Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 19:22:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 905567 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Ako se oženiš a ja ti savetujem da ako si rešio da ostaješ upravo to uradiš, dobro odabereš koja će biti ta. Ženidba iz ljubavi ili ženidba za papire. Prvo sa tim raskrsti. Ako se ženiš zbog papira neka ti neko ko je tamo duže, nađe buduću suprugu. Postoji rizik ako se ispostavi da je ta osoba "luda-nenormalna", da ti u budućnosti napravi probleme. Cena za takav dogovor se kreće oko $10 000-$12 000. Novac ne daješ odjednom nego na rate, postepeno, godinama (godinu, dve, tri) Nakon venčanja, proces traje oko 5-6 meseci do dobijanja radne dozvole odnosno green-card. Za to vreme možda ti daju privremenu dozvolu za rad a možda i ne. Državljanstvo (pasoš) se stiče nakon 5 godina. Čikago je još uvek  Smile tako da ako neko ima nešto pametno da kaže na temu  polaganja za dozvolu, bolje da mu odgovori preko privatne poruke.
Druga opcija ti je ženidba iz ljubavi što bi ti bilo naj idealnije. Više ne razmišljaš niočemu.

Inače. Od juna meseca stupa na snagu novi zakon u americi a već su počeli da ga primenjuju postepeno. Svodi se na to da će masa nelegalnih ljudi koje ovde rade legalno ostati bez posla jer kompanije morau da prijave emigracionom sve zaposlene kojima plaća takse. Taj obrazac se šalje emigracionom i jednog dana možda ste vi sledeći za deportovanje. Prvo su sve veće kompanije počele da češljaju svoj kadar a to čine sada i one srednje pa i one manje. Svi će želeti samo 100% legalne ljude u svom preduzeću. Međutim, i dalje će te moći da radite u istoj kompaniji ako ta kompanija želi da vam isplaćuje dohodak preko "1040 obrasca". To znači da ako vi mesečno zaradite $2000 oni vam daju $2000 a vi u januaru sledeće godine sami plaćate svoje takse. To se u bukvalnom prevodu zove "samo zapošljeno lice". Prva varijanta je ona ista kao i kod nas. Obrazac je "W2". A to je da vam kompanija od mesečne zarade odbija porez i plaća ga za vas. Znači ako zaradite mesečno $2000 oni odbiju odmah 20% i vama daju $1600 keš. Ali to više neće moći za ljude bez radne dozvole.

Kako se vraćaju takse? Država Amerika vraća takse ljudima iz raznoraznih razloga. Ono na osnovu čega mi vraćamo takse je to što nismo zaradili puno para u toku te godine. Dakle, ako ste bili ovde 5 meseci i zaradili ste keš $5000 onda će država Amerika reći: čekaj, ova osoba je zaradila samo $5000 a mi smo mu samo za takse uzeli $1300. Ajde da mu vratimo određenu sumu jer on ne može da šivi normalno u toku godine sa zaradom od $5000. I onda vam neko sračuna te takse i vama izađe da vam država vrati recimo $700. To rade državljani Amerike a to rade i oni koji dođu sa radnom dozvolom na nekoliko meseci. Amerikanci vraćaju takse tako što prilože koliko su zaradili, koliko je odbijeno, pa onda kažu da su imali nepredviđene troškove koji nisu luksuz. Kao što je recimo odlazak kod zubara, bolničko lečenje, popravka kuće usled nekog oštećenja... Dakle sve ono što nije luksuz a tiče se normalnog življenja, amerikancima može da vrati deo poreza. Mi vraćamo deo poreza samo na osnovu toga što nismo zaradili puno u toku kalendarske godine.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Citat
Ono na osnovu čega mi vraćamo takse je to što nismo zaradili puno para u toku te godine. Dakle, ako ste bili ovde 5 meseci i zaradili ste keš $5000 onda će država Amerika reći: čekaj, ova osoba je zaradila samo $5000 a mi smo mu samo za takse uzeli $1300. Ajde da mu vratimo određenu sumu jer on ne može da šivi normalno u toku godine sa zaradom od $5000. I onda vam neko sračuna te takse i vama izađe da vam država vrati recimo $700. To rade državljani Amerike a to rade i oni koji dođu sa radnom dozvolom na nekoliko meseci. Amerikanci vraćaju takse tako što prilože koliko su zaradili, koliko je odbijeno, pa onda kažu da su imali nepredviđene troškove koji nisu luksuz. Kao što je recimo odlazak kod zubara, bolničko lečenje, popravka kuće usled nekog oštećenja... Dakle sve ono što nije luksuz a tiče se normalnog življenja, amerikancima može da vrati deo poreza. Mi vraćamo deo poreza samo na osnovu toga što nismo zaradili puno u toku kalendarske godine.

Nemoj me zezati da si sada vec toliko dugo tamo da su i tebe ubedili u ovu pricu.  Smile

Vracaju pare od poreza zato sto su ti i sam porez uzeli nezakonito. Ne postoji nigde u Ustavu niti u bilo kom zakonu odredba niti o federalnom porezu niti o mogucnosti postojanja poreza cija je namena nepoznato, odnosno porez koji nije unapred rasporedjen (unportioned). A vrhunac je sto prdlog zakona o porezima star minimum 20 godina nikada nije ratifikovan posto ga je do dana danasnjeg potpisala jedva 1/3 drzava.

Drugim recima, to su pare koje ti uzimaju sto im se moze, drzava ih vrti, pravi profit, smanjuje deficit, finansira vojsku, itd. Kada izvrti pare, na kraju godine ti vrati 80-90% uzetog haraca. I tako svake godine, i tako ceo zivot... sve u krug.

« Poslednja izmena: 12. Mar 2010, 09:28:03 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Hvala Sasha019 ..... sada ću te citirati malo(delimično), da bih još malo zašao u neki detalj Smiley

citat:
Ako se oženiš a ja ti savetujem da ako si rešio da ostaješ upravo to uradiš.........................
Nakon venčanja, proces traje oko 5-6 meseci do dobijanja radne dozvole odnosno green-card. Za to vreme možda ti daju privremenu dozvolu za rad a možda i ne. Državljanstvo (pasoš) se stiče nakon 5 godina.

Pitanje: Deluje mi malo BRZO do green carda za 5-6 meseci, zar ne ???  A evo i zašto ! 

Vidi, ja tamo u Čikagu imam ženinu rodjenu sestru, ona je tamo 7 godina, pa još nema green card ! Prvo je bila legalno 1 god, čuvala malu decu, pa malo to produžila, pa posle se udala ZBOG PAPIRA (izabrala ja nekog lika koji radi u mornarici, on joj je bio kao neki drugar tamo...bla,bla...nisu se baš nešto posebno poznavali) ...
5 godina traje ,,TAKAV BRAK,, ...ne zna ona ni gde je više taj lik, uglavnom, dobila je odbijenicu !!!
Pa se razvela bez njega, kako, pojma nemam (advokati sve rade). Juče se ponovo udala iz LJUBAVI, sa dečkom sa kojim živi već dve godine.  Valjda će sad dobiti GREEN card !!!!!!!!

Šta je bio njen, problem ????  Možda ih je imigraciono PROVALILO, da foliraju, ili šta ???  Sto puta je nešto ,,produžavala,, zato je i tolko dugo tamo ? Naplaćala se advokatima !

ZATO je meni brzo, da dobijem green card za 5-6 meseci ????  I da li je green card i radna dozvola ISTO ?

citat broj dva:
Čikago je još uvek Smile tako da ako neko ima nešto pametno da kaže na temu  polaganja za dozvolu, bolje da mu odgovori preko privatne poruke.

Nerazumem, ČIKAGO je šta ???   U fazonu, tamo se još može ovo, ono, nešto ,,zamutiti,,  ili ? Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Svastika ti bas nije imala srece.

Moj ujak se ozenio i dobio green card bas u roku od nekih 5-6 meseci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6

Coolrunner

Ali, kako misliš da se oženim .... a da me ne provale, da je zbog PAPIRIĆA ? 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Tu ti ja vec nisam strucan  Smile

Svako je drugacija osoba a svaka prica je prica za sebe. Zavisi sve od milion faktora. Garancije nema, ima samo da se stisne petlja, rizikuje i nada najboljem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Hmmm....  znači da tražim još jednu ženu Smiley .... kako bre da imam dve žene ???? Jedna ovde, jedna tamo  Smile

Ma ja idem u Čikago, pa idem, makar i na mesec dana .... čisto bezveze, naravno ako mi daju turističku vizu,
....al hoću tamo da ,,NEŠTO uradim,, ... imam tu soluciju da vozim kamion, čim položim tamo za kamion, al
očigledno ne mogu polagati, jer sam sa turističkom, a za polaganje traže valjda taj ,,socijalni broj,, koji ja ne mogu imati ...... ili ne treba soc.broj .... ili more to sve da se zaobidje, ne znam šta sve može tamo za pare ???

.....Možda otvorim i firmu, pa zaposlim crnce da mi rade (ovde kad nas pravim kuhinje po meri),
što ne bi i tamo, malo se oglasim, poneka raklamica, možda iznesem i neki svoj proizvod u tamo neki salon nameštaja ili gde se već prodaje nameštaj ....  kažu treba oko 1500 $ za otvaranje neke firme ....
Mislim, i u Čikagu čovek mora zvati neku stolarsku radionicu, ili koga već, ako želi da mi se uradi nova kuhinja
u stanu, jel ?????

..... ili da se pokušam oženiti, pa šta bude. Ali to ću raditi isključivo ako se nadje podobna za to, ne pada mi napamet da srljam što se ženidbe tiče, pa posle da me ta rastura, onda sve dzabe  !!!

.......jbg......otvoriću više ovih opcija kad dodjem tamo, pa ćemo videti, mislim, jednom se ide tamo.

Ja tamo idem u taj svastikin stan da živim, imaju valjda sobu viška, a kaže netreba mi lova ni za hranu.
Znači samo avionsku kartu.......... ko bre nema za kartu, daj 6 komada, 6 komada, ili ništa !!!!!!!!! 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

volim basket i travu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 65
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
VIP 
jao kad bi dobio green card sad al corak srednjoskolac sam jos 2 meseca i moram da imam 2 godine radnog staza...a da li bi mi se vazilo kao radni staz ukoliko bi radio tamo preko H2B vize????
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Coolrunner, mislim da sam potpuno u pravu što se tiče napisanog o taksama. Da li oni uzeli legalno ili nelegalno te takse, činjenica je da svi moraju da plate porez. Onaj ko plati više a nije zaradio mnogo, njemu vrate više. Što manje zaradiš to ti više vrate. Još više ti vrate ako imaš porodicu, decu.
Svi koji imaju ma kakvog osnova za povraćaj taksi, bili oni amerikanci ili ostali svet, računaju takse i podnose zahtev za povraćaj "otetog". Postoji forme da sam sračunaš ili možeš da platiš nekoj agenciji koja se bavi time da ti oni sračunaju.

Mynja, oko brzine dobijanja zelene karte, to sam napisao iz iskustva drugih ljudi. I to ne samo iz primera srba nego i iz primera meksikanaca, rusa... Proces traje 4 do 6 meseci i za to vreme ako imaš sreće možda ti daju privremenu dozvolu za rad a možda i ne. To što se desilo tvojoj svastiki to je izuzetak i nije pravilo da se takve stvari dešavaju. Ali je i to moguće da se desi. Ja ti kažem kakva je normalna procedura i u većini slučajeva je tako.
Onoi što kažeš da bi vozio kamion u Čikagu. Već sam pisao malo, gore, ali nisi obratio pažnju a i ja nisam bio naj jasniji oko toga. Čuo sam informaciju da da će zbog tog novog zakona samo u čikagu bez posla ostati oko 100 000 vozača. Ako ćeš ovde, ja ti savetujem da ako nemaš gde drugde a ti dođi u Čikago ali se snalazi i beži iz njega što pre. Znam za primer jednog drugara koji je došao kao spasilac, čim je dobio SSN otišao je za Čikago, položio za šleper i posle godinu dana se osamostalio, uzeo kredit,kupio tegljača... Ali evo posle 2 godine je propao i više ne mogu da ga pozovem niti znam gde je jer ga nema na tom broju više. Kad god se čujem sa nekim iz Čikaga svi mi kažu da što se posla tiče nije više kao što je bilo i da su sve ostzale države bolje. Nemoj da gajiš lažnu nadu da ćeš tek tako lako uspeti kao apsolutni početnik u Čikagu koji je prepun nezaposlenih vozača. Tako drugi kažu. Ja nisam to iskusio.
Što se tiče mog komentara vezano za "U čikagu je sve  Smile ...", dobro si shavtio.

Tu ti ja vec nisam strucan  Smile

Svako je drugacija osoba a svaka prica je prica za sebe. Zavisi sve od milion faktora. Garancije nema, ima samo da se stisne petlja, rizikuje i nada najboljem.

Da.
« Poslednja izmena: 13. Mar 2010, 00:47:27 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Coolrunner, mislim da sam potpuno u pravu što se tiče napisanog o taksama. Da li oni uzeli legalno ili nelegalno te takse, činjenica je da svi moraju da plate porez. Onaj ko plati više a nije zaradio mnogo, njemu vrate više. Što manje zaradiš to ti više vrate. Još više ti vrate ako imaš porodicu, decu.
Svi koji imaju ma kakvog osnova za povraćaj taksi, bili oni amerikanci ili ostali svet, računaju takse i podnose zahtev za povraćaj "otetog". Postoji forme da sam sračunaš ili možeš da platiš nekoj agenciji koja se bavi time da ti oni sračunaju.

Ne, daleko od toga. Nisam ja rekao da nisi u pravu, sve stoji sto se procedure tice, nismo se razumeli.  Smile

Moj komentar se odnosio samo na onu recenicu "onda će država Amerika reći: čekaj, ova osoba je zaradila samo $5000 a mi smo mu samo za takse uzeli $1300. Ajde da mu vratimo određenu sumu jer on ne može da šivi normalno". Vracaju zato sto znaju da uzimaju nelegalno i ne zele da razmisljaju sta bi bilo kada bi ukinuli praksu vracanja koju je neko i smislio da ublazi lopovluk i umiri narod. Lakse je kada znas da je taj porez bukvalno pozajmica nego uplata bez povratka.

Pa se onda nadovezah i cinjenicom o zakonu o porezima.

Inace, nije niko u obavezi da plati porez ali retko ko ima hrabrosti, vremena i sredstava da se nosi sa IRS-om na sudu ako odbije a oni ga tuze. ajveci problem i jeste sto ti IRS zamrzne sva sredstva dok ne prodje sudjenje, pa ne mozes da imas najbolju odbranu.

Ima ljudi koji nisu hteli da plate porez, IRS ih izveo pred sud i na sud dokazano da nema zakonskog osnova za placanje poreza. Ako te zanimaju ti slucajevi, poslacu ti na pp, cisto da proanaliziras malo.  Smile

Zadjoh malo i u off, ali se nadam da je bar zanimljiv.  Smile

P.S. Upravo sam u proceduri povracaja poreza... jos kojih 8 nedelja i suska.  Smile
« Poslednja izmena: 13. Mar 2010, 03:13:12 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 19:22:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.