Mislim da naslov sve govori! Kada se srodis sa tugom, i kada ti ona postane jedini saputnik u zivotu... Kada te i pored svih ostalih i tvoj rod najrodjeniji povredi... ... kako se izleciti...?
Nikako. Ali za pocetak nije lose naci sebi neku preokupaciju i samim tim kad radis nemas kad da razmisljas o svemu tome. Povremeno opijanje moze da dobro dodje ako covek hoce da se resetuje pre nego sto krene u posao.. ali nikako redovno.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
E, pa SF, a sta radis ako i pored nenormalno mnogo obaveza i posla ne mozes da preusmeris misli na nesto drugo...? Ako te svaka prokleta stvar podseca na sve negativno sto postoji? Ako dodjes do te granice, gde shvatas da si totalno izgubio veru u ljude, nadu u mozda neko tamo bolje sutra, ZELJU da imas i ti nesto i nekog? Sta onda?
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
na to ti niko ne moze dati valjan savet, sve je na tebi i u tebi...mozda su drugi dali povoda tvojoj tugi ,ali si je sama prigrlila i predala joj se...mada... ja bas i nisam nesto "kompetentan" da ti "solim"pamet po ovom pitanju , s obzirom da u poslednjih 7 meseci cesto drugujem sa istom , ali nisam izgubio veru.Tuga ponekad ume da bude veoma kreativno osecanje , ali ne smes sebi da priustis taj luksuz da je zavolis i prihvatis kao sto rece, jedinog saputnika. Ne zatvaraj se u sebe , nikad ne znas ko ce te prijatno iznenaditi, daj sansu ljudima , ko zna...
Napravi zaokret u zivotu ( u turn) , promeni posao, ali odaberi nesto sto je u totalnoj suprotnosti sa trenutnim, menjaj mesta za izlaske, promeni drustvo,decka/devojku, ne citaj novine, ne gledaj vesti, nadji sebi neki hobi...pokusaj da se bavis necim kreativnim (sviranje nekog instrumenta bi bio moj savet)...i to je to....menjaj jednu po jednu stvar i tacno ces znati sta je to sto u tebi izaziva depresiju...najvaznije i najteze...menjaj sebe...a pogledi na svet ce se sami menjati.
« Poslednja izmena: 14. Jun 2005, 02:17:32 od ljut123 »
ne bih se slozila sa gore navedenim izuzev dela u kome se savetuje menjanje sebe nece nekome ko se srodio sa tugom promena drustva, decka/devojke nista da pomogne ako je neko depresivan on ce to i dalje biti sa promenom gore navedenog stoga, kreni od malih stvari ustani i ujutru sebi kazi nesto lepo raduje se svakom novom danu i nadji neku zanimaciju videces, ako sebi totalno ispunis dan nekim radon neces imati vremena za razmisljanje (barem ne neko preterano), radices nesto korisno, (nadji nesto takvo), videces rezultate svog rada i polako bi stvari trebalo da krenu na bolje a to sto te rod rodjeni povredio.. hej, znam osecaj... boli, ali teraj samo dalje... ako se zakopas nista neces postici...
ne bih se slozila sa gore navedenim izuzev dela u kome se savetuje menjanje sebe
Ozbiljno?
Citat
videces, ako sebi totalno ispunis dan nekim radon neces imati vremena za razmisljanje (barem ne neko preterano), radices nesto korisno, (nadji nesto takvo), videces rezultate svog rada i polako bi stvari trebalo da krenu na bolje
a ovo se od onoga sto sam ja gore naveo razlikuje ... kako?
Nema lakog resenja, po meni varijante samo razmisljaj pozitivnije ,nadji zanimaciju ne piju vodu ,bar ne na duge staze...radikalna promena...da bi se pronasao uzrok tuge i depresije, uopste nismo svesni koliko drugovi/drugarice,decko/devojka mogu destruktivno da deluju na nas, i ako mozda ne misle nista los....pakao je ipak poplocan najboljim namerama...zar ne...