Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 08:39:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 906024 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Ne postoji prekovremeno u smislu rada vikendima, praznicima, nocne smene... prekovremeno ti je tek preko 40h rada u nedelji, bez obzira kada radis. A u hotelijerstvu vikendi jesu udarni i tamo nema da li zelis ili ne da radis sto vise, samo ti kazu - smena ti je tada i tada... pa ako nema posla, posle pola sata ti kazu "ajde kuci" i ostajes i bez satnice (kapitalista ti ne placa da stojis) a ako se desi da ima vise posla nego planirano samo kazu "ostajes i drugu smenu" i dzaba ti da li si ti nesto planirao.

Sistem je bolji, zivot laksi, stvari jeftinije a zarade vece... ali i to ima svoju cenu... uvek ti mozes da odbijes duplu smenu, ne mogu te naterati... ali ti mogu pod milio drugih izgovora zbog toga smanjiti radne sate pa se cesi... jbg, opet kazem, kapitalizam.

Sto me podseti, ako radis i duplu smenu npr. od 6h ujutru pa do 22h i dalje nema prekovremenog... nekada je to bilo tako, ali su pre par godina ukinuli... samo kada prebacis 40h.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Znas me,Znam te !

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 793
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
SonyEricsson K610i
Da li ti se radni sati placaju koji ti gazda kaze da moras da odradis plus sto si radio 1 smenu?Kako se broje  sati,otkud neko zna koliko si ti zaista odradio,da li mogu da te zajebu po tom pitanju?Mozes reci kako su placeni poslovi koji se dobijaju preko tih agencija?

npr
spasilac - toliko i toliko
konobar - toliko i toliko
itd.
Koji posao je najbolji??Jel mozemo mi da trazimo koji hocemo posao?npr jel se moze dobiti kancelarijski posao itd.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Joj ljudi, imam osecaj kao da sam neki korisnicki servis  Smile A sve imate na netu do tancina, odgovore bukvalno na svako pitanje.

Ja znam za W&T program, mislim da se ne razlikuje ni za H2B osim ako nemas malo srece... to su uglavnom entry level jobs, odnosno najnizi, da se tako izrazim. Spasioci, prodavci u radnjama, rad na kasi, odrzavanje, konobari, peraci sudova, portiri, nosaci, posluga na bazenima i u spa centrima (donosenje peskira i papuca, ciscenje, itd), sobarice i slicni poslovi. Nema pravila o satnici/plati, zavisi od mesta gde radis... ja sam radio definitivno najboji posao iz tih entry - room service gde mi je satnica bila 7$ a na svaku narudzbinu automatski preko racuna uracunat baksis od 18%... to sam se uvalio da radim na foru... a onda sam se posle mesec dana uvalio da paralelno, u istoj smeni radim i kao konobar na bazenu gde je baksis isto 18% tako da sam u smeni radio na dve ekstra placene pozicije i meni je baksis isao u proseku od 150-180$... plus 56$ na 8 sati rada... plus prekovremeno a svake nedelje sam sebi nabacivao bar 20h prekovremenog... plus sto sam se uvalio da radim i spa... plus sto sam se uvaljivao da radim bankete gde je 1h 20$... i plus jos masa stvari, ali sam ja covek koji sebi svuda otvori vrata i ovo nikako ne uzimajte ni blizu kao da je pravilo.

A sto se tice obracuna vremena, bolj firme/hoteli imaju aparate za punch in i punch out pa se kompjuterski zna u minut koliko si radio... ko to nema, upisujes se rucno na spisak... a uvek je preporucljivo paralelno voditi svoju evidenciju i to je u sustini to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Coolrunner, hvala na odgovoru.
Za tako dobro ubacivanje na pozicije mora da dobro znas engleski i da si prostudirao bio meni do tancina, jel da?
Sto se tice novog merenja vremena to je mozda jos bolja stvar.
I jos se nadam da hotel nece biti neki bez posla da ti svaki drugi dan posle sat-dva kazu idi kuci. Pa da ne mozes ni 40h da napunis, a kamoli da se nadas za prekovremeno koje svi mi jurimo.
Na primer, preko radnih dana slab posao, radis po 4-5 sati, a to je 20-25 h za pet dana, a onda te sjebu subotu i nedelju izgines po 16h, i kao zaradis malo i prekovremeno? To onda nije to, nikako.

Zamolio bih ako mozes da potvrdis ili demantujes ovo moje glediste, jer je stvarno shit ako te hotel drzi samo za subotu i nedelju, dok ostalim danima te samo drze na ziceru. Nije zanimljivo ako nema trojki (prosecno dovoljno, da kazem dosta prekovremenog).

Ja idem tamo da radim, da se maksimalno angazujem i da zaradim barem neku osrednju sumu kao i svi ostali vredni ljudi od vas sto ste vec isli, ne idem da mi vidi dupe put, da samo isplatim troskove. Onda za dzabe ides ako vratis samo sto si potrosio za agenciju i za kartu.
Bez uvrede, ne mislim ni na koga licno, ali nisam od onih tatinih i maminih sinova, lepotan koji nece da vrati nista kuci, cak ni ulozeno, koji ce sve da spiska na pantalone gucci i gace addidas, i neku opaku koznu jaknu, na pijanke sa nepoznatim ljudima, na ludila itd.

Zato ja pitam, da mi neko predlozi lokaciju u kojoj se rinta kao konj a u kojoj se i zaradi kao konj (al` mi je poredjenje...) jer kao i svima sto odu, nama nije cilj da lezimo na krevetu ceo dan, vec da zaradimo i posle toga, kad imas koji dan slobodan, malo uzivas i tako. A ne da budem kao neka danguba.
Thanks
« Poslednja izmena: 16. Feb 2010, 02:09:00 od Marko006 »
IP sačuvana
social share
Robbie Williams - My way (Frank Sinatra`s song)
http://www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ljudi, naj lepše vas molim da prestanete da spamujete temu doživljajima. Otvorite posebnu temu pa čavrljajte tamo. Gubi se preglednost. Takođe javno molim admine ili moderatore da profiltriraju temu. Hvala.
______________________________________________________________________________________

Zanima me ako neko moze da mi objasni nesto.Pod pretpostavkom da dobijem vizu za koledz, kako mogu da se snadjem u pocetku?Da li me neko ceka na aerodromu? Gde bi trebalo da zivim?Sta bi uopste trebalo da radim?Verovatno postoje studentski domovi, ne znam kako to funkcionise...

Bilo je pisano nesto od toga,ali me konkretno zanima sta treba da radim kad sletim,kome da se obratim?Da li to u dogovoru sa koledzom ili kako drugacije?
Da li misliš na F1 vizu?

Citat: Sasha019 link=topic=376836. msg6559735#msg6559735 date=1232942395
Kajo poslao sam ti odgovor u privatnoj poruci.
i mene to isto zanima, ako nije problem da mi napises tvoje misljenje o tome koja agencija je najbolje za w&t program?  :[115]:

Imaš na 25 strani linkove ka meni poznatim agencijama pa kreni redom da zoveš. Ne želim da favorizujem ni jednu.

...i plus jos masa stvari, ali sam ja covek koji sebi svuda otvori vrata i ovo nikako ne uzimajte ni blizu kao da je pravilo.

Ovo shvatite za ozbiljno i ne maštajte puno. Već sam napisao, od 100 nas samo 5 uspe. Coolrunner je jedan od tih 5. Većina ljudi propadne upravo zbog iluzije da su neko i nešto. Krenite od misli da ste niko i ništa u tuđoj zemlji, bez prijatelja koji će vam pomoći.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 5800
Ne mozete reci da u zadnjih nekoliko stranica nismo na veliku muku izvukli jos informacija koje se ticu USA.
Iz vaseg ugla gledista, to je sve lagano, sve ste vi to prosli, videli, osetili. Mnogo je ljudi koji ne prodju bas sjajno, kao sto i sam kazes od 100 samo 5 uspeju, tj. imaju srece da padnu na ok mesto. A zasto onda ne pomoci ostalima da se jos bolje snadju?
Verovatno da bi uspeli treba vam dobro podmazan engleski
radna disciplina
i odricanja od mnogih stvari.
Nije bas lako objasniti izraz ``ja sam covek koji svugde sebi otvara vrata``, neko ce pomisliti da si lopov  Smile
Pa kad si toliko snalazljiv, daj neki savet za nas raju koja nikad nije prigvirila u USA. Ne neki veliki savet, tipa sagledaj veliku sliku, misli veliko... , nego te male cake. Kako si se ubacio? I kako si mogao paralelno da radis konobarisanje i room service? Zar to nije uticalo na tvoje kasnjenje u isporuci usluga, npr. stizu narudzbine na bazenu, a isto i za room service? A gde onda ti ides? I da li je znao sef za to? Njemu ne ide u prilog kad se gosti zale za kasnjenje usluga. Znam za konobarisanje, na mnogim mestima konobari ne mogu da postignu da odrade i svoj posao, jedva do tebe stignu, pomislis i da odes iz restorana, a kamoli ce taj konobar biti na vreme i da odradi room service.
Tako da je tesko poverovati u tu pricu, sem ako nam ne das jos neki detalj, jer stvarno, kako si postizao da ti se ne zale za kasnjenje usluga na bazenu i paralelno kako si postizao da ne kasnis i za room service? A paralelno si to odradjivao... jedino ako nije imalo posla ni na jednom ni na drugom poslu mnogo. A jos i spa, jos i bankete i jos mnogo stvari.... pravi Niko Belic. Ne ozbiljno, kako si to sve stigao?

Ne kazem da ti ne verujem, nego tesko je poverovati da si stizao i jedno i drugo i trece paralelno i da se niko nije zalio, cak sta vise, da su te za to debelo placali.  Daj jos neki detalj pa da i mi slicnim stopama probamo da postignemo bar pola od onoga sto si ti napisao.

Hvala i u nastavku cu prekinuti sa zapitkivanjem, samo cu citati napisano sto ima, i to je to, necu postavljati detaljna pitanja, ali kad odem, od mene cete dobiti Vblog sa svim sto se desava i kako i sta raditi u USA! To obecavam.
« Poslednja izmena: 16. Feb 2010, 12:38:31 od Marko006 »
IP sačuvana
social share
Robbie Williams - My way (Frank Sinatra`s song)
http://www.youtube.com/watch?v=_4DJMPGNiD0
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Samsung Galaxy S III
CR, sudeci po napisanom, imao si predsednicku platu tamo  Smile

Ako je sve to bas tako, ja ti mogu samo reci , Svaka cast, jer nema razloga da lazes o tome. Bar ja ne vidm te razloge, bas kao sto ne vidim ni razlog zasto je Saletu toliko stalo do koncepcije ove teme. Cudni neki ljudi, vi amerosrbi  Smile

Evo ja se zvanicno i povlacim sa teme, doduse na neodredjeno. Hvala vam jos jednom na datim informacijama.   Smile
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
VIP 
bogami ima ovde amerosrba ja i marko smo izgleda najveci Smile i mene zanima isto sto i njega bukvalno  Smile i da dali imas nekog marko u americi???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
CR, sudeci po napisanom, imao si predsednicku platu tamo  Smile

Ako je sve to bas tako, ja ti mogu samo reci , Svaka cast, jer nema razloga da lazes o tome. Bar ja ne vidm te razloge, bas kao sto ne vidim ni razlog zasto je Saletu toliko stalo do koncepcije ove teme. Cudni neki ljudi, vi amerosrbi  Smile :

Naravno da nema potrebe da lazem, vas ne znam pa bi ispao nalozeni kompleksas koji zeli da ispadne "velik"u ocima nepoznatih ljudi a lozio bih samog sebe.

Nije predsednicka, za posao koji sam radio sasvim normalna. Da kazem da mi je kombinacija room service i konobarisanje na bazenu plus prekovremeno donosilo u proseku (racunam i lose i dobre nedelje) 1.800$ na dve nedelje, na koliko su me isplacivali. A to nije mnogo, konobari u popodnevnoj smeni (rucak i vecera) su imali baksis u proseku od 250-400$ po smeni.

Mora se uzeti u obzir da nisu ni svi hoteli i restorani istog ranga, ja sam radio u Topnotch Resort and Spa http://www.topnotchresort.com/ , po njihovoj kategorizaciji 5 zvezdica i 4 dijamanta. Kao sto rekoh, sreca od samog pocetka a posle sam se snalazi.

Ostalima koje je zanimalo i tudje iskustvo a onda misle da neko laze se zahvaljujem na tom misljenju, necu ih vise "lagati" ovde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
VIP 
sto bre zamre tema kad ja i marko odemo na rest  Smile necu pisati jedno vreme dok ne vidim sta cu ali imace me na ostalim temama  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 08:39:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.