Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 12:11:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako rade mreze?  (Pročitano 312150 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
Danas sam napokon uspeo da nateram 2 konekcije da rade u isto vreme.Ne samo to nego sam odredio sta ce raditi jedna ,a sta druga.Mnogo puta je postavljeno na forumu ovo pitanje(i ja sam ga postavljao) ali resenja nije bilo.Evo kako bi to trebalo da radi.

Sta je potrebno da imate prvo?
Moj primer:
Hardware
1.PC- sa WinXP SP2
2.Dve konekcije za internet (Ja imam ADSL 192/768 i Cable 64/256)
3.Mreznu kartu

Software
1.Virtual Mashine (ili bilo koji emulator Virtualnog PC-ja  vmware)
2.WinGate           

Postupak
1. Sa glavnog racunara uradite internet connection sharing sa Cable lan interfejsa na vmnet1.
2. Inace podesite  da vam mreza izmedju glavnog racunara i guest operativnog sistema bude host only.
3. na guest sistemu stavite  kao default gateway adresu vmnet1 interfejsa i u polje dns servera upisite dns recimo provajdera...
U slucaju da vam je ovo zaguljeno pokrenite WinGate wizard  i odradite step by step.

Podesite P2P download (Torent) .....a ADSL -om radite vec sta ste radili.

Enjoy Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung Wave
Ali ne moze nikako da se izbegne virtualna masina, jel?

Bilo bi zanimljivo da mozes recimo surf i mail da stavis da idu na jednu konekciju a download (flashget, p2p, torrent) na drugu. Tako da ne smeta jedno drugome, ali bez potrebe za komplikovanjem sa virtualnom masinom... zajebano... to ce i meni trebati uskoro posto planiram da uzmem i adsl pored wireless-a, pa bi bilo dobro da mogu obe zajedno da rade...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.54
mob
HTC Touch Pro
pa sto se zajebavati sa tim, onda je bolje uzeti malo brzi paket adsl-a i to je to (ionako te 2ije konekcije placate kao npr. malo brzi adsl) Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Samsung Wave
Pa... ja da placam obe, naravno da ne bi to radio, ali posto jednu ne placam (ali je zato spora i u zadnje vreme losa), a drugu cu placati, onda sto ne bi iskoristio obe kad ih vec imam...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
Ali ne moze nikako da se izbegne virtualna masina, jel?

Bilo bi zanimljivo da mozes recimo surf i mail da stavis da idu na jednu konekciju a download (flashget, p2p, torrent) na drugu. Tako da ne smeta jedno drugome, ali bez potrebe za komplikovanjem sa virtualnom masinom... zajebano... to ce i meni trebati uskoro posto planiram da uzmem i adsl pored wireless-a, pa bi bilo dobro da mogu obe zajedno da rade...

Mozes sa nekiim Serverom sigurno(2000,2003) ali problem je sto on sam oduzima resorsa vise nego 3 virtualne masine Smile
Jedini pomenuti nacin koji sam uspeo da nateram da stvarno radi full speed ,je ovaj.

Citat
pa sto se zajebavati sa tim, onda je bolje uzeti malo brzi paket adsl-a i to je to (ionako te 2ije konekcije placate kao npr. malo brzi adsl)

Pa njega i imam.....mislim ako od provajdera neko nije promenio pakete vece od 192/768 ?Ali ne bitno kao sto Zoran rece ,njega mi placa firma,amoj licni je Cable.....tako da ideo ono "Sto je dzabe i bogu je drago" ... Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 59
Zastava Kg
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
E ovako, moj problem je sledeci, Pre oko mesec dana, umrezio sam dva kompa u kuci, povezao sam ih pomocu obicnog ukrstenog kabla i sa malo podesavanja sve je funkcionisalo odlichno. Nedavno mi je riknula ploca na jednom kompu, koju sam potom zamenio, uzeo sam polovnu, epox-ovu, ali kada sam ponovo pokusao da umrezim racunare to vishe nije moglo. Naime drugi racunar[onaj na kom nisam menjao plocu] uopshte ne prepoznaje prvi komp, izbacuje "Network cable is unpluged", dok prvi komp shalje da je je konektovan non-stop, chak i kada je mrezhni kabl izvuchen o_O Pokushavao sam ruchno da dodelim IP adrese 192.168.0.1 i 192.168.0.2, ali nishta ne pomazhe, rachunari se jednostavno e prepoznaju. Je l' ima neko ideju shta ne valja, ubih se od nerviranja danima. :/  Smile
IP sačuvana
social share
"If you have an apple and I have an apple and we exchange these apples then you and I will still each have one apple. But if you have an idea and I have an idea and we exchange these ideas, then each of us will have two ideas."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
proveri jeli workgroup isti na oba
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 59
Zastava Kg
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Isti je.
IP sačuvana
social share
"If you have an apple and I have an apple and we exchange these apples then you and I will still each have one apple. But if you have an idea and I have an idea and we exchange these ideas, then each of us will have two ideas."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
Mrezna karta?Kabal?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 59
Zastava Kg
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Crossover kabl, uzeo sam ga skoro njemu nishta ne fali, mrezhna integrisana na Epox 8RDA+ plochi[Njena specifikacija - http://www.digital-daily.com/motherboard/epox-8rda+/index02.htm]

Da li je moguce da mi je riknula mrezhan na plochi, i kako bih to mogao da proverim ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 12:11:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.