Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 23:01:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 92 93 95 96 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905336 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
@SkyFire24

U prevodu... (a uvek gledaj goru varijantu)

35 sati nedeljno x 4 = 140h
140h  x $7.65 = $1071
$1071 - 18% ($192) = $879 -tvoja mesečna zarada
$879 - (84x4 za stan) - $543

Dakle zaradio si za mesec dana $543 a onda od toga potrošiš $180 na hranu i ostane ti  Smile Smile

543-180=363

363/30=$12.1

Štedećeš 12 dolara dnevno.  Smile Smile Smile

Povrh svega žele da ti natovare $250 za avionsku kartu za let od Njujorka do te zabiti (ili šta li je već, mrzi me da tražim)

Ali bitno je da dođeš a onda...

Da ponovim još jednom za one koji nisu razumeli a i oni koji jesu samo da obnove gradivo. U Americi se pare zarađuju pameću a onda pameću i pameću a zatim radom. Postoje mnoge opcije. Ne pitajte me šta ja radim. I još nešto, nemojte da mislite da ako uštedite za tih 5-6 meseci 1500-3000 dolara da je to veliki uspeh. U suštini jeste ako se pogleda koliko ste bili plaćeni ($7.65 po satu). Potrebno je vreme da bi ste shvatili i razumeli a tek onda počeli da zarađujete. Meni je bilo potrebno 2 godine. Neko će možda uspeti i posle 5-6 meseci, ipak je to stvar individue. Nadam se da će vam ovi moji redovi pomoći da skratite taj period.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Borise,znaci ti ides na self varijantu?
koji posao ti je na h2b vizi i u kojoj drzavi?
odgovor mi mozes poslati u pp....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
Molim da mi neko odgovori ,ako ima slicno novije iskustvo.
Naime radi se o sledecem od 1 januara 2011 godine od kada su poceli izdavati nove vozacke dozvole.Da li je neko bio u Americi i vozio automobil sa turistickom vizom i novom vozackom dozvolom iz Srbije?Sa turistickom vizom i medjunarodnom vozackom dozvolom mogao se ranije iznajmiti i voziti auto,da li je i sada to moguce samo sa  novom vozackom dozvolom?
U Auto moto savezu znvanicna informacija je da se neizdaju medjunarodne dozvole vozacima koji imaju novu vozacku dozvolu koja je oblika kao licna karta sa podacima u kompjuteru i skeniraranom fotografijom,kartica koja dosta lici na americku vozacku koja je ujedno i  identifikacioni dokumenat.
Ako neko zna nesto ,neka se javi.
Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.127
mob
Nokia N82
Molim da mi neko odgovori ,ako ima slicno novije iskustvo.
Naime radi se o sledecem od 1 januara 2011 godine od kada su poceli izdavati nove vozacke dozvole.Da li je neko bio u Americi i vozio automobil sa turistickom vizom i novom vozackom dozvolom iz Srbije?Sa turistickom vizom i medjunarodnom vozackom dozvolom mogao se ranije iznajmiti i voziti auto,da li je i sada to moguce samo sa  novom vozackom dozvolom?
U Auto moto savezu znvanicna informacija je da se neizdaju medjunarodne dozvole vozacima koji imaju novu vozacku dozvolu koja je oblika kao licna karta sa podacima u kompjuteru i skeniraranom fotografijom,kartica koja dosta lici na americku vozacku koja je ujedno i  identifikacioni dokumenat.
Ako neko zna nesto ,neka se javi.
Hvala

Taj koji ti je rekao da se ne izdaju medjunarodne vozacke dozvole ukoliko imas novu vozacku - laze.

Podji do bilo kog AMSS ili ih okreni telefonom. Ja sam izvadio medjunarodnu vozacku pre nekih mesec dana uz staru vozacku, ali sam obratio paznju na veliki papir gde pise obavestenje, a obavestenje je sledece: Svi koji imaju vozacku dozvolu na novom obrascu u obavezi su da uz zahtev za izdavanje medjunarodne vozacke dozvole priloze i uplatnicu za taksu bla bla (znaci platices 2000din medjunarodnu vozacku dozvolu plus tu novu taksu). Uplata se vrsi na adresi toj i toj (ne znam tacno, mislim da je neka adresa na Dorcolu).

Zato ti rekoh, okreni bilo koju kancelariju AMSS i sve ce ti reci, gde, sta i koliko treba da platis.
IP sačuvana
social share
Eto, desilo se...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.127
mob
Nokia N82
Borise, hvala na informacijama. U kontaktu sam i sa agencijom non-stop, ali voleo sam da cujem tvoj primer, posto si vec aplicirao i prosao i u ovom trenutku znas najbolje kako i sta.
S obzirom na to da nemam u ovom trenutku neku znacajnu cifru u banci, interesuje me koliko bi to trebalo da bude, nije mi problem da uplatim na racun, da li je dovoljno nekih 150000-200000 dinara (ako nije problem da napises koliko si ti prijavio) i sta si sve prilozio da se vodi na tebe, posto trenutno nemam nista da se vodi na moje ime, ali nije mi problem da prepisem na sebe sa roditelja?
Da li si upoznat da li se imovina mora voditi na tebe, ili su dovoljni neki ugovori, recimo o poklonu za stan i recimo kupoprodajni ugovor za auto (da saobracajna dozvola nije na moje ime)?
Da li bi mi mogao poslati primer te potvrde poslodavca da te pusta i da te ocekuje posao, i primer pisma za ambasadu? Znacilo bi mi mnogo.
Hvala unapred.
Pozdrav

Vidi, nadam se da razumes kada ti kazem da ne mogu da ti posaljem primere mojih dokumenata.

Mogu da ti kazem sta prolazi:

- Imovinsko stanje - Ne moras da imas kucu na svoje ime, dovoljno je da uradis ugovor o poklonu sa oca na sina ili sa dede na unuka (ovde se misli kako na kucu tako i na zemlju). Overa ugovora je 1000din, zavisi od suda gde overavas i to je to. Samo obrati paznju, po nasem zakonu, ugovor o poklonu mozes da zakljucis sa prvim ili najvise drugim naslednjim redom, sve ostalo moras debelo da platis (mislim na porez). S tim, sto kada uradis ovakav ugovor za potrebe dobijanja vize, nemas obavezu da ides u katastar da prevodis, nema potrebe, dovoljan je samo overen ugovor.

- sto se kola tice -  Ono kao traze da je saobracajna na tvoje ime, ali ako prihvataju ugovor o poklonu bez potrebe da se stan prevodi verujem da ce uzeti u obzir i kupoprodajni ugovor za automobil. Samo pazi, po novom zakonu kada napravis kupoprodajni ugovor za auto, imas rok od 10 dana od dana zakljucenja ugovora da ga prevedes na svoje ime. U suprotonom onaj ko ti je prodao kola moze da ti ih oduzme bez problema (malo teorije ali cisto da ti napomenem to). Da li u ambasadi znaju za to ne znam, ali ako vec hoces to da uradis, kupi auto jedno nedelju dana pre odlaska u ambasadu, cisto da ne bi trosio pare na porez pri prevodu.

- Novac -  Vidi, racunaj da ti za mesec dana boravka ovde treba nekih 1000evra da prezivis, pa u odnosu na broj meseci koje planiras da provedes ovamo x 1000evra. Toliko bi trebao da imas na racunu. Otvori devizni racun i stavi na racun evro ili dolare, svejedno, nemoj dinare.

Nadam se da sam odgovorio na sva tvoja pitanja. Opet kazem, nadam se da me razumes u vezi slanja licne dokumentacije.

Pozdrav i srecno..
IP sačuvana
social share
Eto, desilo se...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
Medjunarodne dozvole su se i do sada naplacivale i do sada nikakva novina za te takse bile su i do sada od 2000 dinara.Imam ih dosada 3 ili 4 dozvole medjunarodne koje su izStekle jer traju po 3 godine.
Uz nove vozacke dozvole ne izdaju medjunarodne dozvole jer upustvo o zakonu o saobracaju jos nije stiglo po AMSS .
Inace ce se od juna ove godine 2011 izdavati nove medjunarodne dozvole i stare se moraju zameniti,do tada ko putuje u inostranstvo je u bezvazdusnom prostoru.Tako mi je receno na vise AMSS.
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Inace mene je interesovalo nesto drugo i to sam i pitala,da li je neko bio u Americi sa novom vozackom dozvolom i medjunarodnaom ako je vec imao srecu da je dobije i koliko je mogao tamo voziti sa istom.
Hvala puno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Amerika ne priznaje nikakve međunarodne dozvole osim zvanične Nemčke (regularne) dozvole za auto. Međutim, kako ameri nemaju pojma (policija) u većini slučajeva biće zbunjeni sa tom "međunarodnom dozvolom i pustiće vas". Postoji i jedna druga varijanta koja bi svakako trebalo da se proba a to je da se na osnovu naše vozačke dozvole u USA traži međunarodna dozvola. Znam da je moguće ali je pitanje koje od američikih država omogućavaju ovako nešto. Koliko znam, moglo je u Njujorku.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
Pronasla sam na jednom sajtu,da sa turistickom vizom moze da se polaze regularno vozacki ispit u Americi i dobije vozacka dozvola na ogranicen vremenski rok tj koliko traje viza,u slucaju ponovnog dolaska samo se produzuje ili obnavlja uplatom od 10 dolara.
Naravno zakoni se razlikuju od drzave do drzave,ali izgleda da je to neko opste pravilo za sve turiste sveta.
A to za Neamcke dozvole je tacno,mada i njih ne priznaju po svim drzavama u Americi,znam jedne prijatelej koji su imali takvo iskustvo,drzavljani Nemacke sa polozenim ispitom u Nemackoj morali su polagati u drzavi Arizoni ponovo vozacki.
Hvala puno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0b12
Pozdrav svima, posebno Saši i Igoru koji su stvarno dali odgovor na sva vaša pitanja koja ste postavili.   Pročitao sam sve detaljno od korica do korica i za svakog tko se sprema za odlazak prema Americi najmanja stvar bi vam bila za početak da sve pročitate. .  Pošto sam novi na forumu još mi nije dopušteno slati PP, tako da ako SAŠA i IGOR nađete malo vremena, molim vas da mi se javite na PP.   Uglavnom trenutno sam u USA i trebam nekoliko dobrih savjeta.  .   
« Poslednja izmena: 10. Mar 2011, 08:43:47 od Zentrix13 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.127
mob
Nokia N82
Medjunarodne dozvole su se i do sada naplacivale i do sada nikakva novina za te takse bile su i do sada od 2000 dinara.Imam ih dosada 3 ili 4 dozvole medjunarodne koje su izStekle jer traju po 3 godine.
Uz nove vozacke dozvole ne izdaju medjunarodne dozvole jer upustvo o zakonu o saobracaju jos nije stiglo po AMSS .
Inace ce se od juna ove godine 2011 izdavati nove medjunarodne dozvole i stare se moraju zameniti,do tada ko putuje u inostranstvo je u bezvazdusnom prostoru.Tako mi je receno na vise AMSS.
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Inace mene je interesovalo nesto drugo i to sam i pitala,da li je neko bio u Americi sa novom vozackom dozvolom i medjunarodnaom ako je vec imao srecu da je dobije i koliko je mogao tamo voziti sa istom.
Hvala puno

Vidim da nisi razumela sta sam napisao. Obaveza placanja 2000 dinara je za medjunarodnu dozvolu i ta obaveza je na znazi vec unazad 40godina. Lepo sam napisao, da pored tih 2000dinara placas jos neku taksu (to je nova taksa) ukoliko imas vozacku dozvolu na novom obrascu. Ta taksa se placa samo na jednom mestu cini mi se na Dorcolu negde.

Pojma nemam koji AMSS si zvala, ali podji do AMSS u Goce Delceva, Novi Beograd. Tu sam ja izvadio moju medjunarodnu dozvolu i procitao to obavestenje oko vadjenja iste ali za one koji imaju novu vozacku.

U Americi mozes da polazes za vozacku sa bilo kojojm vizom. Bitno je da je ta viza jos uvek validna, nebitno da li je turisticka, radna, poslovna... A na koji period opet zavisi. Prosle godine su neki momci polagali i to svi u istom gradu, imali su iste vize i razlika u polaganjima je po nedelju dve. I sta su dobili, jedan je dobio vozacku na period dok mu traje viza, drugi je dobio na 1godinu, a treci je dobio, pazi sada, na 5godina!?!?!? Znaci sta god ti neko rekao ne uzimaj sa 100% sigurnosti da ce tako biti. Mozda je dobijes na 5 godina, a mozda na 3meseca.

Ne razumem tvoje pitanje da li je neko bio u Americi sa novom vozackom i medjunarodnom? Kakve ima veze da li je nova ili stara, to je vozacka za Srbiju ne za Ameriku. A ukoliko imas medjunarodnu (nebitno koju Srpsku imas, nova-stara svejedno, to ti van granica Srbije niko ne priznaje) u 80% situacija ces proci. Jer kao sto rece Sasa, oni ni ne znaju sta im pokazujes.

Juce sam pitao policajca NE da li mogu da vozim, nego koliko dugo mogu da vozim sa medjunarodnom dok ne izvadim Americku i odgovor je 3 meseca. Mozda je on samo lupio, mozda je stvarno tako, pojma nemam, ali ja vozim auto i od papira imam medjunarodnu dozvolu. Niko me do sada nije zaustavio pa da znam da li to prolazi, ali rekoh ti koji odgovor mi je dao policajac, kome sam inace prisao dok je sedeo u autu i blejao.

Tako da, pravilo je da pravila nema i jedini pravi odgovor ces dobiti kada dodjes ovamo i kada nakon polaganja dobijes DL.

IP sačuvana
social share
Eto, desilo se...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 92 93 95 96 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 23:01:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.