Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 22:11:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 82 83 85 86 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 906608 puta)
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.381
mob
VIP 
brate ovo je prevara ipak sad sam proverio  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 81
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
naravno da je prevara. lepo pise da od 1. maja 2011 mozes da odes na zvanicni sajt i tamo vidis da li si izvucen ili ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I choose not to choose

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1029
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Ide li ko ove godine na workandtravel 2011?
Prijavio sam se preko wizantiane samo da odaberem destinaciju a to je vala najteži deo
Skoro mesec dana lomim glavu sa tim? Ne znam ni sam šta hoću ima puno kombinacija
Zbog imidža(za više informacija vidi avatara) otpada konobarisanje,prodaja,front desk....
Hteo bih prvenstveno nešto da zaradim tih 4 meseca a onda da ih trošim
Razmišljam na prime http://www.4mackinac.com/mh_murrayhotel/mh_employment
 ili http://www.blackdiamondgolf.com/ (satnice oko 10$,očekuje se prekovremeno)
Eventualno da sačekam Yellowstone koji mi je naročito interesantan ali ne znam kakav će biti keš
Ako neko ima kakav savet ili se već pakuje neka napiše ovde ili na pm.
pozzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
HTC One
Zbog imidza?  Smile  Smile Smile Smile

Konobarisanje je posao koji donosi ubedljivo najvise para a nije tezak. Nije pitanje da li ti zelis taj posao vec da li ces ga dobiti, to je posao koji se ubedljivo najteze dobija, i minoran broj ljudi koji idu na W&T rade kao serveri, visi nivo od konobar... eh, ti ameri  Smile ... kod njih su konobari waiteri, a cim si waiter/konobar znaci da radis u nekom krs lokalu.
« Poslednja izmena: 25. Jan 2011, 14:34:11 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I choose not to choose

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1029
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Zbog imidza?  Smile  Smile Smile Smile

Konobarisanje je posao koji donosi ubedljivo najvise para a nije tezak. Nije pitanje da li ti zelis taj posao vec da li ces ga dobiti, to je posao koji se ubedljivo najteze dobija, i minoran broj ljudi koji idu na W&T rade kao serveri, visi nivo od konobar... eh, ti ameri  Smile ... kod njih su konobari waiteri, a cim si waiter/konobar znaci da radis u nekom krs lokalu.
Ma znam za konobarisanje da se teško dobija to nit sam kad radio niti bih,nego je to samo jedan od primera
gde me ne bi ni razmatrali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
pozdrav,procitao sam celu temu i sve je opsirno objasnjeno o tome sta da ocekujemo kad odemo tamo. . . .
hvala puno saletu,coolruneru,igoru. . . . . i svima ostalima
ja sam do sada razmisljao da li da odem ili ne,i na kraju sam prelomio i resio da ipak moram pa sta bude bude. ipak je ovo srbija i ne moze se puno stvari promeniti za sest/sedam meseci.
stvari koje me zanimaju i voleo bih da cujem vase misljenje

PRVA STVAR:

dobio sam ponudu za h2b vizu od agencije(ne spominjemo imena koliko sam razumeo. mmmm je iz istog razloga)
Full program sa obezbedjenim poslom cena 2. 700$ + 8. 000 din

Poslodavac: mmmmmm
Radna pozicija: Spasilac na bazenu
Država: mmmmm
Početak rada: maj; Kraj rada:oktobar

Minimum radnih sati: 40
Satnica: od $8. 00/h do $9. 00/h u zavisnosti od iskustva
Smeštaj: $350 mesečno ($175 deposit)

Self programa bez obezbedjenog posla za period od 1.  Aprila koji traje 7 meseci je 3. 800$ + 8. 000 din takodje kao što je gore navedeno nakon uspešnog prihvatanja kandidata na program od strane kompanije sledi osiguravanje vašeg mesta sa depozitom od 400$ + 8. 000 din a ostatak do pune cene se plaća do odlaska u ambasdau na intervju.

Šta je uključeno u program?
troškovi agencije
dokumentacija neophodna za H-2B vizu
obezbeđen posao po izboru kandidata (moguće je izabrati samo jedan posao)
obezbeđen smeštaj
doček na aerodromu po dolasku i prevoz do poslodavca
orijentacioni program pre odlaska
rad informativnog centra tokom boravka u SAD
Šta NIJE uključeno u program?
troškovi viziranja ($150 taksa za vizu + $10 pin code za zakazivanje razgovora)
povratna avionska karta (kupuje se u saradnji sa agencijom)
troškovi bankarskih transfera
zdravstveno osiguranje za vreme trajanja programa (oko $50 dolara mesečno, odbija se od plate i nije obavezno)
ostali troškovi lične prirode

U slucaju ne dobijanja vize i ili odustajanja od programa zadrzava se 400$ i 8. 000 din.

po pitanju ove prve stvari ja sam vise za ovaj self program zato sto vec deset godina,jedanaesta je vec pocela radim u ugostiteljstvu na pozicijama sanker (ne barmen),konobar u klubovima i konobar u restoranima ,inace imam 29 godina i apsolvent sam vec tri godine tako da j1 otpada. . . . i planirao sam da idem za majami kod drugara koji su vec u tom poslu tamo (dvojica od njih cetvorice). . . . pre nego sto krenem da iscimavam njih zanima me koliki je otprilike vremenski period u kom bi ja vratio ulozeni novac,snalazljiv sam,vredan,posten,engleski mi je prilicno dobar,ne bojim se posla,mogu da radim i 16 sati bez problema. . . .

DRUGA STVAR:

ukoliko taj poslodavac od koga sam ja otkupio vizu pocne nesto da zanoveta(viza je za poslodavca na podrucju vasingtona) kako da ga se otarasim i da li ja tih prvih mesec dana koliko je potrebno za dobijanje ssn moram da budem u vasingtonu ili  cim sletim u vasington odma sedam na avion za majami i onda tamo podnosim prijavu?

TRECA STVAR:

ovo zdravstveno je prema vasem iskustvu sta: smesno ili bi trebalo da ga uzmem

toliko za sad i molio bih vas da mi odgovorite
hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
HTC One
Napisi molim te naziv te prevarantske agencije. To je preskupo. Kakvih bre 2.700$ za full i 3.800$ za self?  Smile Smile Smile

U roku od 5 min sam nasao dve agencije koje full naplacuju: 1.900$ + 8.000 din kod prve, i od 1.000 do 1.325$ (cifra zavisi od posla) i 10.000 din.

Citat
DRUGA STVAR:

ukoliko taj poslodavac od koga sam ja otkupio vizu pocne nesto da zanoveta(viza je za poslodavca na podrucju vasingtona) kako da ga se otarasim i da li ja tih prvih mesec dana koliko je potrebno za dobijanje ssn moram da budem u vasingtonu ili  cim sletim u vasington odma sedam na avion za majami i onda tamo podnosim prijavu?

Za razliku od J1 vize, H2B nije za igranje sa napustanjem posla. J1 je takav program da slobodno mozes da das otkaz i nadjes drugi posao, dok kod H2B to nije slucaj, cak si i vezan iskljucivo za poslodavca jer ti je on sponzor za dolazak a ne vlada SAD kao u slucaju J1 vize. I tu ti je prvo u 99% slucajeva zagarantovana deportacija ako se zainate da te nadju (postoji 1% onih koji te nece prijaviti iako snose troskove zbog tebe) a drugo - neces nigde naci legalno posao. Dzaba ti SSN kada ce ti uvek traziti i radnu dozvolu. Cim vide H2B znace o cemu se radi.  Smile

Citat
TRECA STVAR:

ovo zdravstveno je prema vasem iskustvu sta: smesno ili bi trebalo da ga uzmem

Poprilicno sam siguran da je obavezno, ali i da nije, treba ga uzeti. Mozda budes super sve vreme boravka, ali ako ti zatreba lekar moze se desiti da ti ode sve sto si zaradio, u zavisnosti od toga sta ti je. Tamo lekari deru kozu sa ledja, lakse ces kupiti kola nego se izleciti.
« Poslednja izmena: 30. Jan 2011, 20:54:19 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Slažem se. I da samo dodam... Ako odustaneš od programa, nije u redu da ti uzmu $400 ali i to ajde nekako. Ali ako ne dobuiješ vizu a da ti uzmu $400 to već nikako ne ide. Sa H2B vizom mora da radiš za poslodavca a posle kako hoćeš. Moje mišljenje je da spasioci lakše dobijaju vizu. Dva posla teško da ćeš stići da radiš. Dakle ostaje samo prvi i osnovni posao sa koim ćeš zarađivati novac.

I kažeš da si pročitao celu temu. Hvala za to. A sad, verujem da si primetio da sam baš pisao o H2B i tim nelegalnim ponudama. Ali ako ćeš da dolaziš onda...  Smile
U osnovi, H2B je potpuno besplatna viza. Odnosno poslodavac (amer) mora de je plati umesto tebe.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
HTC One
Ajde da spomenemo ime. Nisam isao preko njih ali imam drugara koji saradjuje sa Wizantianom a zastupnik je za Sierra bazene, pa verujem da su ok.

Kod Wizantiane ne placas program osim 10.000 dinara njima. Tacnije, kazu da je H2B besplatan program i da je USA vlada zabranila bilo kakve naplate za posredovanje.

To su sredili tako sto ovih 1100-1300$ polozis poslodavcu na racun kao depozit, a na kraju programa on ti te pare vrati. Tako se postuje zakon (ne placa se posrednik) ali se depozitom osigurava poslodavac.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ok,slazem se da je cena previsoka,naravno,treba te pare zaraditi,ali to je trenutno jedina ponuda koju sam nasao. . . .
sad cu da pogledam coolrunnerov predlog pa da vidim. . . .
inace meni je ovaj momak objasnio da ja ovaj self dobijam na ime nekog poslodavca,ali njega ne zanima sta cu ja raditi. . . . zbog toga sam ja pitao sta ako  i kako da ga izbegnem. . . . to u stvari znaci da mi zbog h2b sponzorisanog od strane tog nekog poslodavca niko drugi nece dati posao,odnosno,h2b je samo za taj posao koij mi je sponzor definisao
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 82 83 85 86 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 22:11:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.