Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 19:38:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kakve granice Srbije bi voleli da vidite?  (Pročitano 20015 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
U sustini sve je u sexu...ako bi nas bilo vise, mogli bi da imamo i vecu zemlju i bolju ekonomiju! Smile
Pa dobro koliko nas ima. To ti je sto ti je! Zato ne moras traziti granice od Stambola do Beca, nego na srpskom zivotnom prostoru.
Sasvim je dovoljan.Holandjani da bi imali tu i takvu zeemlju kao nasu, odmah bise menjali Smile Smile Smile
A svetska su sila. Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
opsednut si bajkama, m5a  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Dokle vise te granice...
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja bi inace voleo da se sloveni-juzni sloveni ujedine, jer njihovim ujedinjenjem se dobija jaka velika, od stranih sila nezvisna drzava.Ali opet netreba nam jugoslavija, jer ne zelim da se tim ujedinjenjem izgubi indetitet nasae nacije. Zato mislim da je jeddino resenje da jedna zemlja uzme stvar u svoje ruke i napravi veliku srbiju, veliku bugarsku, veliku hrvatsku, .... i posto sam srbin, ja se zalazem za veliku srbiju.A sto se tice drugih naroda-uglavnom su hriscani, beli su...vremenom bi se asimilovali...Svi smo mi pre dosta vekova iz istog sela krenuli.
Hvala...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Ja bi inace voleo da se sloveni-juzni sloveni ujedine, jer njihovim ujedinjenjem se dobija jaka velika, od stranih sila nezvisna drzava.Ali opet netreba nam jugoslavija, jer ne zelim da se tim ujedinjenjem izgubi indetitet nasae nacije. Zato mislim da je jeddino resenje da jedna zemlja uzme stvar u svoje ruke i napravi veliku srbiju, veliku bugarsku, veliku hrvatsku, .... i posto sam srbin, ja se zalazem za veliku srbiju.A sto se tice drugih naroda-uglavnom su hriscani, beli su...vremenom bi se asimilovali...Svi smo mi pre dosta vekova iz istog sela krenuli.
Hvala...
Ma Jugoslavija je bila najdubji grob Srbije. Nisu Turci toliko uradili lose koliko ideja Jugoslavije.
Pogledaj koja je to tuga da prolijes mora krvi i u prvom i u drugom ratu a da sada imas granicu izmedju Srba i Srba, a jos gore dva puta pobednik, a proteran sa svojih ognjista.
Imas dovoljno prostora za koliko je malo ostalo. Nema nas vise od 8 miliona a imas Srbiju, Vojvodinu, Srpsku i ja racunam slobodno Crnu Goru.
Sasvim dovoljno za jednu srednju jaku drzavu. Svakako bez Kosova, jer ce to dugorocno biti odsutno. Mozda i zauvek, racunajuci da tamo ce Srba biti kao sada u Hrvatskoj.
Ali svakako ovim vodjenjem politike, izgubicemo i ostalo. Samo slepi mogu pomisliti da ovo malo parce Evrope koje je ostalo, ce ostati na milost i nemilost srpskih politicara. Danas, posto jos idu za slepim vodjom, izgleda, da smo sve vise blizu konacnoj provaliji. Provaliji u kojoj moze da se sunovrati citavo srpstvo. Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Istina je negde tamo...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Slaba je ponuda...nama treba pripojiti: pojas oko Temisvara(duz granice pa do Dunava), Makedoniju, deo RS(koji je uz nasu granicu), deo teritorije koji obuhvata Osijek, i jos neke manje pogranicne delove Bugarske(Vidin, itd)...e onda bi bili kompletni
IP sačuvana
social share
Novi svetski poredak: svet koji nam je stavljen preko ociju da bi se sakrila istina od nas

Homosexualizam je socijalno prenosiva bolest, koja se po pravilu javlja kao simptom u drustvima koja su u raspadu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 32
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
Otvorene!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
ma tiger, nema vajde...on verovatno nikad nije ni video HR a vec zna da je tamo sve sranje, rasulo zivo i sl...

Decko, za tvoju informaciju ja sam se rodio u Hrvatskoj i u njoj ziveo skoro 12 godina, imam tamo rodjenu babu, strica sa njegovom porodicom, ujaka sa njegovom porodicom, dosta maminih prijatelja... Ako ti to nije dovoljno, nabrojacu jos ljudi. Koliko sam procitao tvojih postova, pitam se samo kome je ispran mozak pa ti prica tudje price, a ne svoje misljenje. A ona konstatacija kako je nas mup bolji od njihovog je najobicnija glupost. Tu se tek vidi koliko nemas pojma. Njihovoj saobracajoj miliciji stvarno skidam kapu. Nema tamo zajebancije kada te zaustave i napisu kaznu.

Skini im i gaće drugi put , vidim da ti se svidjaju naši milconeri  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02

Ja bih ove koje spominje naš Vojvoda Živojin Mišić:

Živojin Mišić o Hrvatima i Jugoslovenstvu

O vojvodi Mišiću i njegovom vojevanju dosta se pisalo. Njegov strategijski poduhvat u Kolubarskoj bici da iz odstupanja i totalnog rasula vojske, pređe u ofanzivu i da daleko jačeg neprijatelja za svega nekoliko dana protera iz zemlje i danas se proučava u mnogim vojnim akademijama u svetu.

Međutim, malo je poznato da je Mišić bio i dobar – političar. Nedavno su pronađene beleške vojvodinog sekretara Milorada Pavlovića, koje – pogotovu za sve naše prilike, bolje reći neprilike, u kojima smo se našli – govore o Mišićevoj političkoj mudrosti i dalekovidnosti.

Posle pokušaja Hrvatske da stvori svoju nezavisnu državu, regent Aleksandar je marta 1919. Poslao Živojina Mišića da obiđe Zagreb, Karlovac, Gospić, Glinu, Sisak, Varaždin,Ogulin…i vidi kakvo je stvarno raspoloženje. Nakon razgovora sa oko dve hiljade ljudi iz svih slojeva (čuo je šta misle frankovci i narodnjaci, koalicionaši i radićevci, pa i politički neopredeljeni ljudi) slavni vojskovođa je odmah po povratku rekao regentu Aleksandru: “Iz svega što sam čuo i video ja sam duboko zažalio što smo se na silu Boga obmanjivali nekakvom idejom bratstva i zajednice…svi oni jedno misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojaviš…stvar je propala…Ništa se neće moći učiniti. To nisu ljudi na čiju se reč može osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo".

Kad ga je Aleksandar zapitao šta misli, bez dvoumljenja mu je odgovorio:

“ja sam s tim načisto. Dvoje nam kao neminovno predstoji: potpuno se otcepiti od njih, dati im državu, nezavisnu samoupravnu, pa neka lome glavu kako znaju, a drugo je, upravo prvo, da u zemlji zavedemo vojnu upravu za dvadeset godina i da se zemlja sva baci na privredno ekonomsko podizanje, daleko od svih političkih uticaja. Ako to ne može, onda se otcepiti: dati im njihovu državu".

“A granice” - obrecnu se Aleksandar. “A gde su granice toj njihovoj državi i ko će ih povući ?"

Mišić se malo nasmeja:

“Granice će tamo biti gde ih mi povučemo, a mi ćemo ih povući ne onde gde naše ambicije izbijaju na površinu nego onde gde istorija i etnografija kažu: gde nam jezik i običaji, tradicije i najzad gde se sam narod po slobodnoj volji opredeli, pa će to biti i pravo i Bogu drago."

Sad se Aleksandar nasmeja:

“To bi Italijani oberučke prihvatili. Mi bismo tada Hrvate prosto gurnuli u naručje Italijanima."

Mišić poskoči:

"Neka im` je sa srećom. Neka se oni Hrvatima usreće. Ja sam duboko uveren da se mi njima nećemo usrećiti…Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao čaša: nezajažljivi i u tolikoj meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi… Ne zaboravite, Visočanstvo, moje reči. Ako ovako ne postupite siguran sam da ćete se ljuto kajati" – rekao je na kraju vojvoda Aleksandru – i potom seo.

Smile
« Poslednja izmena: 29. Mar 2007, 12:16:24 od gebels »
IP sačuvana
social share
заспала Србијо пробуди се!!!!!!

за расу и нацију Србија Србима – Eвропа Европљанима – Србин за Србина

Највиша светиња је Част; највеће благо Слобода;
највиша дужност користити Отаџбини; највећа част умрети за Отаџбину; Цео један народ, као и сваки човек,ако није увек кадар,да у заштиту своје Части и Слободе, радо жртвује све,па и сам живот,недостојан је да живи!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Citat
“Granice će tamo biti gde ih mi povučemo, a mi ćemo ih povući ne onde gde naše ambicije izbijaju na površinu nego onde gde istorija i etnografija kažu: gde nam jezik i običaji, tradicije i najzad gde se sam narod po slobodnoj volji opredeli, pa će to biti i pravo i Bogu drago."

Jel ovaj bio lider nekakav .....  Smile Smile

Citat
Mišić poskoči:

"Neka im` je sa srećom. Neka se oni Hrvatima usreće. Ja sam duboko uveren da se mi njima nećemo usrećiti…Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao čaša: nezajažljivi i u tolikoj meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi… Ne zaboravite, Visočanstvo, moje reči. Ako ovako ne postupite siguran sam da ćete se ljuto kajati" – rekao je na kraju vojvoda Aleksandru – i potom seo.

Vidiš gebels mišiću mali kako se potvrdila ona stara ..... ko pod drugim jamu kopa sam u nju upada ...... Smile Smile Smile

....kompletna pričica ti je retardirana , Aleksandar se obrecnu , a Mišić poskoči ......  Smile Smile
« Poslednja izmena: 29. Mar 2007, 12:22:53 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 19:38:57
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.137 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.