Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 10:41:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 119 120 122 123 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako otići u Ameriku i kako početi  (Pročitano 903382 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Mac OS X v: 10.7.3
Browser
Safari 534.53.10
mob
Nokia E72
Pozdrav svima.     

Odmah da kazem da sam u prilicno nezavidnoj situaciji kada su u pitanju moje mogucnosti za odlazak u u Ameriku, cak i turisticki.    
Nisam student, nemam brdo para na racunu, nemam nekretninu na svom imenu, nemam kredit u banci, i nemam stalan posao.   

Hteo sam da pitam nesto.     Naime citao sam na nekim forumima da se desavalo da su neki momci koji su otisli da rade na kruzerima jednostavno u nekom trenutku otisli kad je pristajao brod na teritoriju USA, i nisu se vracali.    
Ovo je pretpostavljam mnogo zahebana kombinacija s obzirom da oni imaju C1/D1 vizu koja im nista ne znaci.     Sto ce reci nemaju pravo ostanka na tlu Amerike cak ni turisticki, a nemaju mogucnost ni da uzmu SSN.    

Koje su ovde opcije, ako neko zna? Kad bih ja npr.     izveo ovakvu kombinaciju (posto na kruzer mogu da odem), da li bih imao sanse da nadjem neki poslic na crno, novac na ruke? Ili mozda da kupim fake SSN, pa trazim posao? Ili nesto trece? Ima li nekakvih kombinacija?

Ovo su samo nagadjanja sa moje strane, zeleo bih da cujem misljenje od ljudi koji znaju malo vise o ovome.    

Takodje me zanima, koje su moguce posledice kad me uhvate?
Sta bi se desilo kad bi posle nekog vremena hteo da izadjem iz zemlje?

Ukoliko neko zna nesto vise ali nece ovde da pise, neka mi posalje pp.    

Hvala svima.    

Poptpuno izvodljivo, ali kad udjes na tlo us, jedina sansa ti je da se ozenis i tako resis status.

što se tice poslova bez SSN koga ne mozes dobiti ni na jedan nacin sa tom vizom, mozes raditi na crno, ali samo najgore i najmanje placene poslove !

dok si noramlan, niko te nece dirati, ili bilo sta pitati, niti policija niti bilo ko, jer ih ljudi u principu ne interesuju.
normalan znaci, radis preko dana poslove i cim padne mrak kuci i ne izlazis dok ne svane. Ne svadjas se, ne ides u sumljive krajeve, i normalnim ponasanjem i oblacenjem se uklopis u sredinu.

Ako te uhvate, deportacija, uzimaju ti sve sto si zaradio, ako si zaradio, i vecita zabrana za ulazak.

ako sakupis dovoljno love da nadjes zenu za zenidbu, ili imas srece pa se iz ljubavi ozenis sa nekom us gradjankom, lagano odes sa pricom da nisi mogao da zivis bez nje i da si morao da je vidis i budes sa njom. Onda ulazis u proceduru i happy end Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Coolrunner, to je ponuda, a ja sam i mislila da vidim sa tom gazdaricom da mi nadje jos neki posao, i ja znam da mi je to malo!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Citat: igor887 link=topic=376836. msg10306706#msg10306706 date=1330504857

Poptpuno izvodljivo, ali kad udjes na tlo us, jedina sansa ti je da se ozenis i tako resis status.

što se tice poslova bez SSN koga ne mozes dobiti ni na jedan nacin sa tom vizom, mozes raditi na crno, ali samo najgore i najmanje placene poslove !

dok si noramlan, niko te nece dirati, ili bilo sta pitati, niti policija niti bilo ko, jer ih ljudi u principu ne interesuju.
normalan znaci, radis preko dana poslove i cim padne mrak kuci i ne izlazis dok ne svane.  Ne svadjas se, ne ides u sumljive krajeve, i normalnim ponasanjem i oblacenjem se uklopis u sredinu.

Ako te uhvate, deportacija, uzimaju ti sve sto si zaradio, ako si zaradio, i vecita zabrana za ulazak.

ako sakupis dovoljno love da nadjes zenu za zenidbu, ili imas srece pa se iz ljubavi ozenis sa nekom us gradjankom, lagano odes sa pricom da nisi mogao da zivis bez nje i da si morao da je vidis i budes sa njom.  Onda ulazis u proceduru i happy end :)

Igore hvala ti puno.

Kada kazes najgore i najmanje placene poslove, tu verovatno spada neka gradjevina, utovar-istovar i sl.  teski fizicki poslovi.  A jel moguce upasti na crno u neki kafic ili restoran?
Da moram biti miran ko bubica, to mi je potpuno jasno.   :D
A cekaj, znaci zenidba mi resava status bez obzira sto sam ja ilegalno boravio na teritoriji USA?
Postoji li neka kazna za vreme koje sam proveo ilegano u drzavi?
E da, a sta se dogadja ako se recimo posle izvesnog vremena ne ozenim, a pozelim da odem iz drzave, bez sredjenih papira i statusa?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 534.53.10
mob
Nokia E72
Citat: igor887 link=topic=376836. msg10306706#msg10306706 date=1330504857

normalan znaci, radis preko dana poslove i cim padne mrak kuci i ne izlazis dok ne svane.  Ne svadjas se, ne ides u sumljive krajeve, i normalnim ponasanjem i oblacenjem se uklopis u sredinu.

ako sakupis dovoljno love da nadjes zenu za zenidbu, ili imas srece pa se iz ljubavi ozenis sa nekom us gradjankom, lagano odes sa pricom da nisi mogao da zivis bez nje i da si morao da je vidis i budes sa njom.  Onda ulazis u proceduru i happy end :)

Igore hvala ti puno.

Kada kazes najgore i najmanje placene poslove, tu verovatno spada neka gradjevina, utovar-istovar i sl.  teski fizicki poslovi.  A jel moguce upasti na crno u neki kafic ili restoran?
Da moram biti miran ko bubica, to mi je potpuno jasno.   :D
A cekaj, znaci zenidba mi resava status bez obzira sto sam ja ilegalno boravio na teritoriji USA?
Postoji li neka kazna za vreme koje sam proveo ilegano u drzavi?
E da, a sta se dogadja ako se recimo posle izvesnog vremena ne ozenim, a pozelim da odem iz drzave, bez sredjenih papira i statusa?
U restoran su ti najminimalnije šanse da udješ, a još manje da te neko pusti da pričaš sa gostima, bez papira. U kaficma i restoranima možeš računati na pranje sudova, čišćenje otpadaka, restorana itd. Nažalost i oni ne žele da se cimaju puno za imigrantima da ne bi imali problem. Zato ljude bez SSN i koriste kao robove za najgore poslove. JBG tako je.
NE znam oko kažnjavanja ako te uvhate ili ako se vratiš neobaljenog posla, ali dobra je tema za ovaj forum ako neko ima iskustva pa ovo pitanje posebno posebno postavi na ovom forumu i možda se neko sa iskustvom javi i da pametan i koristan savet.

Da ženidba rešava sve i nemaš problem što si ilegalno boravio koliko god, jer se ženiš njihovom građankom a to je nešto Smiley)))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Znaci ne gine mi zenidba.  Smile

Nasao sam ovaj tekst na netu pa me zanima tvoje misljenje, ako imas vremena da procitas:

http://fredfryinternational.blogspot.com/2007/09/how-illegal-aliens-get-social-security.html

Tekst je od 2007, al ima update od 2010, i izgleda da se nije nista promenilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Pozdrav svima, pre neki dan sam odbijen za turisticku vizu, ubrzo potom me je kontaktirao gazda od prosle godine gde sam radio na J1 vizu, i rekao da ce pokrenuti proceduru i poslati mi sve sto treba za H2B vizu jer bi voleo da radim kod njega i ovo leto.   Kontaktirao je advokata i javlja mi kako sve tece.   
Sad mene zanima dali ce mi predstavljati problem to sto sam probao i sto sam odbijen na turisticku???
Unapred zahvalan, Wolf87.  

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 534.53.10
mob
Nokia E72
Pozdrav svima, pre neki dan sam odbijen za turisticku vizu, ubrzo potom me je kontaktirao gazda od prosle godine gde sam radio na J1 vizu, i rekao da ce pokrenuti proceduru i poslati mi sve sto treba za H2B vizu jer bi voleo da radim kod njega i ovo leto.   Kontaktirao je advokata i javlja mi kako sve tece.   
Sad mene zanima dali ce mi predstavljati problem to sto sam probao i sto sam odbijen na turisticku???
Unapred zahvalan, Wolf87. 

Obično ti kažu da sledećih 6 meseci ili vec koliko ne apliciras za vizu.

E sad ako ti gazda garantuje, ništa te ne košta da probaš ponovo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Znas me,Znam te !

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 793
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
SonyEricsson K610i
Jel moze neko napisati ko je bio tamo i radio kolko je para zaradio(pre nego sto je poceo turisticki da obilazi i trosi) i da li se moze traziti povisica na poslu gde radis tj. da li je neko trazio i dobio?Zanima me kakav je zakon za imigrante ako naprave neki zlocin(placka, povrede, razbojnistvo) da li ga samo deportuju ili lezi zatvor?Kad te deportuju da li ti uzimaju novac i stvari kod tebe?Da li ti i uzimaju pare ako su ti u banci?Prilikom iznajmljivanja stana jel mogu dve osobe ziveti u jednoj sobi(1 krevet) ili se cena smestaja naplacuje po osobi a ne po sobi?Jel sa h2b vizom mozes da radis 1 god a sa j1 4 meseca i 1 mesec turisticki?Ako moze neko ko je bio tamo da odg na ova pitanja.
Hvala
« Poslednja izmena: 29. Feb 2012, 23:49:03 od Lord* »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
@Igor887

Pa da, advokat je vec u proceduri oko papira, receno mi je da ce mi javiti sta jos uz te papire sto mi posalju treba da nosim u abmasadu.
E sad, procitao sam na sajtu ambasade da u sustini mogu da apliciram ponovo kad god hocu i platim tu taksu, ali se ne preporucuje u koliko mi se status ne promeni.
Ja kontam da je ta promena statusa u mom slucaju da trazim drugu vizu sa drugim papirima!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
OS
Browser
Safari 534.53.10
mob
Nokia E72
@Igor887

Pa da, advokat je vec u proceduri oko papira, receno mi je da ce mi javiti sta jos uz te papire sto mi posalju treba da nosim u abmasadu.
E sad, procitao sam na sajtu ambasade da u sustini mogu da apliciram ponovo kad god hocu i platim tu taksu, ali se ne preporucuje u koliko mi se status ne promeni.
Ja kontam da je ta promena statusa u mom slucaju da trazim drugu vizu sa drugim papirima!?

Samo napred, ne možeš izgubiti ništa, a dobiti možeš zato samo napred !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 119 120 122 123 ... 204
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 10:41:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.111 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.