Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 19:20:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 158 159 161 162 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 904566 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Ljudi pomagajte nekim savjetom šta je pametno da uradim?Prije neki dan sam odbijen za studentsku J1 vizu.Master sam student,položio sam 3 ispita,ali sam vanredan student.Konzul me je pitao o tome a ja sam rekao da sam bio obavezan da budem na predavanjima,sakupio sam sve potpise, a posle mi je tražio dokumenta sa osnovnih studija koje nisam poneo jer mi iz agencije nisu rekli da to treba.Studiram u BiH i izgleda da su poostrili mjere ove godine,jer znam za slučaj dečka koji je takođe bio vanredan student i položio samo jedan ispit i dobio je vizu, a možda sam bio loše sreće toga dana.Da li ponovo da apliciram za vizu, ili da li je pametno poslati ambasadi neko pismo žalbe.Hvala unaprijed  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Ljudi pomagajte nekim savjetom šta je pametno da uradim?Prije neki dan sam odbijen za studentsku J1 vizu.Master sam student,položio sam 3 ispita,ali sam vanredan student.Konzul me je pitao o tome a ja sam rekao da sam bio obavezan da budem na predavanjima,sakupio sam sve potpise, a posle mi je tražio dokumenta sa osnovnih studija koje nisam poneo jer mi iz agencije nisu rekli da to treba.Studiram u BiH i izgleda da su poostrili mjere ove godine,jer znam za slučaj dečka koji je takođe bio vanredan student i položio samo jedan ispit i dobio je vizu, a možda sam bio loše sreće toga dana.Da li ponovo da apliciram za vizu, ili da li je pametno poslati ambasadi neko pismo žalbe.Hvala unaprijed  

Mislim da te zalbe ne piju vode....na papiru koji si dobio, kada su te odbili za vizu.Pise da ti ne preporucuju da ponovo podnosis zahtev jer te oni smatraju za potencijalnog imigranta.Mene su isto odbili...trazio sam B1/B2 vizu, imao sam potvrdu da sam redovan student (apsolvent), potvrdu da sam zaposlen na neodredjeno i hteo sam da idem na 2-3 nedelje na vencanje-krstenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
Hvala na ovom tekstu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5
OS
Windows 7
Browser
Chrome 26.0.1410.64
oVAKO ja sam ove godine apsolvent upisujem specijalisticke sledece.Sad me zanima jel zna neko moze li se dobiti viza sa specijalistickim studijama za work and travel program ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.64
mob
HTC 
prelistala sam gotovo svih 160 strana ove teme i nisam nasla odgovor koji mi je potreban...
ako ima nekog ko zna, neka pise, malo je hitno... Smiley

sta je potrebno odneti od dokumenata za turisticku vizu, ako se neko bavi sportom profesionalno i u to sloveniji?
mi smo kontale da pripremimo ugovor od kluba, potvrdu iz istog da imamo obaveze prema njima, visine honorara, radne dozvole za sloveniju i izvode iz banke. Da li je to dovoljno, ako neko zna, neka predlaze sta jos..

hvala Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
mi smo kontale da pripremimo ugovor od kluba, potvrdu iz istog da imamo obaveze prema njima, visine honorara, radne dozvole za sloveniju i izvode iz banke

Vidiš kako znaš šta treba.
 Smile
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Nokia E72

Da li si imao dokument i20 od škole u usa koja ti je spoznorisala studentsku j1 vizu ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
Nokia E72
prelistala sam gotovo svih 160 strana ove teme i nisam nasla odgovor koji mi je potreban...
ako ima nekog ko zna, neka pise, malo je hitno... Smiley

sta je potrebno odneti od dokumenata za turisticku vizu, ako se neko bavi sportom profesionalno i u to sloveniji?
mi smo kontale da pripremimo ugovor od kluba, potvrdu iz istog da imamo obaveze prema njima, visine honorara, radne dozvole za sloveniju i izvode iz banke. Da li je to dovoljno, ako neko zna, neka predlaze sta jos..

hvala Smiley

mi smo kontale da pripremimo ugovor od kluba, potvrdu iz istog da imamo obaveze prema njima, visine honorara, radne dozvole za sloveniju i izvode iz banke

Vidiš kako znaš šta treba.
 Smile

dobijate vizu 100 posto i reci ce vam kad odete, tak mlade a vec slovenke Smiley)))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
Nokia E72
Takodje i moja drugarica. Godinu dana je tamo, radi, kupila kola i opusteno vozi bez vozacke dozvole.Mislim da moze da se prolongira za kratak period, naravno da to nije resenje za stalno.Ko zna, treba bilo kako otici pa mozda ti se desi i onaj faktor "srece" :-)

drugarica je potpuno u pravu, i nije neka robija kad vozis bez dozvole, a ako je neko udari kolima i čak da je i kriv ima adute da sledeceh tri zivota radi za njega Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 536.29.13
mob
Nokia E72
Obecao sam da cu javiti kako sam prosao na razgovoru za vizu!!!

Prvo kad sam otisao ispred ambasade bilo je dosta kandidata u rasponu od 12( sa roditeljima) - 70 godina.
Razgovor sam imao zakazan u 10:15 (u ambasadu sam usao veoma brzo za 15-ak min) s obzirom na broj kandidata.
Sto se tice brzine, stvarno su ekspeditivni...(samo su nas shtancali)! :-).Kada udjes, obezbedjenje te istrese iz gaca (detektor metala i sl.)Telefon mora biti ugasen, foto-aparat, sve od metala moras ostaviti...cak i malu bateriju za kalkulator.Posle toga, dobijas broj i cekas u cekaonici.Prvo te pozovu na salter da te pitaju koji ti je razlog posete i sta od papira imas da prilozis...prica sa tobom par minuta i to je to. Drugi put kada te pozovu proveravaju tvoje papire (pasos), otiske prstiju itd.Posle drugog puta cekas jos 10-ak minuta  i ides na kraju kod sluzbenika koji te ni ne pogleda.Prilozis svoje papire, i pocne sa pitanjima koja su:
1. Gde idete u posetu
2. Kod koga idete u posetu
3. Svrha putovanja
4. Ko je ta osoba ko koje idete u posetu, koliko se znate, kada ste se poslednji put culi itd.

Moji odgovori su bili:
Idem u posetu veoma bliskoj prijateljici koja me je pozvala na krstenje i vencanje i na kojem cu biti u svojstvu kuma.Doneo sam potvrdu da sam student, index...ali nista od toga nije trazila...cak sam jjos jednom napomenuo da sam srudent da imam 4 ispita do kraja i da hocu to da zavrsim u junu ove godine.Cak sam doneo potvrdu da sam zaposlen na neodredjeno (malo se raspitivala o tome sta radim na tom poslu, gde radim itd)
Jedino njeno  pitanje koje me je zacudilo jeste citiram..."koliko mislite da ostanete van maticne zemlje, tri-cetri meseca"...? Ja: Ne, manje, dve-tri nedelje. Posle toga i dalje gleda u monitor, ne skrece pogled sa njega i kaze...NISTE ADEKVATAN KANDIDAT ZA TRAZENU VIZU,da mi pasos i kaze izvolite ovaj papir na njemu pisu svi razlozi zasto niste dobili vizu.Posle toga nisam znao sta pitam i hteo sam zapaliti ambasadu, bas je skrnav osecaj...nazalost vecina nas je tako prosla.Jedina stvar koja mi je bila olaksavajuca u svemu tome bila je sto je vecina "nas" dobila taj papir koji objasnjava razloge, zasto vizu nisi dobio.

Svima savetujem da razlog posete, kao sto je moj ne spominju...sigurno ce proci isto.

i zakljucak..... izuzetno oprofitabilna ustanova, za punjenje ne malog americkog budzet. u cijem cilju nije da ti boravis u njihovoj zemlji ako nema vise nego dovoljno finansijskih sredstava, na svom racunu za trosenje u njihovoj zemlji.

mongo puta napisano !

oni ne smeju videti da imate nekoga ko ce brinuti o vama dok se ne snadjete i to sto smo mi emotivni za kumstvo, njih samo asocira da cete ostati tamo.

Kada idete na intervju za b1/b2 turističku vizu, samo turističke priče prolaze, gde nemate nikoga, idete u provod i vracate se fakultetu, porodici, poslu i to je to.

Kad kazes da imas veoma blisku prijateljicu tamo i ides na kumovanje, oni to čitaju, ima tamo prijateljicu kod koje moze da stanuje dok se ne snadje !!!!

poenta je da vidi da imate cvrste veze za Srbijom, a ne sa US

izvini, ali ovo je nauk za ostale.

pozzzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 158 159 161 162 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 19:20:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.