Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 12:36:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako nas truju aditivima?  (Pročitano 9060 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Lepo, samo popričaš sa bilo kime ko se iole razume u hemiju i analiziraš malo šta se sve tu utrpava. Ne mislim samo na to šta ovi utrpavaju mimo propisa i deklaracije, nego čak i ono što je utvrđeno propisom i stavljeno na deklaraciju. Sve sama veštačka sranja. A 50% toga se dozvoljava i utrpava samo zato što Pera Mika Laza oće mesečno da uštedi 5000 evra, pa će radije da utrpa đubre nego da ga pravi na drugačiji način i sa drugim sastojcima.

A efekte ovih suplemenata znam i lično, jer sam imao to zadovoljstvo da probam ta sranja koja su moji ortaci redovno pumpali u sebe. Ono bre ne bih ni u motor Volge stavljao, a kamoli u telo.

Al eto... to je sad moda i to je sad kul. I dokle god ima ovaca za šišanje i dežurnih debila koji će da ih brane (što džabe, što za pare), biće i tih govnara koji će da mlate profit na uštrb tuđeg zdravlja. A u međuvremenu će ti ljudi, naravno, svoju decu da hrane sasvim drugim stvarima nego ono što prodaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.124
Kristal, molim te, ako nemaš nešto drugo da kažeš na temu, mani me tih svojih viđenja nauke.
Ako me molis...ja nemam kud!
I ne pise se "lol", vec "лол"!

Citat
Vidis, industrija hrane ima standarde koji su ponekad daleko visi od farmaceutskih, a definitivno visi od bilo koje druge vrste ljudske delatnosti.
Na osnovu cega baziras ovu tvrdnju? I na papiru stoji da se "zakon mora psotovati", a isitna je da zakon psotoji samo za sirotinju, i to je to.
Citat
To sto proizvodjaci ne postuju standarde je i razlog citave povike oko uvodjenja HACCP, ISO ili Code Alimentarius standarda... jer to znaci da ce cena proizvodnje biti veca i profit manji...
Codex nalaze da semena, kao sto su GM budu patentno vlasnistvo korporacija
Sama logika proizvodnje hrane u 21. veku kaze da je cena hrane nikad manja, a broj gladnih raste. Monsanto gubi stotine miliona godisnje ali i dlaje radi...cudno...
Citat
Znaci, mogu oni da kenjaju koliko hoce i da placaju Ajka i slicne da pricaju protiv aditiva, cinjenica je da ih ta lista standarda primorava da ti prodaju ispravnu hranu.
Uh, kakvu si sad zaveru skovala...nekakvo placanje, "oni", Ajk i sve to....molim te, nije lepo, skolovala si od vremena.
Npr. ta lista standarda je nista drugo do otimanje instrumenata za proizvodnju hrane i pravljenje korporativnog  monopola nad proizvodnjom hrane i semena...
Citat
Drugim recima, nije problem u aditivima, vec u nacinu primene, a nacin primene ne moze biti ispostovan ako se ne prihvataju medjunarodni standardi koji ne odgovaraju svima jer znaci da moraju da pomoljsavaju tehnologiju proizvodnje, koriste kvalitetne proizvode i vrse rigoroznu kontrolu uz stalno doskolovavanje svojih kadrova.
Ne znam kako vas ne mrzi da ponavljate ove birokartske frazetine, kad vas realnost na svakom koraku demantuje? : )
Citat
A to ovi koji placaju Ajka ili Dveri nece.
Koji su to "oni"? Opet paranoja i teorija zavere? c c c Ko koga placa? Nemoj me sekirati...
Citat
Ili da budem jos jednostavnija - masovnoj industriji nije u interesu da se standardi postuju, pa placaju propagandu protiv istih. ISO je tvoj prijatelj, dnevno.hr nije.
Zaista? Pa u EU ako kupis prirodan med, kao sto mozes kod nas, ja cu progutati ovaj forum. U Hrvatskoj su podelili 2000 dozvola za ribolov za ceo Jadran...to je sad necije pravo ; )

p.s.
Citat
Al eto... to je sad moda i to je sad kul. I dokle god ima ovaca za šišanje i dežurnih debila koji će da ih brane (što džabe, što za pare), biće i tih govnara koji će da mlate profit na uštrb tuđeg zdravlja. A u međuvremenu će ti ljudi, naravno, svoju decu da hrane sasvim drugim stvarima nego ono što prodaju.
Nemoj ti hkj da se nerviras ali ja se slazem sa tobom...
« Poslednja izmena: 16. Jun 2015, 23:53:35 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Citat
Lepo, samo popričaš sa bilo kime ko se iole razume u hemiju i analiziraš malo šta se sve tu utrpava.

Pricam vec bar 20 godina.

Ali da ponovim.

Nije problem u aditivima, vec u nepostovanju standarda, a oni koji su najglasniji protiv standarda su oni koji najvise govore protiv aditiva.

Cak ni u toj staroj jebenoj Jugi se nisu bas toliko postovali, tako da slobodno mogu da kazem da se gospodin inspektor malo pravi blesav, jer zaboravlja kako su i u kakvim uslovima oni vrsili kontrolu.

Sto se tice "vestackih sranja", sve je hemija. Od vode do tebe. A koliko je sta vestacko, ne bih, jer malo ne prija istina onima koji tvrde da je nesto "prirodno"

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.124
Sto se tice "vestackih sranja", sve je hemija. Od vode do tebe. A koliko je sta vestacko, ne bih, jer malo ne prija istina onima koji tvrde da je nesto "prirodno"
A ne, ne...postoji hemija koja je stetna i hemija koja to nije i koja je zdrava ; )
Porpicaj ti malo bolje ; )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81

Ne cepidlači, znaš na šta mislim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Ne cepidlacim. Da bi napravio hleb stavljas kvasac koji je mikroorganizam i so i secer koji su aditivi.
U startu trpas vestacka sranja.

E, sad... i taj kvasac mora da se preradjuje u sterilnim uslovima kako ne bi pokupio razna sranja....

Ako hoces sve full prirodno, moras da napravis prirodni starter koji se pravi tako sto ukvaris mleko, pa dodas brasno... i ostavis da dodje u kontakt sa bakterijama iz vazduha, pa cekas 2-3 dana da se brasno i mleko ukvare i krene vrenje...

Doduse, mozes da pokusas sa sodom-bikarbonom koja je full vestacki proizvod i u nikakvom vidu ne postoji u prirodi...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Ja sam rekao već na šta mislim kad kažem ''veštačka sranja''. Na ono kad hrana prestaje da bude hrana, nego postaje koktel svakakvih nepotrebnih a štetnih sranja samo da bi neko zaradio par dolara više. Al dobro. Ti slobodno tumači to kako god želiš, vidim da ti ide to od ruke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Ne tumacim ja, ja samo pokusavam da iznesem misljenje kako je taj stav o "vestackom" jedna novinarska brazgotina... imas slican tekst i stavu u forumu nauka.

Ja se stresem svaki put kada cujem rec "prirodno" i "organski" jer je sve to jedna velika mamipara.

Posebno sto je to oblast prehrambene inustrije koja nema gotovo nikakvu kontrolu.
Pazi, ti ne mozes da znas da li je seljak na pijaci prskao voce 3 puta ili 35 puta, jer nije obavezan da vodi evidenciju.

Opet cu ti reci... standardi i kontrola.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
: ))))) Dobar je ovaj dr, uopste nije pristrasan, svi aditivi koje je obradio (ja nabrojao tri) su do jaja i treba ih sto vise unositi..."doktor rek'o moze" pravi "naucnik"!!!1 A humor na nivou Vil i Grejs, tacno treba da ti kaze kad da se smejes! : )))) Pominje E330 i E333 koji niko ne dovodi u pitanje...ne znam da l ise dr pogubio?

Kao sto vidis iz teksta(eh, zaboravio sam da ne umes da citas jbg) svakako ih pominju, i to upravo tvoji sektasi koji nemaju pojma o nauci. I to ti je upravo tvoja argumentacija "malog Djokice" koji prica o nekakvim E aditivima a nema pojma ni sta su. Pa ispadne svinjska mast i limunska kiselina.
« Poslednja izmena: 17. Jun 2015, 00:16:57 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Reko sam već, znam ljude koji se razumeju u to, pa znam i šta je zaista neophodno a šta je obično iživljavanje i trovanje da bi neko govno tamo zaradilo koji dolar više. Što i ne bi bilo toliko strašno da danas ta govna nemaju svoje advokate koji će da ih brane dok ovi svesno prave profit na račun tuđeg zdravlja. Al dobro, nije to ništa čudno, pa i onaj Milton Fridman je tako branio Ford koji je svesno u svoja kola stavljao eksplodirajuće rezervoare da bi uštedeo par bakova po autu. Naravno, gospodin Fridman je vozio Cadillac Eldorado,a dete nikad nije stavio u Ford.

Inače ne znam šta si zapela za tu podelu na organsko i neorgansko, ja to nisam pominjao, ti si ta koja stalno zapinje i sama se vraća na to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 12:36:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.