Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 23:47:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako preživjeti prekid?!  (Pročitano 89749 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
ReneHiguita ovo što si napisao je čist sadizam i manipulacija. Ako joj dozvoliš da nastavi ona će te prvo smrviti do kraja, da se posvađaš i sa majkom i ocem, a onda kad više ne bude nikog da otera šutnuće te ko krpu i otići.

Moj savet ti je :

1. Pročitaj Koju igru igraš od Erika Berna
2. Spremi se psihički da raskineš ali ne u afektu
3. Zamoli prijatelje da te animiraju nekoliko dana dok te prođe kriza
4. Promeni stan i broj telefona da te ne nađe ponovo
5. Ne veruj joj kad počne da puzi jer joj je cilj samo da te ponovo zajaše
6. Počni da se viđaš sa drugom devojkom kako bi razumeo da je život lep.

Ako nećeš nemoj nikad više da se žališ što ti život nije dobar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b2
Citat
1. Pročitaj Koju igru igraš od Erika Berna

Pa da...patološka simbioza.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Oh, hvala vam svima na odgovorima, lepo je videti da neko hoće da pomogne potpunom neznancu Smiley

Ipak, vi ste razumeli moj problem ali niste razumeli moje pitanje i srž mojeg najvećeg problema.

Dakle, moj problem nije u tome da shvatim da je to što se dešava nezdravo(mislim da je to blaga reč Smile) moj problem je u tome što se ja kada raskinem 10 dana osećam odlično, slobodno ( u vezi toj se osećam kao rob), sasvim ok, ne patim , nemam nikakav problem sa emocijama. moji problemi nastaju tek 10-tak dana nakon raskida. Tek tada počinje da me boli raskid i ona počne neverovatno, neizdrživo da mi nedostaje. Nedostaje mi njen zagrljaj, pažnja, maženje(mislim, nije samo ono što sam opisao ono što mi se dešava u vezi, nama zaista lepo bude dok smo zajedno dok ne dobijem poziv od sestre, nekog druga ili dok sama iz čista mira ne počne da priča o tome ili bilo čemu, kao da namerno hoće da pokvari odnos).

Znači moje pitanje je zašto me tek uhvati ta želja za njom i tuga tek nakon 10 dana i kako to da pobedim? Da li bi mi psiholog mogao pomoći?

@Simijon
ReneHiguita ovo što si napisao je čist sadizam i manipulacija.  Ako joj dozvoliš da nastavi ona će te prvo smrviti do kraja, da se posvađaš i sa majkom i ocem, a onda kad više ne bude nikog da otera šutnuće te ko krpu i otići.

Moj savet ti je :

1.  Pročitaj Koju igru igraš od Erika Berna

Zbog čega baš njega i tu knjigu, šta mi ona govori?

2.  Spremi se psihički da raskineš ali ne u afektu

Kako da se spremim? Evo, pokušavam i zašto ne u afektu?

3.  Zamoli prijatelje da te animiraju nekoliko dana dok te prođe kriza

Pa ovo bi moglo da bude ok kada nastane ta kriza ali nisam siguran da će mi pomoći. . .

4.  Promeni stan i broj telefona da te ne nađe ponovo

Ne, ona mene definitivno neće tražiti (bar tako mislim)

5.  Ne veruj joj kad počne da puzi jer joj je cilj samo da te ponovo zajaše

Mislim da se ni ovo prvo neće desiti sigurno  Smile

6.  Počni da se viđaš sa drugom devojkom kako bi razumeo da je život lep.

Zašto misliš da bi to pomoglo ? Ja nisam siguran koliko bi to bilo pameno, mislim da bih trebao da budem sam neko vreme, da je izbacim da bih ušao u nekuz vezu, mada možda grešim...

Ako nećeš nemoj nikad više da se žališ što ti život nije dobar.

Da hoću, želim to više od svega ali problem je što ne mogu, nakon 10 dana sve zaboravim i moram ponovo da je vidim! To moram da neutrališem, potisnem, pobedim. Ali kako ?

@Brana
Pa da...patološka simbioza.

Možeš li mi molim te malo pojasniti pošto nisam upućen u terminologiju Smiley
« Poslednja izmena: 13. Avg 2010, 15:50:07 od ReneHiguita »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ona je patološki ljubomorna i treba da se leči.
Ako je voliš, pomozi joj da nađe pravi način, ovako to zaista ne vodi ničemu.

Da, znam ali ona ne smatra da je ljubomorna, samim tim ne želi da ode kod psihologa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Mislim da je to nešto što se zove patološka simbioza.
Upravo tako, simbioza. Ne funkcionišete ni zajedno ni odvojeno.

Ponašanje tvoje devojke se u velikoj meri uklapa sa nečim što se u psihologiji zove poremećaj ličnosti. Bolesna ljubomora je samo jedan od simptoma jednog takvog skupa ponašanja, razmišljanja, osećanja. Njen nastup pred drugim ljudima, taj switch, zatim dvostruki aršini, bolesna želja za pažnjom jesu sasvim verovatan znak PL-a, i to baš jednog usko definisanog, ali obzirom da je na ovakav način nezahvalno govoriti o dijagnozama, ovde ću se zaustaviti.

Tvoja devojka treba da ide kod psihijatra.

Tvoje funkcionisanje je narušeno zato što te je verovatno emocionalnim ucenama vezala za sebe. Takve osobe su obično jako dobri manipulatori, mada se to na prvi pogled (a usled njihove teatralnosti u kojoj sve vrišti od neprimerenih emocija) obično i ne primeti.

Mislim da bi za tebe bilo jako dobro da odeš kod psihologa na konsultativni razgovor, da se upoznaš sa tehnikama emocionalnog odvezivanja (grubo rečeno). Moje mišljenje je da pod hitno moraš da doneseš odluku da nešto promeniš (neka to bude poseta psihologu), jer će biti samo gore.

Srećno.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Sedam paklenih faza nakon prekida

Imali li išta gore od toga da vas ostavi osoba koju volite? Iskreno – ima, ali u trenutku kada netko dobije nogu čini mu se da zaista ne postoji ništa gore. Neki će uništiti zajedničke fotografije, neki će plakati... no činjenica je da će svatko proći kroz sedam paklenih faza.

Na stranici guyism.com opisane su faze kroz koje se prolazi nakon prekida u današnje vrijeme:

1. Ekstremno opijanje
Prekid mnogi dožive kao vožnju na emocionalnom roller coasteru kojoj nema kraja. U nedostatku pametnijih rješenja takvo konfuzno stanje i hvatanje u koštac s bujicom emocija završi ekstremnim opijanjem. Od same pomisli na bivšeg ili bivšu i sve zajedničke trenutke posezanje za žesticom čini se kao jedini spas.

2. Updateanje Facebook statusa
Nakon nekoliko pijanih noći, vrijeme je da čitav svijet dozna za vašu patnju, a najbrži način da svima date do znanja kroz što prolazite je promjena statusa na Facebooku iz "in relationship" u "single". Kako to nekima nije dovoljno, u status počinju sijati riječi mržnje kao što su "Nadam se da nikada više neću vidjeti lice tog kretena/glupače", a oni koji imaju problema s izbacivanjem ružnih riječi uploadat će neku pjesmu kao što je naprimjer I got 99 problems, but a bitch ain’t one.

3. Tonuće uz EMO glazbu
Zahvaljujući Facebooku svi znaju da ste opet sami. I sada je pravo vrijeme za tonuće uz samosažaljavajuću glazbu. Ako u pjesmi nitko ne vrišti, a pjevač ili pjevačica na očima nemaju crni eye liner, odabrali ste krivu pjesmu.

4. Iskaljivanje ljutnje nazivanjem bivšeg/bivše
S obzirom da je patnja nepodnošljiva, a potreba za vrijeđanjem zbog neopisive ljutnje koja je obuzela ostavljenog/ostavljenu prevelika i teško ju je kontrolirati slijedi nazivanje bivšeg/bivše. Ovo je plačjivo-bijesna-dramatična i vrijeđanjem nastrojena faza.

5. Jadanje svim prijateljima
Nakon verbalnih ispada, dolazi do potrebe za jadanjem i analiziranjem svake izgovorene rečenice u bivšoj vezi, do trančiranja svakog trenutka: što je on rekao, što je ona rekla, gdje su bili, kako su se seksali, tko je kuhao, tko nije iznosio smeće, s kim se nalazila na kavi, tko ga je zvao u ponoć... U ovoj se fazi prijeđe preko čitave veze od početka do kraja sa svim prijateljima.

6. Izoliranost i depresija
Nakon toliko jadanja i prolaženja kroz čitavu vezu čini vam se da vas nitko ne razumije. Izoliranost i depresija kucaju vam na vrata, a vi otvarate i prepuštate se. Prolaze dani. Ne javljate se na telefon, ne čitate mailove i ovo je faza kada bi se vaši prijatelji trebali zabrinuti za vaše mentalno zdravlje.

7. Pijana šlatanja i upuštanja u seksualne odnose
Najgore je prošlo i ostavljena osoba spremna je za nova poznanstva i avanture sa suprotnim spolom. Ovdje dolazi uglavnom do upuštanja u spolne odnose i važno je da ne zaboravite na korištenje zaštite. Večer uglavnom završi plakanjem i jadanjem o bivšoj ili bivšem. Imajte poštovanja prema sebi pa barem nemojte prespavati kod nekoga tko vam je potpuni stranac.

Izvor: NetPortal
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Citat
1. Ekstremno opijanje
Ah, ne bi bio posten raskid bez toga  Smile

Citat
2. Updateanje Facebook statusa
Ko to jos radi  Smile

Citat
3. Tonuće uz EMO glazbu
Dobra kafanska pesma nije EMO muzika  Smile

Citat
4. Iskaljivanje ljutnje nazivanjem bivšeg/bivše
Desava se nekim ljudima. Izbegavati u sirokom luku  Smile

Citat
5. Jadanje svim prijateljima
Nezaobilazan detalj

Citat
6. Izoliranost i depresija
Budes malo sjeban i to je to  Smile Bas da je za zabrinutost i nije (osim ukoliko se ne oduzi  Smile )

Citat
7. Pijana šlatanja i upuštanja u seksualne odnose
Kako drugacije da nastavim dalje  Smile

Ne desava se svima sve ali ovo jesu faze kroz koje se prolazi. Nisu ni sve za toliku zabrinutost ali vazno je da sve prolazi vremenom  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Ja sam dosad bila ostavljana dva puta od iste osobe i oba puta sam doživljavala pakao, ali od svih ovih faza prolazila sam samo jednu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Petu?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 23:47:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.