Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 16:05:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaznjava li Bog?  (Pročitano 59164 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49609
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy S24
"Bog" nije stvorio ništa.Kako može "stvoriti" kad ga nema?
I opet dolazimo do pitanja.Kako to "ništa" može da kreira i da postavi zakone u svemiru,i kako to "ništa" može stvoriti materiju za tren oka za milijardu galaksija? Kako ništa uopšte može da stvori nešto?

... i otkuda bilo šta ?
« Poslednja izmena: 08. Maj 2008, 01:56:04 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Siguran sam da je crkveni bog proizvod indoktrinacije generacije i generacije popova,sveštenika i naravno ljudi...

Trilion nelogičnosti i nebuloza.

Možda se sve pogrešno tumači ali mogu reći da um funkcioniše putem ogledala.Sve što radimo drugom-radimo sebi.Bumerang."Božja kazna"..
 Dobijaš šta daješ.Mi na nesvestan način činimo sebi zlo.
Potpuno se slazem.
Kaznjavamo sebe jer verujemo u bajke.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 
Stres – strah od Boga

Iako je strah pred Božjom kaznom u izumiranju u pojedinim dijelovima svijeta poput Južne Amerike te među pojedincima na Zapadu, veliki uzrok stresa upravo je tjeskoba zbog straha pred Bogom.

U nedavnoj studiji anketirana su brazilska djeca koja pate od stresa. Prema pisanju ENI Bulletina, ustanovljeno je da veliki postotak djece osjeća tjeskobu koja je povezana s pretjeranim strahom od Boga.

Dok je 25 posto djece osjećalo napetost koja je povezana s obiteljskim problemima ili smrću nekog rođaka, 75 posto pokazivalo je znakove tjeskobe zato što na Boga gledaju kao na osvetoljubivu osobu čija je nakana kažnjavati ljude. Studija je "potaknula roditelje da uče djecu da će im Bog pomoći i da ih može razumjeti", izvještava ENI.

Strah više ne igra ulogu

U Europi je stanje uglavnom drugačije. Strah od paklene vatre ili čistilišta malo koga motivira na pokornost. Vatrene propovijedi, kao i živopisne crkvene slike neugasivog gorućeg pakla nekada su uvjeravale laike da ih samo odano posjećivanje crkava može spasiti od prokletstva. Danas se pakao potiho gura u zapećak budući da većina europskih katolika ionako u njega više ne vjeruje.

Pa ipak pojedinci se mogu osjećati baš kao i djeca u Brazilu. I za njih je lijek bolje razumijevanje Božje ljubavi prema čovjeku, kao i razvijanje ljubavi prema Bogu. Ova ljubav bi trebala biti dovoljan razlog za izbjegavanje nepoželjnih postupaka, a i daleko bolji motiv od bolesnog straha od Božje kazne.

Net.hr
19.05.2008.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 24
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Ali ako mi ne uradimo nista da pomognemo sebi ni taj "Bog" ni ta sila nam nece pomoci.
Ovo je vrlo lepo rečeno.Ako se mi sebi netrudimo da pomognemo ni Bog nam neće moći pomoći,i samim time postajemo odgovorni i snosimo sve posledice naših odluka.Tako mi postajemo sami sebi tiranini,koji pati od šizofrenije,koji se ljuti na celi svet i postajemo sami sebi đželat. Smile

E  to ti je sinakl bas suprotno

Nist a ti mi ne mozemo bez Boga uciniti. Cak ni vode piti

Najveca zabluda i jesto sto coveculjak misli damoze bilo sta bez Njega

Nem aspasa bez Boga. Mozes ti sam da radis al ako radis pogrsno ma cak i pravilno bez Boga nema uspeha . ko sto ni jedna dlaka s glave ne mze nikomoe da fali ako Bog to nece onda takocovevuljak ne moze ni da pomisli da zeli da se spasi ako mu Bog malo ne potpomogne

Setite se price o krdu svinja koje je uletelo u vodu

Tako bi i mi svi uleteli u propast kad bi bili sa mi i kad bi nas Djavo upropastio

No Bog nas opominje pa smomalo svesni kolko je to moguce
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Sony xperia
@jezekilj  Koristi dugme "izmeni" ako zelis jos nesto dodati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
@Jezekilj
Ja sam bez Boga i mogu sve.
Najveca zabluda je traziti pomoc od vise sile jer se plasis da izadjes van kruga.
Ja pijem pusim citam pevam i nesto ne verujem da Bog u tome pomaze.
Apostazija Rules! Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 24
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
@Jezekilj
Ja sam bez Boga i mogu sve.
Najveca zabluda je traziti pomoc od vise sile jer se plasis da izadjes van kruga.
Ja pijem pusim citam pevam i nesto ne verujem da Bog u tome pomaze.
Apostazija Rules! Smile

toje i SAtana mislio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Satana je samo iluzija kao i sva ta "bozanstva" Ali ako hoces da diskutujes o postajanju Bogova. Mogu poci i iz te perspektive.
Satana sa drugim manjim Bogovima se pobunio protiv Jahvea koji je u mom shvatanju Tiranin i nista drugo. Tako da okreni obrni ko je kriv a ko prav je cista percepcija, nista drugo. A to da je od najlepseg andjela postao rogati stvor, e to je cista koincidencija. Nisu religijski fanatici imali nista sa tim.
Mozda ga je "atmosphera" promenila. Sici sa bezvazdusnog prostora na vazdusni je tesko. Cist vazduh cini cudo. Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Z 240
Ne kaznjava Bog ili whatever, vec posledice pocinjenog "zla", mada je u mom svetu dobr/loše jako relativan pojam, jer postoje mnogi aspekti koji određuju gorepomenuto.
Da Bog kažnjava, ne bi nam se dešavale određene stvari, i niko me ne moze ubediti da stilom postim-molimse-idemucrkvu-palim kandilo, uspeva da spere svoje grehe. Rasčišćavanje sa počinjenim lošim stvarima se dešava u glavi, ili učiniš to ili ne.
Simply.
Ako Bog kažnjava, zašto nekom ološu ide sve bolje i bolje (forget priče o drugom životu i tako to), a ljudima koji se trude da budu pravedni ide loše?
Veruj u dobro, bio to Bog ili šta god, i nemaš frke. A kazna će možda uslediti, a verovatno je nećeš ni konstatovati.

IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Svet je lep kada sanjamo

Zodijak
Pol Žena
Poruke 86
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne... Postoje jasna "pravila igre"... Samo što mnogi to shvataju kao "kazna od nekoga, nečega"...
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 16:05:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.