Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 22:29:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Како је Богу име?  (Pročitano 86807 puta)
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
brate mili, kada u istoj diskusiji učestvuju Alex i eyepheelYU, to je samo da uzmeš neki keks, zavališ se i uživaš !  Smile
,
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 

Za EyepheelYu

E: Ja ne radim nista sa tobom, niti ces ti raditi nesto samnom.

A:  pa kako ne radis malo malo pa vredjas ljude bez razloga meni rece"ateista koji nikad bibliju nije otvorio"
ili "To su neke stvari koje su izvan domasaja tvog shvatanja"
Magic Masteru rece"Ti ne shvatas uopste koncept Isusa Hrista".
Vidis umesto da budes neutralan i pises samo o temi ti volis da peckas i vredjas ljude i dajes utisak da si pun gorcine i covek sa neresenim stvarima nazovimo ih "nemirnim duhovima"

E:Ja sam fokusiran samo na tvoje reci, ali ti nisi fokusiran na ono sto ja kazem.

A: Sto bre Lazes da si fokusiran , Ja sam napisao lepo da ispunjenje prorocanstva treba da se dogodi odmah i normalan covek bi taj vremenski period  razumeo i racunao ne od trenutka pisanja dokumenta vec od pojave Mesaje.A druga stvar iz tvog teksta meni je ocigledno da neki put pises mortus pijan.

E:Ne drzim se niti jedne religije, nista ne verujem, samo znam ono sto sam morao da znam.

A: Jos jedna Laz Ti o kome Ti o staroj Bibliji.

E:U Starom Zavetu postoje prorocanstva o dolasku, zivotu i smrti Mesije, koja je Isus ispunio i postoje prorocanstva o dolasku i vecnom zivotu Gospoda Boga koje ce On da ispuni.

A: Stari zavet je Jevrejski text za Jevreje i Jevrejskog Boga i prorocanstva se ticu Jevrejskog naroda.
    ali ti si se primio i prihvatio da je to isto opis koji ti najvise odgovara u religiji.

E:Ta prorocanstva su ekstremno slicna sto se tice okolnosti pojavljivanja ali su veoma razlicita kada se radi o efektu.
Isaiah 53 je Mesijansko prorocanstvo koje objasnjava da ce jevreji odbaciti i ubiti Mesiju, sto bi znacilo
da jevreji i dalje cekaju da odbace i ubiju Mesiju, posto onog kojeg su odbacili i ubili ne smatraju za Mesiju.
Zadatak Mesije je bio duhovno spasenje a ne fizicko, Mojsije je jevreje izvukao iz jednog ropstva u drugo,
a Isus je oznacio apsolutni kraj bilo kakve konekcije izmedju Boga i jevreja, posto ga jevreji apsolutno nisu shvatili i prihvatili.

A: Ti naravno znas Da bi video neke knjige od prorocanstva koja se pominju Mama mora da ti bude jevrejka,Da si obrezan i preko 40 godina .

E:To su neke stvari koje su izvan domasaja tvog shvatanja, tako da nikakvo preznojavanje nece uroditi plodom.
Nista sto si naveo nema veze sa Isusom i njegovim delom.
Isus je bio Sin Boziji koji je zrtvovan zarad onih koji ce to da postanu. Isus je bio Bog koji je bio besmrtan ubijen
i vaskrsnuo u smrtnost da bi spaseni mogli da budu spaseni smrti i iz smrtnosti predju u besmrtnost.
Besmrtan znaci da covek ne moze da stari i umre.

A: Da se nisi malo zagubio,Sta mogu da ti kazem na ovo osim ,Zelim ti puno srece.

E:Matija 16:15-17 " Reče im Isus: A vi šta mislite ko sam ja? A Simon Petar odgovori i reče: Ti si Hristos, Sin Boga Živoga. I odgovarajući Isus reče mu: Blago tebi, Simone sine Jonin! Jer telo i krv nisu to tebi javili, nego Otac moj koji je na nebesima. "
Jovan 10:30 " Ja i Otac jedno smo. "
Su samo par stihova koje tebi naravno nece nista znaciti.

A.Mozda mi ne znaci ali razumem sta je pisac hteo da kaze.

E:Naravno da koncept "drugog dolaska Mesije" ne postoji, nego ga je Pavle izmislio, ( bas kao i sto ne postoji koncept nekakvog "Svetog trojstva" ) a sta znaci " da su prorocanstva trebala da odmah budu
ispunjena " to verovatno samo ti znas. Prorocanstva Starog zaveta obuhvataju period od "6 dana" ili
6000 godina, pocevsi od momenta kada je covek dobio rec/Duh Boziji pa do Dolaska Gospoda Boga.

A: Koncept trojstva postoji.

Puno pozdrava
A.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Boga mi, vodi A.
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Alex616

A:  pa kako ne radis malo malo pa vredjas ljude bez razloga meni rece"ateista koji nikad bibliju nije otvorio"
ili "To su neke stvari koje su izvan domasaja tvog shvatanja"
Magic Masteru rece"Ti ne shvatas uopste koncept Isusa Hrista".
Vidis umesto da budes neutralan i pises samo o temi ti volis da peckas i vredjas ljude i dajes utisak da si pun gorcine i covek sa neresenim stvarima nazovimo ih "nemirnim duhovima"
Pa sta bi trebalo da bude neko ko govori da Isus nije bio Bog i da nije bio Mesija ?!?
Kojoj religiji ti pripadas, ako nisi ateista ?
Nisam ja pun nikakve gorcine i ja nikoga ne vredjam, reci ateisti da je ateista ne moze da bude uvreda ni u kakvom obliku ili formi nego jednostavan opis necijeg stava koji je evidentan.
Svako ko neshvata da je Isus bio zrtva Bozija, a svaka zrtva mora da umre, ne shvata koncept Isusa Hrista.
Citat
A: Sto bre Lazes da si fokusiran , Ja sam napisao lepo da ispunjenje prorocanstva treba da se dogodi odmah i normalan covek bi taj vremenski period  razumeo i racunao ne od trenutka pisanja dokumenta vec od pojave Mesaje.A druga stvar iz tvog teksta meni je ocigledno da neki put pises mortus pijan.
Cim se Isus rodio prorocanstva o njemu (Mesijanska prorocanstva) su pocela da se ispunjavaju.
Objasnio sam ti da je najsazetije, najbolje opisano Mesijansko prorocanstvo u kojem se nalazi rodjenje, zivot i smrt Mesije, Isaija 53.
Citat
A: Jos jedna Laz Ti o kome Ti o staroj Bibliji.
Kakvoj "Staroj bibliji" ? Pa Stari Zavet je integralni deo biblije koju cita sav normalan svet. U Starom Zavetu se nalaze Mesijanska prorocanstva sto ga cini jedinim mestom gde se o tome moze citati.
Citat
A: Stari zavet je Jevrejski text za Jevreje i Jevrejskog Boga i prorocanstva se ticu Jevrejskog naroda.
    ali ti si se primio i prihvatio da je to isto opis koji ti najvise odgovara u religiji.
Ovo je ocigledan dokaz da nemas osnovno shvatanje biblije. Sva prorocanstva se nalaze u Starom Zavetu sve sto je Isus ponovio njegovim recima je navedeno u Starom Zavetu i On je prilikom prepricavanja tih prorocanstava uglavnom navodio starozavetne proroke cija su to originalna prorocanstva.
Matej 5:17-18
" Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim. "
" Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši. "
Mene tvoje neshvatanje ne zanima, mene zanima tvoja zabluda da ti nesto shvatas, i to pokusavam da ti objasnim, bez ikakvog vredjanja, posto ja objasnjavam zasto ti ne shvatas, a ne da samo to tvrdim.
Citat
A: Ti naravno znas Da bi video neke knjige od prorocanstva koja se pominju Mama mora da ti bude jevrejka,Da si obrezan i preko 40 godina .
O cemu ti pricas ?!?
Citat
A: Da se nisi malo zagubio,Sta mogu da ti kazem na ovo osim ,Zelim ti puno srece.
Nisam se zagubio i ne mogu da budem srecniji nego sto jesam.
Citat
A.Mozda mi ne znaci ali razumem sta je pisac hteo da kaze.
A: Koncept trojstva postoji.
Pitao si gde Isus sebe naziva Bogom i dao sam ti dva stiha, jel' treba jos ?
Da li ti mozes da dokazes da "trojstvo" postoji, kada vec to tvrdis ? Smile
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Pozdrav svima na forumu i na ovoj temi!  Smile

Danas sam se učlanio i nisam imao vremena da pregledam sve teme na religiji ali mi ova o Božjem imenu zapade za oko!

Ime Jehova je ime jedinog i istinitog živog Boga, Stvoritelja i Kreatora svega vidljivog i nevidljivog, Suverena svega što je sam Jehova stvorio.

U mnogim enciklopedijama se može naći i istražiti o jedinstvenom Božjem imenu.  U Hebrejskim spisima (starom zavetu) i grčkim spisima (novi zavet) Božje jedinstveno ime se pjavljuje više od 7000 puta.  Niko ne zna ispravan izgovor Božjeg imena ali se ono javlja u obliku tetragramatona Y H V H jer stari Jevreji nisu imali samoglasnike ali su ih izgovarali.  Najprihvaćeniji oblik Božjeg imena je Jehova i u prevodu znači "Onaj koji prouzrokuje da postaje", dakle označava našeg Stvoritelja kao velikog nameravaoca.  Ime Jehova odvaja jedinog i istinitog Boga od ostalih, lažnih bogova kao što su Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Bal, Molok, Šiva, Višna, Buda. . . i mnogi drugi.  Bog je titula a ne ime i ako nekoga oslovljavamo samo titulom "bog" to može da znači da se obraćamo bilo kom od gore navedenih bogova ali ako se obratimo imenom Jehova onda se obraćamo jedinom i istinitom Bogu.

Za sad toliko!

Pozdrav i svako dobro svima!

Smile
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 06:38:08 od Čekić I »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520

Danas sam se učlanio i nisam imao vremena da pregledam sve teme na religiji ali mi ova o Božjem imenu zapade za oko!

Ime Jehova je ime jedinog i istinitog živog Boga, Stvoritelja i Kreatora svega vidljivog i nevidljivog, Suverena svega što je sam Jehova stvorio.

U mnogim enciklopedijama se može naći i istražiti o jedinstvenom Božjem imenu.  U Hebrejskim spisima (starom zavetu) i grčkim spisima (novi zavet) Božje jedinstveno ime se pjavljuje više od 7000 puta.  Niko ne zna ispravan izgovor Božjeg imena ali se ono javlja u obliku tetragramatona Y H V H jer stari Jevreji nisu imali samoglasnike ali su ih izgovarali.  Najprihvaćeniji oblik Božjeg imena je Jehova i u prevodu znači "Onaj koji prouzrokuje da postaje", dakle označava našeg Stvoritelja kao velikog nameravaoca.  Ime Jehova odvaja jedinog i istinitog Boga od ostalih, lažnih bogova kao što su Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Bal, Molok, Šiva, Višna, Buda. . . i mnogi drugi.  Bog je titula a ne ime i ako nekoga oslovljavamo samo titulom "bog" to može da znači da se obraćamo bilo kom od gore navedenih bogova ali ako se obratimo imenom Jehova onda se obraćamo jedinom i istinitom Bogu.

Za sad toliko!

Smile

Da li ti to mozes da dokazes ? Gde je taj tvoj "Jehova" ?
"Jehova" je ime tvoje fantazije, koliko svi normalni ljudi koji su svesni realnosti znaju.
Ime je definicija jedne osobe.
"Jehova" je naziv za nesto sto ne postoji.
Recimo ime je Isus sin Josifa ili Petar Petrovic ili ........ To su imena.
"Jehova" je glavni junak bajke za odrasle.

Za sad toliko !

Jewpiter ( specijalista za "jehovine svedoke" )
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 12:45:11 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0

U mnogim enciklopedijama se može naći i istražiti o jedinstvenom Božjem imenu.  U Hebrejskim spisima (starom zavetu) i grčkim spisima (novi zavet) Božje jedinstveno ime se pjavljuje više od 7000 puta.  Niko ne zna ispravan izgovor Božjeg imena ali se ono javlja u obliku tetragramatona Y H V H jer stari Jevreji nisu imali samoglasnike ali su ih izgovarali.  Najprihvaćeniji oblik Božjeg imena je Jehova i u prevodu znači "Onaj koji prouzrokuje da postaje", dakle označava našeg Stvoritelja kao velikog nameravaoca.  Ime Jehova odvaja jedinog i istinitog Boga od ostalih, lažnih bogova kao što su Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Bal, Molok, Šiva, Višna, Buda. . . i mnogi drugi.  Bog je titula a ne ime i ako nekoga oslovljavamo samo titulom "bog" to može da znači da se obraćamo bilo kom od gore navedenih bogova ali ako se obratimo imenom Jehova onda se obraćamo jedinom i istinitom Bogu.

Za sad toliko!

Smile

Da li ti to mozes da dokazes ? Gde je taj tvoj "Jehova" ?
"Jehova" je ime tvoje fantazije, koliko svi normalni ljudi koji su svesni realnosti znaju.
Ime je definicija jedne osobe.
"Jehova" je naziv za nesto sto ne postoji.
Recimo ime je Isus sin Josifa ili Petar Petrovic ili ........ To su imena.
"Jehova" je glavni junak bajke za odrasle.

Za sad toliko !

Jewpiter ( specijalista za "jehovine svedoke" )

Pozdrav prijatelju! 

Naravno da mogu da dokažem. Jehovini svedoci znaju šta pričaju i ono što pričaju dokazuju.

Nadam se da imaš Vujakliju, prosvetinu enciklopediju, King James prevod Biblije ili jednostavno na google upiši Jehova i dobićeš nebrojeno mnogo odgovora.

Svako dobro prijatelju!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
brate, a što ne bi širio sektaške priče na drugom mestu ?!

Ili se zatvorio u sobu i plašio "zle krvi" ili u kakve već ****** vi verujete ?!

Edit by SilvanusSmile  Туђе ставове, убеђења, веровања, погледе на свет... не треба вређати (ма шта лично мислили о њима), јер то говори о недостатку љубави према ближњем и о недостатку васпитања.
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 20:37:36 od Silvanus »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
brate, a što ne bi širio sektaške priče na drugom mestu ?!

Ili se zatvorio u sobu i plašio "zle krvi" ili u kakve već ******* vi verujete ?!

Pozdrav prijatelju!  Smile

Možeš li da mi navedeš ******* u koje ja verujem?
Ne razumem o kakvim sektaškim pričama govoriš!?

Zahvaljujem!

« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 20:37:16 od Silvanus »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Magic Master,

Hvala ,nema veze sto se ne slazemo ,lepo je razmenjivati misljenja ,samo tako moze doci do nekog stvarnog progresa misli .Covekov zivot je put samo-otkrica,nije vazno u sta covek veruje dok god mu to donosi mir i harmoniju u dusi i pomaze da zivi lep i ispravan zivot .

Radulac,

Havala na prvom postu ali molim te nemoj da palis vatru zatvorice nam post ,sto se tice onog drugog,
Danas upotereba termina sekta u hriscanstvu se odnosi na grupu ili pokret koji ima ili se razlikuje po misljenju od onih grupa smatranih pravoslavnim.
Naravno u proslosti se to odnosilo na bilo kakvu duhovnu organizaciju koja se odvoji od one preovladavajuce glavne i koja ima razlicita pravila i principe,obicno termin je koriscen u negativnom smislu koji sugerira da odvojena grupa prati pogresan i vise negativan put .
Kao sto su  naprimer Rimljani zvali Hriscane sektasima i proganjali su ih i ubijali  za to.
Mi bi trebalo da budemo bolji od toga.

Eyepheelyu

Hvala na tvojim postovima, kazes da ne verujes i ne pripadas ni jednoj religioznoj grupi tako da ne mogu da ti kazem      
 "U redu je sto u to verujes" ,ali licno ne volim tehniku tvog pisanja i iritira me tvoja samouverenost
bas zbog toga sto kazes i branis stav u koji sam ne verujes,nema veze vazno je da smo zivi i zdravi.
Zeleo bih samo da ti ponovo napomenem ukoliko si propustio sto se izvora tice da je Stari zavet sa jevrejskog preveden na grcki 200 godina pre nove ere i pri tom je prilikom prosao kroz veliku modifikaciju za one koje ti zoves "sav normalni svet" .Molim te nemoj da uzimas moju rec za to vec istrazi malo, puno je pisano o tome.

Ja sam Srpski Liberalni Pravoslavac sa Telemitskim tendencijama.
Hteo bi da kazem da sam prvi ,ali verujem da ima mnogo njih koji neznaju da su to tako da izbegavam klasifikaciju
Slavim zivot i istrazivanje svih cula i testiranje svih stvari kroz licno iskustvo a jos vise slavim smrt koja je poput unapredjenja i prelaska u drugi relam.
Jednog dana bi hteo da objasnim vise ovaj termin ali je za sada i previse opsirna tema za ovaj post.

Voleo bih da razumem tvoje duhovne prakse posto iz citiranja samih stihova se tvoj rad ne vidi jasno.
Sto se tice novog vremena
Ja smatram Isusa obicnim covekom koji je kroz odredjeno znanje i prakse doziveo prosvecenje,
Kada je rekao Put je kroz mene ,ja sam shvatio da je put kroz prosvecenje u tehnikama koje je On upraznjavao
a ne u molitvama njemu.
Studirajuci njegov zivot Ja ga svrstavam u trijadu;
1.Sa ljudima,
Porodica ,skolovanje,okolina,Citanje knjiga i sticanje znanja,komunikacija sa ljudima,
2.Od ljudi
Putovanje,hodocasce,post,samoca,redovna molitva,meditacija,prizivanje Arhiandjela ,odricanje,prosvecenje,
3.Ka Ljudima
Sirenje i prenosenje stecenog znanja i samo-zrtvovanje za plemeniti cilj,

Za sve sto sam naveo mogli bi imati poseban post ali ukratko,

Posto je Isus jevrej iz Novog zaveta se vidi da je upraznjavao tehnike njihovog posta ovo se vidi u opisu pre njegovog raspeca,i takodje verujem da stari zavet nije bila jedina dostupna knjiga koju je imao kao mlad covek to jest bilo bi najociglednije da se bavio ili je studirao i upraznjavao bavljenje Kabalom koja ima cetri pravca .Jedan od tih pravaca je komunikacija sa elementalimaAndjelima i Demonima i kao sto znas iz price pre nego sto mu se Gabrijel prikazao bio je iskusan od Djavola.
Svaki elemental koga pobedis u toj konverzaciji i nadigravanju mora da ti da svoje pravo ime sa kojim mozes da ga pozoves po zelji da ti sluzi.Kralj Solomon mudri je imao 72 pod svojom komandom .
Takodje verovatno znas da su mnogo vekova kasnije  od trenutka kad su se naselili u rusevinama Solomonovog hrama Templari poceli naglo da sticu moc i uticaj,ali to je sad druga tema.

Sve sto Ja zelim tebi da prenesem je da je u u novom zavetu ovo sve opisano ali vrlo vrlo povrsno i da postoje knjige stare poput starog zaveta koje su Isusu bile dostupne i koje su skoro pale u zaborav ali koje su danas dostupne i koje se ozbiljno bave ovim praksama.

Na primer kada se krstis trebalo bi da vizuelno privlacis energije iz kosmosa a ne samo fizicki da se dotaknes od cela do pupka to je za malu decu,kada kazes Za tvoje kraljevstvo na nebu i na zemlji i kada povlacis tvoju ruku na dole moras da vizuiliziras boje u odredjenom tonu,a posle toga prizoves arhi-andjele pre nego sto pocnes tvoju molitvu.Priziv se radi pomocu vibracija tvoga glasa iz pleksusa ,To se vezba godinama.YVHV ili Jahve je samo jedna od tih reci kao i Adonai a i sam znas ,sve je pocelo od reci ili prvo je bila rec pa sve ostalo.
sto se tice same reci kao vibracije ili energije pretvorene u materiju  ili sam proces stvaranja po starom zavetu verovatno vidis odakle je dosla inspiracija Ajnstajnu za njegovu cuvenu formulu,naravno i ako mu je ponudjeno da bude predsednik Izraela
on je to odbio jer njegovo spiritualno razumevanje nije moglo da se nosi sa politikom svakodnevice jer je odavno prevazislo .
Opet molim te ne uzimaj moju rec nego proveri i istrazi sam. Pogledaj tehnike kaludjera samotnjaka u svetoj gori.

Najvaznije od svega je komunikacija i razgovor sa elementalima jer sve sto se vise trudis i molis vise imas prepreka i coveciji um je lako obmanuti , misli zalutaju i caskom te odvedu tamo gde ne zelis da budes.
Na kraju krajeva samo snaga tvog duha ili bolje receno tvoje jake volje da ostanes na pravom putu moze da te dovede do prosvetljenja.
Isus je lepo rekao crkva je u vama ,sto znaci da ti nista drugo ne treba osim onoga sa cim si rodjen,
Naravno ljudi koji se bave ozbiljno ovim vrlo dobro razumeju tematiku i potrebu za neophodnim znanjem prethodnih iskustava.
ali za"obican narod "poput moje bake na primer Isus je pokusao da nadje prostiji put kroz veru,ljubav ,nadu,oprostaj i mir.
koliko je bio uspesan u svojim namerama to je pitanje ,
ali da je to bilo dovoljno nekim ljudima jer ne zele da idu dublje od toga to je istina.

So se tice termina unije Oca Sina i svetoga duha  cudi me da nigde nisi mogao da nadjes informaciju.

Drago mi je da si srecan covek, zelim ti sve najlepse na tvom putu ka prosvetljenju,

A.

« Poslednja izmena: 28. Nov 2009, 00:39:58 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 22:29:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.