Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Дијетална пића дебљају  (Pročitano 7522 puta)
14. Apr 2015, 15:24:02
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 600.4.10
mob
Apple 15
Дијетална пића дебљају

Узрок томе је састојак под називом фосфорна киселина, кога има и у слатким пићима, али истраживање показује да они који пију пиће без калорија попију много више од оних који пију обичне сокове, пише Хафингтон пост.

Истраживање, које је трајало око десет година, спроведено је на 749 одраслих особа старијих од 65 година.

Научници су, такође, закључили да су особе које су пиле дијетална пића добиле просечно 2,11 сантиметара у струку током истраживања, док су они који су пили обичне сокове добили само 0,77 сантиметра.

За то је, како научници указују, одговорна фосфорна киселина која је у другим истраживањима повезана с високим крвним притиском, дијабетесом, болестима крвних судова.

Познато је да и пића са шећером дебљају па је можда најважнији закључак истраживања да треба бити умерен, јер је претерано конзумирање било чега, на овај или онај начин, лоше за здравље.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 35
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.81
To ti je kao Cola zero, imam osecaj da ona vise goji nego obicna Cola Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
Skida rdju... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.124
Ne može da goji nešto što nema nikakvu energetsku vrednost. Mislim da nisu uračunali ono što se pojede uz ta dijetalna pića.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.124
Ne pijem sokove, niti bilo kakva druga pica Smile osim vode
« Poslednja izmena: 13. Jun 2015, 19:27:57 od vednica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

You can't kill me, i'm already dead!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Cuo sam za to. Cudno jer dijetalna kola nakon kuvanja u ovom video klipu nema skoro nista. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.124
mob
Samsung 111111
Iskren da budem ja ne pijem sokove.
Pivo i kisela voda su mi omiljena pice.
Ali mi nisu jasni ljudi koji ne mogu bez soka ..Pa to mora uz kafu,jelo,dorucak,film,cigaru ...i onda sasvim nepotrebno povecavaju sebi kalorijski unos.

Nije stvar u kalorijama i seceru .. pa ni u stetnosti koka kole gde se malo i preteruje.
Stvar je u umerenosti.

Poneka casa soka ne pravi nikakav problem.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
dijetalna pica ne sadrze secer...ali prepuna su aspartama...
a fosfatne kiseline imaju svrhu  da sprece povracanje.. tj nuspojave  od aspartama..

fosforna kiselina  moze da rastvori nokat u roku od 48 sati  Smile
a zasluzna je i za osteoporozu...jer kupi kalcijum iz koscura tj iz organizma... Smile Smile Smile

uglavcnom..sto kaze jasiikasi...normalna i umjerena konzumacija kole... kao i bilo cega... nece sigurno naskoditi...
pa siguran sam da ni casa kokakole dnevno ne moze da naskodi organizmu....
jer kokakola ima i diureticka svojstva...i pre nego se te opasne supstance rastaloze u organizmu
besika odreaguje i izbaci kokakolu napolje... Smile

a podrazumijeva se da to ne vazi ako se konzumira flasa kokakole dnevno..
onda se opasne materije nataloze u organizmu...i stvaraju probleme..jer neke supstance koje se nalaze u kokakoli ..ako se unesu u organizam u vecim kolicinama ...ometaju normalno funkcionisanje organizma...

najgore od svega je sto postoji jedna vrsta debila.. koji misle da ispijanjem dijetalnih napitaka mogu da smrsaju...
e pa o njima se ovdje prica...oni se udebljaju ili obole....od dijetalnih cuganija... Smile

a i pretjeran unos sode...moze da bude opasan...stvara oticanje unutrasnjih organa...(ne vazi sa spolne organe  Smile ...iako ovi sa malim i tankim cunama cugaju sodu nadajauci se da ce im makar malo cuna oteci  Smile Smile Smile ne otekne  Smile natekne im samo glava-na ramenima-  i onda imaju glavurdu i  svi ih zovu ---glavonjaaaeeee Smile )
a to se da primjetiti i po onima koji se kljukaju koka kolom i uopste gaziranim picima ...uvijek su podbuhli...i natekli ko krofnice  Smile

inace ja i kokakola smo odavno na ratnoj nozi... Smile popijem ja casu
ali to je tesko odrediti koliko se noci i dana smjeni izmedju moje dvije case kole...

ja sam vise za pivo- dobro hladno -da se znoji flasa ili casa ili konzerva Smile toplo pivo prosipam  ili dajem dusmanima ..veleci im -  ne radi mi frizider ....ali nije toliko vruce ...hladovina je na balkonu...pa nije lose pivo Smile

ako vec moram popiti kolu onda volim da u pola deca kokakole  ima bar dva deca ruma  Smile i malo limuna ...jer limun je zdrav a ja drzim (sta ja znam sta drzim) do zdravog zivota Smile

Smile

« Poslednja izmena: 15. Jun 2015, 06:56:05 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.124
mob
Samsung S7
Kakav si ti mega smarac, opterecen seksom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
bluboing  Smile idi malo trci... Smile
« Poslednja izmena: 16. Jun 2015, 03:08:47 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.