Ama ljudi, jedno je "sluzenje vojnog roka" tj. vojska u miru, a drugo je rat
Slažem se.Ali i u ratu zavisi kakav si bio i šta si radio??Lično ja,sam služio zadnju klasu JNA u Pančevu klasa 89/90,dobio produžetak vojnog roka pa za Vukovar.Normalno dezertirao sam !Prebacio se za Sarajevo i bio sam učesnik rata 92 /95 u Armiji RBiH.Ali imam miran san,nisam pravio zločine ,niti sam napadao drugi grad,ili drugu državu,samo sam branio svoj kućni prag!!Doduše posijedio sam,ali mirno spavam ..Toliko od mene na ovu temu i pozdrav svima.
...Рату је успело да и од таквог (полу)света начини мушкарце, оштрих црта лица и одлучног погледа. Прелепо.
...tebi su ti pogledi odlucni meni su ti pogledi izgubljeni, autisticni u nekom smislu. Ali, ajde, svako moz e da misli drugacije, ali sta je tu prelepo
Маринети, талијански добровољац, је пре сто година написао:
Рат не може да умре, јер је закон живота. Живот = агресија. Универзални мир = оронулост и агонија раса. Рат = нужност и крвави тест снаге једног народа.
Рат зна само да подмлади, убрза, да изоштри људску интелигенцију, разведри и проветри и нерве ослободи дневне тежине, (...) дају хиљаду укуса (...)
Рат је брза наметање храбрости, енергије и интелигенције за све. Провера амбиција и јунаштва, слободе и пуноће живота у посвећености отаџбини.
(превод је мој)
Да би као шездесетогодишњак (рођен 1876) ратовао у Етиопији и у СССР-у.
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
I još nešto gottago Taso Enes koji je bio komandant kasarne u Pančevu (inaće centar KOS-a) koji je bio tada potpukovnik u kasarni Stevica Jovanović je napravio haos u Vukovaru sa zločinima,samo iz moje čete je izginulo dosta vojnika,a komandir čete ostao bez noge,toliko o mom dezerterstvu iz te armije..Inaće o Tasi možeš pročitati na netu !!Bio je čak ranjen i zarobljen u Sarajevu (šta je on tu tražio)??