Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2026, 00:13:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako rade mreze?  (Pročitano 338646 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 841
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Pozdrav ljudi, jedno pitanje. Planiram da se umrezim sa jos jednim kompom putem mreznog kabla, da bi i taj drugi imao pristup internetu. Kupio bih switch, e sad me zanima da li postoji neki program kako bih mogao da limitiram brzinu tom drugom racunaru, posto burazer na tom kompu uglavnom surfuje, facebook i slicno, nista ne skida. Takodje me i zanima da li switch automatski deli brzinu  na dva ili u slucaju da ja skidam nesto meni propusti vecu brzinu a njemu koji surfuje  dozvoli taman toliko koliko mu je potrebno? Ovo mi je bitno zato sto imam samo 1Mb brzinu, pa pretpostavljam da bih sigurno seckao i youtube i ostalo....Hvala unapred.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Pozdrav ljudi, jedno pitanje. Planiram da se umrezim sa jos jednim kompom putem mreznog kabla, da bi i taj drugi imao pristup internetu. Kupio bih switch, e sad me zanima da li postoji neki program kako bih mogao da limitiram brzinu tom drugom racunaru, posto burazer na tom kompu uglavnom surfuje, facebook i slicno, nista ne skida. Takodje me i zanima da li switch automatski deli brzinu  na dva ili u slucaju da ja skidam nesto meni propusti vecu brzinu a njemu koji surfuje  dozvoli taman toliko koliko mu je potrebno? Ovo mi je bitno zato sto imam samo 1Mb brzinu, pa pretpostavljam da bih sigurno seckao i youtube i ostalo....Hvala unapred.
Bolje ti je da nabavis ruter.   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 841
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
OK, samo jos jedno pitanje. Da li kada kupim switch, on deli brzinu na dva ili radi po principu ko koliko povuce brzine? Primer: Recimo oba kompjutera su na mrezi, ali na jednom se nista ne radi sto se tice interneta, a na drugom se nesto skida. Da li ce na onom koji je na netu biti omogucena full brzina, sve dok  onaj drugi ne krene sa internetom, ili switch cim se upale oba kompa automatski svakom rezervise po pola te brzine? Nemam iskustva sa switchevima, a kupio bih jedan posto su svega 10-ak eur, pa me zanima kako rade. Hvala i pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
LG Nexus 4
ako ne ogranicis na neki nacin npr. nekim programom ... onda bi trebalo da vuce sve ovaj jedan u tom slucaju ... kod mene radi fino Smiley  Smile imas detaljno uputstvo za namestanje u jednoj od top tema na bureku Wink
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 841
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ok, hFala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 364
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Koristim jedan isti switch vec par godina za 4 compa koja su umrezena. I od danas pocela su da mi trepere svetla za portove. Switch mi ima 8 porta i menjao kablove u razlicite portove ali stalno treperi port i konekcija non stop puca na odredjenim racunarima znaci non stop treperi. Recimo u jednom trenutku postoji konekcija sa 1 i 2 portom dok 6 i 7 zmigaju cas jedan radi cas drugi. Pa onda ni jedan port ne svetli pa tako naizmenicno prekida svaki port konekciju. A meni na compu stalno prijavljuje da sam cas konektovan cas ne i ona dioda na mreznoj kartici svake sekunde cas svetli cas ne! Kablovi su dobri provereno i konektori! Evo sad sam stavio uspravno switch i sad se kao smirilo za sada ali tako je bilo i pre 2-3 sata dok opet nije pocelo da gubi konekciju. Jel ima neko ideju sta bi to moglo da bude? hvala unapred!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
pozdrav ljudi.  u maloj sam nedoumici pa bih voleo da mi pomognete.  hteo bih da kupim wireless ruter i da povezem kompujeter sa laptopom, a moj problem je sledeci.  prvo, komp i laptop mi deli dve betonske ploce, posto sam ja u podrumu a komp na prvom spratu da li cu imati dometa, i drugo, da li cu uopste uspeti da dobijem signal od wirelessa jer sam vec probao jednom sa obicnim ruterom i nije moglo, posto imam kablovski net.  unapred hvala :help:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
pozdrav ljudi.  u maloj sam nedoumici pa bih voleo da mi pomognete.  hteo bih da kupim wireless ruter i da povezem kompujeter sa laptopom, a moj problem je sledeci.  prvo, komp i laptop mi deli dve betonske ploce, posto sam ja u podrumu a komp na prvom spratu da li cu imati dometa, i drugo, da li cu uopste uspeti da dobijem signal od wirelessa jer sam vec probao jednom sa obicnim ruterom i nije moglo, posto imam kablovski net.  unapred hvala Smile
Wireless mreze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 76
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia E 50
Kako duzina LAN kabla utiče na kvalitet signala?  Planiram da se povežem na ADSL modem kablom dužine oko 40 metara. Ocu li izgubiti i koliko na kvalitetu veze i brzini interneta?
Hvala i pozdrav!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 115
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 7110
Kako duzina LAN kabla utiče na kvalitet signala?  Planiram da se povežem na ADSL modem kablom dužine oko 40 metara. Ocu li izgubiti i koliko na kvalitetu veze i brzini interneta?
Hvala i pozdrav!!!

Neces imati problema sto se tice "jacine signala" jer Ethernet kabl po standardima moze da ide do 100m, samo obrati paznju da Ethernet kabl bude pun presek a ne licnasti (koristi se za patch kablice i ne bi trebao da predje 15m).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 127
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2026, 00:13:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.