Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 16:07:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 134 135 137 138 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905414 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Bio sam juce na razgovoru za turisticku vizu i odbijen sam.
Dokumenta koja sam poneo:
Resenje APR o osnivanju radnje (osnovana 2008.g.)
Potvrde o placenim porezima(i radnja i fizicko lice)
Potvrda o prihodima radnje(od Nove godine 2.200.000 din)
Bilans uspeha(dobit oko 1.500.000 din za isti period)
Vencani list
Rodni listovi dece(2 deteta)
Saobracajne 2 automobila na moje ime trzisne vrednosti oko 10.000 eura
Devizni racun sa 2.300 eura i visa elektron kartica(rajfajzen banka)
Nemam nekretninu na svoje ili zenino ime

pitanja konzula:
zasto idete? Ja:turisticki
koliko bi ostali?   15-20 dana
koliko imate radnju?   Cetiri godine
Koliko zaposlenih? 1+ ja
Jel supruga radi?   Ne,cuva decu,mala su.
jel prvi put aplicirate za vizu?   Da
Dali ste nekad bili odbijeni za bilo koju vizu za SAD?   Ne,nisam nikad aplicirao ni za jednu.
I na kraju cuvena recenica:Zao mi je ,danas niste pozeljan kandidat za dobijanje vize.
Dao mi papir na kom pise da sam odbijen po clanu 214b.

Mislim da sam se zezno prilikom popunjavanja el. obrazca jer sam naveo hotel koji se nalazi u sred Menhetna i gde je nocenje 250 dolara.Ustvari,popunjavala mi je prijateljica,ona je na usa brodovima vec 6 godina i kao ona zna,al izgleda da me zeznula nenamerno.
I jos jedna stvar,na DHL obrazcu sam naveo adresu koja mi nije u pasosu.

Eto,ako neko moze iz ovoga da mi kaze gde sam pogresio,samo napred.A mozda je i konzul bio nadrndan pa mu s nisam svideo:-)
Opet cu da apliciram,pa me zanima kad bi bilo najbolj,koliko da sacekam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Safari 534.57.2
mob
Nokia E72
Bio sam juce na razgovoru za turisticku vizu i odbijen sam.
Dokumenta koja sam poneo:
Resenje APR o osnivanju radnje (osnovana 2008.g.)
Potvrde o placenim porezima(i radnja i fizicko lice)
Potvrda o prihodima radnje(od Nove godine 2.200.000 din)
Bilans uspeha(dobit oko 1.500.000 din za isti period)
Vencani list
Rodni listovi dece(2 deteta)
Saobracajne 2 automobila na moje ime trzisne vrednosti oko 10.000 eura
Devizni racun sa 2.300 eura i visa elektron kartica(rajfajzen banka)
Nemam nekretninu na svoje ili zenino ime

pitanja konzula:
zasto idete? Ja:turisticki
koliko bi ostali?   15-20 dana
Koliko zaposlenih? 1+ ja
Jel supruga radi?   Ne,cuva decu,mala su.
jel prvi put aplicirate za vizu?   Da
Dali ste nekad bili odbijeni za bilo koju vizu za SAD?   Ne,nisam nikad aplicirao ni za jednu.
I na kraju cuvena recenica:Zao mi je ,danas niste pozeljan kandidat za dobijanje vize.
Dao mi papir na kom pise da sam odbijen po clanu 214b.

Mislim da sam se zezno prilikom popunjavanja el. obrazca jer sam naveo hotel koji se nalazi u sred Menhetna i gde je nocenje 250 dolara.Ustvari,popunjavala mi je prijateljica,ona je na usa brodovima vec 6 godina i kao ona zna,al izgleda da me zeznula nenamerno.
I jos jedna stvar,na DHL obrazcu sam naveo adresu koja mi nije u pasosu.

Eto,ako neko moze iz ovoga da mi kaze gde sam pogresio,samo napred.A mozda je i konzul bio nadrndan pa mu s nisam svideo:-)
Opet cu da apliciram,pa me zanima kad bi bilo najbolj,koliko da sacekam.

Eto samo još jednog primera loše sreće.

Moje mišljenje je da možda te nekretnine na svoje ime i loša adresa smeštaja nisu bile dovoljan argument za njih, Opet ti ideš sam turistički, a deca i žena kući ostaju isto deluje bzv. Pri tome ideš ne znaš ni ti zašto da obilaziš Menhetn u skupom hotelu, a žena i deca kući Smiley

imaš ovde napisano posle koliko možeš aplicitati ali sledeći put se spremi malo bolje za intervju, mada neki kažu da oni pre nego ti dodješ po zahtevu koji popuniš i predaš odmah znaju da li će ti dati vizu ili ne.

Predlog je da u zavisnosti čime ti se firma bavi, nađeš sajam pa npr. Gradjevinarstva u US, ili gradu u koji želiš da ideš NY npr. i onda odeš opušteno, namenski da tražiš vizu. Ne treba ti ni poslovna, ni radna već samo višednevna da obiđeš sajam i da se što pre vratiš ženi, deci i poslu koji radiš. Možeš da vidiš preko neta sve te informacije, preko booking vidiš hotel koji je blizu i pristupačan za višednevno spavanje (umesto 250x20 dana, 5000 ti treba samo za smeštaj a ti prikazao 2000 da nosiš). Možeš kontaktirati sajam putem maila i te mailove-prepisologiju poneti da oni pogledaju ako traže da si se stvarno raspitvao i da te interesuje samo sajam i ništa više. Hotel možeš da kažeš da si gledao preko booking.com ali da nisi hteo da rezervišeš dok ne dobiješ vizu da ne bi imao bezpotreban trošak
Sa takvim stavom i pričom nema nijednog razloga da te odbiju, a evo predloga odovora na postavljena pitanja.

pitanja konzula:
zasto idete? Ja: idem da posetim sajam građevinarstva

koliko bi ostali?   oko nedelju dana

Koliko zaposlenih? dvoje zaposlenih i imam knjigovođu, advokata i savetnika za posao

Jel supruga radi?   Ne, ja lepo zarađujem a ona brine o deci koja su još mala, a planira da mi se priključi u firmi čim deca krenu u vrtić, školu

jel prvi put aplicirate za vizu? Ne, jednom sam bio odbijen iz meni ne znanih razloga, ali je pre mene na intervjuu bio neki gospodin koji je iznervirao vašeg kolegu koji je vodio intervju sa mnom, tako da sam ja izgleda bio koletarna šteta jer je kolega bio jako ljut i onda osmeh da vidi da si opušten. Evo vidite papire, Meni je potrebna viza samo na nedelju dana jer zbog porodice i posla moram da se vratim što pre i nema razloga da budem odbijen, ali eto kako vi odlučite neka bude. Ovde je tržište malo i ja moram da nadjem najpovoljnije cene i kontakte za nove poslove i to je jedini razlog zašto posećujem sajmove po Evropi i sada ako dozvolite i u US

Dali ste nekad bili odbijeni za bilo koju vizu za SAD? ovo te posle ove gornje prepisologije neće ni pitati

I na kraju cuvena recenica: poslaćemo vam vizu postom Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 534.57.2
mob
Nokia E72
Pozdrav svima na forumu i svaka pohvala Igoru i Sasi na trudu,strpljenju i odgovorima. Iscitala sam forum ali nisam naisla na problem slican mom,pa cu morati da postavim pitanje i nadam se odgovoru koji ce mozda biti koristan ne samo meni vec i drugima na forumu.
Imam 34 god,zavrsen faks i turisticku vizu na 10 g. Krenula sam sa polaganjem nekih ispita na Floridi posle kojih dobijam licencu za Dental Hygienist-a. Ali problem mi je sto mi je za izdavanje licence potreban SSN,koji naravno nemam i ne znam kako da dobijem?Neki savet?Iskustvo?Sa SSN i licencom ne bi bilo tesko naci posao jer je to zanimanje trazeno na Fl i fino placeno,pa se nadam lakom dobijanju radne vize posle svega. Ali SSN i kako do njega?Hvala unapred.

AKo već polažeš ispite na Floridi, jedina i najbolje mogućnost jeste da kada si već tamo, probaš u okviru faxa da se prijaviš za bilo koji posao i to najbolje one najgore koje niko neće, čišćenje, dežurstvo za njihove praznike kada niko ne radi a oni moraju da imaju nekog dežurnog i kad taj posao dobiješ iako je najmanje plaćen oni ti moraju i taj mali iznos ispilatiti. Onda od njih uzmeš potvrdu da će te zaposliti na tih par dana ili koliko već da radiš šta god i sa tom potvrdom ides u SSN office i daš taj papit i ID ili pasos i dobije SSN i onda si mirna za ceo život.

Eto to ti je rešenje enigme Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 534.57.2
mob
Nokia E72
Ljudi, veliki pozdrav. . . zanima me da li postoji neka agencija koja nudi mogucnost da se ode u Ameriku, a da nisam student????? posto sam sada zavrsio srednju skolu. . . svugde gde sam gledao, osnovni uslov je da budem student. . . hvala unapred  na odgovoru !

Sada bar ima dosta privatnih fakulteta, viših škola koje vape za studentima, tako da je danas najlakše upisati fax tako da ti je predlog da upišeš neki fax, po mogućstvu sa što manje love ili državni neki egzotični koje niko ne upisuje i kreneš na w&t program i to je to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52
. . . . . Za Igora. . . .

Hvala ti na odgovoru i ako je moguce tako doci do SSN,to je zaista najbolje i najlakse resenje moje enigme :D

Imam jos samo jedno pitanje za tebe:Da li je moguce dobiti taj smesan ,kratkotrajni ali legalni posao sa turistickom vizom?I sta mislis,da li se moze dobiti SSN ako te dok si tamo neka porodica zaposli  kao baby sitera?
izvini,ipak su bila dva pitanja :D

Veliko hvala jos jednom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 534.57.2
mob
Nokia E72

Hvala ti na odgovoru i ako je moguce tako doci do SSN,to je zaista najbolje i najlakse resenje moje enigme :D

Imam jos samo jedno pitanje za tebe:Da li je moguce dobiti taj smesan ,kratkotrajni ali legalni posao sa turistickom vizom?I sta mislis,da li se moze dobiti SSN ako te dok si tamo neka porodica zaposli  kao baby sitera?

Veliko hvala jos jednom.

Uf, ja sam mislio da imaš studentsku F1 vizu, sa kojom imaš pravo da radiš do 20 sati nedeljno ili mesecno u zavisnosti od fakulteta.
mada generano, fakultete tamo, pa i tvoj koji pohađaš interesuju samo pare i nije im bitno iz koje si zemlje i kakvu vizu imaš. Dok god si legalno tamo i niko te ne traži njih baš briga. E sad da bi u SSN departmentu tražila SSN broj i dobila ga na osnovu posla koji radiš na fakultetu, potrebno ti je uverenje sa fakulteta da si tamo student što predpostavljam imaš ili ga možeš dobiti čim ga plaćaš i potrvda da su te, ili će te zaposliti na tih par sati kod njih, pasoš ili id.

Ako imaš id, koji nije teško izvaditi, onda umesto pasoša možeš da pokažeš id u kome ne piše na kojoj si vizi i problem rešen.

Ako te porodica zaposli kao bebisiterku direktno, kako ona nije pravno lice, nepostoji mogućnost da dobiješ SSN preko njih, bar ja to do sada nisam čuo, ali ti oni mogu tražiti račun i SSN na koji da ti uplate za tvoju uslugu. E sad ako preko agencije, organizovano ideš da radiš kao bebisiterka to je drugo i mislim da ti onda agencija obezbeđuje SSN, kao i posao kod porodice gde bi radila

eto ako šta još treba tu smo Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
moze li neko da mi preporuci neku agenciju iz srbije koja radi h2b programe?
hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52

Veliko hvala jos jednom.

Uf, ja sam mislio da imaš studentsku F1 vizu, sa kojom imaš pravo da radiš do 20 sati nedeljno ili mesecno u zavisnosti od fakulteta.
mada generano, fakultete tamo, pa i tvoj koji pohađaš interesuju samo pare i nije im bitno iz koje si zemlje i kakvu vizu imaš. Dok god si legalno tamo i niko te ne traži njih baš briga. E sad da bi u SSN departmentu tražila SSN broj i dobila ga na osnovu posla koji radiš na fakultetu, potrebno ti je uverenje sa fakulteta da si tamo student što predpostavljam imaš ili ga možeš dobiti čim ga plaćaš i potrvda da su te, ili će te zaposliti na tih par sati kod njih, pasoš ili id.

Ako imaš id, koji nije teško izvaditi, onda umesto pasoša možeš da pokažeš id u kome ne piše na kojoj si vizi i problem rešen.

Ako te porodica zaposli kao bebisiterku direktno, kako ona nije pravno lice, nepostoji mogućnost da dobiješ SSN preko njih, bar ja to do sada nisam čuo, ali ti oni mogu tražiti račun i SSN na koji da ti uplate za tvoju uslugu. E sad ako preko agencije, organizovano ideš da radiš kao bebisiterka to je drugo i mislim da ti onda agencija obezbeđuje SSN, kao i posao kod porodice gde bi radila

eto ako šta još treba tu smo Smiley

...Ponovo za Igora...

Na zalost nista od ovoga ne mogu primeniti,naime-ja imam samo turisticku vizu ne studentsku iz razloga sto oni moj faks odavde(stomatologiju) smatraju (nakon evaluacije,naravno) sasvim dovoljnom edukacijom za dental hygienist-a(ovo vazi samo za Floridu).I potrebno mi je samo polaganje 2 ispita za licencu DH(to polazu i njihovi studenti ).Ali ...samu licencu DH(kao dokument) ne mogu dobiti bez SSN,sto je sasvim i logicno jer sta ce licenca za rad strancu?I onda sam bez SSN opet na pocetku kruga,a sa njim -i licencu,i dobro placen posao i H1B,ali...kako ga dobiti?Eto ipak ispade enigma-kako do SSN u mom slucaju?

Ako imas bilo kakvu ideju ili savet...ili cak ako mislis da je nemoguca misija ,molim te reci mi.Hvala ti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0
tema je super, sve pohvale. . .
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0
Da li je prilikom apliciranja za h2b vizu potreban stalni radni odnos u Srbiji? Da li je potrebna neka preporuka poslodavca?
Unapred hvala
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 134 135 137 138 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 16:07:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.