are you wearing that stupid man suit?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12586
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.83
Film možda nema neku određenu poruku, ali izaziva dosta reakcija. Evo, i ovde se to da primetiti. Doduše, svako ko na osnovu gledanja ovog filma zaključuje da je celokupna omladina u Srbiji takva, ili nije odavde, ili je poras'o u potpunoj izolaciji. Naravno da ima tinejdžera i devojaka, pre svega, koji ne žive takvim životom kao što je prikazano u flimu(mada ja ne vidim šta je to tol'ko senzacionalno da bi izazivalo gađenje i iščuđavanje). Al koja svrha snimiti film o "normalnim" tinejdžerima na primer, ko će da gleda to?
« Poslednja izmena: 22. Avg 2012, 17:29:04 od dzejson »
IP sačuvana
social share
"And onward goes this thing of ours."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 309
OS
Windows XP x64
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
Nokia 6120
Ma ja sam dosao iz mirne sredine...sta sam sve naucio i video u Beogradu....budibogsnama. Zato mi je film interesantan, ako se uzme u obzir da sam ja sa tom situacijom upoznat od pre 5 godina....nije tako kod mene u rodnoj grudi  Smile  Pomislim dal je uopste normalno gajiti dete u Beogradu?  Smile
IP sačuvana
social share
,,Oni koji umeju da govore, govore kratko.'' Dostojevski

Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.83
mob
HTC One
Toliko velikih poznavalaca filmske umestnosti a ujedno slepi kod ociju.  Smile

Diskutujete ima li film poruku ali se toga ne doticete... vec umeca reziranja, produkcije, glumackih performansi... a onda opet zavrsite komentarom - gde je poruka.  Smile

Noseca poruka je da je ljudsko bice glupo kada je zaljubljeno, a film prikazuje jedan od milion mogucih i realnih zivotnih scenarija u zivotu zaljubljene tinejdzerke. Celokupno njeno ponasanje je posledica te zaljubljenosti.

Propratna poruka je nase savremeno drustvo koje problemi egzistencije udaljavaju od brige za najblize.

Jos da neko napise - jaka poruka, kao da mi to ne znamo. E pa nema filma koji ne nosi poruku koja covecanstvu nije poznata mnogo pre pojave kinematografije. Moze se sporiti vrednost filma iz umetnickog ugla, verodostojnost ili ucestalost pojave opisane u scenariju, ali reci da poruke nema (makar ona bila banalna do zla boga, sto ujedno nije) je besmisleno.
« Poslednja izmena: 23. Avg 2012, 11:26:00 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
хвала што си објаснио Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.83
mob
Samsung Galaxy S III
Toliko velikih poznavalaca filmske umestnosti a ujedno slepi kod ociju.  Smile

Diskutujete ima li film poruku ali se toga ne doticete... vec umeca reziranja, produkcije, glumackih performansi... a onda opet zavrsite komentarom - gde je poruka.  Smile

Noseca poruka je da je ljudsko bice glupo kada je zaljubljeno, a film prikazuje jedan od milion mogucih i realnih zivotnih scenarija u zivotu zaljubljene tinejdzerke. Celokupno njeno ponasanje je posledica te zaljubljenosti.

Propratna poruka je nase savremeno drustvo koje problemi egzistencije udaljavaju od brige za najblize.

Jos da neko napise - jaka poruka, kao da mi to ne znamo. E pa nema filma koji ne nosi poruku koja covecanstvu nije poznata mnogo pre pojave kinematografije. Moze se sporiti vrednost filma iz umetnickog ugla, verodostojnost ili ucestalost pojave opisane u scenariju, ali reci da poruke nema (makar ona bila banalna do zla boga, sto ujedno nije) je besmisleno.
I ti sad uleceo odje, poput bijelog goluba sa porukom u kljunu... Hvala ti.

Treba snimati film o golubovima.. kako se to niko nije sjetio. Oni su simbol grada, nijemi svjedoci svih desavanja, asocijacija bolesti i ljubavi u isto vrijeme, nalik na ljudsko drustvo uz koje koegzistiraju. Eto, koliko samo stilskih figura. Tako nesto bi sigurno bio bolje ocjenjen diplomski rad, od ovog Maje Milosevog. Ako ni zbog cega, onda zbog bolje glume.
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
Samsung Galaxy S Advance
uve bol je car a klip cu da odgledam nocas da vidim zasto se o ovom filmu toliko prica  Smile

Izabrao si pravo vreme za udubljivanje u radnju  Smile

« Poslednja izmena: 23. Avg 2012, 21:14:46 od Dzobi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
  Klip (2012) debitantkinje M.Miloš je bar u mom slučaju promašio sve reakcije koje je dotična ovim filmom probala da izazive kod gledalaca. Ostao sam potpuno ravnodušan posle gledanja ovog pokušaja od filma o kom se toliko diskutuje. Reakcije su jednostavno izostale. M.Miloš je ma koliko se trudila poput ostalih "novih i mladih" reditelja (čast izuzecima) koji dolaze snimila film o nečem što je, ubeđem sam, videla i doživela samo preko interneta udobno zavaljena u stolici. To što se takav život razlikuje od realnog ne igra nikakvu ulogu. Primedba o mobilnom od 500 evra je samo jedna od mnogih i sasvim je na mestu, a zaista ih ima dosta. Od vandalizma u učionici, paljevine dnevnika i posle svega konaka u zbornici do sabajle bez m od milicije, do šmrkanja na onim turbo-žurkama koje se uopšte ne razlikuju (ista lica, ista "muzika"). Sirotani jedva skupe neku siću za litru žestokog ali zato koksara izgleda radi nr pitajući za količinu i cenu. Vidi se odakle nabavljaju alkohol ali se zato nigde ne vidi nijedan diler. Ima tog još, da ne nabrajam i otkrivam.
  Zanimljivo je takođe da niko nije nigde spomenuo ime kojima se takve devojke nazivaju, izgleda da postoji samo u slengu, narodu i Vukajliji, još jedan dokaz kako nije baš preporučljivo da neko iz centra Beograda snima film o nekom sa periferije, odnosno prikazuje nešto što je doživeo samo preko interneta. Inače, sve ovo što rade Jasna i njeno društvo nije ništa novo i već je viđeno, čak i batinjanje iste od njenog partnera. Sve se to desilo i dešava se svuda, ne samo kod nas. Jedina razlika je što nekom baš na žurci ne arlauče karleuša i ostalo slično jato LDP  aktivista. Ona ima i svoju volju i svoj izbor, niko joj (im) nije kriv što im je od celog Beograda najveća i najvažnija institucija kineska buvlja pijaca.
 Ovaj pokušaj od filma M.Miloš je u mnogo čermu čist promašaj, u to ubrajam i asistenta S.Spasojevića čija se pomoć (izgleda) vidi samo u ponudi veštačkih penisa koje koriste glumci a koji su mu ostali kao višak posle snimanja Srpskog filma.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
mob
Apple 5
Jurkovicu opet su ti spale naocare  Smile
Smile
« Poslednja izmena: 24. Avg 2012, 13:56:48 od vasabi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
Citat
Toliko velikih poznavalaca filmske umestnosti a ujedno slepi kod ociju.

Mog'o si da pocnes post i bez ovoga. Ja na pozitivan stav o ovom filmu ne gledam kao na nesto sto mene licno vredja, vec kao na osnov za postojanje diskusije. Svoj velego nisi morao da implementiras pre nego sto izneses svoje misljenje jer verujem da nikom ovde nije stalo do njega. Problem je nastao kada su odredjeni ucesnici u diskusiji krenuli da shvataju negativne komentare licno i poceli da, bez i jednog argumenta, u stilu kreacionista, pricaju "tralalalalala ne cujem vas. film je super. tralalalala.". Niti na jedno pitanje nije odgovoreno, vec se odgovaralo generalno, sto je samo po sebi lose za diskusiju, zbog koje je ova tema otvorena na prvom mestu. Moja pitaja i komentari su bili vezani za film i upuceni su onima koji tvrde da je film dobar. Kao ucesnik diskusije ne mogu da uradim nista vise od otvaranja pitanja, u iscekivanju odgovora.

Citat
iskutujete ima li film poruku ali se toga ne doticete... vec umeca reziranja, produkcije, glumackih performansi... a onda opet zavrsite komentarom - gde je poruka.

Film je multimedijalna umetnost. Objedinjuje vise (uslovno receno) podumetnosti. Kako drugacije komentarisati rad na jednom filmu nego kroz njegove segmente?
Dalje, pitanje ""de je poruka? " je otvoreno zbog velicanja iste od strane ljudi cije je misljenje o filmu pozitivno. Sumnjam da je bilo ko na ovoj temi nesto propustio u ovom filmu. I dalje ocekujemo par reci o toj velicanstvenoj poruci koja film cini boljim nego sto jeste.

Citat

Njeno ponasanje je posledica niza faktora, kojih se ovaj film jedva da dotice. Pitanja se otvaraju i zatvaraju kao bankarska fioka, bez dublje analize. Ako je devijantna ljubav motiv za ovaj film, zasto je toliko malo o njoj receno? Sve sto seks scene imaju da kazu na tu temu je receno u pola jedne od seks scena, sto samo po sebi otvara pitanje u vezi motiva ovog filma. Nemam nista protiv eksplicitnih seks scena, ali samo kada su one smislene i upotpunjuju film kao zavrsni proizvod. Ovde su seks scene tu da bi film prodale, buduci da je najveci deo njih potpuno nepotreban za ono sto bi trebalo da prikazu/pokazu. Cinjenica da su likovi prazni i nerazradjeni ne pomaze ni malo.

Citat
Jos da neko napise - jaka poruka, kao da mi to ne znamo. E pa nema filma koji ne nosi poruku koja covecanstvu nije poznata mnogo pre pojave kinematografije.

Upravo zato mi i komentarisemo filmotvorstvo, a ne poruku filma. U filmu je neizmerno bitno kako se nesto prezentuje, a ne sta se konkretno prezentuje. Jedan isti filmski scenario je moguce pretociti u film na bezbroj nacina. Cinjenica da je scenario u polazu dobar ne znaci da ce svaki film zasnovan na njemu biti dobar. Dakle, nije problem sto je "poruka" prezvakana milionima puta, vec sto je filmski jezik, kojim se autor(i) sluzi, takav da zaobilazi sustinu, na racun sirove realisticnosti. Sirova realisticnost na filmu ima svoja ogranicenja i bas zato se koristi za odredjene segmente filma, a ne za film u celini.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.83
mob
HTC One
Implementacija mog veleega ne dozvoljava transendentalni svetonazor u vezi sa jednom takvom stvari kao sto je film.  Smile

Zao mi je, ali za mene je film samo 90 ili vise minuta vremena koje mi ucini neko slobodno vreme zanimljivijim... i film mi je gledljiv ili nije... a pod gledljivima su odlicni, dobri i moz' da prodje. Ostalo me niti zanima niti trazim neku veliku vrednost u tome.

Pa da se vratim na poentu mog proslog komentara - ljudi su pitali gde je/sta je poruka. Ne da li je dovoljno razradjena, ne da li je dubokoumna ili povrdna, ne cak ni kako je ta poruka predstavljena... vecinski komentar je bio, parafraziracu, "gde vidite poruku".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 00:14:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.