Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kažnjena jer je homoseksualca nazvala pederom  (Pročitano 13524 puta)
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
dobro nije to sada tema, pre svega, stara Grčka je jako širok pojam i obuhvata stotine polisa sa potpuno drugačijim društvenim ustrojstvom. Atinjani su npr. obožavali da se poprckaju međusobno  u pauzi između filozofiranja. Spartanci, takođe, nisu delili samo koplja već i "koplja"... oduvek je bilo njih.
a tema je - da li sme da im se kaže da jesu to što jesu i na koji način ?!

pa sto ti ne bi smeo nekome da kazes da je gej ako to jeste!? sta vise i nekome ko nije gej ako to kazes ne bi mogla da bude uvreda. stvar je u tome da ne mozes da nikoga vredjas sto je potpuno normalno. pa od kada je vredjanje prihvatljivo? ajde da zanemarimo zakon, moralno je neprihvatljivo da nekog vredjas

Citat
teret dokazivanja je prvenstveno na tužiocu, ali kod krivičnog dela klevete, optuženi se može osloboditi kazne ako dokaže da je ono što je iznosio ili pronosio istina. Krivični zakonik

dobro moze i tako

Pazi ako je biti peder zakonom dozvoljeno onda ne može biti uvreda da nekog nazoveš pederom. To je kao da se čobanin uvredi što si ga nazvao čobaninom jer se njemu u njegovoj iskompleksiranoj glavi čini da mu lepše zvuči uzgaivač inteligentnih i emotivnih domaćih životinja radi dobijanja hrane i drugih proizvoda.

ali peder je pogrdna, uvredljiva rec u tome je stvar.
ovo za cobanina ti nije dobar primer jer coban nije uvredljiva rec, niti uvredljivo zanimanje. nekoga kada hoce da uvrede kazu mu da je "umetnik" u smislu umetnici su nenormalni, pa kazes "ne cudi me sto je to uradio, to su ti umetnici" ali to nije samim tim uvredljiva rec, pre bi se reklo da se radi o predrasudi, nekorektnosti, ali ne i o uvredi

Citat
ne moze da bude uvreda ako kazes za nekog da je gej, a on to nije, kao sto ne moze da bude uvreda ni obrnuto. prosto to je kao da si za nekog rekao da je hrvat, a on je recimo srbin. to nije uvreda.

Оно што ти не капираш тим грашком од сиве масе у лобањи (није увреда ваљда и упоређивање са поврћем? Smile ) је да је увреда индивидуалног карактера тј да нешто што је једном човеку увредљиво другом није и обратно из чега произилази да је класификовање увреда према тежини пежоративног значења јалов посао попут штемовања армираног бетона гушчијим пером или шећерном вуном.

Е сад, увреда за хетеросексуалца је свакако ако му се каже да је геј јер то вређе његов сексуални интегритет који он сматра као нормалним наспрам педерски ненормалној оријентацији. Је л би тебе као педера увредило да ти кажем да си зоофил?

jeste uvreda zato sto mi na prenosan nacin govoris da sam glup. ali to je tvoj krst, prema recima patrijarha irineja svako treba da nosi svoj krst i ti ga sine nosi

sta je uvreda zavisi od razlicitih faktora, ali jedan od onih je i da li je rec peder uvredljiva, a vec smo raspravili da ona to jeste, zbog mnogih razloga, a jedan od tih je i sto se iz konteksta uvek vidi da se koristi da bi se neko uvredio.

zoofilija nije seksualna orijentacija, i to smo vec raspravili

ovo za gejeve i heteroseksualce smo isto raspravili, isto kao i za srbe i hrvate, ako nekom srbinu kazes da je hrvat to ne bi bilo uvredljivo. to je netacno, to je laz, ali nije uvreda
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
A zašto bi neko ko je peder (od naziva za tu seksualnu orijentaciju ljubavi sa mladićima) ili homoseksualac (isto to samo malo drukčije i uključuje sva godišta) trebao da bude uvređen time što je okarakterisan onim što jeste, a da mu se sviđa naziv gay (neozbiljna i smešna budaletina). Znači da sam takve seksualne orijentacije i da me neko zove "vesela" ja bih se baš tad osećala poniženo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG Frizider
Значи по твоме, свако треба да има исти поглед према увредама као ти? Очекивано фашистичко мишљење........

Citat
jeste uvreda zato sto mi na prenosan nacin govoris da sam glup.

Ниси глуп само споро до никако капираш. Ето, боље формулисано а исти курац.

Citat
sta je uvreda zavisi od razlicitih faktora, ali jedan od onih je i da li je rec peder uvredljiva, a vec smo raspravili da ona to jeste, zbog mnogih razloga, a jedan od tih je i sto se iz konteksta uvek vidi da se koristi da bi se neko uvredio.

То си ти расправљао сам са собом па сте се заједно тако вас 15 колико вас већ има у тих 3 атома горе договорили да сте у праву.

Citat
A zašto bi neko ko je peder (od naziva za tu seksualnu orijentaciju ljubavi sa mladićima) ili homoseksualac (isto to samo malo drukčije i uključuje sva godišta) trebao da bude uvređen time što je okarakterisan onim što jeste, a da mu se sviđa naziv gay (neozbiljna i smešna budaletina). Znači da sam takve seksualne orijentacije i da me neko zove "vesela" ja bih se baš tad osećala poniženo.

Наравно, то би исто било када би ђубретари захтевали да се из српског језика избаци та реч јер вређа запосле у теренској служби градске чистоће. То је та нека клиторисова шизофрена верзија увреда и казни.........
« Poslednja izmena: 06. Feb 2010, 20:01:52 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia ispo iz modu
Овај је изгледа не само педер већ и кретен.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Citat
То си ти расправљао сам са собом па сте се заједно тако вас 15 колико вас већ има у тих 3 атома горе договорили да сте у праву.

Smile
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia ispo iz modu
П.С.Извињавам се кретенима ако сам их увредио.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7

zato sto ti koristis bukvalan prevod reci. ta rec (gej) ne oznacava da je neko veseo nego da je odredjene seksualne orijentacije. i za to se i koristi. sa druge strane rec peder se koristi da bi se neko uvredio i ako to nije vidljivo pri samom koriscenju te reci, onda se uvek vidi iz konteksta, jer oni koji hoce da kazu da neko ne vredi zbog svoje seksualne orijentacije onda kazu za njega - peder

Значи по твоме, свако треба да има исти поглед према увредама као ти? Очекивано фашистичко мишљење........
Citat
jeste uvreda zato sto mi na prenosan nacin govoris da sam glup.
Ниси глуп само споро до никако капираш. Ето, боље формулисано а исти курац.
Citat
Citat
Наравно, то би исто било када би ђубретари захтевали да се из српског језика избаци та реч јер вређа запосле у теренској служби градске чистоће. То је та нека клиторисова шизофрена верзија увреда и казни.........

ti si sada samo nastavo sa uvredama, ali eto da ne bude da je sve po mom misljenju, patrijarh pavle je porucio: ako smo srbi, budimo i ljudi. eto to ja i tebi porucujem, ako si srbin budi i covek

raspravili smo - to ne znaci da smo zauzeli isti stav, nego da sam ti odgovorio na pitanje, a ti ga ponavljas. da sam zlonameran kao ti napisao bih: "a ko sada sporo kapira?"  Smile

niko ne trazi da se neka rec izbaci, ne mogu se reci izbacivati iz upotrebe, samo se zna sta one znace u tome je stvar
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
@all

Prestanite sa svadjom i vredjanjem Smile Ubuduce ce postovi biti brisani a korisnici upozoravani. Ako se ne slusa postoji mogucnost i banovanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG Frizider
Citat
niko ne trazi da se neka rec izbaci, ne mogu se reci izbacivati iz upotrebe, samo se zna sta one znace u tome je stvar

Дакле, педер=хомосексуалац пошто су то синоними у српском језику апсолутно је прихватљиво коростити их. То ти кажеш. Значи ако се ја не обраћам теби директно Ти си педер већ кажем постоје чланови форума педери и смарачи који из некога разлога су бановани 6 пута то није увреда јер није експлицитно упућена теби иако се може претпоставити на кога се мисли. Дакле, ако кажем педери а не мислим ни на кога конкретно то не може бити индивидуална увреда већ једноставно коришћење синонима за геја у нормалном разговору.

@all

Prestanite sa svadjom i vredjanjem Smile Ubuduce ce postovi biti brisani a korisnici upozoravani. Ako se ne slusa postoji mogucnost i banovanja.

Уколико постоји неки проблем са овим постом слободно га избришите иако мислим да је у оквиру правила.
« Poslednja izmena: 06. Feb 2010, 20:23:09 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.