Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 01:13:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Како је Богу име?  (Pročitano 86734 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Magic Master
"Живи" и "вјерује" су у истој реченици, у истом контексту. Без истинске вјере нема живота и обрнуто.
Opet on, pa rekao sam ti da je ceo smisao Isusove izjave cinjenica da Bog ima vezu samo sa zivima, Jovan 11:25
objasnjava da ce i oni koji budu duhovno umrli u Hristu/Istini moci da ponovo ozive u Hristu/Istini, a stih 26 objasnjava da samo zivi prelaze u vecnost.
Bas kao sto je to rekao u Jovan 12:25 " Koji ljubi dušu svoju izgubiće je, a ko mrzi na dušu svoju na ovom svetu, sačuvaće je za život večni. " Dusa je zivot, sacuvati zivot je potpuno suprotno od izgubiti ga, a grob je znak izgubljenog zivota.
Исус Христ је заиста жив. Нигдје у светом писму се не каже да је другачије... Ако имаш примјер ти наведи.
"Zaista ziv Isus" je jedini dokaz da je Isus zaista ziv. Njegov zivot i smrt je prorecen u prorocanstvima koja
su prorokovala njegov zivot i mjegovu smrt. Bozije Jagnje znaci Bozija zrtva, neko ko nije ubijen nije zrtva.

Ne vredi tebi ni navoditi stihove koji o tome govore, kad ces ti da to ignorises, ali evo navescu ti par,
Isaija 53:8 " Od teskobe i od suda uze se, a rod Njegov ko će iskazati? Jer se istrže iz zemlje živih i za prestupe naroda mog bi ranjen. " 
Prilicno nespretan prevod, posto "Jer se istrze iz zemlje zivih" ne zvuci kao " For he was cut off from the land of the living "
Danilo je to ovako prorokovao, Danilo 9:26 " A posle te šezdeset i dve nedelje pogubljen će biti pomazanik i ništa mu neće ostati; narod će vojvodin doći i razoriti grad i svetinju; i kraj će mu biti s potopom, i određeno će pustošenje biti do svršetka rata. "
Ti ne shvatas uopste koncept Isusa Hrista, prvo da on nije Gospod Bog, posto je to njegov Otac, a drugo da je On morao iz vecnosti u koju se otelotvorio morao da vaskrsne u smrtnost, da bi spaseni danas iz smrtnosti
mogli da vaskrsnu u vecnost.
One je vaskrsnuo i umro negde u Galileji, kao i sto je rekao ucenicima ( Matej 26:32 )
On je dosao na Zemlju kao Duh Boziji i sa Zemlje je otisao kao Duh Boziji. on je jedini covek koji je do sada bio u Duhu Bozijem, do sada na ovoj Planeti nije postojao covek koji je govorio samo istinu, sem
Isusa Hrista.
Citat: Alex616
Po Starom Zavetu sama pojava najavljenog Sina Bozijeg sa titulom-Hrist  treba da zaustavi sve ratove,sve bolesti i dovede mir i harmoniju i stvori raj na zemlji,kao i da zaustavi samu smrt ,kao sto znamo to nije bio slucaj u stvarnom svetu u kome zivimo i zbog toga Isus nije priznat kao Hrist od Jevreja .
Da li bi ti ( ateista koji nikad bibliju nije otvorio ) mogao da nam kazes gde to pise ?
Da li je Isus zaustavio ratove, bolesti .... ili je posle njega na ratove i bolesti montiran turbo ?
A koga treba da zaboli briga sta jevreji priznaju ili ne ?
Rekao bih da u svetu ima vise jevreja koji nista ne priznaju (nereligioznih) nego jevreja koji nesto priznaju.
Па биће и други долазк Христов, а тада ће се испунити најављено!
Da li bi mogli da o tome pricamo kada se to desi ?
Gde je u Zakonu i Prorocima prorecen "drugi dolazak Mesije" ?
Da li ti znas razliku izmedju Mesije i Boga ? Mojsije je takodje bio Mesija, jel' njega neko naziva "Bogom" ??
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49991
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung Galaxy S24
Ne vredi tebi ni navoditi stihove koji o tome govore, kad ces ti da to ignorises, ali evo navescu ti par,

Није тачно да мени не вриједи говорити. Ја само другачије тумачим писмо. Исус је Васкрсењем побједио смрт, и након дога је дошло до вазнесења на Небеса. То што ти не вјерујеш у свето писмо је твоја ствар... У јеванђељима по Матеју и Јовану нигдје није речено да је након васкресања Исус опет умро.   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520

Није тачно да мени не вриједи говорити. Ја само другачије тумачим писмо. Исус је Васкрсењем побједио смрт, и након дога је дошло до вазнесења на Небеса. То што ти не вјерујеш у свето писмо је твоја ствар... У јеванђељима по Матеју и Јовану нигдје није речено да је након васкресања Исус опет умро.   
Isus nista nije pobedio, posto nista sto je on uradio nije njegov rad, nego rad njegovog Oca koji je radio kroz njega ( Jovan 17 )
Bilo kao Duh Boziji ili krv i meso jevrejskog coveka koji se zvao Isus sin Josifov.
Postoji preko 30000 razlicitih pogresnih tumacenja, koja naravno nisu tvoja, niti je tvoje tumacenje tvoje, nego si ga ti preuzeo od "hriscanstva" koga naravno nisi ti izmislio.

A izvini molim te sta je receno u Mateju i Jovanu o tome sta je bilo sa Isusom posle vaskrsenja ?

Da kojim slucajem i dan danas ne luta po Zemlji, vecan bez mogucnosti da neko to primeti ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Po Starom Zavetu sama pojava najavljenog Sina Bozijeg sa titulom-Hrist treba da zaustavi sve ratove,sve bolesti i dovede mir i harmoniju i stvori raj na zemlji,kao i da zaustavi samu smrt ,kao sto znamo to nije bio slucaj u stvarnom svetu u kome zivimo i zbog toga Isus nije priznat kao Hrist od Jevreja .

Kazes ti meni Eyepheelyu

Da li bi ti ( ateista koji nikad bibliju nije otvorio ) mogao da nam kazes gde to pise ?
Da li je Isus zaustavio ratove, bolesti .... ili je posle njega na ratove i bolesti montiran turbo ?
A koga treba da zaboli briga sta jevreji priznaju ili ne ?
Rekao bih da u svetu ima vise jevreja koji nista ne priznaju (nereligioznih) nego jevreja koji nesto priznaju.

Hvala ti Eyepheelyu na komentaru pa da ti odgovorim

Perice ,Perice ,Perkane sta da radim sa tobom ?

Od postojecih 15 hiljada religija u ljudskoj civilizaciji ti si se uhvatio za jednu kao pijan plota.

Ja imam puno puno kopija i starih tekstova biblije ,ali ne drzim ih u svojoj biblioteci vec desetak njih pored svog kreveta kao i druge knjige pored Tao-tea ,Zena,Knjige zakona,kodeksa samuraja i mnogih drugih koje me inspirisu u proucavanju duhovnih anegdota ,vidis dok je neko citao kao dete samo o hajduk Stanku u skoli Ja sam u to vreme morao da citam lektire jos od dva naroda(naprimer kopletne radove o Mijamoto Musasiju sto je inace obavezna lektira u Japanu ) sto mi je dalo drukciju perspektivu o zivotu.

Ni na jednom mestu u novom testamentu Isus ne tvrdi da je Bog ili otelovljenje Boga.
Poreklo Hriscanstva ima korene Jevrejskoj religiji i trebalo bi da bude njeno ispunjenje.
Novi testament je nista drugo nego vesta manipulacija i misintrepertacija starog testamenta toliko ocigledna i sirom sveta poznata .Prevara je pocela 200 godina pre Isusa u grckom prevodu starog testamenta

Isus nije ispunio sledeca prorocanstva is biblije

A. Sagraditi treci hram (Ezekiel 37:26).

B.Sakupiti sve Jevreje nazad u zemlju Izrael (Isaiah 43:5-6).

C. Stvoriti i sagraditi svetski mir ,donetin kraj svoj mrznji,opresiji,patnji i bolesti.Takodje je rekao:Nacije nece dignuti mac protiv druge nacije,niti ce covek vise znati za rat ili biti vican njemu." (Isaiah 2:4)

D. Rasiriti Univerzalno znanje o Bogu Izraela koji ce da ujedine covecanstvo u celini.Takodje kaze:"Bog ce biti Kralj
svud u svetu na taj dan,Bog ce biti jedno i njegovo ime bice jedno " (Zechariah 14:9).

ISUS NIJE ISPUNIO NI JEDNO OD OVIH OBECANJA

Hriscansko Verovanje da ce Isus ispuniti sve ovo u "drugom dolasku"i citanje Jovanovog otkrovenja u novom testamentu me je kao pravoslavnog srpskog decaka  sa tradicionalnim porodicnim vaspitanjem  i navuklo na studiranje biblije pre tridesetak godina ali citajuci stari testament ocigledno je da su prorocanstva trebalo da budu odmah ispunjena i da uopste ne postoji koncept drugog dolaska .

Odakle Ti je na svetu pala Ideja da sam ja Ateista ne znam ,ako apelujes mom egu samo pitaj ne ustrucavaj se.

I pocni da pravis razliku izmedju  Isusa sto je samo ime i  Hrista sto nije njegovo prezime vec titula najavljenog proroka.

« Poslednja izmena: 24. Nov 2009, 01:03:52 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49991
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung Galaxy S24
Ni na jednom mestu u novom testamentu Isus ne tvrdi da je Bog ili otelovljenje Boga.

Не треба ни тврдити да би то могло бити очито. Када је Библија у питању све је ствар тумачења, па отуда и толико различитих схватања Библије. Рећи за Исуса да је Бог слично је као и рећи за тебе или мене да смо Универзум. У новом завјету (тестамент ми звучи као страна ријеч) Исус акцентује да је он од Бога, те да ако поштујете Бога, поштујете Исуса. Дакле са једне стране Исус и Бог јесу Једно, док са друге стране могу и да се дијеле. Ово нама звучи као противрјечно, али за Бога не мора бити. Вјероватно да је Бог како персоналан тако и имперсоналан. 

Цитати са стране 30, теме "Како је Богу име ?":

Али ако ја и судим, суд је мој истинит, јер нисам сам него ја и Отац који ме посла. (8,16 Јован)

А Исус им рече: Кад подигнете Сина Човјечијега, онда ћете дознати да Ја јесам, и да ништа сам од себе не чиним; него како ме научи Отац мој онако говорим. (8,28 Јован)

А Исус им рече: Кад би Бог био отац ваш, љубили бисте мене (8,42 Јован)

Вама је отац ђаво, и жеље оца својега хоћете да чините; он бјеше човјекоубица од почетка, и не стоји у истини, јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори, јер је он лажа и отац лажи. (8,44 Јован)

[Edit by Silvanus: Писање порука заредом је против правила Бурек форума, јер се на тај начин нарушава ток дискусије, а прегледност и квалитет теме значајно смањују.]
« Poslednja izmena: 24. Nov 2009, 16:34:06 od Silvanus »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 

Kao sto rekoh pre ,po tom tumacenju svi su deo deo boga jer na molekularnom nivou ocigledno je da smo svi deo  jedne celine koja cini ovaj Univerzum.

Medjutim Isus u svetom pismu prica o izvrsenju prave volje ljubavi medju ljudima i skromnom zivotu ispunjenom nadom u bolje.On kaze da treba podeliti ono sto imas onima kojima treba vise nego tebi samom i ziveti od danas do sutra sa verom u Boga.
Zasto? Ako je covek nesposoban da veruje u sebe i slabic koji se nada Raju jer ne moze da funkcionise na ovom svetu zasto mu ne pruziti pravu pomoc umesto sto mu prodajemo laz.
Iz prostog razloga! Zato sto je besplatno ne kosta nista i daje mu nadu do samog kraja.

Sto se recenog ispod tice:
Али ако ја и судим, суд је мој истинит, јер нисам сам него ја и Отац који ме посла. (8,16 Јован)
Ovo su reci tipicnog sizofrenika,mnoge ubice koriste ovo kao izgovor..

Ako te ja ubijem,to sto sam uradio je opravdano Jer to nisam bio ja vec sam vodjen bozijom voljom.

А Исус им рече: Кад подигнете Сина Човјечијега, онда ћете дознати да Ја јесам, и да ништа сам од себе не чиним; него како ме научи Отац мој онако говорим. (8,28 Јован)

Dakle ima nevidljivog prijatelja koji mu kaze sta da kaze i bez njega ne radi nista.

А Исус им рече: Кад би Бог био отац ваш, љубили бисте мене (8,42 Јован)

Eh kad bi baba imala kure ona bi bila deda.

Вама је отац ђаво, и жеље оца својега хоћете да чините; он бјеше човјекоубица од почетка, и не стоји у истини, јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори, јер је он лажа и отац лажи. (8,44 Јован).

On ocigledno ima jak osecaj ljubomore na nacin zivota koji ljudi vode i negira slobodnu volju coveka da donese sam odluku sta je dobro a sta je zlo.

« Poslednja izmena: 24. Nov 2009, 13:47:46 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49991
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung Galaxy S24
Kao sto rekoh pre ,po tom tumacenju svi su deo deo boga jer na molekularnom nivou ocigledno je da smo svi deo  jedne celine koja cini ovaj Univerzum.

Ово можемо подвући као утемељену могућност.

Ako te ja ubijem,to sto sam uradio je opravdano Jer to nisam bio ja vec sam vodjen bozijom voljom.

Све функционише у савршеном систему. Онај ко је бесконачно пута већи од нас се постарао да тако буде. Никада не погине онај ко не треба. Ко изврши убиство већ је усвојој души убио и прије тога. Горе је све већ завршено. Оно што се дешава са нама је сјенка онога што је одлучено. Треба схватити да ми људи имамо људска схватања, Бог има савршено знање. Малом дјетеу када отемш чоколаду прије ручка сматраће те злочинцем... 

Dakle ima nevidljivog prijatelja koji mu kaze sta da kaze i bez njega ne radi nista.

Не. Обратите пажњу на Ја Јесам. Путем овог се и објашњава да је Исус Бог. Наиме, наши људски животи су ствар тренутка. Данас можемо да живимо сасвим мирно и срећно, а сутра да погинемо или умремо. Самим тим што је човјек слика и прилика временских (судбинских) околности, он се не може окарактерисати оним што је рекао Исус. Другим рјечима човјекова појава оваквимх каквих за севе знамо нужно има неку вишу сврху због које нас је Бог засадио на планети. Када се то испуни, нестаћемо овакви за какве себе представљамо. Тако да човјек није довољно моћан да би се могао сматрати "тврдом константом. Човјек просто није оно за шта се издаје (то неминовно нестаје и пропада), он може бити само суштином свога бића дио система који заиста Јесте - а то је Бог. Морамо да тежимо ономе што јесте - ономе чему заиста и припадамо, од чега смо и шта јесмо, пошто никакве друге алтернативе немамо....       
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
Kao sto rekoh pre ,po tom tumacenju svi su deo deo boga jer na molekularnom nivou ocigledno je da smo svi deo jedne celine koja cini ovaj Univerzum.

Ово можемо подвући као утемељену могућност.

Све функционише у савршеном систему. Онај ко је бесконачно пута већи од нас се постарао да тако буде. Никада не погине онај ко не треба. Ко изврши убиство већ је усвојој души убио и прије тога. Горе је све већ завршено. Оно што се дешава са нама је сјенка онога што је одлучено. Треба схватити да ми људи имамо људска схватања, Бог има савршено знање. Малом дјетеу када отемш чоколаду прије ручка сматраће те злочинцем...

Не. Обратите пажњу на Ја Јесам. Путем овог се и објашњава да је Исус Бог. Наиме, наши људски животи су ствар тренутка. Данас можемо да живимо сасвим мирно и срећно, а сутра да погинемо или умремо. Самим тим што је човјек слика и прилика временских (судбинских) околности, он се не може окарактерисати оним што је рекао Исус. Другим рјечима човјекова појава оваквимх каквих за севе знамо нужно има неку вишу сврху због које нас је Бог засадио на планети. Када се то испуни, нестаћемо овакви за какве себе представљамо. Тако да човјек није довољно моћан да би се могао сматрати "тврдом константом. Човјек просто није оно за шта се издаје (то неминовно нестаје и пропада), он може бити само суштином свога бића дио система који заиста Јесте - а то је. Морамо да тежимо ономе што јесте - ономе чему заиста и припадамо, од чега смо и шта јесмо, пошто никакве друге алтернативе немамо....

istina je relativna stvar,priroda koje si ti deo tezi entropiji.Niko se o nicemu postarao nije ,Ti mozes svakog trenutka da izgubis sve sto imas,kada ubijes coveka ili na primer svinju za tvoju slavu ti si joj oduzeo sve one drage momente zivota u kojima si je hranio.To sto ti mislis da je dobro ili sveto delo ili da je ona primitivna da shvati da je koljes njoj nista ne znaci .Deci se ne daje cokolada niti bilo kakva gotova hrana  sa sodijumom kao chips ili smoki ili sa secerom bar do pete godine zivota a posle toga samo vrlo retko i samo uz striktnu kontrolu.To sto si ti rekao je verovatno metafora ali u stvarnosti bi bio prostakluk ravan paljenju cigarete pored deteta.

sto se druge teme tice
BIlo gde, gde ima energije Sunceve ili geotermalne u ovom univerzumu i planete ili meseca sa likvidnom vodom koja deluje kao rastvor za mesanje elemenata zivot je moguc.Covek je samo jedan od produkta zivota na ovoj planeti. Proslo je 100 miliona godina u zemljinoj istoriji sa stabilnom teperaturom od 15 celzijuvih stepeni pre nego sto  su  prve amino kiseline nacickane na kristalima stvorile prvi protein  koji je gradeci blok zivota.
Naravno da je zivot stvar trenutka slazem se sa tim ali zasto onda ne uzivas u culima i osecanjima koji su ti dati.
Cemu tezis,
Ne postoji mracnija knjiga na svetu od biblije sa vise pretnji  i negativnosti da je okarektarisana zanrom bila bi u kategoriji Horora ali je verovatno zbog toga toliko i popularna.
Covek ce kao razumno bice uvek zeleti vise i bolje,nisu mu potrebne nikakve klasifikacije ,uvek postoji alternativa
pocni da verujes u sebe i uzivaj u culima za vreme ovog kratkog zivota sto ga imas.
Sutra neces vise biti mlad kao danas.
I jos jednom da napomenem Isus nije ispunio obecanja proroka,Nije ispunio Mojsjejove ili Mozesove knjige kako je obecao.
Nista se nije promenilo .
Jos uvek je gladnih i zednih,ratova,bolesti i patnje i opresije.
Ali bio je dobar pokusaj.
« Poslednja izmena: 25. Nov 2009, 01:18:42 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49991
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung Galaxy S24
Хе, хе инетресантан си ти Алекс саговорник.  Smile Прави хуманиста. Ништа се не слажем са тобом, али не пишеш узалуд јер волим прочитати разнолика тумачења. Овај  твој став је нарочито популаран у Европи... Па ми је задовољсво што га могу овако конкретно чути, јер самим тим схватам и масу дугих људи који слично размишљају..
« Poslednja izmena: 25. Nov 2009, 08:45:17 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520

Perice ,Perice ,Perkane sta da radim sa tobom ?

Od postojecih 15 hiljada religija u ljudskoj civilizaciji ti si se uhvatio za jednu kao pijan plota.

Ja imam puno puno kopija i starih tekstova biblije ,ali ne drzim ih u svojoj biblioteci vec desetak njih pored svog kreveta kao i druge knjige pored Tao-tea ,Zena,Knjige zakona,kodeksa samuraja i mnogih drugih koje me inspirisu u proucavanju duhovnih anegdota ,vidis dok je neko citao kao dete samo o hajduk Stanku u skoli Ja sam u to vreme morao da citam lektire jos od dva naroda(naprimer kopletne radove o Mijamoto Musasiju sto je inace obavezna lektira u Japanu ) sto mi je dalo drukciju perspektivu o zivotu.

Poreklo Hriscanstva ima korene Jevrejskoj religiji i trebalo bi da bude njeno ispunjenje.
Novi testament je nista drugo nego vesta manipulacija i misintrepertacija starog testamenta toliko ocigledna i sirom sveta poznata .Prevara je pocela 200 godina pre Isusa u grckom prevodu starog testamenta

Isus nije ispunio sledeca prorocanstva is biblije

A. Sagraditi treci hram (Ezekiel 37:26).

B.Sakupiti sve Jevreje nazad u zemlju Izrael (Isaiah 43:5-6).

C. Stvoriti i sagraditi svetski mir ,donetin kraj svoj mrznji,opresiji,patnji i bolesti.Takodje je rekao:Nacije nece dignuti mac protiv druge nacije,niti ce covek vise znati za rat ili biti vican njemu." (Isaiah 2:4)

D. Rasiriti Univerzalno znanje o Bogu Izraela koji ce da ujedine covecanstvo u celini.Takodje kaze:"Bog ce biti Kralj
svud u svetu na taj dan,Bog ce biti jedno i njegovo ime bice jedno " (Zechariah 14:9).

ISUS NIJE ISPUNIO NI JEDNO OD OVIH OBECANJA

Hriscansko Verovanje da ce Isus ispuniti sve ovo u "drugom dolasku"i citanje Jovanovog otkrovenja u novom testamentu me je kao pravoslavnog srpskog decaka  sa tradicionalnim porodicnim vaspitanjem  i navuklo na studiranje biblije pre tridesetak godina ali citajuci stari testament ocigledno je da su prorocanstva trebalo da budu odmah ispunjena i da uopste ne postoji koncept drugog dolaska .

Odakle Ti je na svetu pala Ideja da sam ja Ateista ne znam ,ako apelujes mom egu samo pitaj ne ustrucavaj se.

I pocni da pravis razliku izmedju  Isusa sto je samo ime i  Hrista sto nije njegovo prezime vec titula najavljenog proroka.

Ja ne radim nista sa tobom, niti ces ti raditi nesto samnom. Ja sam fokusiran samo na tvoje reci, ali ti nisi fokusiran na ono sto ja kazem. Ne drzim se niti jedne religije, nista ne verujem, samo znam ono sto sam morao da znam.
U Starom Zavetu postoje prorocanstva o dolasku, zivotu i smrti Mesije, koja je Isus ispunio i postoje prorocanstva o dolasku i vecnom zivotu Gospoda Boga koje ce On da ispuni. Ta prorocanstva su ekstremno slicna sto se tice okolnosti pojavljivanja ali su veoma razlicita kada se radi o efektu.
Isaiah 53 je Mesijansko prorocanstvo koje objasnjava da ce jevreji odbaciti i ubiti Mesiju, sto bi znacilo
da jevreji i dalje cekaju da odbace i ubiju Mesiju, posto onog kojeg su odbacili i ubili ne smatraju za Mesiju.
Zadatak Mesije je bio duhovno spasenje a ne fizicko, Mojsije je jevreje izvukao iz jednog ropstva u drugo,
a Isus je oznacio apsolutni kraj bilo kakve konekcije izmedju Boga i jevreja, posto ga jevreji apsolutno nisu shvatili i prihvatili.
To su neke stvari koje su izvan domasaja tvog shvatanja, tako da nikakvo preznojavanje nece uroditi plodom.
Nista sto si naveo nema veze sa Isusom i njegovim delom.
Isus je bio Sin Boziji koji je zrtvovan zarad onih koji ce to da postanu. Isus je bio Bog koji je bio besmrtan ubijen
i vaskrsnuo u smrtnost da bi spaseni mogli da budu spaseni smrti i iz smrtnosti predju u besmrtnost.
Besmrtan znaci da covek ne moze da stari i umre.
Matija 16:15-17 " Reče im Isus: A vi šta mislite ko sam ja? A Simon Petar odgovori i reče: Ti si Hristos, Sin Boga Živoga. I odgovarajući Isus reče mu: Blago tebi, Simone sine Jonin! Jer telo i krv nisu to tebi javili, nego Otac moj koji je na nebesima. "
Jovan 10:30 " Ja i Otac jedno smo. "
Su samo par stihova koje tebi naravno nece nista znaciti.
Naravno da koncept "drugog dolaska Mesije" ne postoji, nego ga je Pavle izmislio, ( bas kao i sto ne postoji koncept nekakvog "Svetog trojstva" ) a sta znaci " da su prorocanstva trebala da odmah budu
ispunjena " to verovatno samo ti znas. Prorocanstva Starog zaveta obuhvataju period od "6 dana" ili
6000 godina, pocevsi od momenta kada je covek dobio rec/Duh Boziji pa do Dolaska Gospoda Boga.

@ Magic Master
Da li mozes da odgovoris na moja pitanja iz poruke #302 ?  Smile
« Poslednja izmena: 26. Nov 2009, 00:03:06 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 01:13:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.