Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 23:53:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904899 puta)
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
SonyEricsson K510i
Runneru, zakuni se da si bio u Vermontu.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Jesam. Prelepa drzava.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
SonyEricsson K510i
Yashta je, ja mnogo volim Vermont.
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Jel si se razljutio C R? Tesko je poverovati u toliki novac, ali kad sam video sajt, samo sto se nisam prevrnuo sa stolice.... ono je Dubai, ma jos i bolje nego Dubai!!!!

Sad shvatam. Respect!

Ali uzmi moju skepticnost kao pozitivnu stvar, ipak nisam od onih sto lako polete za americkim snom, tako da ce mi realnost mnogo lepse pasti.

Inace, jel ste vecina vas sto ste bili, otisli kao studenti ili kao radnici H2B posle studija?

I jel ste sami birali gde cete da radite, npr. biras drzavu, kompaniju, grad ili tako nesto slicno,

ili su vam to vec servirali, pa kako kome padne?

Hvala unapred i jos jednom, for mister C R, respect nigga, are we cool now?

Smile
« Poslednja izmena: 19. Feb 2010, 01:39:45 od Marko006 »
IP sačuvana
social share
Robbie Williams - My way (Frank Sinatra`s song)
http://www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Sasha, ja sam trazila po raznim sajtovima i koliko sam videla samo preko F1 vize primaju strane studente... Hvala!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ja sam iz tvog prvog posta razumneo da ti već imaš F1 vizu. Ali me zbunilo to što onda pitaš šta da radiš a već imaš vizu. Zato sam te i pitao kako bih bio siguran. Dakle ti nemaš F1 vizu ali želiš da je dobiješ. Oko ovog ne mogu da ti dam konkretan savet. mogu da ti dam neke smernice a prvo ti savetujem da se raspitaš u američkoj ambasadi. Mislim da će ti oni dati konretno uputsvo, korak po korak. Ja znam kako oni koji su već ovde sa J1 ili H2B vizom mogu da dođu do F1 vize i započnu studije i o tome sam već dosta pisao. Ali kod tebe je razlika što ti želiš da ovu vizu dobiješ u srbiji a onda samo dođeš ovde.
Ajde da napišem neke smernice po kojima ćeš se rukovoditi, ali ne uzimaj ovo sve zdravo za gotovo jer nisam baš 100% siguran u ono što ću napisati.

Jedini način da dođeš i studiraš u USA jeste preko F1 vize.

Prvo nađi koledž koji hoćeš da studiraš. Ako ne znaš kako drugačije onda preko interneta. Ako već nemaš neki na koji ciljaš ili ti je neko preporučio neki dobar. Ovde postoji razlika između privatnih i državnih koledža. Privatni su bolji, skuplji a nakon završetka poslodavci se bukvalno otimaju za tebe. Državni su jeftiniji i manje ih cene ali i sa njima je budućnost zagarantovana.

Napravi putem e-mail kontakt sa željenim koledžom. Objasni im ko si i kakvi su ti planovi. Pitaj ih kako da apliciraš za vizu i da ti opišu sve, korak po korak. Oni su kvalifikovani za to jer između ostalog njima je i posao da za budućeg studenta apliciraju za njegovu vizu. Tako da verujem, oni mogu da ti daju naj merodavnije informacije.

Cena studiranja za godinu dana iznosi od $20 000 pa naviše. Možda ima i jeftinije ali taj koledž je verovatno žnj.
Sa F1 vizom nemaš pravo na rad. Možda postoji neka mala šansa da ti koledž odobri da radiš sa tom vizom ali  šanse za to su stvarno minimalne. Možeš da radiš na crno ali poslodavci imaju običaj da pitaju ko si i šta si i na kojoj si vizi. A onda kad vide da imaš F1 vizu možda ti i neće dati posao bez saglasnosti koledža. S obzirom da si student sa F1 vizom kojom te sponzoriše tvoj koledž kako bi studirala kod njih, jedino oni mogu da ti daju dozvolu da radiš određeni broj sati nedeljno. Ali kažem ti, šansa je nikakva da oni to stvarno urade. Tako da ako i dođeš ovde i počneš studije, bolje ih i ne pitaj da ne bi počeli da te posmatraju. Zašto si ti uopšte ovde. Da studiraš ili da radiš.

Daj bože da imaš ovoliki novac na godišnjem nivou i da dobiješ vizu. A onda se ne sekiraj šta ćeš kada sletiš ovde. Objasniću ti onda šta ćeš i kako ćeš i pomoćiću ti maksimalno ako baš nemaš nikog bližeg, rođake, druga ili drugaricu. Trebaće ti samo nedelju dana da se adaptiraš.

Ne znam u kolikom broju slučajeva koledž želi da dodeli studentu stipendiju ali ima koledža koji to čine. Koliko ja znam, teško se dolazi do stipendije. Čuo sam da prvu godinu mora da im platiš a onda ako si dobar đak, igraš u nekom njihovom timu, nešto bilo šta radiš za njih, hoće da ti dodele stpendiju od druge godine. I onda plaćaš manju godišnju školarinu ili je ne plaćaš uopšte.

Evo ti link ka jednom koledžu u mestu gde sam ja. Dosta je popularan a nije tako skup.  Ovo ti je samo smernica i ideja. Ipak sama ćeš morati da nađeš sebi željeni koledž ili da ti neko ko već ovde studira, preporuči neki. LINK

Ako imaš neko pitanje slobodno pitaj. Ako ne ja, možda ima drugih koji mogu da te posavetuju.
« Poslednja izmena: 19. Feb 2010, 05:06:56 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Koliko mi se cini, za dobijanje H2B vize, znaci za narod koji je vec diplomirao studije, da li mora da se ima radno iskustvo?

Na nekim mestima vidim da je potrebno odneti kopiju radne knjizice, radnju knjizicu, najmanje 2 preporuke od poslovadavaca, dve godine iskustva?

Da li je za vas sto ste bili to bio slucaj, znaci mora li da se ima i radna knjizica?

Razumem da ko ide preko work and travel za studente, naravno ne ocekuje se da student ima radno iskustvo i radnu knjizicu

Ali za nas sto cemo preko H2B, da li mora radna knjizica i iskustvo?

Puno zahvaljujem  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Robbie Williams - My way (Frank Sinatra`s song)
http://www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Sasha mnogo ti hvala, ogdovorio si na vise potrebnih pitanja nego sto bi se ja setila da te pitam.Smile

Ja sam vec slala neke e-mailove nekim univerzitetima medjutim neki su mi odgovorili,neki nisu,ja sam oduvek htela da upisem jedan univerzitet i poslala sam mail ali nazalost taj je jedan od njih koji nisu odgovorili, ne znam da li je nepristojno da saljem sve dok mi ne odgovore.  Smile

Imam dosta prijatelja koji su bili kao i vi preko J1 ili H2B vize ali niko od njih nije mogao da mi konkretno kaze sta da radim po tom pitanju.Trenutno imam drugaricu u Majamiju i planiram na leto da odem kod nje, da vidim kako to sve funkcionise,jer mi ne vrede vese price koliko bi vredelo da ja sama osetim i vidim da li mogu da se prilagodim takvom nacinu zivota.

Htela bih da te pitam drugu stvar.Da li ce mi biti lakse da upisem neki koledz ako tamo zavrsim 4. godinu posto sam ja sada 3. godina?Da li mogu kada odem tamo da posetim neke srednje skole koje bi mogle da me prime  i da odatle apliciram za potrebnu vizu i da ostanem?Znam da postoje agencije i jednogodisnja skolovanja u Americi ali ja bas i nisam za te varijante, jer nisam bas uverena u bezbednost tih agencija.

Dosta dugo se bavim plesom i da li postoji neka mogucnost da se dobije stipendija na osnovu toga,naravno ne u prvoj godini od toga sam se vec oprostila ali ubuduce ne bi skodilo da budem oslobodjena  barem dela skolarine.:Dcula sam da je trbusni ples dosta omrazen zbog muslimana i njihove vere,tako da nisam sigurna da li je pametno uopste da pominjem to...

Hvala ti puno na svemu,ja sam malo mladja od Vas i stvarno ne bih smetala da mi ovo ne znaci puno...Hvala!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ne mogu da dam odgovore na ova tvoja pitanja. Ne znam odgovore. Ako ćeš na leto kod drugarice onda ti je to odlična prilika da se upoznaš sa okolinom. Oko završavanja četvte godine ovde, to ćeš da odeš u neku srednju školu ovde u USA kada budeš došla i da ih pitaš šta i kako. Mislim da nema veze da li si završila četvrtu godinu ovde ili ne. Za koledž je bitno da prođeš neki njihov test, a pre svega da im pokažeš pare. Sa parama ovde se sva vrata otvaraju veoma lako.
Ako ideš kod drugarice u Majami onda neka se ona raspita koje dobre  srednje škole se nalaze u njenom okruženju. A i ti možeš preko interneta da nađeš koji koledži se nalaze u tom delu. Neka te i ona posavetuje o svemu. Ona je već prošla kroz sve to i može da ti da informacije iz prve ruke. Mi ovde na forumu možemo samo da izvalčimo odgovore ko zna odakle ali pravu informaciju ovde nećeš dobiti. Još se na forumu nije pojavio neko ko je studirao u USA pa da da savet iz prve ruke.

I da, pomenula si neke agencije preko koje se može u školu. Jedan dobar savet oko ovog mogu da ti dam. Šta će ti znanje ako ga ne možeš potvrditi diplomom. Šta će ti diploma ako nemaš pojma šta si studirala. Jedno je veoma vezano uz drugo. Ako želiš do neke diplome, budi samo sigurna da je diploma te škole priznata i da sa njom možeš dalje kroz život. Ako ne, onda je to samo običan papir i tvoje izgubljeno vreme.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Ok hvala ti puno... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 23:53:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.