Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 22:57:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaznjava li Bog?  (Pročitano 59407 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Samo što nije sve jedno kako umireš.Dali umireš kroz višegodišnju patnju i bolest,ili lepo zaspiš.Zar nije kazna ako ti moraš da patiš godine i godine do tvoje smrti?

Upravo tako.Radi se samo o tome da neko drugi treba da me kazni,jer ja to nemam nameru sam da uradim.

Citat
A gde sam ja to rekao da Bog ne postoji?

Nisam ni ja rekao da si ti rekao da Bog ne postoji,već meni nešto nije bilo jasno,ali sad sam shvatio da ti misliš da se on ne meša direktno u događaje.

Citat
Ako se on ne meša direktno u događaje ne znači da ne postoji.On nama daje savete i zapovesti koji možemo ili nemoramo slediti,kao što i suprotna strana nas mami na drugačiji način da radimo suprotno Božjim savetima.Ni jedna ni druga strana ne utiče direktno fizički na odluku čoveka.Mi se povinujemo zlu ili dobroti u zavisnosti šta smo odabrali i koju stranu smo poslušali.Shodno našoj odluci će i naša dela biti loši ili dobri.Što znači zlo ili dobrota dolazi po našem izboru.Bog samo daje upute i poštuje našu volju i put koji biramo,i pomaže nam daljim savetima ako biramo njega da slušamo.A pravda dolazi od zakona koji vlada u svemu.Tu Bog nemora ništa da čini.Bog je postavio zakone u univerzumu u sve,Božja pravda je u njegovim zakonima.Ko ih krši,moraće da žanje posledice kršenja tih zakona.Vrlo jednostavno.

Ali ko te zakone sprovodi u delo ako ne Bog?Sami od sebe se sprovode?Ja ne verujem da ja sam od sebe mogu i jedno slovo da napišem ovde da mi Bog ne pretvori hranu u stomaku u energiju za pisanje.A ako Bog sprovodi zakone koje je uspostavio, kako se onda direktno ne meša u događaje?Mislim,On se ne meša u naše odluke,ali po mom shvatanju upravo On se pobrine da nas stignu odgovarajuće posledice tih odluka,jer ne znam ko bi drugi bio sposoban za to.

Citat
Ali Bog nikada neće poslati lavove,niti nas kazniti što nismo poslušali njegov savet.Zakon prirode će nas kazniti time što nas po zakonima prirode čopor lavova budu pojeli.

Opet imam sličnu dilemu.Ako zakoni prirode deluju sami od sebe,onda nemam sumnje da Bog ne kažnjava.Međutim,ja pod pojmom Boga podrazumevam Nešto što je uspostavilo te zakone.Ali zakon je ništa ako se ne sprovodi.Ko bi drugi bio sposoban da ga sprovodi,osim Onog koji ga je uspostavio?

Sa druge strane,ako Bog kažnjava,ja tu nevidim ništa loše.Prosto,da ne bi nastao haos u svemiru,Bog je odredio neka pravila u vidu prirodnih zakona.Svako ima slobodu izbora da ih poštuje ili nepoštuje.Posledice će biti odgovarajuće i pravedne što je opet dobro.Bog zbog toga nije loš.To što bi ja možda voleo da pravda bude onako kako je ja zamišljam,da dobro bude ono što ja smatram da je dobro,da loše bude ono što ja smatram da je loše,to je moj problem.Nisam ja stvorio ovaj svet.

IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
insomnius
dobar potpis, stvarno je tako kao sto pise

Do sada smo otkrivali nevidjeno ako za ovoliko godina niko nije nashao boga (sem u vasim srcima  Smile) znaci to je kao plisani meda kojeg cete uvek voleti iako nije ziv
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
bjbojan
Prijatelju,ti govoriš kao da smo mi izvan zakona stvaranja,pa Bog mora posebno da primenjuje zakone na nas.Verovatno znaš da celo stvaranje Božje Duhovno stvaranje kao i materijalno stvaranje funkcioniše i postoji na zakonima.To jest stvaranje i sve u njega jeste zakon i deo tog zakona.Zamisli kada bi Bog morao u svemiru svakom atomu posebno odrediti ponašanje,a koliko planeta i galaksija ima u svemiru.Zar nije jednostavnije da on postavi zakone po kojem će sve funkcionisati.Zamisli kada bi ti prilikom prosipanja vode na zemlju posebno upravljao svaku kapicu vode gde će pasti.Zato postoji zakon gravitavije koji će shodno masi i brzine kapljice vode pasti na određeno mesto na Zemlji.
Ako ti kreneš glavom u zid,a zid te odbije i razbije ti glavu,dali tu Bog tebe kaznio?Ti si se podlegao zakonima prirode jeri ti postojiš po zakonitostima,tu Bog nema šta da sprovodi.Ti da si iznad zakona univerzuma,prošao bi kroz zid bez posledica.Probaj da staviš ruku u plamen vatre.Doživećeš opekotine jer pokušavaš da se suprostavljaš zakonima prirode.Ti  si deo zakonitosti u prirodi,i podležeš tim zakonima,koji su ujedno i Božji zakoni.Bog može da ti savetuje kako da se prilagođavaš njegovim zakonima,ali suprostavljanjem tim zakonima ti se podležeš uticaju tih zakona.Tu Bog tebe ne kažnjava,već te kažnjava tvoje suprostavljanje zakonima.Bog nema potrebe da sprovodi zakone,kada njegovo stvaranje je sam zakon koji funkcioniše po zakonu,i automatski se sprovodi prilikom njegovog kršenja tako što povlači niz posledica prema kršiteljima zakona postojanja.Bog ništa nemora direkto da čini i sprovodi. Zašto tebi toliko lakše prihvatiti da Bog kažnjava? Zar nije to bila želja onih ljudi koji sami u ime Boga uzeli pravdu u ruke i kažnjavali ljude na razne načine?Pa čak i sotona se podleže zakonima Božjim.Da nije tako,mi nebismo imali slobodnu volju da biramo dobro ili zlo,i time bi on mogao sa nama da radi šta hoće.Možemo dobro da razmislimo o ovim činjenicama.
Citat
Opet imam sličnu dilemu.Ako zakoni prirode deluju sami od sebe,onda nemam sumnje da Bog ne kažnjava.
Naravno da ne kažnjava.To je smišljena kako bi sveštenici pravili poslove i trgovali sa ljudskim dušama.Kada bi Bog nas kažnjavao onda bi on sam kršio svoj zakon slobodne volje koje nama dao.Mi se podležemo samo posledicama naših odluka prilikom suprostavljanju zakonima postojanja.Jasno je Isus rekao u vezi te zakonitosti "ono što poseješ to češ i požnjati".Ako činiš zlo,doživećeš zlo,ako činiš dobro požnjačeš dobro.Zar treba veća pravda da bude za naše odluke???
« Poslednja izmena: 07. Avg 2008, 11:34:45 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Prijatelju,ti govoriš kao da smo mi izvan zakona stvaranja,pa Bog mora posebno da primenjuje zakone na nas.

Onda se nismo razumeli,prijatelju.Bog primenjuje zakone na sve što postoji u prirodi,a ne samo na nas.Malo više ističem nas ljude,ne zato što smo mi najvažniji,nego zato što se ova tema tiče naših shvatanja,a ne shvatanja životinja ili nečeg drugog.

Zamisli kada bi Bog morao u svemiru svakom atomu posebno odrediti ponašanje,a koliko planeta i galaksija ima u svemiru.Zar nije jednostavnije da on postavi zakone po kojem će sve funkcionisati.Zamisli kada bi ti prilikom prosipanja vode na zemlju posebno upravljao svaku kapicu vode gde će pasti.Zato postoji zakon gravitavije koji će shodno masi i brzine kapljice vode pasti na određeno mesto na Zemlji.

Upravo je to jedna od osnovnih razlika između Boga i čoveka.Čovek nije sposoban da upravlja najsitnijim detaljima,ali Bog ,koji je stvorio svaki atom i svaku kapljicu vode,ja ne sumnjam da jeste.Što se tiče zakona gravitacije,meni je neshvatljivo da se on sam od sebe sprovodi,jer se nije ni sam uspostavio,već ga je uspostavio Bog.Kao što ne verujem da ja sam,bez toga da mi Bog daje energiju,mogu bilo šta da uradim,tako ne verujem ni da se ni prirodni zakoni sami od sebe ispunjavaju,već da ih svakog trenutka Bog uspostavlja,jer Božije stvaranje nije završeno,već On stalno nešto novo stvara.Svemir nije statičan,nego se stalno nešto dešava.

Ako ti kreneš glavom u zid,a zid te odbije i razbije ti glavu,dali tu Bog tebe kaznio?

Kaznio me je ako se loše osećam,a ako se ne osećam loše (makar mi gorela ruka u vatri),onda me nije kaznio.Znači,ja kaznu vezujem za to kako se čovek oseća.Jer,da se čovek pita,on se nikad ne bi loše osećao,ali pošto stalno srećem neke ljude koji se loše osećaju,onda zaključujem da ih neka viša sila na to natera.Za mene postoji samo jedna viša sila i nju zovem Bog.

Zašto tebi toliko lakše prihvatiti da Bog kažnjava?

Zato što u tome ne vidim ništa loše i zato što mislim da samo On može da me natera da se loše osećam.Ne priznajem nijednu drugu višu silu.Mada,ako Bog i ne sprovodi prirodne zakone,a uspostavio ih je,opet me indirektno kažnjava preko tih zakona,jer mi ograničava slobodu.Međutim,ja ne određujem šta je dobro,jer nisam stvorio ovaj svet, pa je za mene jedino dobro to kako je Stvaraoc sveta odredio da bude.

Zar nije to bila želja onih ljudi koji sami u ime Boga uzeli pravdu u ruke i kažnjavali ljude na razne načine?

Nisam upoznao te ljude,ali da im je to bila želja,verovatno ne bi uzimali pravdu u svoje ruke,već bi ostavili Bogu da sprovede pravdu.Ali ja verujem isto tako da im Bog nije dao da urade ništa što Bog smatra da je nepravedno.

Kada bi Bog nas kažnjavao onda bi on sam kršio svoj zakon slobodne volje koje nama dao.

Ne razumem zašto.Nije nama Bog dao slobodnu volju u svakom smislu,nego u pogledu odlučivanja,dakle više u domenu razmišljanja.Dakle, Bog nama nije dao mogućnost da određujemo kako ćemo da se osećamo,jer bi onda svi ljudi učinili da se dobro osećaju,bez obzira na to što rade.A ako se neko loše oseća (mislim da može da se podrazumeva da je protiv svoje volje u tom stanju),onda ja to zovem kaznom.Što se mene tiče,može to i drugačije da se zove,ali meni je taj naziv najadekvatniji.

Mi se podležemo samo posledicama naših odluka prilikom suprostavljanju zakonima postojanja.

Tako je. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Kažeš da nema ništa loše u tome da Bog kažnjava.Da Bog kažnjava ne bi bio Bog ljubavi,već tiranin što nije.Bog bi kršio svoj zakon slobodne volje koji nama dao.Po tome i li ti grešiš ili Bog greši.
Zakon Boga deluje isto na najmanju česticu kao što deluje i na čoveka.Čovek nema privilegiju,sem što ta čestica prima snagu Boga prirodno,ali mi svesno možemo odbiti ili prihvatiti Božju snagu.Sve Bog oživljava svaku česticu i život.Nemožeš reći da možeš sve činiti bez Božje snage,jer ti nisi izvor energije,niti svemoćni.Svaka energija u svemiru dato od njegove snage,sama enegija nije mogla da nastane.Iz ništa nemože da nastane nešto,ponajmanje energija.Kada bi Bog prestao da ti zrači njegovom svetlosnom energijom,ti bi jednostavno raspao i nestao.
Zakoni su postavljeni od Boga,i deluje kroz sve,a ti to možeš shvatiti kao kaznu Božju,ali kršiti ih bez posledica nećeš moći.
A oni koji su najviše poslova pravili od Božje kazne su mrtvi,ali su ostavili preko 150 miliona ljudskih žrtava za njima.Danas Božja kazna ostala samo na zastrašivanje nekih vernika ili sveštenika premo osobama drugih vera.Gde ti živiš ako barem jednog takvog vernika nisi upoznao koji vitla sa Božjom kaznom?

IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Zašto je Bog tiranin ako kažnjava?Zašto misliš da Božija kazna nije ljubav?Ko određuje šta je ljubav,Bog ili čovek?Čovek nema slobodnu volju u svakom smislu,već samo u domenu razmišljanja,tako da ne vidim da Bog krši svoj zakon slobodne volje time što nas kažnjava.Međutim,to je samo moje mišljenje.Ja prvi kažem da možda ništa nije tačno od ovog što sam napisao,jer ja  apsolutnu istinu ne znam.Nju zna samo Bog.

Zakon Boga deluje isto na najmanju česticu kao što deluje i na čoveka.Čovek nema privilegiju,sem što ta čestica prima snagu Boga prirodno,ali mi svesno možemo odbiti ili prihvatiti Božju snagu.Sve Bog oživljava svaku česticu i život.Nemožeš reći da možeš sve činiti bez Božje snage,jer ti nisi izvor energije,niti svemoćni.Svaka energija u svemiru dato od njegove snage,sama enegija nije mogla da nastane.Iz ništa nemože da nastane nešto,ponajmanje energija.Kada bi Bog prestao da ti zrači njegovom svetlosnom energijom,ti bi jednostavno raspao i nestao.
Zakoni su postavljeni od Boga,i deluje kroz sve,a ti to možeš shvatiti kao kaznu Božju,ali kršiti ih bez posledica nećeš moći.

Upravo tako.Baš sam to hteo da kažem.

Gde ti živiš ako barem jednog takvog vernika nisi upoznao koji vitla sa Božjom kaznom?

U Borči. Smile Međutim,nemam običaj da druge krivim za svoje probleme pa podrazumevam da i drugi tako misle,jer je isti zakon za sve i onda ne registrujem ljude koji „kažnjavaju“,jer ne smatram da oni bilo koga mogu da kazne.Sve je samo zakon akcije i reakcije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Da,shvatio sam.Ti si od onih koji veruje u Boga koji je gnjevan,ljubomoran,kažnjava,udara do sedmog kolena,koji ubija i muči čoveka,koji uništava,koji pravdu pokazuje kroz krv i patnju čovekovog.Izvini ja u takvog Boga nemogu da verujem.Ti slobodno veruj u takvog Boga,to je tvoje pravo, ali ja ne želim diskutovati o takvom Bogu.
Citat
U Borči. Smile Međutim,nemam običaj da druge krivim za svoje probleme pa podrazumevam da i drugi tako misle,jer je isti zakon za sve i onda ne registrujem ljude koji „kažnjavaju“,jer ne smatram da oni bilo koga mogu da kazne.Sve je samo zakon akcije i reakcije.
Prijatelju,zašto misliš da je tvoj problem ako neki vernik osuđuje ljude na večno proklestvo i ognjeno jezero.Zar misliš da si ti kriv što neko  preuzima ulogu Boga pa odlučuje ko će u pakao ko u raj? A isto tako ako ti ne registruješ takve osobe koji kažnjavaju, neznači da ne postoje.Ja govorim iz iskustva jer ja znam kako sam prošao u crkvi  od strane sveštenika i od njihovih vernika samo zato što sam imao malo slobodnije i dublje razmišljanje.To nikako nemožeš da ne registruje kao da se ništa nije dogodilo.
« Poslednja izmena: 08. Avg 2008, 08:43:53 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1366
Zastava south of heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
poshto je bog chista ljubav,on shalje nevernike u vechni pakao  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Pa taj Bog u koji ti verujes je isti onaj o kojem pricam, ne znam sta je tu cudno.
Citaj Stari Zavet i naci ces.

Ma da. Da Bog postoji od ljubavi cemo da se pecemo. Kako da ne  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
@Pirox
Da,shvatio sam.Ti si od onih koji veruje u Boga koji je gnjevan,ljubomoran,kažnjava,udara do sedmog kolena,koji ubija i muči čoveka,koji uništava,koji pravdu pokazuje kroz krv i patnju čovekovog.Izvini ja u takvog Boga nemogu da verujem.Ti slobodno veruj u takvog Boga,to je tvoje pravo, ali ja ne želim diskutovati o takvom Bogu.

Ok.Hvala ti i na dosadašnjoj diskusiji.Ja bih samo da pojasnim u kakvog Boga verujem pošto mi se čini da nisi to baš dobro predstavio.Verujem da je sve što dolazi od Boga isključivo ljubav.U stvari,ne da verujem,nego osećam.Ali onaj ko odbacuje Boga to doživljava kao gnev,kaznu,ljubomoru,...Dakle,govorim iz perspektive čoveka koji se muči.Znači,taj čovek se muči zato što dejstvo Boga doživljava kao mučenje.Kada ne bi odbacivao Boga,ne bi se ni osećao mučno,iako bi dejstvo Boga i dalje bilo isto.

Što se tiče osoba koje kažnjavaju,sveštenika i „vernika“ s kojima si imao problema,za mene je to sve zakon akcije i reakcije.Šta se sve kome vrti po glavi,da li hoće da kažnjava ili ne,to je njegov problem.U praksi će se desiti sve prema prirodnim zakonima,dakle ono što je Božija pravda,a ne ono što ja mislim da je pravda.Sa sveštenicima i „vernicima“ i ja imam problem,jer je po meni greška što drže ikone i freske u crkvi i što im se klanjaju.To je za mene direktno kršenje ne znam sad koje po redu Božije zapovesti,a koja je napisana i u crkvenom kalendaru.Međutim,neka ljudi rade šta hoće,za mene je prava Crkva svugde,jer je Bog u svemu,a ne samo u građevini koju „vernici“ zovu crkva.

@milosch5
poshto je bog chista ljubav,on shalje nevernike u vechni pakao 

A pošto po nevernicima nema ni boga ni pakla,onda nema nikakvih problema.Jel’ tako? Smile

@RavenDark

Zavisi kako tumačiš Stari Zavet.
« Poslednja izmena: 08. Avg 2008, 15:19:38 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 22:57:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.