Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 22:32:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Karić definitivno umakao Srbiji?!  (Pročitano 14251 puta)
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.125
mob
Nokia 
Више земаља нудило ми је азил
ЕКСКЛУЗИВНО: Бивши власник „Мобтела” Богољуб Карић негира оптужбе за малверзације у пословању те компаније. –Тврди да је жртва завере и предлаже разговор са Министарством правде

„Против мене се води истрага да сам за 20 одсто увећао фактуре опреме за ’Мобтел’. Исту или сличну опрему ’Телеком’је и после санкција плаћао неколико пута скупље! А ’Мобтелова’опрема је у најжешћим санкцијама морала да преваљује хиљаде километара около да би прикрила пут до Београда“, тврди у интервјуу за „Политику“ бизнисмен Богољуб Карић.

Јесте ли и на који начин добили азил Руске Федерације?

Политички азил сам добио у више држава,и то одавно. Мене свет зна као успешног бизнисмена. Ти људи знају све о мени. Америка ми је такође понудила азил. Сви они знају разлог мог прогона. Дајући подршку председнику Тадићу, трајно сам зауставио и оголио погрешну националну политику једне владајуће коалиције.

Медији у Србији су спекулисали да су Вам у куповини азила помогли највиши генерали руске полиције, државне безбедности, министри и њихови заменици. Има ли истине у таквим тврдњама?

Послујемо у Русији још пре Горбачова. Почело је мојим чуђењем на централној телевизији да у земљи космонаута грађани чекају сатима да купе ципеле. Позвали су ме у Кремљ. Тадашњи премијер Николај Ришков имао је са председником Горбачовом велико разумевање за развој породичних компанија. Од тада „Браћа Карић” почињу да раде у Совјетском Савезу.

Дакле, негирате спекулације око добијања азила?

Кад би и зашто куповали тако нешто они који су оставили трајне белеге у Москви, Сибиру и по другим деловима ове простране земље? Здања говоре уместо нас. Централна банка у Москви, коју смо зидали, вреди 350 милиона долара. Национални трезор око 500 милиона. Укупан промет је био пет милијарди долара.

Против Вас су у Србији покренуте две истраге, једну води Специјални суд, а другу је покренуо београдски Виши суд. Најављено је да ће те истраге бити спојене, а потом и написана оптужница против Вас.

Мој предлог је да Министарство правде прими наше браниоце и обави разговор са њима. Бољи је и најслабији договор од судских процеса. То су уобичајене ствари у свету. Не кршећи законске норме, воде се разговори око крупних процеса, да се избегну штете како за осумњичене, тако и за државу. Да ли ћу бити осуђен на сто година, или постоји неко друго решење – то нека независни и поштени пресудитељи у духу и слову закона одлуче. Затварати очи пред овим крупним случајем, који ће бити и светски, мислим да није мудро. БК ТВ, коју смо направили Александар Тијанић и ја, насилно је ликвидирана. Европска комисија је штету проценила на 340 милиона евра. Сва судска решења су већ добијена.

У више наврата сте помињали да би у Србији могли да Вас ликвидирају. Имате ли нека конкретна сазнања о томе?

Адвокати имају сва документа,где су се састајали пословно-политички центри моћи и како су правили консензус око одузимања мојих компанија, мог хапшења и ликвидације. Моје убиство је требало одрадити у притвору или на Косову и Метохији. Министар Драган Јочић је тврдио да сам ја издајник Србије и албански шпијун. Да користим „Мобтел” за шпијунажу. Сада је јасно да је министрова изјава имала за циљ да ме наручени убица Зоран Марковић, који је доведен из Франкфурта, ликвидира на Космету. Ако је политичко-пословни центар спреман да вам као приватнику опљачка милијарде, онда може и да вас убије. Памтим речи Александра Никитовића: „Ако с нама не сарађујете, проћи ћете као браћа Кенеди.” Каква сам ја то, људи моји, опасност за Србију, да се не браним са слободе?!

Често сте говорили да сте помагали све политичке странке осим СПС и ЈУЛ, јер су имали „државну касу“. Имате ли можда неке снимљене разговоре?

Тиме се нисам бавио. Али, мене јесу снимале и пратиле службе тако да данас можете било коју информацију да купите за мале паре. И добијете диск. Против тога се боре и у свету – чак и Обама. Једноставно, то се не може спречити.

Оптужнице се спремају, а и Ви даље верујете да сте невини?

Да су појединци у својим земљама урадили за мобилну телефонију колико сам ја урадио, били би проглашени херојима. Невероватно. На „Мобтелу” је држава зарадила укупно преко 3,6 милијарди евра (продајна цена, плаћени доприноси и порезе, али и цена лиценце трећег оператера). Из Србије се без икаквих проблема сваког дана износе и перу на стотине милиона евра. Зарађују се милијарде на трговачком монополу. Пљачка се народ увозом свачега. На ту робу се остварује разлика у цени и до педесет одсто! И даље смо земља чуда, земља у којој сеи правда и закони селективно примењују.

По Вама, Србија је земља која прогања своје успешне људе?

Светска криза је учинила да је Србија у још тежој ситуацији него што је била. Погледајте само шта се дешава последњих месеци са растом евра. Зар то није чисто прање пара и изношење девиза напоље. Центри моћи саботирају српску владу и државу. То је подривање економског система Србије. Потрошеноје 1,2 милијардеза очување курса. Где су те девизе? Пустите Богољуба да ради, ствара и да обезбеди Србији десет милијарди долара посла.

Да ли сте заиста морали да одете из земље?

Наравно. Добром српском сочном салатом победио сам владајућег кандидата Драгана Маршићанина на председничким изборима 2004. године. Тајшок владајућакоалиција нијемогла дами опрости. Нико „случајно” није извукао „Мобтел” после десет годинаи оптужио Богољуба. То је чист политички прогон лидера Покрета снага Србијеи кршење свих људских права. Пробудили су ме у мојој кући један високи полицијски функционер и један „сурчино-земунац”. Тражили су да прихватимсвеоко„Мобтела”идагапродам компанији, која је већ била уписана у том уговору.Борису Тадићусам на једном састанку о „Мобтелу”, којим је руководио у име владе, рекао: „Господине Тадићу, ја разумем ове људе који су присутни овде и њихове жеље око ’Мобтела’. Ја знам да сте Ви син угледних родитеља, частан и поштен човек. Верујте ми – Вас су изабрали да преговарате са мном, а у ствари ради се о обичној банди, која хоће да отме компанију. Пустите њих нека то ураде. Вама ту није место.“

Да ли је и Ваш брат Сретен, који је такође осумњичен за незаконите радње у вези са предузећем „Мобтел”, добио азил неке земље?

Сретен је заиста болестан. Он је тешко поднео све ово. Њему је политички азил, још 2006.године, после прве операције, дала нама пријатељска држава. Али ово што су учинили Сретену вишеје одубиства.

Страхујете ли да би имовина у Србији могла да Вам буде одузета?

Ми смо убеђени да се неће ићи на такво силовање „правде“ . Постоје документа да смо располагали великим приходима од више стотина милиона евра и пре него што је „Мобтел”настао. Рецимо, уговор вредан 340 милиона долара. Председникове последње оптужбе против „безобразно богатих“ и оних који „беже од обавеза према сопственој држави“ држећи милијарде на острвима,са по два рођака у компанијама, разумем и као његову опомену, али и као председниково дистанцирање од пословних центара моћи који би да владају Србијом.

Да ли сте тужили државу због „Мобтела”?

Наравно.

Чиме сте се ових година у иностранству бавили?

Био сам саветник једне америчке компаније за источну Европу. Строго поштујем дискрецију и све радим у сенци, да не бихкомпанији нанео штету. Али, ако би ми било омогућено да се браним са слободе, само за прошлу годину требало би да пријавим више од десет милиона евра пореза на примања. Само моја пореска пријава донела би буџету милионске износе. Срамно је за Србију да највећи порески обавезник буду један адвокат и контролор летења. Шта је са тим нашим пословним људима? Кад бих имао један промил позиције коју имају неки српски пословни људи, Србија би другачије изгледала. Уговорио бих за Србију посла за будућих двадесет година.

Можете ли нам рећи којим пословима се бавите у Белорусији и Русији, коликог су обима и колико радника упошљавате?

Послови којима данас управља Драгомир са Зораном,одЛибије,Ирака,Туркменијеи свих држава ЗНД, дакле не само у Белорусији и Русији, износе преко десет милијарди евра. Ускоро очекујемо отварање новог тендера чија је вредност четири милијарде долара. На овим просторима Срби се изузетно цене. Очекујемо да се и Влада Србије укључи у организовању српских компанија које би са нама изводиле радове.

Да ли сте одлазили на Косово и Метохију и имате ли увида у то како живе Срби који су тамо остали?

Да, предложио сам да се у Пећи обавезно оснује „Фондација браћа Карић”, јер сам видео колико тај народ тешко живи. Србија, нажалост, није урадила оно што је могла.Власт је таласала са којекаквим национализмом и уљуљкивала Србе на Космету, уместо да покрене програме које сам ја још Ђинђићу предао. Да откупљујемо њихову стоку, воће, поврће и све што производе. Србија је велика и мора да купи све што Срби на Косову произведу. То мора да купи влада, ако треба за војску и полицију. Србима на КиМ би била довољна оваква помоћ.

Да ли сте били у Јужној Африци на светском првенству?

Да, са великим задовољством сам присуствовао светском првенству у Јужној Африци. Навијам за Србију, носим српску заставу, а очи ми пуне суза.

Екипа „Политике“

објављено: 09/08/201

http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Vise-zemalja-nudilo-mi-je-azil.sr.html
« Poslednja izmena: 09. Avg 2010, 12:55:07 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
SonyEricsson k530i
Да, предложио сам да се у Пећи обавезно оснује „Фондација браћа Карић”, јер сам видео колико тај народ тешко живи.

Директор фондације мора да је Екрем Лука.

Да, са великим задовољством сам присуствовао светском првенству у Јужној Африци. Навијам за Србију, носим српску заставу, а очи ми пуне суза.

Па ово је боље и од салате,очи пуне суза испод армани цвикера и лажне браде,да га случајно не препознају  Smile
« Poslednja izmena: 09. Avg 2010, 14:37:44 od vl4d4 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.127
mob
Nokia 
Министарство правде: Карић није тражио азил у Русији

Министарство правде Србије званично је обавештено од власти Руске Федерације да бивши власник „Мобтела” Богољуб Карић, за којим је Србија расписала међународну потерницу, никада није тражио ни политички азил ни држављанство у тој земљи, изјавио је Танјугу државни секретар министарства правде Слободан Хомен.

Према његовим речима, обавештењем руских власти разрешене су све дилеме које су се појавиле недавно у јавности о томе да је Карић у Русији добио политички азил.

„Из тога извлачимо закључак да не постоје препреке за екстрадицију Карића из Русије у Србију уколико би он у тој земљи био ухапшен”, додао је Хомен.

Богољуб Карић, за којим је расписана Интерполова потерница, изјавио је недавно „Политици” да је политички азил добио у више држава, да су му азил нудиле и САД и да је био на Светском првенству у фудбалу у Јужној Африци, где је бодрио српску репрезентацију.

Карић је из Србије отишао у фебруару 2006. Осумњичен је да је државу Србију оштетио за око 40 милиона евра.

Истрага против 25 учесника у афери „Мобтел”, међу којима су и Богољубова браћа Сретен, Драгомир и Зоран и сестра Оливера Недељковић, покренута је у јануару 2006.

Танјуг
објављено: 21.08.2010. 09:31
http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/index.1.sr.html#v146701
-----------------
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Министарство правде: Карић није тражио азил у Русији

Министарство правде Србије званично је обавештено од власти Руске Федерације да бивши власник „Мобтела” Богољуб Карић, за којим је Србија расписала међународну потерницу, никада није тражио ни политички азил ни држављанство у тој земљи, изјавио је Танјугу државни секретар министарства правде Слободан Хомен.

Према његовим речима, обавештењем руских власти разрешене су све дилеме које су се појавиле недавно у јавности о томе да је Карић у Русији добио политички азил.

„Из тога извлачимо закључак да не постоје препреке за екстрадицију Карића из Русије у Србију уколико би он у тој земљи био ухапшен”, додао је Хомен.

Богољуб Карић, за којим је расписана Интерполова потерница, изјавио је недавно „Политици” да је политички азил добио у више држава, да су му азил нудиле и САД и да је био на Светском првенству у фудбалу у Јужној Африци, где је бодрио српску репрезентацију.

Карић је из Србије отишао у фебруару 2006. Осумњичен је да је државу Србију оштетио за око 40 милиона евра.

Истрага против 25 учесника у афери „Мобтел”, међу којима су и Богољубова браћа Сретен, Драгомир и Зоран и сестра Оливера Недељковић, покренута је у јануару 2006.

Танјуг
објављено: 21.08.2010. 09:31
http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/index.1.sr.html#v146701
-----------------

Шта ће сада када руси нису дали азил Карићу (сировина није ни тражио) неолиберали да измисле? Smile
Ах да,сада ће тражити а руси ће му дати. Smile
Најжалије ми је Система када је сазнао да његове миле САД-е предњаче у понудама азила за криминалце,међуосталим и за Карића. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Jeste, rekao Karic: nisam uzeo azil, casna rec  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Рекло руско министарство.
Ах да,они лажу да неолиберали попи*де. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ministarstvo nista nije reklo nit su duzni da kazu nesto ukoliko neko kod njih zatrazi azil, takve stvari se ne govore, obicno.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Alcatel 
Ćasna pionirska. Smile

« Poslednja izmena: 23. Avg 2010, 13:17:03 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.127
mob
Nokia 
Ministarstvo nista nije reklo nit su duzni da kazu nesto ukoliko neko kod njih zatrazi azil, takve stvari se ne govore, obicno.
Ево Теофил је био и на Мундијалу! Па што га нису ухапсили ''наши пријатељи из ЈАР''?
Citat
Најжалије ми је Система када је сазнао да његове миле САД-е предњаче у понудама азила за криминалце,међуосталим и за Карића.
новинарска измишљотина!
кад неко прд*е на интернету ови јевропејци се за то накаче и од прд*жа направе вест!
Били су Шарићи,Цане...сад мало Форцан/Мишковић,Теофил#1,Теофил#2,...сутра ће да се сете Мире,Марка,оног Радуловића...и тако у круг....треба неко и да купује њихове тоалетне новине,кад је газда-сорош ''потао јеврејин''... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ма шта кажеш? Smile
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=08&dd=21&nav_id=453254

Што ме тјераш да ти цртам... Smile
http://www.bogoljubkaric.com/

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 22:32:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.