Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 19:23:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 111 112 114 115 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 903790 puta)
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Pozdrav svima.

Čitam ovaj blog već dva dana baš detaljno, i stigo sam do prvih 25 strana.   (ali smatram da je suština u tih prvih nekoliko, tako da sam imao potrebu da kažem nešto).  

Prvo divim se "Sasha019" pre svega kao čoveku.   Podeliti svoje iskustvo na ovakav način sa nama na tako opširan način je veoma retko danas i neprocenljivo.   (i ako osim pomoći nama nema nekih posebnih koristi, veoma plemenito). Tako da pored njegovog poziivnog stava i karaktera koji ocrtavaju njegovi komentari stvarno dobiješ dodatni motiv "da se boriš za svoje mesto pod suncem". Stvarno jedno veliko hvala i svaka čast! Dodao bih tu i "Coolrunnera" za koga imam slično mišljenje.  

Dakle izneću ukratko kolko mogu svoj slučaj i dati moj neki plan.  (ne želim pitati ništa, već želim samo potvrdu onih koji su ovo probali o izvodljivosti, a ako je model dobar što ne bi neko kao ja pokušao slično!?   :D)

Imam 22 godine.   Rođen sam na periferiji naše države u jednom malom gradu.   Trenutno sam student na završnoj godini Fakulteta političkih nauka u Beogradu.   Moj otac živi i radi već deset godina u Nemačkoj(Minhen), ali se ne razbija bog zna kako od para.    Smile

Moj plan je ovakav:
Planiram da završim fakultet u 2012.   godini, zatim da odem kod oca u Minhenu gde bi upisao master na engleskom pošto postoji takva opcija.   Uporedo bi naučio nemački i radio neke poslove kako bi skupio neku kintu (kako Nemačka sada stoji, moglo bi da se uradi nešto.  ) Ovde bi izgubio sigurno 2 godine.  

Kako god prošao sa masterom,i nemačkim jezikom skupljane novca za ove 2 godine će biti moj prioritet.   Zatim uplatio neki work and travel program na ovu radnu vizu H2B i odradio tih 4 meseci (po mogućstvu zaradio još neke pare).   Za ta 4 meseca bio bi u potrazi za nekim Koledžom koji bi po isteku H2B vize, produžio moju vizu u J1.   Upisao bih u tom slučaju još jedan master (možda Phd ali ko zna).   Pošto na J1 mogu da zarađujem to bi bila još jedna prednost. Sledeći korak i najvažniji je da posle određenog vremena nađem devojku koja ima njihovo državljanstvo i oženim je.  .  kroz 5 godina kolko sam čuo mogu i ja da dobijem državljanstvo  :D

haha.  .  rekli bi ste JOŠ da promeniš ime u Michael Jacson i to je to (oprostite ako ovo izgleda na neke "maštarije")  ali ja želim da poštujem ovaj plan.

Dakle u najboljem slučaju da sumiramo. Znao bi nemački i engleski, imao bi nemački master i američki, oženio bi amerikanku! Zvuči nemoguće  :chillpill:  :D

No, ja bi samo želeo da znam koliko je ovo u realnosti izvodljivo !??

Izvinite, i hvala unapred !

p.  s.  
"Dajte sve što je u vašoj moći, pa i ako ne uspete neće vam biti krivo, jer znate da ste dali sve od sebe"  :[115]: Pozdrav

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.6.8
Browser
Safari 534.52.7
mob
Nokia E72
Pozdrav svima.

Čitam ovaj blog već dva dana baš detaljno, i stigo sam do prvih 25 strana.   (ali smatram da je suština u tih prvih nekoliko, tako da sam imao potrebu da kažem nešto). 

Prvo divim se "Sasha019" pre svega kao čoveku.   Podeliti svoje iskustvo na ovakav način sa nama na tako opširan način je veoma retko danas i neprocenljivo.   (i ako osim pomoći nama nema nekih posebnih koristi, veoma plemenito). Tako da pored njegovog poziivnog stava i karaktera koji ocrtavaju njegovi komentari stvarno dobiješ dodatni motiv "da se boriš za svoje mesto pod suncem". Stvarno jedno veliko hvala i svaka čast! Dodao bih tu i "Coolrunnera" za koga imam slično mišljenje. 

Dakle izneću ukratko kolko mogu svoj slučaj i dati moj neki plan.  (ne želim pitati ništa, već želim samo potvrdu onih koji su ovo probali o izvodljivosti, a ako je model dobar što ne bi neko kao ja pokušao slično!?   :D)

Imam 22 godine.   Rođen sam na periferiji naše države u jednom malom gradu.   Trenutno sam student na završnoj godini Fakulteta političkih nauka u Beogradu.   Moj otac živi i radi već deset godina u Nemačkoj(Minhen), ali se ne razbija bog zna kako od para.    Smile

Moj plan je ovakav:
Planiram da završim fakultet u 2012.   godini, zatim da odem kod oca u Minhenu gde bi upisao master na engleskom pošto postoji takva opcija.   Uporedo bi naučio nemački i radio neke poslove kako bi skupio neku kintu (kako Nemačka sada stoji, moglo bi da se uradi nešto.  ) Ovde bi izgubio sigurno 2 godine. 

Kako god prošao sa masterom,i nemačkim jezikom skupljane novca za ove 2 godine će biti moj prioritet.   Zatim uplatio neki work and travel program na ovu radnu vizu H2B i odradio tih 4 meseci (po mogućstvu zaradio još neke pare).   Za ta 4 meseca bio bi u potrazi za nekim Koledžom koji bi po isteku H2B vize, produžio moju vizu u J1.   Upisao bih u tom slučaju još jedan master (možda Phd ali ko zna).   Pošto na J1 mogu da zarađujem to bi bila još jedna prednost. Sledeći korak i najvažniji je da posle određenog vremena nađem devojku koja ima njihovo državljanstvo i oženim je.  .  kroz 5 godina kolko sam čuo mogu i ja da dobijem državljanstvo  :D

haha.  .  rekli bi ste JOŠ da promeniš ime u Michael Jacson i to je to (oprostite ako ovo izgleda na neke "maštarije")  ali ja želim da poštujem ovaj plan.

Dakle u najboljem slučaju da sumiramo. Znao bi nemački i engleski, imao bi nemački master i američki, oženio bi amerikanku! Zvuči nemoguće  :chillpill:  :D

No, ja bi samo želeo da znam koliko je ovo u realnosti izvodljivo !??

Izvinite, i hvala unapred !

p.  s. 
"Dajte sve što je u vašoj moći, pa i ako ne uspete neće vam biti krivo, jer znate da ste dali sve od sebe"  :[115]: Pozdrav

Sa namerom dodjoh u veliki grad.....
Smiley)))))))))))))

Moj savet ti je da upišeš u nemačkoj školu nemačkog jezika i godinu dana samo to učiš, naravno da to odradiš što pre a paralelno da učiš školu, posle toga odeš u Američku ambasadu i kažeš da završavaš političke nauke i da hoćeš da odeš da usavršiš jezik, i dobiješ F1 vizu. kad usavršiš ta dva jezika i završiš fax koji si započeo, sa svim tim diplomama i znanjem možeš lagano da se zaposliš u našoj diplomatiji i zabodeš se u neku zemlju i to ti je amerika. U vremenu provedenom u nemačkoj i americi, videćeš kakva su to krmad i debele egoistične svinje, tako da je poslednje što ćeš poželeti da se oženiš sa jednim takvim stvorom, vratićeš se svom lepom rodnom kraju i nađi pravu, zdravu, normalnu devojku sa kojom možeš da u miru i veselju provedeš ostatak svog života.

Eto to je moj predlog, a naravno svak je kovač svoje sudbine.

ps.
svaka čast za optimizam i kao što kažu, ili imaš velike ciljeve, ili ih nemaš  !!!

pozzzz
« Poslednja izmena: 04. Jan 2012, 10:49:13 od igor887 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Hvala Igore na odgovoru i predlogu. . .  :D

Verujem da će tako biti. . al moram na svojoj koži da osetim te "retardirane" (ipak je iskustvo nezamenljivo).  I ja mislim da su takvi, već sam bio do Nemačke i nije mi se svidelo uopšte!

Ali ukusi su različiti. . . neko voli baš takve glupe, samoživne itd. . .  (što su prazniji manje te opterećuju :D )
Sve se svodi na to da ako znaš da organizuješ život, moći ćeš lepo da živiš i u nekoj kolibi i na Menhetnu.  Wink
I sve je bolje osim zemlje koja ima možda 2 grada za život (recimo NS i BG) od koga je BG postao jedna velika ludnica, u kome ti naplaćuju i vazduh a kvaliteta nigde, da ne govorim da je saobraćaj užasan i da su ljudi tako nervozni, isfrustrirani kao da im je pobijena familija. . . Ne krivim ja nikog, niti kažem da u manjim sredinama ne može da se živi. . . ALI sve je to veoma "mršavo" što bi reko moj razredni Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Mac OS X v: 10.7.2
Browser
Safari 534.51.22
Pozdrav svima na forumu  :wave: Ovako imam 18 godina zavrsavam 4.  razred privatne srednje skole {vanredno}, hocu da studiram u Americi. . .  Pare za skolovanje i troskove za zivot u Americi imam na racunu.  Problem je u tome sto ja nzn kako da dokazem da cu se vratiti u Srbiju nakon mog skolovanja, inace izbeglica sam iz Hrvatske.  Znam da moram da polazem toefl test, to me ne brine, to cu lako, pametna sam ja  :flower:.  Majka mi nije zaposlena, a otac mi je preminuo. . .  Da li ce mi praviti problem sto idem vanredno i kako ja da dokazem da cu se vratiti??? Znam da nisam bas najbolji kandidat za ``nonimmigrant``vizu, ali eto nikada ne treba odustati.

Americi trebaju mladi i pametni ljudi i ne moraš se sekirati za celu proceduru oko povratka jer im ti nisi uopšte problem da ostaneš tamo, pogotovu ako si pametna kao što ne sumljam.

Procedura ti je sledeća: Na internetu pronađi fax koji ti je interesantan za studiranje i jednostavno ih kontaktiraj da ti pošalju brošuru njihovog faxa mailom. Takođe im možeš napisati da si zainteresovana da studiraš kod njih, da imaš novac za studiranje i oni ti pošalju I20 dokument. Sa tim dokumentom ideš u ambasadu i bez problema dobijaš F1 vizu.

Nikakav problem nije što ideš u privatnu školu, štaviše to je njima veliki plus.

Ako šta još treba slobodno piši.

pozzz
Igor
   Hvala ti na odgovoru  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
@scorpion89

Hvala za pohvale u ime svih. To što sam ja otvorio temu ne znači da sam najpametniji. Kulraner je pisao pametne stvari a Igora ne manjamo ni za milion $. Što se tiče škole u USA najbolje je njega da "smarate"  Smile s obzirom da je najkompententnija ličnost da pruži tačne odgovore i da korektne savete.
Ono što ti je odgovorio to je sasvim tačno. Ne bih dodao ja tu puno toga još. Amerika jeste obećana zemlja ali ja ću te podsetiti jednog skorašnjeg hita. Kuća-poso, poso-kuća, i šta ti ja znam kad sam mali retardirani amer jaaaa...
Nije to život. Jeste kada počneš da zarađuješ bolje. Onda možeš da se malo opustiš. Moj savet je, ne razmišljaj o sitnicama jer sitninu ćeš i zarađivati. Razmišljaj kako da zaradiš ozbiljne pare i onda ćeš iih nekad i zaraditi. Ili bar zarađivati viiše i bolje. Zato se ova zemlja i zove valjda obećana zemlja.
Jesi li video nakad nekog (nedaj Bože nikom) invalida u Srbiji a da je bogat. Nisi. Nisi jer se u Srbiji pare zarađuju na mišiće. U americi se pare zarađuju pameću. Čak i neko ko je u kolicima ima da postane milioner ako zna kako.

Ja nisam milioner. Ipak da bi bio milioner možda nije dovoljno biti samo pametan, ponekad treba biti i idiot. Takvi već profitiraju.

Citat
i kao što kažu, ili imaš velike ciljeve, ili ih nemaš  !!!

Igore srećna nova!!!  Smile Nikako da se čujemo...  Smile Takođe sve najlepše u novoj svima koji su ovde na temi a takođe i na Bureku.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Hvala na odgovoru...

Ma pohvalio sam tebe i runnera zato što sam dotle i čitao Wink Igor mi je sve lepo odgovorio i zahvalan sam i njemu kao i svima koji doprinose ovde (da se pogrešno ne razumemo Smile )

Što se tiče fenomena "Amerika" mislim da ste sve već napisali....tako da nemam šta da dodam tu...

Tako da ostaje da probamo... Wink

Hvala još jednom...pozdrav svima i srećni praznici !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Pročitaj sve. Ima tu par dobrih komentara od ljudi koji su samo upali na temu i onda nestali.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 43
Zastava Belgrade
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
SonyEricsson k810i
Pozdrav svima, sve pohvale za ovaj blog stavrno je najbolji sto se tice ove teme, Razlog zbog koje dolazim ovde je odlazak u ameriku, znaci nisam od onih sto se raspituju sta i kako pa su nesigurni dal da idu ili ne, skroz sam resio u glavi da odem i samo o tome razmiljam poslednjih 3 meseca pa skoro svako vece do 4-5 ujurtu:) problem je sto nemam posao i nisam upisao nikakvu visu skolu i znam da je u toj situaciji skoro nemoguce da se dobije viza, stvarno sam u ocaju zbog privatnih problema i zelim sto pre da odem, pa ako bi neko od vas iskusnijh mogao da mi se javi na pm stvarno bi mi mnogo znacilo.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
...
« Poslednja izmena: 06. Jan 2012, 11:26:01 od borkozmaj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
Zdravo svima. .  Hvala za ovu temu, bas mi se svidja jer i ja sam zainteresovana za zivot u Americi.  Uskoro treba da krenem na studije, zivim u Bih, ali rodjena sam u Beogradu i imam srbijansko drzavljanstvo.  Mislila sam da idem u Ameriku da studiram, ne znam koliko je to moguce? A uglavnom zeljela sam da pitam, kada bih ja zavrsila studije u Americi, znaci 4 god. , da li bih ja za godinu dana dobila drzavljanstvo, jer sam vidjela da ste napisali da se nakon 5 godina zivljenja u Americi dobija drzavljanstvo?. .  Zanima me grad Los Angeles, sta mislite o njemu? Jer zeljela bih da se pored studij bavim plesom i fotomodelingom, kao hobi? Ako moze sto prije odgovor od bilo koga ko zna nesto o ovim pitanjima?

Hvala unaprijed! :D :[115]:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 111 112 114 115 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 19:23:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.725 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.