Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 11:11:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 127 128 130 131 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904485 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.62
Ja sam dobio posao moversa u Chicagu u firmi EZ Movers. Satnica 8.25 + tips. U SAD stizem 1. juna i imam radnu vizu do 15. septembra. Neki savjet? Smiley
Dobio si posao preko W&T agencije ili?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

jer tako samo mi odrasli vaspitani spartanski

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 53
Zastava Chicago
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
mob
Motorola Droid Razr
Ja sam dobio posao moversa u Chicagu u firmi EZ Movers. Satnica 8.25 + tips. U SAD stizem 1. juna i imam radnu vizu do 15. septembra. Neki savjet? Smiley

Neki savet hmmm.... druze najebo si Smile. Jel uopshte znas koji si posao uzeo? Znaci baci se na teretanu momentalno, i samo jacaj ledja moj ti je savet, jer ako se planiras baviti tim poslom do 15 septembra, prvo sto ces sjebat zdravlje prvenstveno mislim na ledja ako ne budesh radio pametno, drugo sto ces za to vreme izgubiti minimum nekih 20 kila. Znaci 8.25 je jako malo, pogotovo za Chicago, jer svi koji radi moveing min za helpere je 9 dolara u nekim kompanijama za helpera ide i do 11 dolara. Vozaci kamiona od 12 do 15 a formeni su od 13-17 to je za 3 kompanije za koje znam. Nemoj da te ovo uplashi ali generalno selidbe su jedan od najtezi poslova i iskreno nikome ga ne bih preporucio. Obavezno ponesi pojas za stomak, jer ti ga ovi iz kompanije nece dati a necesh imati nesto puno vremena da lutas da ga kupis. Ti bas dolazis kada je sezona sto se tice selidbih i veruj mi ima ces jako puno sati, nadam se da ces moci da udjes u sistem i sve to izdrzis. Jel imash stan ili negde gde ces biti, ja sam u Chicagu pa ako te sta zanima ostavljaj mi pm. Ako mogu kako da ti pomognem pishi....i sretno sa ovim
IP sačuvana
social share
Jos od starih vremena i zapisa o njima,
stoji jasno kao dan: Iskustvo je sustina,
poenta, vrlina, brzina, ostrina,
kojom vladas da bi bio bolji medju drugima.
Poznavanje stvari, ulice, zivota,
niceg sto sam radio stvarno nije me sramota.
Zivot u kraju, odrastanje, golgota,
prevara je slasna, masna kao fota.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.7.3
Browser
Safari 534.55.3
mob
Nokia E72

Spremi kučmu i ponesi fastumgel Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 534.55.3
mob
Nokia E72

Spremi kučmu i ponesi fastumgel Smiley

Šalim se, nije baš najsrećnija varijanta, ali kao opcija dok se ne snadjes nije losa.

Čim dobijes ssn, traži opciju 2. ili bolje placenu ili drugu vrstu posla.

pozzzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 13
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
Da,dobio sam posao preko w&t agencije. Pa otprilike mi svi kazu da je dosta tezak posao,da su mi ledja najebala,itd Smiley Da li je tesko naci second job u Chicagu? Ja sam razmisljao ako mi ovo bude previse tesko da nakon dobijanja SSN-a potrazim neki drugi posao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 534.55.3
mob
Nokia E72
Da,dobio sam posao preko w&t agencije. Pa otprilike mi svi kazu da je dosta tezak posao,da su mi ledja najebala,itd Smiley Da li je tesko naci second job u Chicagu? Ja sam razmisljao ako mi ovo bude previse tesko da nakon dobijanja SSN-a potrazim neki drugi posao.

Imaš dosta naših tamo pa ćeš se već snaći, a i ovde ima dosta napisanog o drugom poslu, tako da lagano.

Bitan ti je SSN i dobra volja, naporan rad se podrazumeva ali u us on znači uglavnom i veću lovu za razliku od Srbije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 2390
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
work and travel npr.  Smile
IP sačuvana
social share
tanka slika jave postaje sve tanja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
zna li neko hoce li biti jos H2B viza za ovu sezonu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 6
Zastava Podgorica
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.162
Prvo želim sve da vas pozdravim! Potrebna mi je mala pomoc! Naime, procitala sam skoro sve napisano na ovoj temi,ne sve jer ima bas dosta toga  :D .  Naime,životna želja mi je da pođem u Ameriku i to je jedini cilj u zivotu koji nijesam ostvarila :( .  Inace imam 25god,zavrsila sam fax prije 3i po god,  radim u jednom veoma dobrom hotelu  sa 4zvjezdice kao menadžer prodaje i marketinga (naravno na odredjeno ali tu radim vec skoro 3 god produzavanjem ugovora) i to je stvarno super posao,nijesam udata i ne zivim sa mojima od 18te jer sam nezavisna od tada.  kao sto sam rekla,zelim da odem tamo i okusam srecu,i ovdje sam od nicega krenula.  takodje,tamo ima stvarno dosta toga za vidjeti.  e sad,ne znam kako da pokusam.  gledala sam programe agencija za usavrsavanje i rad u struci ali je to sve realno slabo a tek malo placeno. kuma  mog druga  zivi u LA i ona mi moze pomoci da nadjem stan i mozda oko nekog posla da krenem samo.  ja bih da ostanem na duze-oko 2-3 god ,mozda i za uvijek ako mi se svidi bas  :D .  mislite li da je najbolje da izvadim radnu vizu (sto sam zakljicila iz nekih postova da je najbolje) ? meni treba neka firma tamo da garantuje posao tamo je li? da li oni posle to porvjeravaju? i na koliko mogu tu radnu da izvadim? i da li je najbolje da ne spominjem da ikoga znam tamo? mada osim nje nikog i ne znam a i nju ne znam nesto  :D ,vidjela sam ovo i za fax. ali opet mi nijesu neki uslovi jer ne moze da se radi neki fin posao.  unaprijed hvaaaaala :D

Moje misljenje je da ti je mozda i najbolja opcija da izganjas radnu vizu ako mozes, ako ne mozda mozes da upises podiplomske studije ili master pa da kao sudent pokushash na J1 vizu, mada nemam pojma koliko je to izvodljivo. Generalno nemoj puno da gledas koliko te placaju, jer ovda ako si dobar jako brzo napredujesh a ti ako mislis da nastavish ovde da radis to sto radis mozes da naredujesh u to nemoj da sumnjash. E sad ima dosta faktora koji uticu na to ali sreca je jedan on najbitnijih Smile

Pa ne znam... i ja sam mislila da izvadim radnu vizu..ali sam cula da je nu dosta teze izvaditi zar ne??? nesto mi je najlogicnije da idem preko nje...e sad,ne znam koliko je pametno da pdmah podjem u LA ili da idem u neki turisticki grad... Jacksonville djeluje lijepo...mada sam cula da je tesko naci posao tamo..mada nidje nije lako ali dobro..mora se poceti nekako...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Evo mene opet.  Smile
Ne tako davno raspitivao sam se ovde o varijanti da se ode na brod, pa da se iskrca u Majamiju, ali sam dobio odgovor da to vise nije moguca opcija. Inace, da se ne ponavljam, sanse za turisticku vizu su mi jednake nuli.
Uglavnom, ja sam manje vise bio odustao od bilo kakve varijante, do juce.
Meni studije nikad nisu bile opcija, jednostavno sam imao neke druge planove u zivotu do sada.
Sreo sam drugara koji je batalio prvi fax, i upisao drugi, i sada na prvoj godini fakulteta, u svojoj 25-oj, ide u Ameriku. Meni ovo zvuci malo nestvarno jer sam ja iz nekog razloga bio ubedjen da se na prvoj godini fakulteta ne moze otici. Istini za volju, nikad se nisam detaljno ni raspitivao, nego znam samo sto nacujem.

Moje pitanje je, da li ja sa svojih 25 godina, mogu sada po prvi put da upisem fakultet, polozim neke ispite i odem na prvoj godini u USA? Ima li veze sto imam vec 25 godina? kakve su sanse da odem sada na ovaj nacin?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 127 128 130 131 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 11:11:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.76 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.