Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 20:40:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaznjava li Bog?  (Pročitano 59395 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Pa upravo je Bog stvorio ovu realnost za nas u kojoj možemo činiti i dobro i loše.   Svako od nas je sam izabrao da se odvoji od Boga i dođe u ovaj svet upravo da bi iskusio sve lepote greha , pa kad mu dosadi sve sto treba da uradi je da pročisti dušu i telo, sačeka da umre i eto ga kod Boga. Čemu frka !!!!

I šta bi to uopšte bila kazna ???
« Poslednja izmena: 05. Avg 2008, 06:28:56 od insomnius »
IP sačuvana
social share
So "Lucifer" is nothing more than an ancient Latin name for the morning star, the bringer of light. That can be confusing for Christians who identify Christ himself as the morning star
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne znam ni ja. Greh ne postoji, to je samo naziv za ljudsku prirodu.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Pa upravo je Bog stvorio ovu realnost za nas u kojoj možemo činiti i dobro i loše.   Svako od nas je sam izabrao da se odvoji od Boga i dođe u ovaj svet upravo da bi iskusio sve lepote greha , pa kad mu dosadi sve sto treba da uradi je da pročisti dušu i telo, sačeka da umre i eto ga kod Boga. Čemu frka !!!!

I šta bi to uopšte bila kazna ???
Tornado u Francuskoj odneo tri života
Kako je prenela nemačka agencija DPA, ovaj "mini-tornado" je odneo deo krova na staračkom domu u gradu Omon i srušio 40 kuća.

Jeli ovi ljudi uživaju u grehu kojima srušena kuća ili koji su poginuli.Kada sutra bude voda dah ih odnese,zemlja da ih proguta,dali je to uživanje u grehu.Ja neznam šta tu ima lepo kada na ovaj način žanjemo naše uživanje u grehu.Ovde ne govorimo o Božjoj kazni,već o grehu protiv zakonitosti prirode.Mi ih kršimo a ona nas kažnjava na ovaj način.Uživancija nema šta.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

tonad-v.jpg
(23.13 KB, 250x350)
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ma jok niko nas ne kaznjava do nas samih. TO su sve gluposti kazna i nagrada sistem.
Zivi zivot kako ti zelis zajebi dogme i gluposti.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13

Kada sutra bude voda dah ih odnese,zemlja da ih proguta,dali je to uživanje u grehu.Ja neznam šta tu ima lepo kada na ovaj način žanjemo naše uživanje u grehu.Ovde ne govorimo o Božjoj kazni,već o grehu protiv zakonitosti prirode.Mi ih kršimo a ona nas kažnjava na ovaj način.Uživancija nema šta.

Izvini nisam razumeo, šta će biti sutra ?????

Da verovatno je priroda kriva što više nemaš dlaku, pa moraš da kupuješ garderobu
« Poslednja izmena: 05. Avg 2008, 22:38:56 od insomnius »
IP sačuvana
social share
So "Lucifer" is nothing more than an ancient Latin name for the morning star, the bringer of light. That can be confusing for Christians who identify Christ himself as the morning star
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15

Izvini nisam razumeo, šta će biti sutra ?????

Da verovatno je priroda kriva što više nemaš dlaku, pa moraš da kupuješ garderobu
Izvini,ovde smo da diskutujemo o prikupljenom znanju,a ne o neznanju.Malo istražuješ,malo manje misli na garderobu i na dlake,i da vidiš kako će ti biti sve jasnije.
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Izvini,ovde smo da diskutujemo o prikupljenom znanju,a ne o neznanju.Malo istražuješ,malo manje misli na garderobu i na dlake,i da vidiš kako će ti biti sve jasnije.

ok, diskusija

Tornado u Francuskoj odneo tri života
Kako je prenela nemačka agencija DPA, ovaj "mini-tornado" je odneo deo krova na staračkom domu u gradu Omon i srušio 40 kuća.

Jeli ovi ljudi uživaju u grehu kojima srušena kuća ili koji su poginuli.Kada sutra bude voda dah ih odnese,zemlja da ih proguta,dali je to uživanje u grehu.Ja neznam šta tu ima lepo kada na ovaj način žanjemo naše uživanje u grehu.Ovde ne govorimo o Božjoj kazni,već o grehu protiv zakonitosti prirode.Mi ih kršimo a ona nas kažnjava na ovaj način.Uživancija nema šta.

Ovaj događaj nije božja kazna, uzrok može biti " zakon prirode ", premda postoje indicije da su ljudi i tu umešali svoje prste, ali i da jeste priroda u pitanju neverujem da je neko iz grada Omon toliko zgrešio da bi bio kažnjen na ovaj način  Smile
Ipak ljudi kojima je srušena kuća imaju priliku da testiraju svoju veru u Boga   , a o mrtvima sve najbolje 

Predpostavljam da se radi o SudnjemDanu (velikom potopu i zemljotresima), i to nije božja kazna već više pomoć, jer u trenutku smrti postoji mogućnost pokajanja (čitaj poništenje grehova), recimo postoji i verovanje da je poginuti na "bojnom polju" časno itd.,...

Zato uživaj, ima vremena 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
neko to zove kosmickom pravdom , neko zakonom karme ...ja to nazivam Bozjom kaznom
KAzna vuce negativnu konotaciju jer obicno posledica necega neoprostivog - crkva to zove greh. Ovaj zivot sa druge strane kao i ovaj univerzum kao i Bog u kome se sve sazima na kraju, ne poznaju rec greh a samim tim ni kaznu.

Otkud to?Zašto se toliko ljudi loše osećaju ako nisu kažnjeni od neke više sile?Jel’ se oni loše osećaju zato što to vole?

Sve sto nam se desava je posledica naseg izbora - svesnog ili nesvesnog.

Baš tako.

Zasto bi bilo ko koga kaznjavao zbog toga.

Pa ko tolike ljude prisili da se loše osećaju?Oni sami sebe?Svako sebi jeste uzrok za ono što mu se dešava,ali da se bilo ko od njih pita,ne bi se nikad loše osećali,jer se krajnji smisao svega što ljudi rade svodi na to da dovedu sebe do toga da se bolje osećaju.Zar baš to nije dokaz da postoji viša sila,koju mnogi zovu Bog,i koja je uspostavila prirodne zakone po kojima se sve dešava? Tako, prema tim prirodnim zakonima,ako čovek izabere,svesno ili nesvesno (pre će biti da je nesvesno),da uradi nešto što ima za posledicu da se loše oseća,onda dođe u situaciju da ga neka viša sila (Bog) natera da se loše oseća (a to je definicija kazne), iako on to ne želi (upravo zato to za njega i jeste kazna).Ali Bog zbog toga nije ni loš ni nepravedan,jer nije On kriv čoveku što je loše izabrao,a kada bi Bog menjao prirodne zakone da bi udovoljio svakom čoveku,onda bi verovatno nastao haos,jer ljudi uglavnom imaju kontradiktorne želje.Čovek, u svakom slučaju, ima priliku da, kad vidi da se od nečeg loše oseća, da prestane to da radi i problem je rešen (to je definicija pokajanja).

Biramo gresimo, naucimo lekciju (ili ne) pa biramo ponovo.

Kako sad grešimo,a kažeš da nema greha?

neko to zove kosmickom pravdom , neko zakonom karme ...ja to nazivam Bozjom kaznom
Ako neko nekog ubije, dali možemo reći da je žrtva umro od Božje kazne?Ako ljudi truju reke i vazduh pa se drugi razboljevaju ili umiru,dali i za to možemo reći da je Božja kazna.

Smrt, pre svega, ne mora da bude kazna,jer svi mi umiremo.Neko je kažnjen valjda ako se loše oseća, iako to ne želi.

Zar nije malo paranoično da sve što strada od čovečje ruke pripisivati Bogu i Božjoj kazni? Svako dobro ili zlo dolazi samo od nas ljudi,tu Bog nema nikakve veze.

Jel’ ti to hoćeš da kažeš da Bog ne postoji ili da se ne meša u ono što ljudi rade ili da nema Božije pravde?

Mi naše grehe i dela pokušavamo pravdati tako što okrivljujemo Boga.Ala smo našli žrtvenog jarca nema šta.

A ko okrivljuje Boga?Svako je sam sebi kriv ili prav za ono što mu se dešava,a ne ni Bog niti bilo koji čovek.Ako ja odem malo do nekog čopora lavova i oni me pojedu,nisu mi oni za to krivi.Oni samo rade ono što im prirodni zakon dozvoljava,tj. ono što im je Bog dao da urade,a ako ja to ignorišem, snosiću posledice.Pri tome,neću ja samog sebe da kaznim,nisam valjda lud,već će viša sila da se postara za to,da li preko nekog čoveka ubice ili preko neke životinje ili preko odrona kamenja,nije bitno, ali pravda će me stići.Međutim,u tome nema ničeg lošeg,pravda i treba da bude zadovoljena.

IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Ako neko nekog ubije, dali možemo reći da je žrtva umro od Božje kazne?Ako ljudi truju reke i vazduh pa se drugi razboljevaju ili umiru,dali i za to možemo reći da je Božja kazna.

Smrt, pre svega, ne mora da bude kazna,jer svi mi umiremo.Neko je kažnjen valjda ako se loše oseća, iako to ne želi.
Samo što nije sve jedno kako umireš.Dali umireš kroz višegodišnju patnju i bolest,ili lepo zaspiš.Zar nije kazna ako ti moraš da patiš godine i godine do tvoje smrti?

Citat
Jel’ ti to hoćeš da kažeš da Bog ne postoji ili da se ne meša u ono što ljudi rade ili da nema Božije pravde?
A gde sam ja to rekao da Bog ne postoji? Ako se on ne meša direktno u događaje ne znači da ne postoji.On nama daje savete i zapovesti koji možemo ili nemoramo slediti,kao što i suprotna strana nas mami na drugačiji način da radimo suprotno Božjim savetima.Ni jedna ni druga strana ne utiče direktno fizički na odluku čoveka.Mi se povinujemo zlu ili dobroti u zavisnosti šta smo odabrali i koju stranu smo poslušali.Shodno našoj odluci će i naša dela biti loši ili dobri.Što znači zlo ili dobrota dolazi po našem izboru.Bog samo daje upute i poštuje našu volju i put koji biramo,i pomaže nam daljim savetima ako biramo njega da slušamo.A pravda dolazi od zakona koji vlada u svemu.Tu Bog nemora ništa da čini.Bog je postavio zakone u univerzumu u sve,Božja pravda je u njegovim zakonima.Ko ih krši,moraće da žanje posledice kršenja tih zakona.Vrlo jednostavno.

Citat
A ko okrivljuje Boga?Svako je sam sebi kriv ili prav za ono što mu se dešava,a ne ni Bog niti bilo koji čovek.Ako ja odem malo do nekog čopora lavova i oni me pojedu,nisu mi oni za to krivi.Oni samo rade ono što im prirodni zakon dozvoljava,tj. ono što im je Bog dao da urade,a ako ja to ignorišem, snosiću posledice.Pri tome,neću ja samog sebe da kaznim,nisam valjda lud,već će viša sila da se postara za to,da li preko nekog čoveka ubice ili preko neke životinje ili preko odrona kamenja,nije bitno, ali pravda će me stići.Međutim,u tome nema ničeg lošeg,pravda i treba da bude zadovoljena.
Pa upravo je u tome problem,što neki nemisle tako.Recimo po tom tvom primeru u vezi lavova,Bog bi jedino mogao dati savet da se ne približava čoporu lavova,i eventualno objasniti posledice ako ne poslušamo njegov savet,jer najbolje Bog zna koje su posledice kršenja nekih pravila i zakonitosti.Ali Bog nikada neće poslati lavove,niti nas kazniti što nismo poslušali njegov savet.Zakon prirode će nas kazniti time što nas po zakonima prirode čopor lavova budu pojeli.Dobar ti je primer za pojašnjenje.

« Poslednja izmena: 06. Avg 2008, 23:12:51 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Ako se on ne meša direktno u događaje ne znači da ne postoji.On nama daje savete i zapovesti koji možemo ili nemoramo slediti,kao što i suprotna strana nas mami na drugačiji način da radimo suprotno Božjim savetima.Ni jedna ni druga strana ne utiče direktno fizički na odluku čoveka.Mi se povinujemo zlu ili dobroti u zavisnosti šta smo odabrali i koju stranu smo poslušali.Shodno našoj odluci će i naša dela biti loši ili dobri.Što znači zlo ili dobrota dolazi po našem izboru.Bog samo daje upute i poštuje našu volju i put koji biramo,i pomaže nam daljim savetima ako biramo njega da slušamo.A pravda dolazi od zakona koji vlada u svemu.Tu Bog nemora ništa da čini.Bog je postavio zakone u univerzumu u sve,Božja pravda je u njegovim zakonima.Ko ih krši,moraće da žanje posledice kršenja tih zakona.Vrlo jednostavno.

ako je ovo jednostavno 

Jedino što Bog "radi" je da ti daje ono što tražiš  , hoćeš lavove super, hoćeš zezanje može, samo kad se navučeš na nešto nije fer da kriviš razno-razne baba roge za svoje izbore
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 20:40:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.