Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kinezi prave fabriku za prečišćavanje vode  (Pročitano 540 puta)
18. Sep 2017, 15:11:16
Moderator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple iPhone SE 2020
Kinezi prave fabriku za prečišćavanje vode



BEOGRAD i glavni grad Kine su sa sedam sporazuma učvrstili saradnju ovog vikenda tokom održavanja manifestacije "Dani Pekinga". Prijatelji sa Dalekog istoka zainteresovani su da grade prvu prestoničku fabriku za prečišćavanje vode, toplodalekovod koji će povezivati Beoelektrane i TENT u Obrenovcu, kao i komplikovani sistem kanalizacionih mreža.

Proteklog vikenda gradonačelnik Siniša Mali ugostio je oko 500 gostiju iz ove najmnogoljudnije zemlje sveta predvođene prvim čovekom Pekinga Čen Điningom.

- Nadam se da ćemo uspešno završiti pregovore za još tri važna projekta, za koje smo ove godine potpisali sporazume - istakao je Mali. - Izgradnja najvećeg kineskog industrijskog parka u Evropi u Beogradu za koji smo potpisali sporazum u Pekingu, izgradnja toplodalekovoda koji će povezivati Beogradske elektrane i TENT u Obrenovcu i završetak kanalizacione mreže.

On je još naveo i da se nada da će se napraviti zajedničkim snagama i prva velika fabrika za prečišćavanje otpadnih voda u našem glavnom gradu.

Na mnogobrojnim sastancima ugovorena je saradnja i u domenu privrede. Pekinška komora je sa Privrednom komorom Beograda našla zajednički jezik i to ozvaničila sporazumom.

- U poslednjih nekoliko godina ekonomski i trgovinski odnosi dva grada se zahuktavaju i okviri saradnje su sve širi - naglasio je Đining. - U prvoj polovini ove godine ukupan uvoz i izvoz Pekinga i Srbije iznosio je 27 miliona dolara, što je povećanje od 28,8 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Kako bi se zbližili naši ljudi, ne samo u poslovnom smislu, dogovoreno je da obavimo i kulturne razmene. Utvrđena je saradnja u oblasti filmske umetnosti, muzike, kao i partnerstvo naše i njihove biblioteke.

Prijateljski su se kineski zvaničnici i naši opustili, u pauzama sastanaka, na nastupu Pekinškog simfonijskog orkestra u Sava centru. Kako bi učvrstili veze, ovaj kineski orkestar je sa Beogradskom filharmonijom potpisao Memorandum o razumevanju.


* Pekinški simfonijski orkestar u Sava centru

Svi su zajedno uživali u ovom performansu, ali su i žustro bodrili mališane obe ekipe koje su se takmičile u hali "Pionir" u hokeju na ledu. Tada su funkcioneri odlučili da mogu jedni drugima da pomognu. Nadležni su pričali o tome da bi naši i njihovi učesnici na zimskim olimpijskim igrama mogli zajedno da se pripremaju.

Na listi važnih tema je bilo i obrazovanje, pa su se usaglasile obe strane da porade na razmeni đaka, između ostalog. Pečat je stavljen i za saradnju u domenu prerade medicinskog otpada.

Kako su istakle obe delegacije, ovo prijateljstvo koje između naših gradova traje 37 godina je dodatno učvršćeno ovom posetom.


GRADE PUTEVE

KINESKI stručnjaci su izgradili Most Mihajla Pupina, koji je prvi projekat kineskih firmi u izgradnji puteva u Evropi. A pod palicom njihovih kompanija se radi i obilaznica oko prestonice.

"KOLAČ" OD TRI MILIJARDE

- Srbija je i jedina zemlja u Evropi koja ima bezvizni režim sa Kinom, tako da smo u prvoj polovini ove godine imali povećanje broja kineskih turista od čak 135 odsto, u odnosu na isti period prošle godine - naglasio je Mali. On je istakao i da će nedavno uveden direktan let Beograd - Peking unaprediti odnose i da je siguran da će Beograd dobiti sredstva iz budućeg investicionog kineskog fonda vrednog tri milijarde dolara.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.