Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 22:41:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kaktusi  (Pročitano 80087 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
HTC U 11
To je recept supstrata u kome po definiciji ima sve što je potrebno kaktusu mada retko ko se potpuno drži tog recepta. Ja mešam ovako, 1/3 baštenske zemlje, 1/3 peska, 1/3 humusa i dodjam jor malo prevrelog stajskog đubriva. Ranije sam pekao zemlju u rerni ali zamisli sad kad imam kolekciju od oko 300 vrsta, treba ispeći ceo kubik zemlje.
Inače kaktusi koji se kupuju u cvećarama su sadjeni u tresetu. Holanđani ih gaje na plantažama i kada dostignu veličinu za preodaju, zasade ih u treset jer je on najlakši za transport. Holandske bilje se kod nas često deformišu jer je teško pogoditi iste uslove kao što su imali u Holandiji. Zato postoji Društvo kaktusara Srbije. Od članova društva možete nabaviti biljke koje su od semena odgajene pravilno i zdravo. Naravno, ima se i mnogo veći izbor, kod holandskih se vrti dvadesetak istih vrsta i to je to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
ja pravim neku slicnu mesavinu kao zinexy, samo ne bas tako preciznu, nego onako .. turim od oka Wink .. jer to mi je najlakse i najbrze, sve mi je na dohvat ruke, samo potrpam u saksije Smiley
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
HTC U 11
Pa dobro, ni ja ne merim u gramima nego jednom saksijom. 5 saksija, zemlje, 5 saksija peska i 5 saksija humusa pa dodam jednu saksiju đubriva, sve to lepo promešam u jednom koritu i onda koristim
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
zinexy, hvala puno za ove divne slike. Ja sam bez teksta, kad mi ovako srce preskače dok gledam slike (što reče Sarm) šta li bi mi se desilo da to svojim očima vidim  Smile Prelepo  Smile

beehive, uvek kada sam kupovala te kaktusiće u cvećarama ja sam menjala zemlju. Trudim se da uvek napravim odgovarajući supstrat. Ja na dno saksijica stavljam usitnjenu ciglu, za bolju drenažu. A mešam 1/3 humusa, 1/3 sitnog peska, 1/3 obične zemlje...isto kao zinexy. Kupila sam bar 10 kaktusića u raznim cvećarama, stvarno nisam mogla da im odolim i uvek pomislim ''možda ću ovaj uspeti da sačuvam'' i jedino sad mi je uspelo, kad sam kupila u toj cvećari o kojoj sam pisala. Ne znam u čemu je fora, pitaću prodavačicu odakle ih tačno dobijaju  Smile
« Poslednja izmena: 29. Okt 2007, 02:12:43 od Makišon »
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Kako se razmnožava Mammillaria backebergiana?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Mammillaria_backebergiana.jpg
(42.11 KB, 579x454)
« Poslednja izmena: 29. Okt 2007, 13:13:58 od Makišon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
HTC U 11
Iz semena kao i svaka druga biljka.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
 Smile  Smile

Samo iz semena? Da li pusti čepkice kao ostali normalni kaktusi Smile , može li da se preseče pa da izrastu nove? To sam videla na jedno slici... Smile Smile
« Poslednja izmena: 29. Okt 2007, 13:23:07 od Makišon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
HTC U 11
Najkvalitetnije biljke se dobijaju iz semena ali je taj proces najsporiji. Ako baš želiš da razmnožiš tu biljku možeš je preseći, sigurno će pustiti pelceriće. Mislim da ovako sama od sebe neće pustiti ili možda hoće ali tek za 4-5 godina
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
Probala sam prošlog proleća da posejem seme i dobijem klijance. Taman kada su počeli da klijaju ja sam napravila grešku i sve upropastila Smile Kad su isklijali neki su bili na površini (jer sam seme samo lagano utisnula u zemlju) uplašila sam se da neće nastaviti da klijaju jer nisu u zemlji pa sam dodala još malo supstrata odozgo. Smile
Na proleće ću opet da probam, ne odustajem ja tako lako  Smile
Tnx zinexy Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
Zastava Ниш
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
HTC U 11
Seme baš treba da bude na površini i ne zaliva se nego se orošava. Najbolje vreme za setvu je februar i treba im držati konstantnu temperaturu oko 20 stepeni. Tretiraju se nekim fungicidom (pojma nemam kojim jer sam samo jednom sejao) jer tako male biljke napadaju gljivice. Bitno je održati ih u životu prvih godinu dana, činiče ti se da ne rastu ali oni prvu godinu porastu samo kao zrno pšenice a za 3 godine su veličine oraha. U toj mojoj setvi je od posejanih 2000 semenki niklo je 200 a prvu godinu preživelo 20(mada ih nisam prskao fungicidom). Ako si spremna na takvo razočarenje samo napred, uz tebe sam  Smile
Ako se rešiš za razmnožavanje hirurškim zahvatom, preporučujem ti da sačekaš leto, kad bilja završi sa cvetanjem, tako da možeš vrh koji odsečeš ponovo ožiliti a donji deo ostaviš da pravi bebe
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 22:41:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.