Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Kina kao svjetska sila broj 1 će biti
ista kao SAD
12.4%  (27)
bolja nego SAD
40.8%  (89)
gora nego SAD
32.6%  (71)
ne znam odgovor
14.2%  (31)
Ukupno glasova: 218
Idi dole
Stranice:
1 ... 57 58 60 61 ... 205
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kina kao svjetska sila broj 1 - kakva će biti ili kakva bi bila?  (Pročitano 386520 puta)
Clan u razvoju

Jojke je bio ovde!!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 42
Zastava Foča, Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Alcatel 
Pa evo moje teorije; ako postanu sila No.1, cemu su blizu, prvo sto bi trebali da urade jeste da u nase brace Rusa maknu resurse iz Sibira (gde sada imate brojnu kinesku populaciju).ako uzmemo to u obzir, Rusija i SAD idu u drugi plan, a Kinezi kao gazde postaju jako zahtevni. Recimo da ce nam naplatiti svu jeftinu robu koju smo kupovali, od Aljaske do Japana, svi od reda. Cak mislim da ce nam nametnuti njihov sistem rada, po kojemu radnik uzima odmor da bi video svoju porodicu (dakle jednom godisnje).
Zakljucak: Naebali smo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
nije im dovoljno sto ih ima 2 milijarde,nego bi jos i da zive 150 godina.

Pa evo moje teorije; ako postanu sila No.1, cemu su blizu, prvo sto bi trebali da urade jeste da u nase brace Rusa maknu resurse iz Sibira (gde sada imate brojnu kinesku populaciju).ako uzmemo to u obzir, Rusija i SAD idu u drugi plan, a Kinezi kao gazde postaju jako zahtevni. Recimo da ce nam naplatiti svu jeftinu robu koju smo kupovali, od Aljaske do Japana, svi od reda. Cak mislim da ce nam nametnuti njihov sistem rada, po kojemu radnik uzima odmor da bi video svoju porodicu (dakle jednom godisnje).

prvo-nemaju potrebe da se takmice sa Rusima,jer su im oni najveci partneri i tacno se znaju uloge,kako u samoj Sangajskoj uniji,tako i u svetskom poretku.
Kenjazi ce imati najjacu ekonomiju i populaciju,a Rusi ce imati/imaju vojnu i politicku moc.
to tako vec godinama traje,i tako ce verovatno biti jos neko vreme.to je simbioza,ne rivalstvo.
drugo-te price o kenjazima u Sibiru ne piju bas vodu.za sad.
pricalo se vec ovde o tome,bilo je prosipanja tih prica,ali na kraju se ispostavilo da su obicne glasine i izmisljotine.
ima ih,nazalost tamo,ali ne u tolikom broju.
mada,ne sumnjam da ce,kakvi su prozdrljivi termiti,jednog dana poceti i tamo da nagrizaju sve pred sobom.

nakotili su se i po Evropi,i po Aziji,i po Americi,te je samo pitanje vremena kad ce i tamo.

i,da,slazem se da smo najebali pod njima.

nece oni biti ratoborna sila,ali ce okotom osvojiti svet.vec prozdiru ljudima poslove a i naselja u nekim delovima sveta,a u bliskoj buducnosti to ce se odraziti,po mom misljenju,u veliki disbalans na svetu.sto po pitanju hrane,sto po pitanju politike,sto po pitanju kultura...

al,jbg,to se ni njima ni "ugrozenima" ne moze objasniti.ugrozeni narodi ce shvatiti kad bude prekasno i kad ih ovi vec pozderu,a oni ce shvatiti kad se toliko nakote jednog dana da nece imati ni sta da jedu vise.

egoizam i halapljivost na kub.
« Poslednja izmena: 22. Jan 2011, 23:03:38 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
MacOS X
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
BlackBerry Torch
Bit ce velikih frka izmadju Rusa i Kineza! Sto direktno, sto posredno...
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Bit ce velikih frka izmadju Rusa i Kineza! Sto direktno, sto posredno...
obozavam ove zapadnjacke bajke.  Smile

Yuotube je pun ovakvih odvala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Nece biti jer se "postuju" medjusobno zahvaljujuci nuklearnom arsenalu  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
neeee zato  Smile (Jer su Rusi i dalje daaleeeeko jaci i napredniji),nego zato sto dopunjuju jedni druge u drugim sektorima i znaju da su jaci zajedno.
pogotovu sad kad su glavna briga amerima i kad ih opkoljavaju lancem baza sa svih strana.

no...za par decenija,moguce je da ce biti nekih problema.mada,s druge strane,ko zna kako ce svet uopste izgledati za par decenija...  Smile
« Poslednja izmena: 23. Jan 2011, 01:19:11 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 

Slušaj , ovako gadnu prognozu još  u životu čuo nisam  , ja bre znam da pričam , da filozofiram , da mlatim praznu slamu , da presipam i šupljeg u prazno i još milion drugih korisnih stvari ali da puno i još i krvnički radim , NE , pružam punu podrušku svim mogućim kolaicijama za zaštitu ljudskog rada od krvničkog rada koji hoće da nam žuće nametnu !
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
neeee zato  Smile (Jer su Rusi i dalje daaleeeeko jaci i napredniji),nego zato sto dopunjuju jedni druge u drugim sektorima i znaju da su jaci zajedno.

Nemaju neki hitni razlog a preveliki bi bio ulog za cisto odmeravanje snaga. Kinezima trebaju Ameri za trgovinu, Rusi za sirovine a nemaju bas glupu vlast. Inace, I-pod se pravi u Kini za oko 5 dolara, u Americi prodaje za par stotina, sada, najveci deo love zavrsi ionako u dzepu Applea al eto svi sretni, Apple sretan, prodaje samo tako, ljudi navaljuju, Kinezi usicare nesto, kupci zadovoljni, Rusi valjaju naftu i gas i svi sretni, ko bi to kvario.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Jojke je bio ovde!!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 42
Zastava Foča, Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Alcatel 
Citat
Nemaju neki hitni razlog a preveliki bi bio ulog za cisto odmeravanje snaga. Kinezima trebaju Ameri za trgovinu, Rusi za sirovine a nemaju bas glupu vlast. Inace, I-pod se pravi u Kini za oko 5 dolara, u Americi prodaje za par stotina, sada, najveci deo love zavrsi ionako u dzepu Applea al eto svi sretni, Apple sretan, prodaje samo tako, ljudi navaljuju, Kinezi usicare nesto, kupci zadovoljni, Rusi valjaju naftu i gas i svi sretni, ko bi to kvario.

pa kinezi, zar ne mislis da bi im lakse bilo da imaju sve svoje, po najmanjoj ceni, pa da onda valjaju drugima? Smile
« Poslednja izmena: 23. Jan 2011, 13:36:55 od jojke »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Bi, samo ko bi kupio kineski Apple ili Mercedes  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 57 58 60 61 ... 205
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.