Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 08:46:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 84 85 87 88 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905667 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
HTC One
Znas kako, za imena je receno samo zato da ne ispadne da ne navlacimo na stranu neke agencije. Obzirom da je dosta proslo od otvaranja teme i je sada i vise nego ocigledno da nas par kojih pisemo, nemamo interes i ne radimo za neku agenciju, mislim da je sasvim ok postaviti i imena.

Ako bas neces, pp mozes slati tek kada budes imao 10 ili 20 poruka na forumu, ne secam se tacno, pa posalji tada.

P.S. Mogu direktno da se raspitam danas ili sutra za bazene kod druga koji radi za Siera bazene - http://www.highsierrapools.com/ - pa da ti iz prve ruke javim kako tacnu cenu tako i mogucnost odlaska na H2B.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Zdravo,
najpre hvala svima koji su podelili svoja iskustva ovde sa nama!
mene takodje interesuje mogucnost odlaska na h2b vizu, pa bih zamolila coolrunnera i ostale koji bilo sta znaju o tome, koje agencije to rade. . .  da mi pusti informaciju na pp.  
hvala puno unpared!!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
coolrunneru,hvala ti za trudi i bio bih ti zahvalan ako bi pogledao za highsierrapools i da li imaju neku lokaciju,hotel,u majamiju,fort lauderdale....

i ako neko moze,zna,cuo je nekoga ko radi h2b vize za ugostiteljske delatnosti,jer jbg svi mi znamo da para ima samo gde su pare oko tebe....
« Poslednja izmena: 02. Feb 2011, 12:49:48 od stari o21 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Coolrunneru, hvala ti! Ukoliko mozes, raspitaj se pa javi kad si u mogucnosti. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

905. члан форума по реду!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Bresno Polje, Trstenik, Rasinski okrug, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
HTC One M9
Da li neko moze da mi kaze koja agencija radi program H-2B za 2011. godinu?
IP sačuvana
social share

"Potreban nam je novi socijalni konsenzus, odlaganje svih sporova i sukoba, zavrtanje rukava, uvođenje reda" Dr. Zoran Djindjic
Pogledaj profil WWW Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.381
mob
VIP 
mozda unitedworkandtravel.rs,posto sam pitao wizantianu ona ne radi ove godine
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia N82

Ovo je dobra kombinacija samo ako zelis da odes i ostanes u USA na crno, za ovo sto ti nameravas nikako nije dobro.

On ti je prostim recima rekao - udarim ti klempu, obezbedim ti ulazak u USA, ne moras da radis kod poslodavca a ko ce da te primi sa H2B vizom, to je tvoj problem kao i eventualne komplikacije.

Coolrunner, mozes li molim te da objasnis malo ovo sto si napisao. OK, znam da kada imas H2B vezes se za poslodavca preko koga si i dobio vizu. E sada nisam znao da je toliki problem kada odes kod neke druge firme i trazis posao. Zasto bi mi oni napravili problem ako sam legalno u USA, a viza jos uvek nije istekla?

Da li taj novi poslodavac krsi zakon u tom slucaju ako me primi na posao? Ili jednostavno zna da sam vezan za nekog drugog poslodavca zbog same cinjenice da imam H2B vizu, pa nece nista da rizikuje?

Prosle godine je jedan moj poznanik (nije prijatelj ali znamo se) otisao na H2B, ali ne kod tog poslodavca nego je zapucao na drugi kraj drzave i tamo bez problema dobijao poslove. Pa me sada interesuje da li je on samo imao veliku srecu ili !?!?!?

Video sam sta je napisao o21 i mislim da prica o istoj agenciji preko koje ja pokusavam da idem pa bih da napisem nesto po pitanju cene koju je naveo.

Da zanemarimo ovo pitanje u prvom delu mog posta i da zamislimo da NIJE problem raditi kod drugih poslodavaca.

Tih nekih 4K$ jeste cifra na prvi pogled, ali ukoliko shvatis da imas 7 meseci da radis legalno, toliko traje viza 1. april - 31. oktobar, shvatis da ces ulaganje da vratis za nekih 3-4 meseca (pored svih troskova ostavljas po malo sa strane da bi vratio ulog), ostaje ti jos toliko meseci da radis i da se dobro raspitas sta ti je ciniti  kada viza istekne. Imas tri opcije:

- Produzenje H2B vize ne jos tolikii period, ukupno mozes da ostanes 3godine (300$) - ukoliko nadjes OK poslodavca i pokazes se da si radan, vredan i normalan 90% firmi ce ti dati radnu ponudu

- Nadjes nekog za zenidbu - cena varira i zavisi od toga koga si nasao (ako je neko koga tamo upoznas i OK si sa tom osobom, ako imas vec nekog prijatelja pa on ima neku prijateljicu itd mozes da prodjes bas jeftino, a u drugim slucajevima cena je oko 5000$)

- Ostanes na crno (ovde nemam sta da pisem, jer jos uvek ne razumem jednu stvar. Ovde se cesto pominju neki uslovi za vizu koju imas, evo recimo H2B, sada se razvila prica oko toga da ne mozes da radis za drugog poslodavca - I TO JE PROBLEM ZAR NE? A sa druge strane ima milion komentara brate ma opusteno, OSTANES NA CRNO, NE PRAVIS PROBLEME I SVE JE OK. Pa cekaj bre, kako taj koji je na crno moze da bude u prednosti u odnosu na ovog ko ima legalnu radnu vizu???)

Da zakljucim, cifra jeste velika, ali ako imas na umu da dodjes, radis i vidis na sve nacine da ostanes NIJE VELIKA. U najgorem slucaju i da nista ne uradis po pitanju ostanka (sve se izjalovi) sigurno ce vratiti neki dinar vise nego sto je imao dok je bio u Srbiji i nikada nije video USA. Bar ce imati neko iskustvo i reci ce sebi PROBAO SAM.

Razumem sve vas koji ste trenutno u USA, neke koji su se vratili, ali samo razmislite da je neko mozda sve prilike ovde isprobao i pukao, nista mu ne ide, zasto onda ne probati u tom belom svetu? Uvek se moze vratiti u ovu jadnu Srbiju i verujte mi (a znam da i vi to znate) NISTA, AMA BAS NISTA NECE IZGUBITI, NISTA NECE PROPUSTITI I NJEGOV DRUSTVENI I SOCIJALNI STATUS CE BITI ISTI KAO I PRE ODLASKA PREKO GRANE.

Ja se raspisah i izvinjavam se ako sam nekog smorio.

Coolrunner, da ne bude zabune, vec sam se u nekim postovima zahvalio tebi, Saletu i Igoru, jer toliko volje i elana koliko vas trojica imate da odgovarate na svakakve poruke forumasa, nisam video nigde. I zbog toga u moje ime jedno veliko HVALA jos jednom.
IP sačuvana
social share
Eto, desilo se...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
HTC One
Citat
Coolrunner, mozes li molim te da objasnis malo ovo sto si napisao. OK, znam da kada imas H2B vezes se za poslodavca preko koga si i dobio vizu. E sada nisam znao da je toliki problem kada odes kod neke druge firme i trazis posao. Zasto bi mi oni napravili problem ako sam legalno u USA, a viza jos uvek nije istekla?

Da li taj novi poslodavac krsi zakon u tom slucaju ako me primi na posao? Ili jednostavno zna da sam vezan za nekog drugog poslodavca zbog same cinjenice da imam H2B vizu, pa nece nista da rizikuje?

Prosle godine je jedan moj poznanik (nije prijatelj ali znamo se) otisao na H2B, ali ne kod tog poslodavca nego je zapucao na drugi kraj drzave i tamo bez problema dobijao poslove. Pa me sada interesuje da li je on samo imao veliku srecu ili !?!?!?

Pazi, ti si zakonski u obavezi da radis kod poslodavca preko kojeg si dobio H2B vizu, on ti je sponzor.

Tvoj poznanik je imao srecu. Sreca je sto ga je neko zaposlio sa H2B vizom jer se zna da se na nju dolazi kod odredjenog poslodavca. Ocigledno je tom nekom trebala radna snaga i nije ga zanimalo.

Ono gde je imao nenormalno srece jeste da ga prvobitni poslodavac nije prijavio. Obzirom da su svi koji dodju u USA u sistemu, da ga je poslodavac prijavio, oni bi ga nasli na osnovu SSN-a i prijave kod drugog poslodavca, i mogli su ga deportovati. Ipak taj preko koga dolazis snosi troskove tvog dolaska, otisle su mu pare iz dzepa. U vezi sa tim je i sledece:

Citat
Tih nekih 4K$ jeste cifra na prvi pogled, ali ukoliko shvatis da imas 7 meseci da radis legalno, toliko traje viza 1. april - 31. oktobar, shvatis da ces ulaganje da vratis za nekih 3-4 meseca (pored svih troskova ostavljas po malo sa strane da bi vratio ulog), ostaje ti jos toliko meseci da radis i da se dobro raspitas sta ti je ciniti  kada viza istekne.

Evo izvod sa veb strane jedne od agencija, ovo ima i na sajtu USA vlade na engleskom ali me mrzi sada da kopam:

Citat
SEZONSKI POSLOVI U USA
H – 2B

H -2B viza program je formiran za sezonske,  / ne poljoprivredne i ne emigranske / radnike koji su iskreno zainteresovani za privremeno zaposlenje  koje se u USA odvija  u periodu ne duzem od 12 meseci. Radnicima sa H-2B vizom zakonom je dozvoljeno jedino da rade za poslodavca koji je popunio zahtev za njihove usluge sa emigrantskim i drzavnim servisom. Njima nije dopusteno da rade za bilo kog drugog poslodavca tokom boravka u SAD. Na ovaj nacin americki biznis dobija kvalifikovane i posvecene radnike tokom sezonskih poslova. Kandidati, ucesnici, programa treba da su stari od 18 do 40 godina,
te da imaju najmanje srednju skolsku spremu. Nadprosecno znanje engleskog jezika se podrzumeva.
DUZINA TRAJANJA PROGRAMA je 9 do 12 meseci.
CENA PROGRAMA:           BESPLATAN
Spisak poslova za H2B USA 2010 prograv mozete pogledati ovde - link

Novinama Zakona koji tretiraju sezonske poslove  u USA ,
zabranjeno je  da ucesnici programa placaju ikome,
ikakav novacni iznos.
Ta zabrana se odnosi na posredovanje kao i na pronalazenje poslova.
Zabranjeno je da bilo koja USA agencija, kakav god organizacioni  status imala, uzima ikakav novac od ucesnika programa.

Jednom recju PROGRAM JE BESPLATAN.
Sve troskove, a oni nisu mali, snosi buduci USA poslodavac.

Vise detalja o samom programu, kao i o zakonskim regulativima, mozete pronaci na zvanicnom sajtu USA Administracije: www.uscis.gov/portal/site/uscis/
Upozoravamo da ucesnik programa rizikuje da izgubi uplacen novac kao i da ne dobije vizu, ukoliko saucestvuje u pokrivanju posrednickih agencija i sam placa program.
Podrazumeva se da ucesnik Programa, MOZE SAM a, bez posredstva USA Agencije, da se na regularan nacin ukljuci kako na sam program, tako i u proces dobijanja USA vize.

DEPOZIT
No, takvim promenama u zakonskoj regulativI, mali broj USA Agencija zeli da organizuje boravak i rad kandidata na ovaj program. Istine radi, sve manji broj poslodavaca zeli da snosi troskove na nevidjeno.Naime, poslodavac mora da snosi troskove obezbedjivanja I - 129 obrazaca / Petition for a Nonimmigrant Worker koji iznose $ 320.- kao i zdravstveno osiguranje koje se racuna po $ 75.- za svaki mesec boravka i rada u USA. Drugim recima, poslodavac treba da plati za boravak ucesnika programa od 9 – 12 meseci iznos od $  995.-pa do $ 1220.-. Pritom, treba biti realan;  poslodavac nema nikakvu garanciju da ce uopste izabrani kandidat dobiti vizu a ako je dobije da li ce doci do njega i zapoceti posao.

Naslo se resenje koje postuje Zakon a obezbedjuje buduceg  poslodavca od rizika. Poslodavac ce se “obezbediti” od navedenog rizika tako sto ce od ucesnika programa zahtevati da polozi DEPOZIT u iznosu gore navedenih vrednosti. DEPOZIT ce se naplatiti od ucesnika programa tek onda kada isti prodje sve predhodne Intervjue te uveri poslodavca da je “prava “ osoba za ponudjeni posao.
DEPOZIT ce se VRACATI ucesniku programa u jednakim mesecnim ratama a na kraju svakog “odradjenog” meseca.

STA JE SVE UKLJUCENO U DEPOZIT:
- Obezbedivanje radne ponude (JOB OFFER)
- Popunjen zahtev od strane Ministarstva rada,
- Obezbedjivanje dokumenta I - 129 za H-2B vizu i sve informacije u vezi iste,
- Zdravstveno osiguranje i osiguranje u slucaju nezgoda
- Informacije i formulari za dobijanje SSN (Social Security Number).
- Rezervacija smestaja,
- Pomoc tokom trajanja programa, besplatni servis telefon otvoren 24 sata dnevno,
  studentski informator, materijal za orijentaciju, informacije o porezima, pravima i
  obavezama studenata.

Boldovao sam najvaznije. U odnosu na ove info koje su tacne, zapitaj se da li i dalje mislis da se isplati.  Smile
« Poslednja izmena: 05. Feb 2011, 01:46:46 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia N82

Ono gde je imao nenormalno srece jeste da ga prvobitni poslodavac nije prijavio. Obzirom da su svi koji dodju u USA u sistemu, da ga je poslodavac prijavio, oni bi ga nasli na osnovu SSN-a i prijave kod drugog poslodavca, i mogli su ga deportovati. Ipak taj preko koga dolazis snosi troskove tvog dolaska, otisle su mu pare iz dzepa. U vezi sa tim je i sledece:

Posalji mi ako nije problem mail preko PP da ti posaljem objasnjenje zasto mislim da je cela ova prica OK sa moje tacke gledista. Ipak nije za javni topic.

A pitanje koje ce mnoge interesovati, a koje moze javno da se napise je sledece:"

Da li poslodavac koji te sponzorisao ima pravo i moze li da ti izda izjavu (na memorandumu u slobodnoj formi kako god) gde tvrdi da nemas vise obavezu da radis za njega i da mozes da ides da trazis drugi posao bez ikakvih obaveza prema njemu?

Sta mislis da li je to moguce? (ako mi posaljes mejl, objasnicu ti zbog cega ovo pitam, ne bih da o tome pisem ovde)

I jos jednom da ponovim pitanje, ko je po tebi u boljoj poziciji onaj koji ostaje na crno u USA ili onaj koi ima vazecu H2B vizu ali ne radi kod poslodavca koji ga je sponzorisao??

IP sačuvana
social share
Eto, desilo se...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.84
mob
Samsung Galaxy S III
aaaaaaaaaaaaamerican dream......  Smile
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 84 85 87 88 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 08:46:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.