Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 08:47:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako rade mreze?  (Pročitano 311231 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Sad sam krenuo sve ispocetka bio, znaci reset opet, pa napravio konekciju, sve stavio na automatske postavke na mreznoj, mogu da mu pristupim kad je nakacen na wan port, gdje se stima gateway?

Edit: uspio sam, evo slike

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Gateway.JPG
(26.28 KB, 365x452)
« Poslednja izmena: 07. Jun 2008, 23:56:49 od sava84 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Sada se loguj na ruter i pokusaj uspostaviti PPPoE konekciju .
« Poslednja izmena: 08. Jun 2008, 01:45:34 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Evo mene opet Smiley nakon cjelodnevne patnje sa ovim cudom uspio sam da osposobim lokalnu mrezu skroz. Znaci automatske postavke, dhcp ukljucen na mreznoj i na resiveru i svi se vide u lokalu. Ono sto i dalje nece je PPPoE konekcija. Postavio sam sliku dole kako to izgleda. Kolonirao sam mac adresu mrezne i upisao je u polje routera, ali kad kliknem na connect nista se ne desava. Kao da nisam ni kliknuo na to. primjetio sam jos da mi ne prolazi ping prema AP-u kada je sve na automatskim podesavanjima. Znaci sada je uradjeno ovo:

AP - wan port routera - 2 lan prikljucka resiver i komp ( ukljucen DHCP na oba mjesta)

E sada koji je problem sa konekcijom, nemam predstavu nikakvu. Kao da se AP i router nesto ne slazu bas najbolje, da ne postoje jos neka podesavanja u AP-u mozda da promijenim?

Edit: skontao sam sta me je zezalo kod resivera, zamijenio sa cross sa direktnim kablom i sada je on ok, jos samo internet zeza Smile

Status1.JPG
(35.07 KB, 561x386)
« Poslednja izmena: 08. Jun 2008, 19:19:25 od sava84 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
LG Nexus 5
Znaci covek se vija sa tobom na 3 strane, a ti tek sad menjas kablove?   Smile

Posto se ovde vise ne zna ko pije, a ko placa, probaj da u sledecem postu opises problem ovako:

AP(koji ap, kakva podesavanja)----------UTP(koji utp)--------ruter(koji ruter, kakva podesavanja)-----utp(koji utp)----lan/reciever ili sta vec.

Pokusaj da problem objasnis u jednom postu, a ne u 16 postova i slusaj sta ti moderator prica.

« Poslednja izmena: 09. Jun 2008, 04:23:19 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Krrr

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 217
OS
Linux
Browser
Konqueror 4.0
probaj linux ne trebaju ti nikakvi settings-i
« Poslednja izmena: 09. Jun 2008, 04:15:42 od vmikiv »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
LG Nexus 5
probaj linux ne trebaju ti nikakvi settings-i

Zaista zanimljivo. Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
E ovako, s obzirom da se do prije dva mjeseca u mreze nista nisam razumio do dolaska resivera, slabo se kontam koji kabal gdje treba pa sam smislio da je najbolje da ja to sve ovdje nakacim kao slike. Znaci tu su podesavanja Ap-a, podesavanja routera i kablovi kojima je to sve spojeno, nisam okacio jedino kabal resivera, jer mi je najbitnije prvo da komp preko routera izadje na net. nasao sam novi firmware za ovaj moj router na nekom poljskom sajtu, i sto je najgore sada mi pise u lijevom dijelu cak INTERNET ONLINE, ali PPPoE konekcija je i dalje Disconnected i nece da preko browsera otvori ni jednu stranicu Smile
Znaci access point je ovislink 5450, a router je d-link dir-100. Ja se nadam da sam sad bio nesto jasniji i hvala vam puno svima sto se patite zajedno sa mnom.

Edit: evo da okacim i postavke PPPoE konekcije kad je pokrenuta sa kompa, ovo je status te konekcije na AP-u

*
Ap-Set.rar (138.89 KB)
*
Router-set.rar (50.84 KB)
*
Kablovi.rar (37.7 KB)
Ap-set.JPG
(29.47 KB, 312x467)
« Poslednja izmena: 09. Jun 2008, 11:24:49 od sava84 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Cao druze   Smile

Prvo access point mora biti konektovan na WAN port rutera. I oko toga nema razgovora.

Router-komp kabal je ukrsten, tako je na slici. Menjaj ga u straight lan kabal.

I daj mi sliku PPPoE konekcije sa racunara.

Ovo !

Jos nesto. Najbolje bi bilo da pitas provajdera kako je podeso PPPoE konekciju i sta je jos potredno sem nje ( mac...).
Pa sve to ispostuj ovde.

Edit :
Takodje probaj sa ukrstenim kablom da uspostavis PPPoE konekciju ( ap - ruter ).
« Poslednja izmena: 09. Jun 2008, 12:01:39 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
E ovako, jos jedan straight lan kabal mi stize popodne, jer ga trenutno nemam kod sebe, pa cu tada da ti posaljem sve sto si trazio. Znaci ukratko, svi kablovi moraju biti straight? Evo ti slika za pocetak konekcije, ostalo postujem kad saznam

spojeno

Opet ja, odradio sam ono sto si predlozio, znaci straight lan iz kompa u router i cross iz wan prikljucka routera routera u ap, odradio sam i update firmware-a za ap, i stanje je isto. Jos mi ostaje da probam da stavim straight kabal iz kompa u router kad mi stigne. Kontaktirao sam providera, oni prate logovanje na mrezu preko korisnickog imena, sifre i mac adrese uredjaja, u ovom slucaju AP-a. E da na kraju mi pade na pamet, ne razumijem se puno u ovo, ali mi nekako logicno da lan kabal sa wan porta routera ide u wan port AP-a, ja na AP-u nemam wan port, nego samo 2 lan prikljucka, ima li to veze neke?

Zona.JPG
(67.58 KB, 665x532)
« Poslednja izmena: 09. Jun 2008, 15:06:01 od Belgrade »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Izvunjenje moderatoru, ali nakon sto su mi prosle dvije poruke spojene, sad nemam mogucnost izmjene prosle poruke, pa ce opet biti 2 posta jedan za drugim. Ovako, ubacen je i straight kabal, znaci nema sada cross ni jedan i nista se apsolutno nije promijenilo, ovo cudo cu skoro izgleda da frknem kroz prozor Smiley
« Poslednja izmena: 09. Jun 2008, 18:30:21 od sava84 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 08:47:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.