Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 07:38:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako rade mreze?  (Pročitano 311217 puta)
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
HTC Touch Pro
nema to veze
ne treba tu repair
ne valja kabl
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S
Kakva je to digitalna kartica za umrezavanje?
Da li je ona neophodna  pri umrezavanju sest racunara, sa ISDN linijom (primarni ISDN sa  30 linija).
Takodje je potrebno da cela mreza preko jednog kompa-servera ima izlaz na Net.
Kako to da izvedem?
Kolko kosta ta digitalna karta?

IP sačuvana
social share
mudrica je svemirskom brodu
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Vec par godina koristim AP Pheenet 118 za internet konekciju.  
Kako mi sin sve vise koristi net, kupio sam ruter Pheenet Big-01/4C
Prijatelj mi je povezao oba Pc,a na ruter a njega na Ap, i sve je to odlicno radilo dok se Ap nije "zakucao" pa sam morao da ga resetujem.   Posle hiljadu pokusaja, nisam uspeo nista da uradim.  
na oba Pc,a je XP sp2.  
sve postove sam iscitao do 2h ujutro ali nisam nasao nista sto bi mi pomoglo da resim problem, zato "Burekdzije" pomagajte, kako da setujem ruter i Pc da bih izasao na net.   Inace Pc - Ap radi bez problema
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 115
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia 7110
Ako je sve radilo probaj da restartujes router jer moguce da nece da pokupi IP adresu koju mu salje tvoj ISP ili se zaglupeo. U svakom slucaju kontaktiraj tog drugara da proveri on sta moze da uradi. Ne verujem da je nesto do podesavanja na routeru jer ako je radilo onda nema problema. Probaj i da kontaktiras tvog ISP-a jer mozda su nesto menjali a da nisi obavesten o tome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Sve sam probao, resetovao sam ruter vise puta, ali  se nista ne desava.  Interesuje me samo pravilno setovanje IP adresa.
Od AP,a preko rutera do mrezne karte na PC,u.  U postovima nisam uspeo da nadjem nista konkretno, mozda neki link sa informacijama?  ne bih da davim nikoga ako vec postoji neko prakticno uputstvo.
U svakom slucaju, hvala na odgovoru.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Mozda ti ovo pomogne.

http://forum.burek.com/index.php/topic,260118.0.html

Postuj detaljno radnje koje radis dok seutes pheenet- kao sto je na linku pokazano ( nemoras slike).
Takodje postuj koju vrstu konekcije trazi provajder pppoe, vpn   ?
Pogledaj dal je isti firmware na access point-u sada i kada je internet radio.
« Poslednja izmena: 23. Sep 2007, 22:03:35 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Ovako. .  1.  komp sa Xp sp2 prikljuchen na adsl a drugi mi je sa win ME. .   ne vide se u network places, a na primer na kompu sa ME imam u task baru ikonicu dva kompjutera i konekciju kao na prvom kompu(1Mbps), s tim shto naravno nece da se nakachi na net. .  povezani su preko cross kabla, podesio sam ip adrese. .   jel ima neko ideju gde sam pogreshio???  konekciju na kompu sa ME sam pravio preko boot cd sa SP2. .  :shock:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
mob
LG Nexus 5
Ovako. .  1.  komp sa Xp sp2 prikljuchen na adsl a drugi mi je sa win ME. .   ne vide se u network places, a na primer na kompu sa ME imam u task baru ikonicu dva kompjutera i konekciju kao na prvom kompu(1Mbps), s tim shto naravno nece da se nakachi na net. .  povezani su preko cross kabla, podesio sam ip adrese. .   jel ima neko ideju gde sam pogreshio???  konekciju na kompu sa ME sam pravio preko boot cd sa SP2. .  :shock:

Na ME stavi obtain an ip automatically, ako si stavio na XP-u net shering.Restartuj oba kompa, za svaki slucaj iskljuci na XP firewall pa vidi radi li net na drugoj masini.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
ok, net radi(na ME) kad iskljuchim zone alarm na kompu sa xp, ali vishe nemam kompjuterchice na kompu sa ME.. L ce crci neshto poshto vishe nemam nikakvu odbranu ili??

e da, shta je sa ovim shto se ne vide kompovi??
« Poslednja izmena: 29. Sep 2007, 16:12:48 od storky »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
LG Nexus 5
ok, net radi(na ME) kad iskljuchim zone alarm na kompu sa xp, ali vishe nemam kompjuterchice na kompu sa ME

Kako bre nema? Idi u Control Panel, pa na network connections, pa desni klik na LAN karticu, pa na properties, pa stikliraj ovo podvuceno ako uopste to imas, posto nisam odavno koristio Me...

.. L ce crci neshto poshto vishe nemam nikakvu odbranu ili??

To podesi kako treba. Idi u opcije od Zone Alarm-a pa sredi pravila za firewall ili ih smanji na training level.

e da, shta je sa ovim shto se ne vide kompovi??

Opet te ne razumem bas kako treba.... Sta da se vide? Gde da se vide i zasto? Hoces file shearing izmedju kompova?

Ajmo ovako:

Na kompu gde je XP uradi sledece:

1. Start - Run - kucaj cmd, enter;
2. Kada se otvori command prompt, kucaj ipconfig, pa enter....dobices nesto ovako:

Kod:
C:\Documents and Settings\Crowz>ipconfig

Windows IP Configuration

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix  . :
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 10.0.0.8
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.0.0.0
        Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.0.2

Na kompu gde je Me uradi isto to. Dobices neki drugi rezultat. E sada sa racunara gde je Xp u command promptu kucaj ping (pa IP adresu od kompa gde je Me), pa enter;

Ako radi ping bez problema, sheruj neki folder na kompu pa sa drugog kompa probaj da li radi shearing tako sto ces ici na start, pa na run, pa ces ukucati: \\ip kompa kome zelis pristupiti i enter. To bi trebalo da bude to.

E sad, savrseno je poznato da se mreze pod razlicitim verzijama windowsa ponekada cudno ponasaju, zato nisam zagovornik deljenja internet konekcije iz vise razloga:
1. Neophodan je rad oba racunara da bi net funkcionisao na drugom racunaru;
2. Prilicno nepouzdan nacin umrezavanja, prvenstveno zbog samog neta.

Najbolje resenjeje 4-portni ruter i svako za sebe....Pogonost je to sto ruter dobije Ip adresu provajdera, a ti na masinama stavis staticke adrese tipa : 192.168.1.1 i 192.168.1.2.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 07:38:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.