Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 11:55:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905272 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Ne razumemo se a ispade kao da se svadjamo.  Smile

1. Pitao si skoro sve bitne stvari vezane za sam odlazak.

2. Niko ti nikada nece moci sve reci a i kada se seti pa ti kaze, ne postoji vise od 2% verovatnoce da ce vam se "putevi" poklopiti.

3. Koliko znam, za H2B je neophodno radno iskustvo, cak mislim (ne veruj mi 100%) da treba da si vec u radnom odnosu kada konkurises za H2B.

4. Kada budes uplatio i dosao na forum sa pitanjima koja ce ti tada biti od znacaja, ja cu ti dati odgovor na sve sto budem mogao i znao.

5. Koliko zaradjujes na jabukama? Cista zarada, kada se sve odbije, ne samo kolicina puta cena... pa cu ti reci isplati li se i da li da ides ili ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Imam jedno pitanje za tebe Coolrunner. Jesi li nekad crncu rekao da je porch monkey?  Smile  Jel ti se nekad izletelo da kazes nigger?  Smile

Ma sve je kul, ti, sasha i ostalih nekoliko ljudi ste dosta pomogli sto se tice ove teme i koliko-toliko mogu da kazem da sam upucen u stvari kako i sta uraditi.

Najveci problem je sto mi ovo sto radimo nije registrovano preduzece, znaci nisam prijavljen a radim porodicni biznis vec 8-9 godina. Studirao sam i radio kuci. Ako treba radnicka knjizica, ja je nemam, pa amerima mogu izgledati kao neki lepotan koji nikad nista teze od daljinskog nije podigao, ali eto....ako bas treba radna knjizica i radni odnos u legalnoj firmi, onda sam ja tu ostecena stranka.
Zato sam pitao da li to treba. Izgleda mi da treba kod nekih agencija, kod nekih ne treba, ali ne znam kome verovati.

Sto se tice zarade, zaradi se oko 10 000 evra svake godine ali zavisi od roda, prosle godine malo manje, ali cela familija tu radi, nas devetoro, dve kuce, dve porodice, tako da svaka porodica ima po cca 5000 evra godisnje, a to je nesto oko 400 evra mesecno. A u mojoj kuci nas ima petoro, u stricevoj cetvoro. Tako da iako ta suma deluje vau, ustvari to je za celu godinu da se provlacis, a neretko bude i zeznuto pred kraj zime da ne ostane nista. A i prikljucne masine se trebaju popravljati, nafta, prehrane itd... I sve sto ti treba moras u grad. Ali eto, barem si svoj gazda. Mislio sam ako ima racunice da moji uloze u mene tu neku paru, a da kad se vratim u Srbiju da vratim ulozeno i da imam koji dolar za zez. Pa mozda i da od ostatka para sam sebe tamo neke iduce godine finansiram da odem opet.

Na pola leta i u jesen nam kupci placaju za sve, iz dva dela, tako da tad taman i da se prijavim, 6 meseci pre marta, kao sto zahtevaju agencije. Tada ce biti trenutak biti ili ne biti.

Nego ako sam dobro razumeo, ako neko ne zeli da agenciji placa 1600 dolara, treba da sam nadje posao, da mu americka firma posalje neki 129 obrazac, pa se onda dobija 797 obrazac itd...  da predjem na konkretno pitanje:

Time receno, moze li se teoretski ako je neko vec jednom bio u usa, on dogovoriti sa poslodavcem da ga kad se vrati u Srbiju, kontaktira iduce sezone i da mu poslodavac posalje taj obrazac s kojim se h2b trazi, da bi zaobisao agenciju i da objasni poslodavcu da ce biti visoko motivisan da radi, ako nema inicijalne ogromne troskove? Znaci jedne godine snosis malo veci finansijski rizik, a vec kad te upoznaju, da ti omoguce iduce godine da opet dodjes, jer znaju kakav si i imaju vece poverenje u tebe nego u nekog x y.
Hvala jos jednom

E i pitaj nekog crnca sta znaci porch monkey? hehe   Smile

Pozdrav
« Poslednja izmena: 26. Feb 2010, 00:27:34 od Marko006 »
IP sačuvana
social share
Robbie Williams - My way (Frank Sinatra`s song)
http://www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Citat
Imam jedno pitanje za tebe Coolrunner. Jesi li nekad crncu rekao da je porch monkey?    Jel ti se nekad izletelo da kazes nigger?   

Nikad... ni blizu a upoznao sam ih masu... verovatno zato sto nemam podsvesnih predrasuda  Smile

Citat
Sto se tice zarade, zaradi se oko 10 000 evra svake godine ali zavisi od roda, prosle godine malo manje, ali cela familija tu radi, nas devetoro, dve kuce, dve porodice, 

Uz posteno rmbanje moze sigurno zaraditi bar (kazem bar, to je ono u sta sam siguran) 3.000$ cisto preko ulozenog. Tu racunam da zabodes dva najgora/najmanje placena posla tipa pranje sudova.

Citat
Time receno, moze li se teoretski ako je neko vec jednom bio u usa, on dogovoriti sa poslodavcem da ga kad se vrati u Srbiju, kontaktira iduce sezone i da mu poslodavac posalje taj obrazac s kojim se h2b trazi

100% moze, meni su to predlozili ovi sto sam kod njih radio.

Citat
E i pitaj nekog crnca sta znaci porch monkey? hehe

To su ovi sto bleje u Srbiji ispred zgrade i po klupicama, nista zivo u zivotu ne rade i cirkaju pivom roditeljskim parama... ups, ti rece porch monkey... isto ovo, samo crnci u USA  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Opet ja...Smile
Imam jos jedno pitanje.Drug koji je bio preko J1 vize,rekao mi je da ako odem preko F1 vize da studiram mogu da nadjem neki posao van univerziteta i da vidim sa tim ljudima da sredimo za moji radnu dozvolu, da li je to izvodljivo?I da li mogu da nadjem neki malo bolji posao iako nemam diplome za jezike?Pored engleskog,odlicno govorim nemacki i italijanski, a mogu da se sporazumevam i na francuskom, da li mogu na osnovu toga negde da se zaposlim iako nemam diplome...? Smile

Marko,ja sam dosta mladja od vas i sve to, ali mogu da ti kazem nesto!Ja sam ceo zivot sama isla i sve sama radila i sve sto sam pokusala da isplaniram i saznam u vecini slucajeva se nije isplatilo.Dobro je da znas,ali treba da budes spreman na to da ti te informacije sutra kad odes mozda nista ne znace.Sve sto ti bude receno na ovom forumu je samo neka slika o tome, i svi taj odlazak drugacije dozivljavaju.
Mozda se vratis da 10.000 dolara cistih para,a mozda se vratis bez ijednog dinara, tako da treba da shvatis da je sve to rizik, a ako nisi spreman da rizikujes mozda je bolje da spustis loptu dok to ne rascistis.

Sta bi sad ja trebalo da radim?Da smaram ljude po forumu zato sto sa 18 god. treba da odem u Ameriku, gde su 50% crnci, trgovina ljudima i ostalo.Treba da znas, ja ne kazem da sad odes skroz neinformisan ali ne mozes sve da isplaniras Ja znam sta zelim, i to cu da pratim, ako ne uspem, uvek ce me cekati jabuke u Srbiji...  Smile Nije kritika,samo savet... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ana, možeš ti da nađeš posao sa F1 vizom ali samo ako te poslodavac plaća kešom i ne zavodi kroz papirologiju. Sa F1 vizom nemaš pravo na rad. Ili, poslodavac može da te vodi kroz papirologiju ali snosi rizik jer te je prihvatio kao radnika bez tvoje radne dpzvole. Samo koledž koji te je sponzorisao F1 vizom kako bi studirala isti, može da ti odobri određeni broj sati da radiš nedeljno/mesečno. Ali ja te ne bih savetovao da pitaš koledž za jedno takvo odobrenje.
To što kažeš da govoriš nekoliko jezika, to je dobra stvar. Siguran sam da tvoj profil odgovara nekoj kompaniji samo je treba naći. Ja ne mogu da te posavetujem gde bi mogla da tražiš posao jer se ne krećem u takvom okruženju ljudi da bi mi pala na pamet neka ozbiljna ideja. Ali evo recimo možda u nekom hotelu na recepciji ili neki posao gde dolaze razni ljudi sa strane pa postoji potreba za radnikom sa tvojim mogućnostima.
Možda i ovo ne bi bilo loše za početak jer srešćeš se i pričaćeš sa mnogim ljudima i neko će ti dati dobru ideju ili preporuku.
I sad, oko ovog će te možda bolje posavetovati Coolrunner, ali moj utisak je da devojke, naročito one koje svojim fizičkim izgledom mame poglede, sigurno da imaju bolji prolaz ako pitaju u nekom restoranu da rade. Posao u restoranima, barovima, se razlikuje. Nije kao kod nas. Sistem im je malo drugačiji jer konobar ne radi sve. On je tu samo da priča sa mušterijom da ga laže i maže i da mu se dvori. A onda i usluži. Konobarov potrčko (bas-boj) je taj koji skuplja mrvice. Tako da možeš i u nekom dobrom restoranu da okušaš sreću. Eto to su sve ideje kojih sam se setio.
« Poslednja izmena: 28. Feb 2010, 04:01:27 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Off izbrisan i tema sredjena. Imate upozorenje da vise ne skrecete s teme jer ce postovi biti brisani.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Citat
sad, oko ovog će te možda bolje posavetovati Coolrunner, ali moj utisak je da devojke, naročito one koje svojim fizičkim izgledom mame poglede, sigurno da imaju bolji prolaz ako pitaju u nekom restoranu da rade. Posao u restoranima, barovima, se razlikuje. Nije kao kod nas. Sistem im je malo drugačiji jer konobar ne radi sve. On je tu samo da priča sa mušterijom da ga laže i maže i da mu se dvori. A onda i usluži. Konobarov potrčko (bas-boj) je taj koji skuplja mrvice. Tako da možeš i u nekom dobrom restoranu da okušaš sreću. Eto to su sve ideje kojih sam se setio.

Od svih entry level poslova, posao konobara/ice je definitivno najbolji. U USA je precutno pravilo da se ostavlja 15-20% baksisa konobaru od cene ukupne porudzbine, posto znaju da svi konobari zive od baksisa (plate idu od 3,5$ u popodnevnoj do 5$ po satu u prepodnevnoj smeni). Posao nije tezak, pogotovu ako osoba poznaje dobro jezik (zbog menija). I posao konobara je sledeci: uzme narudzbinu, donese narudzbinu, naplati i skloni za gostima. Sustina je sto ce nasi ljudi skoro nikada dobiti ovaj posao.

Ono sto je moguce dobiti je vec pomenuti posao bussera. To bi na nasem znacilo neki pomocni konobar. Njegovo zaduzenje je da dvori goste... da ih redovno obilazi da vidi da li su zadovoljni, da im donosi vodu, hleb i sve drugo sto im zatreba.

To je u stvari sve sto bi busser trebalo da radi. Drugo je sto su ljudi ovce pa prihvate i ostalo - da spreme kafu za konobarevu narudzbinu, da iseku hleb, da rasklone sto za gostima. Sasvim je ok pomoci ljudima kada je nenormalna guzva, ali ako ovo konobar zahteva od vas kada ima vremena preko glave i nema guzve, slobodno mu recite da odjebe. Moja devojka je to resila 5. dan. od pocetka rada.

Busser je placen 20% od baksisa konobara, ako konobar npr. za noc dobije 300$, busseru ide 60$. Najveci problem koji postoji u odnosu konobar-busser je taj sto nije sav baksis uvek preko racuna/kartice, vec ima i gotovine. Konobari nikada ne prijavljuju gotovinu vec samo ono sto je na papiru, zbirnom racunu na kraju smene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6

Coolrunner , pozdrav . . . .  da te pitam . . .  ili nekoga ko zna ?

Da li mogu u Čikagu, da polažem za kamion.  Tamo bih otišao sa ,,turističkom,, vizom  ???

Gore sam pročitao za vozačku dozvolu za auto, to jest, da ne mogu da polažem jer sam došao sa
,,turističkom,, vizom ???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Upssss, i još jedno pitanjce (ako dobijem turističku vizu (na 3 meseca), inače druge vize nema teorije da dobijem)...... odem lepo u Čikago, ponesem 5000-6000$ eto tako, i OžEnIm se tamo  ??? 

Šta sam time dobio, ako bih se oženio ?     Da li bih onda eventualno dobio neku drugu vizu, radnu, ili šta ???

Hvala unapred Smiley
« Poslednja izmena: 09. Mar 2010, 15:55:39 od mynja »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
VIP 
to ti je najbolja solucija tamo da se ozenis....para ce biti dovoljno....a sto brate ti ne bi polagao ovde a u chicagu trazio posao  Smile mada coolrunner ce ti bolje objasniti ali za ovo prvo to je najbolja solucija Smiley mozes ti dobiti i radnu vizu ako oces....ewo ti linka pa proveri ovde to ti je za vize http://www.posaouamerici.com/ e da mogao bi ako vec odes da polazes za kamion to ti spada da ides na obuku to ti je onda H3 viza videces na ovom sajtu.
« Poslednja izmena: 11. Mar 2010, 22:22:34 od H1N1 Gajka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 11:55:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.