Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 17:51:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 116 117 119 120 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako rade mreze?  (Pročitano 308204 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
Pozdrav svima. Molim za pomoc! Imamo ovakav slucaj. Imam adsl modem > ruter > 2 kompa. Komp 1 je u kancelariji  blizu rutera i na njemu imam net. KOMP 2 je na spratu i na njemu nemogu da napravim konekciju sa ruterom. Odnesem KOMP 2 u kancelariju, prikljucim i sve radi. Mijenjo sam i IP i stavljao drugu mreznu i nista ne pomaze. Da ironija bude vec prije pola godine sam KOMP 2 prikljucio u ovoj sobi i to je radilo. Posle sam taj komp odnio u drugi stan gdje sam se povezao sa jednim laptopom. Neznam da li sam pri tom povezivanju nesto zabrljao pa sad nece da radi. Unaprijed hvala!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.99
Zaboravio sam reci kad drugi komp prikljucim u ovoj problematicnoj sobi radi sve normalno. Znaci do kabla nije. Prijavlju je mi da je konekcija LIMITED or no conectivity.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.0
Radi mi lan mreza,e sad lepo sam kliknuo dole na konekciju isao Properties Advanced Ukljucio Alow other  network users to connect  trought this compiuters internet connection i ono dole za shared i to sma stiklirao ali opet nemam internet na laptopu.
Svaka čast za objašnjenje  Smile
Elem...Ti hoćeš da preko UTP kabla povežeš desktop i laptop i da pri tom imaš net na oba kompa? kako si ti to zamislio sa jednim kablom da uradiš?
Reci koji net imaš, koje uređaje, kako hoćeš da kompove povežeš i šta sa njima da radiš...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 81
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Zaboravio sam reci kad drugi komp prikljucim u ovoj problematicnoj sobi radi sve normalno. Znaci do kabla nije. Prijavlju je mi da je konekcija LIMITED or no conectivity.

vidi na KOMP1 mrezne parametre

recimo ako je
ip 192.168.0.1
subnet mask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1

onda idi na KOMP 2:
dodeli neku drugu ip adresu, recimo
192.168.0.2
a sm i gateway ostavi isti pa javi sta si uradio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
VIP VIBE C
Zašto ne mogu preko mreže da prebacim WoW sa jednog računara na drugi. Ovo mi je nekada radilo.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

mrezazeki.jpg
(186.73 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Konacno je i  tp-link izbacio mrezne uredjaje koji umesto lan kablova koriste postojecu elektro instalaciju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Život je igra u kojoj ne postoji save game

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2546
Zastava ko zna kad i ko zna gde
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
SonyEricsson W950, Z1010
Komp 1: Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller;
Komp 2: D-Link DFE-530TX PCI-E Ethernet Adapter
Komp 1 je povezan na Telekom Huawei HG510 ruter kablom koji sam dobio uz router. Komp 2 je na router povezan crossover kablom dužine 5m. Komp 1 i 2 sam umrežio i šerovao diskove na oba kompa. E sad, imam problem prilikom transfera fajlova sa kompa 1 na komp 2 i obrnuto. Brzina prenosa je maksimalno 550Kb/s i kopiranje fajla od 700 mega traje 40min. Da li postoji način da se ta brzina poveća ili je to realna brzina?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

samo je nebo granica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 18
Zastava Istanbul, Turska
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
SonyEricsson 
Zdravo

Imam dva racunara koji su nakaceni na jedan wireless. Jedan je laptop i on je jedno 20 metar udaljen od modema. Drugi je obicni kompjuter i on je odmah pored modema. E sada brzina na desktopu je uvijek brza nego na laptopu. Da li je ikako moguce da regulisem ovu brzinu. Da podjelim po 4 mb/s na oba racunara

Unaprijed hvala na odgovorima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
LG Nexus 5
Komp 1: Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller;
Komp 2: D-Link DFE-530TX PCI-E Ethernet Adapter
Komp 1 je povezan na Telekom Huawei HG510 ruter kablom koji sam dobio uz router. Komp 2 je na router povezan crossover kablom dužine 5m. Komp 1 i 2 sam umrežio i šerovao diskove na oba kompa. E sad, imam problem prilikom transfera fajlova sa kompa 1 na komp 2 i obrnuto. Brzina prenosa je maksimalno 550Kb/s i kopiranje fajla od 700 mega traje 40min. Da li postoji način da se ta brzina poveća ili je to realna brzina?

Probaj sa strejt kablom da povezes komp 2. Moguce je da se taj ruter zaglupljuje zbog kros kabla.

Mada, pre toga probaj jednostavniji test. Povezi komp1 i komp 2 sa tim kros kablom, znaci bez rutera, direktno. Vidi kako onda radi transfer podataka.

Zdravo

Imam dva racunara koji su nakaceni na jedan wireless. Jedan je laptop i on je jedno 20 metar udaljen od modema. Drugi je obicni kompjuter i on je odmah pored modema. E sada brzina na desktopu je uvijek brza nego na laptopu. Da li je ikako moguce da regulisem ovu brzinu. Da podjelim po 4 mb/s na oba racunara

Unaprijed hvala na odgovorima

Primakni taj laptop do obicnog kompa i onda proveri brzinu. Da li je i dalje sporije na laptopu?

Sto se tice regulisanja brzine, postoje programi za ogranicavanje brzine ali je meni sve to nepouzdano, odnosno deli brzinu ali nikada nije savrsenih 2 mbps po racunaru. Bandwith control je najbolje odraditi sa hardverskom komponentom ali je to ujedno i skuplje resenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

One Love To All Nation

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 177
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
SonyEricsson k850i
Ovako:
Imam desktop računar na kome imam karticu za bežični internet i sa njom hvatam odličan signal, međutim imam i laptop koji ne može da uhvati taj bežični internet koji je otključan.
Konkretno, interesuje me kako da povežem laptop sa desktop računarom i da internet koristim na oba računara.
Imam krosover kabal ali mislim da samo to nije dovoljno.

Unapred hvala!

reših problem već nekako ..  Smile
« Poslednja izmena: 03. Dec 2010, 16:34:14 od antke »
IP sačuvana
social share
                                         ... nije sramota ne znati - nego ne pitati ...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 116 117 119 120 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 17:51:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.157 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.