Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako toplane u Nišu pljačkaju korisnike  (Pročitano 3526 puta)
13. Sep 2016, 16:57:21
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Browser
Chrome 53.0.2785.90
Štede i bez grejanja?
N. MARKOVIĆ | 12. septembar 2016. 07:33

Neke Nišlije smatraju da je isključenje sa toplovodne mreže spas za kućni budžet. Oko 1.700 Nišlija želi odjavu sa mreže. Dnevno isključuju po 12 korisnika

Miroslav Cvetković sam isekao cevi

NIŠLIJA Miroslav Cvetković (65), mašinski inženjer u penziji, još prošle sezone prestao da bude korisnik Gradske toplane u Nišu. Za godinu dana, kaže, uštedeo je više od 50.000 dinara. Od tada, on prema ovom preduzeću ima obavezu da plati oko 600 dinara mesečno, koliko iznosi trećina fiksnog dela koja je obavezna.

U međuvremenu, niška toplana je zasuta zahtevima za isključenje sa mreže. Ukupno 1.700 Nišlija želi da se odjavi sa daljinskog grejanja. Neće se svima izaći u susret, ali posla ima toliko da u Toplani nemaju dovoljno radnika da pre početka grejne sezone obave posao. Dnevno se isključuje po 12 korisnika.

Penzionisani Miroslav Cvetković se čitavog života bavio energetikom. Za privremeno isključenje sa gradske toplane odlučio se kada je shvatio da mu za stan od oko 60 kvadrata umesto 5.000 kilovata toplotne energije, Toplana fakturiše i zaračunava čak 65.000 kilovata mesečno. On se zahtevom obratio nadležnima, i nakon odobrenja, fizičke poslove isključenja odradio je potpuno sam.

- Uredno sam tada podneo zahtev i ispoštovao proceduru, slušao njihove savete i kako sam u tom poslu godinama, sam sam kupio neophodan materijal i presekao cevi, naravno poštujući sve procedure, prepričava Cvetković, koji dodaje da su nakon toga došli iz Toplane u kontrolu, odobrili i doneli mu rešenje.

Iako trenutno živi sam u dvoiposobnom stanu, jer mu je jedan sin u inostranstvu a drugi povremeno svraća, vremešni Miroslav navodi da je ušteda koju je postigao bez obzira na broj članova domaćinstva ogromna.

- S obzirom na to da mi je stan odlično izolovan, ja ga grejem na prosečnih 17 stepeni uz pomoć jedne TA peći, i mesečno sam prošle zime, a uticale su naravno i visoke temperature, plaćao struju oko 2.000 mesečno. Ali, računica govori i da sam punim kapacitetima grejao svih šest meseci koliko traje grejna sezona, opet bih uštedeo više od polovine novca. Da sam se grejao na drva, uštedeo bih sigurno trećinu, tako da sam maksimalo zadovoljan i ne kajem se - tvrdi Cvetković.

Penzionisani inženjer, koji je i jedan od prvih članova UPSS-a, a koje je pokrenulo proteste protiv Toplane zbog visokih cena, među prvima se isključio sa daljinskog toplovoda prošle godine.

Podsećamo, od početka godine zahtev za isključenje sa Toplane podnelo je oko 1.700 građana, a prema zvaničnim podacima čelnika ovog preduzeća, ostalo je još oko 250 nerealizovanih zahteva koji će biti odrađeni do početka sezone.

Traju isključenja

Mene su isključili pre petnaestak dana, tako da ne znam kolika će mi ušteda ove sezone biti, ali sam siguran da će više para ostati za druge potrepštine neophodne domaćinstvu - siguran je Saša Kostić, predsednik UPSS-a.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, iako je prošle sezone prvobitno isključenje bilo jedino moguće "sečom" cevi, sada je praksa, kako bi bili što ekspeditivniji, da radnici Toplane samo zavrnu ventile i plombiraju ih, i na taj način privremeno obustave isporuku energije.

Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
svugdje je to isprobani recept...
konkretno...kod nas...'pola' grada  se skinulo sa mreze  Smile
pisao sam ja jos davno o tome...

em je jeftinije grijati se na norvezane...i na klimu..tj na struju...ili ako imas kucu...jeftinije je sopstveno centralno..(da l na cvrsto gorivo da l na plin...)
em imas kvalitetno grijanje....

dok je centralno bilo uzas...cijeli grad je imao s time problem...
grijanje je dobro samo u dijelovima grada gdje se nalaze pod stanice...
a o cijeni grijanja..necu da trosim rijeci...

dovoljno je reci da onaj ko ima veci stan...ne zna kako da izadje na kraj sa racunima za grejanje...
i raja se masovno skidala s mreze u proteklih 4-5 godina..
i ne bi to s cijenom bio toliki problem...da je dobro grijanje...
nego maltene nemas grijanje a placas.. ko da se grijes na uranijum... Smile

dok u nekim manjim gradovima ...to nje moguce....jednostavno iz toplane nece da posalju 'majstore' da potrosaca skinu sa cjevovoda...

i ljudi neki unajme neke druge firme strucne za takav vid posla...
ali iz toplane ne priznaju takve radnje. i  bez obzira sto ljudi nisu vise na 'mrezi' -  racuni im stizu i dalje.. Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 53.0.2785.89
У Зрењанину даљинско грејање изађе око 60.000 годишње Smile У Нишу је изгледа још више ако може да уштеди 50.000 годишње ако се скине са даљинског Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Inače Toplane su autor najjačeg izgovora koji sam ikada čuo. Doduše radi se o Beogradskim, a ne Niškim toplanama, ali nema veze, to je jedna te ista mafija.

Naime, pitaju direktora Toplana zašto ne mogu stanovi pojedinačno da se isključuju sa grejanja. I kaže on ''pa znate, ne može tako, jer sve zgrade su grejne celine, i sad ako se isključi neko na 3. spratu, on će i dalje, hteo ne hteo, da dobija deo toplote od stana na 2. i 4. spratu''.  Smile

Ja slušam i ne verujem.  Smile Čekaj, jel to moj problem? Jel sam ja kriv što zakoni fizike tako funkcionišu, i što se energija (u vidu toplote) prenosi kroz zidove i podove?  Smile  Dakle to je kao kada bi neki lokal puštao lepu muziku koja se čuje i 200 metara daleko. I onda vlasnik lokala izađe i naplaćuje prolaznicima što slušaju muziku iz njegovog lokala.  Smile Treba prolaznik da plaća i odgovara što se zvučni talasi prostiru kroz vazduh 200 metara!  Smile

Ubedljivo najgori hohštapleri koje sam video, bar u Srbiji.  Smile Al s druge strane su mi za trunku i simpatični jer mi je prosto fascinantno da neko ima toliku drskost da tako nešto radi.  Smile Smile
« Poslednja izmena: 14. Sep 2016, 12:39:53 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Rasut na komade

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1466
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Alcatel OT Telenor Smart
Citat
sad ako se isključi neko na 3. spratu, on će i dalje, hteo ne hteo, da dobija deo toplote od stana na 2. i 4. spratu''. 

Ма није проблем што он даје такве изговоре него што ти изговори пролазе.
IP sačuvana
social share
Bibo, ergo non desinimus
И покварен сат два пута дневно покаже тачно времe
Нема горег муслимана од потурченог Србина

Кажеш зло не постоји? Итекако постоји, и рођено је између 20. јануара и 20. фебруара.
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.113
Stan od 60 kvadrata greje jedna TA pec  Smile Smile

A koliko kosta nova TA pec?

Citat
sad ako se isključi neko na 3. spratu, on će i dalje, hteo ne hteo, da dobija deo toplote od stana na 2. i 4. spratu''. 

Ма није проблем што он даје такве изговоре него што ти изговори пролазе.

Hteo ne hteo to je tacno. Ako hoces sam sebe da grejes kupi kucu. Problem je mentalitet stanara u zgradi koji se ponasaju kao da poseduju kucu a ne stan u kolektivnom stanovanju.
« Poslednja izmena: 14. Sep 2016, 18:07:54 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Po toj logici, kada svira Beogradska Filharmonija i muzika se čuje na ulici, Filharmonija treba da zaustavlja i naplaćuje svakom prolazniku što je čuo talase tj. zvuke koji izbijaju kroz prozore i dopiru do ulice. Kada je neka izložba u galeriji koja ima prozore ka ulici, vlasnici galerije i autor izložbe bi trebalo da zaustavljaju i traže pare od svakoga ko kroz prozor ugleda izložbu. Takođe, kada neko prolazi pored parfimerije i oseti miris parfema, dužan je da plati parfimeriji zato što je osetio lep miris na par sekundi. Kad se igraju utakmice na stadionima, uprava stadiona i policija treba da obilaze sve zgrade koje imaju pogled na stadion i zapečate im roletne dok se utakmica ne završi. Kada neko u prevozu hladi sebe lepezom, ima pravo da naplaćuje drugim ljudima to što mlaz svežeg vazduha dopire i do njih i hladi ih. Kada na autoputu kamion vozi ispred 10 automobila, vozač ima pravo da traži nadoknadu od ostalih vozača zato što koriste polje smanjenog otpora vazduha iza njega da bi smanjili potrošnju goriva dok on prima sav ''udar'' na sebe.

Pa neće baš moći.

Paraziti iz Toplana moraju da prihvate da ne funkcioniše sve u prirodi po ljudskim zakonima i željama, odnosno po zakonima pohlepe i alavosti, i da talas energije (tj. toplote) ne zna da li se nalazi u jednom ili drugom stanu, nego da se širi tamo gde može. To možda nije u interesu Toplana ali jebi ga. Prirodu zabole za interes i pravila.

Na kraju krajeva, hteli su kapitalističko društvo i kapitalističke cene. Evo im kapitalizam. To znači više para za njih, ali isto tako znači da kad neko neće neku uslugu, ima pravo da je otkaže i da ne plaća ništa. A ne može ovako, malo ćemo kapitalizma, malo socijalizma, malo slobodnog tržišta, malo diktiranja države...
« Poslednja izmena: 14. Sep 2016, 18:54:33 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Ericsson jeste
što si ljut tolko
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Abi stalno mi postavljaš isto pitanje i stalno ti dajem isti odgovor. Moram da budem ljut. To mi je u opisu radnog mesta. Ipak sam ja dežurni forumski rasista. Reinkarnacija Hitlera.

Usput, još par analognih primera :

Kada se pored nečije kuće izgradi dalekovod, trafo stanica ili repetitor, vlasnik ima pravo da traži od države nadoknadu zbog štetnog zračenja koje proizvodi takav objekat. E baš da vidim da će država nekome da plati tako nešto.  Smile
Onda, kada se negde gradi neki veliki projekat na kome radi mnogo mašina, stanari u okolini imaju pravo da traže odštetu od države jer im svi ti bageri, kamioni, valjci... konzumiraju kiseonik, dižu prašinu i buku.
U urbanim sredinama, svaki stanar koji svojim sijalicama osvetljava makar jedan kvadrat ulice, ima pravo da traži od svakog prolaznika naknadu za to svetlo.

I tako. Možemo do sutra da pravimo analogne primere i tražimo dlaku u jajetu.

Naravno, neki od ovih primera zvuče krajnje banalno, ali u tome i jeste poenta. Meni je ideja da neko treba da plaća zalutale džule energije sa sprata iznad koje uopšte i ne želi u svom stanu... ravna ideji da neko treba od prolaznika na ulici da traži pare jer je osetio njegov parfem, kroz prozor video njegovu izložbu, ili prošao parčetom zemlje koje je on osvetlio.

Najobičniji bullshit.
« Poslednja izmena: 14. Sep 2016, 18:46:20 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
mob
Ericsson jeste
smiri se
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.