Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 18:52:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Karić definitivno umakao Srbiji?!  (Pročitano 14494 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Samo da podsetim. Njemu je Đelić vraćao pare koje je ovaj uplatio na ime ekstra profita. Bože moj, došlo je do greške u proceduri ili nešto slično je bilo razlog. To je onaj porez koji je uveden, da bi, kako Tadić kaže, "nepristojno bogati" platiili bar deo onoga što su nelegalno steklu tokom 90-tih. Pa pojeo vuk magarca. Prema tome, ništa ne treba da nas čudi. Na vlasti je ekipa koju je Karić finansirao (SPS dok je bio na vlasti, DS dok je bio u opoziciji i posle toga do 2006. i oduzimanja licence), tako da je Karić miran. Njemu Dačić ide na slavu. Ne zaboravlja Ivica ko je bio sponzor.
To ste vi pravili komediju, kako bi narod mislio da isterujete pravdu. Opet bili krivi sudovi, a sudije postavljali vi.

Izvini, zašto mene izjednačavaš sa njima? Odakle ti ideja da sam ja bilo čiji? I ja mislim da je to bila farsa. Samo sam podsetio šta je tadašnja vlast radila i da je reč o istoj ekipi. Nema potrebe da me izjednačavaš sa bilo kim iz vlasti ili opozicije, jer su zapravo meni svi isti. Dakle, bez vređanja, molim
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0

. Мишко је био доста суптилнији деведестих. Е сад кад је почела да се диже прашина и око њега другачији мхеанизми су у оптицају нпр: ''Дирнути Мишка значи отерати 50-так хиљада душа на улици.''

A sto bi ljudi koji rade u supermarketima isli na ulicu?
Ceo lanac preuzme neki Misko iz Hrvatske,Nemacke i sve je po starom.

Nisu otisli na ulicu ni bankarski cinovnici iz raznih Jugobanki,nego su
samo promenili poslodavca.

Kada cujem da je taj parazit najveci poslodavac u Srbiji,onda  je stvarno
Srbija pred stacejaem.
IP sačuvana
social share
Srbi  pripovedaju da tice na Cirilovdan traze druga svaka sebi da
gradi gnijezdo i da nose jaja;pa koja koja ga ne nadje,ona se obijesi.

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230

. Мишко је био доста суптилнији деведестих. Е сад кад је почела да се диже прашина и око њега другачији мхеанизми су у оптицају нпр: ''Дирнути Мишка значи отерати 50-так хиљада душа на улици.''

A sto bi ljudi koji rade u supermarketima isli na ulicu?
Ceo lanac preuzme neki Misko iz Hrvatske,Nemacke i sve je po starom.

Nisu otisli na ulicu ni bankarski cinovnici iz raznih Jugobanki,nego su
samo promenili poslodavca.

Kada cujem da je taj parazit najveci poslodavac u Srbiji,onda  je stvarno
Srbija pred stacejaem.
Tacno tako. I ovi u Zelezari, samo na forumu vidis kako se rasplakali za prodaju Zelezare. Nikada bolje nisu ziveli i radili, sto je najbitnije konacno zive od svog rada.
Samo trutovi kojim rastu kandze da imaju guzvu i nesto opljackaju to ne vide.
Kako se lepo zivelo od Velike Srbije. Neki su cak i prvi milion stekli. Falinka je sto ne mogu svi.
Sada stiscu skembe i hoce jos koju Veliku Srbiju, mozda im se posreci.
Nije to bre loto. Moras s biti pavijan pored Velikog Urangutana, da mu doneses bananu a da se pri tom ne okliznes na nju.Previse pavijana. Sad se tek vide gole guzice.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8

Dakle Bogoljub Karic je zauvek zapalio iz Srbije: Smile

Ma nek je zapalio on nama, i nek je ziv i zdrav. Samo nek idu, i odnesu para sto god vise mogu, i naravno, da odu tamo gde ih niko ne moze uvatiti. Hebes pare ionako, nis ne vrede. Bice para, po Srbije ce da kupe Ameri, po Rusi i kvita.  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
Apple 15
Miloševićev tajkun Bogoljub Karić kupio azil u Rusiji

T. N. Đaković    | 27. 07. 2010. - 00:02h | Foto: M. Đurica    | Komentara: 49
Raspolažući velikom količinom novca, Bogoljub Karić dopreo je do samog vrha policijskih i bezbednosnih struktura u Rusiji. Njegove čvrste veze, sklapane tokom devedesetih godina, od kako je prisutan u toj zemlji, sa najvišim generalima ruske policije i FSB-a, službe državne bezbednosti, kao i zamenicima ministara, u datom momentu pokazale su se kao najbitnija stvar. Te veze mogle su da mu omoguće kupovinu političkog azila pre tri nedelje - tvrdi izvor „Blica” iz Moskve.

Ali, tu nije reč samo o novcu, objašnjava dalje naš sagovornik. U tom sistemu bezbednosti i policije posluje se, kako kaže, na još jednoj razini - usluga za uslugu. Kada je reč o uslugama na tako viskom nivou, one se ne uzvraćaju sitnim novcem, vrednosti nekoliko hiljada evra.

- Veliki poslovi iziskuju velike provizije. Zato je i ruski predsednik Dmitrij Medvedev i pozvao na borbu protiv korupcije. Znate li šta znači 20 godina poslovati u Moskvi ili preko Moskve, u kojoj se sve kupuje? Tu se zna koliko košta kupovina legitimiteta. Da biste to dobili, morate da ponudite ne manje od milion dolara. Bez milion dolara u Moskvi se ne rade veliki poslovi kao što je taj - kaže naš sagovornik.

A Karić je, prema njegovom saznanju, tokom devedesetih imao ozbiljne poslove u Rusiji, koje je bazirao mahom na izgradnji, i za koje je, naravno, morao da plaća proviziju kako bi ušao u njih. Te veze konstantno su se širile od kako je njegova prva velika firma registrovana u tadašnjem SSSR - „BK trejd”. U Moskvi je funkcionisala i prva njegova banka, preko koje se, kako se sumnja, transferisao novac iz Srbije u vreme sankcija. Bogoljub Karić sam se hvalio kako poseduje veliki broj firmi u toj zemlji, sitne fabrike, pekare, kao i da se njegova poslovna imperija širi čak do Sibira.

- Danas od toga nema ništa. U Rusiji on sada poseduje samo dva velika poslovno-stambena objekta. Jedan od njih zove se „Jefimija” i smešten je u jednom od najelitnijih centara Moskve, gde metar kvadratni košta 10.000 evra. Tu ima i svoje apartmane, gde živi. U suterenu tog poslovno-stambenog objekta, u kojem izdaje ili prodaje stanove i prostor, ima i restoran sa srpskom hranom i muzikom, ali ga gotovo nikada ne posećuje. Poseduje još jedan poslovno-stambeni objekat, ali ne u tako elitnom centru kao što je ovaj i to je gotovo sve - kaže naš sagovornik.

Zanimljivo je da su Karićima, prema tvrdnji našeg sagovornika, poslovi u Moskvi cvetali u vreme dok se to isto odigravalo u Srbiji. Paralelno sa zatvaranjem poslova u otadžbini, njihovi poslovi u Rusiji su obustavljani. Tako je banka u Moskvi zatvorena onog trena kada je stavljen katanac na „Astra banku” u Beogradu. A njihovi poslovi iz Rusije navodno prebačeni su u Belorusiju, gde su trenutno, kako se sami hvale, angažovani na izgradnji oko 200.000 kvadratnih metara stambeno-poslovnih objekata.

- Postoji sumnja da njihovi poslovi u Rusiji nikada nisu ni bili tako veliki kao što su oni sami to propagirali i da su zapravo paravan i alibi za mahinacije i zatamnjene izvore Karićevih prihoda - kaže naš sagovornik.

Ali ono što je nesumnjivo, u Moskvi su braća Karić nastupala sa isuviše novca, ma odakle on stizao. Pomagali su izgradnju hramova, bili donatori na svakom mestu i na taj način kupovali status godinama.

Mnogi spremno tvrde da je njihovo bogatstvo zasnovano na prijateljskim odnosima sa porodicom Slobodana Miloševića. A da se Bogoljubov biznis zapravo zasnivao na jednoj činjenici - bio je lični bankar Miloševića.

Bivši vlasnik „Mobtela” i predsednik Pokreta „Snaga Srbije” Bogoljub Karić osumnjičen je da je državu Srbiju oštetio za oko 40 miliona evra. Pobegao je februara 2006. godine, od kada nudi sudu kauciju od 300.000 evra za odbranu sa slobode. Istraga protiv 25 aktera afere „Mobtel” i braće Karić otvorena je januara 2006. godine, kada su napustili zemlju.

Ruska ambasada još nije obaveštena
Ruska ambasada u Beogradu još nema potvrdu iz Moskve da je Karić dobio politički azil. To nije bio spreman da potvrdi ni Karićev advokat Zdenko Tomanović.
- Ako je dobio politički azil, verujem da je to na osnovu zahteva u kojem je napisano da je bio primoran da napusti Srbiju iz političkih razloga i da su on i njegova porodica ostali bez prve privatne televizije, prve privatne banke i prvog privatnog univerziteta i „Mobtela” - kaže Tomanović za „Blic”.

Homen: Poternica od 2006.
Ruski Interpol još 2006. godine obavestio je Interpol u Srbiji da je Bogoljub Karić boravio na teritoriji Rusije, ali od tada nije postupano po tom pitanju, saznaje „Blic” od izvora iz Vlade Srbije.
„Blic” je juče objavio da je Bogoljub Karić dobio politički azil u Rusiji i da zato ne može da bude izručen Srbiji po poternici Interpola raspisanoj zbog sudskog procesa u aferi „Mobtel”.
Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen za „Blic” kaže da je za Karićem raspisana poternica 24. februara 2006. godine, kao i da je moguće da je Karić dobio politički azil.
S obzirom na to da četiri godine ništa nismo dobili od ruskih istražnih organa o osumnjičenom, postoji verovatnoća da on uživa određenu zaštitu kao što je politički azil - kaže Homen.
N. M. J.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
Mogu zamisliti kako ga Rusi stite kad znaju da ima para.
Oljesice ga do gole ciganske guzice, pa ce posle: mars Ciganine u tvoju Shiptariju, tamo nisu vise Srbi gazde. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
mob
Sony 
pa kad ne mogu da uhvate 3 mladeža , 2 padeža Bogoljuba , to znači da su ovi naši totalno nesposobni , neka i treba što ih je zajebao... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Alcatel 
Verovatno Rusima nedostaje mlada salata. Bogoljub je poznat agent za prodaju povrća u predizbornoj kampanji. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
ima i restoran sa srpskom hranom i muzikom, ali ga gotovo nikada ne posećuje.

Hebi ga, ja mislio da se Rusi pale vise na Srbiju  Smile

- Postoji sumnja da njihovi poslovi u Rusiji nikada nisu ni bili tako veliki kao što su oni sami to propagirali i da su zapravo paravan i alibi za mahinacije i zatamnjene izvore Karićevih prihoda - kaže naš sagovornik.

To, braca Rusi su znali da ce doci judeo-liberali na vlast pa rekli, ajde da spasemo ono najvrednije iz Srbije - pare  Smile

Ruska ambasada još nije obaveštena

TASS nije ovlascen da objavi  Smile

Ma samo nek kradu i nose, vska im cast. Partizani su krali pa su krpili sirotinju, posle da "sirotinja" ogulila ove ispod sebe u ime "velikog srpstva" po principu: "tebi zastava - meni pare i azil"    Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6230
Ma samo nek kradu i nose, vska im cast. Partizani su krali pa su krpili sirotinju, posle da "sirotinja" ogulila ove ispod sebe u ime "velikog srpstva" po principu: "tebi zastava - meni pare i azil"    Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 18:52:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.