Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kanada posle 10 godina "inkluzije"  (Pročitano 3302 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11.4
Browser
Safari 601.5.17
mob
Apple 15
Smile

Jedan andjeo je upravo umro...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17114
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.102
Kako stoje Skandinavci? Oni bi trebali ovo prvi da uvedu, pa Kanada, Australija, Zapradna Evropa i SAD. Ostali su na cekanju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.102
Znaci, u tekstu je 0 cinjenica... Nema ni izvora, ni zakljucaka, vec samo tracevi... Smiley

Pokusao i ja da nadjem po netu da vidim o cemu se radi, naravno nijedna rec o tome a ni izvor. Sto navodi da su ovi iz "Treceg Oka" uzeli maha u Novostima i da su poceli da pisu vesti bez ikakvih cinjenica.

Što se tiče inkluzije osoba sa manjim fizičkim nedostacima, to i mogu da razumem. Ali inkluzija osoba sa psihičkim nedostacima, koje su očigledne svima oko nje, i koje utiču na to da ona drastično odstupa od ostatka društva, to je promašaj u startu. Ne može i ne treba neko ko ima mentalni poremećaj da ide u razred sa prosečnim osobama. Jer neće biti lepo ni njemu, ni ostatku razreda, ni profesorima. Jasno je valjda zašto, da ne dužim sa time... Ne može i ne treba ostatak zajednice da se menja i ispašta zbog manjine. To jeste malo surovo, i jeste tužno, ali u pitanju je prosta matematika, zdrav razum i logika - između dve opcije, bira ona koja je manje bolna, odnosno bolna za što manji broj ljudi.

Objasnjavao to na posebnoj temi za istu(cak sam je cini mi se i ja otvorio jer bio igrom slucaja na seminaru za inkluziju kada je sve to pocinjalo). Imas posebne programe za istu gde se dobro pokazalo. Problem je sto u posebnom programu imas tim ljudi koji radi sa jednim detetom. Tim strucnih ljudi koji znaju sta rade. Pa ce svakako to dete cak i sa tezim psihickim invaliditetom da napravi makar neki iskorak i da se pokaze dobro.

Sad prebacis to na celu Srbiju. Gde je sam broj strucnih ljudi po skoli mali(negde ih cak i nema) a broj strucnih ljudi koji znaju sta rade i zele da se bakcu sa tim jos manji. Pa dobijes to da ces da posaljes dete u skolu koja i nema strucni kadar da radi sa detetom. Tako da cela inkluzija ne pada u vodu zbog toga sto ce to dete da smeta drugoj deci(ce da ide roditelj sa njim u skolu kao asistent, ono ce da slusa nesto pa sta moze da zapamti i to je to) vec iz cinjenice da taj program ne mozes da sprovedes kako treba. Jer za razliku od programa gde si imao tim ljudi koji radi sa tim detetom u skoli imas situaciju gde taj tim ljudi nemas. Pa dete ne napreduje uopste a time i program pada u vodu.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.102
Ne razumem kakva polna orijentacija? Imas pimpeka musko si, imas djanu zensko si. A privatno mozes da se identifikujes i kao rolna tolet papira sto se mene tice. Ne razumem nista sta su ovi na zapadu sve novo izmislili. Ja mislim da ne bi mogao da se naviknem na toliku politicku korektnost, i da zivim tamo, jbt moras da razmisljas da li ces gariju da kazes da je gari, da se slucajno ne uvredi. Bolesno

Pokusao sam da shvatim sta skandinavci rade sa upisom dece u neke genderless vrtice i slicne bolestine, ali ne, ne ide meni to. Ne shvatam.
« Poslednja izmena: 07. Jun 2016, 22:11:18 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Citat
Pokusao i ja da nadjem po netu da vidim o cemu se radi, naravno nijedna rec o tome a ni izvor. Sto navodi da su ovi iz "Treceg Oka" uzeli maha u Novostima i da su poceli da pisu vesti bez ikakvih cinjenica.

Nisu regularne Novosti, Vecernje novosti, vec neki ruski kvazimodo... Smiley

Mada, u Vecernjim novostima tekstove pise i ona Biljana Djorovic

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 46.0
Извори су безвезе, ограничавају машту.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.79
U pravu si Mare. Pa u pitanju je ona dobra stara, i ovde svima poznata situacija - ideja kao ideja je dobra, ali se u praksi, u Srbiji, implementira loše i naravno na kraju ispadne pičvajz.

Ne razumem kakva polna orijentacija? Imas pimpeka musko si, imas djanu zensko si. A privatno mozes da se identifikujes i kao rolna tolet papira sto se mene tice. Ne razumem nista sta su ovi na zapadu sve novo izmislili. Ja mislim da ne bi mogao da se naviknem na toliku politicku korektnost, i da zivim tamo, jbt moras da razmisljas da li ces gariju da kazes da je gari, da se slucajno ne uvredi. Bolesno

Pokusao sam da shvatim sta skandinavci rade sa upisom dece u neke genderless vrtice i slicne bolestine, ali ne, ne ide meni to. Ne shvatam.

Realno, to je glupost. To je kao da se ja sad izjasnim da sam pegla i sve oko sebe teram da me zovu, tretiraju i vode kao peglu, a očigledno je da sam ja čovek. Mogu da tripujem šta hoću, i da pravim sebi lažne svetove i ubeđenja, ali ostaje činjenica da sam ja čovek.

Ma čisto proseravanje bre. Fora je u tome što je to mentalni poremećaj (ovo nije vređanje nego činjenica) koji se nekad tretirao kao i svaki drugi poremećaj - Brus kaže doci ''Doco, ja sam žensko!'' Doca kaže ''jeste, i ja sam Napoleon, nego ajde ti sad uzmeš lekić'', Brus uzme lekić i prođe ga potreba za jedenjem govana.
E onda su došle borbe za sve i svašta i politička korektnost, i ono što je do juče bio poremećaj i vanredni slučaj, odjednom postadoše normalne, pa i poželjne stvari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 50.0.2661.89
Dokle ove gluposti da citamo, jel ima nesto realno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Znaci, u tekstu je 0 cinjenica... Nema ni izvora, ni zakljucaka, vec samo tracevi... Smiley

Nisam ni citao, samo pogledao izvor ko je napiso tekst i to je to  Smile Smile

Hebi ga, svet se menja, pre nekih par decenija nije bilo normalno da belci i crnci koriste isti VC  Smile
Inace, Skandinavci glupi, sve im se raspada  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.84
Onda su Turci nad vama radili inkluziju? "Staru inkluziju"?

E blago vama...

Sto je najgore, ovo kod njih traje vise od 25 godine nego ih sramota koliko im dobro inkluzija ide pa se foliraju da je samo deceniju prisutna u toj drzavi.

Da se zna: periferija je nesto sasvim drugo. Tamo su ljudi i dalje maksimalno konzervativni, seljaci ograniceni od mode svojih metropola. Dok metropole sljaste ulicama, auto tablicama i ostalim, obelezjima duginih boja, sever i dalje pravi rostilj u dvoristu, okupljen porodicom, psom, mirise Aljasku, kakva ce zima biti itd.

Ali ne, Evropa je pametna za celu ostalu planetu...
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.