Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:41:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Како је Богу име?  (Pročitano 86272 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Ajd izvinjavam se na Vlajko i glupostima.

Ozbiljna je tema, a ja se zajebavam. Izvinjavam se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
tema je glupost,po meni je ovo ismevanje vere bilo koje....bogu je ime ''bog''
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
prvo, ne volim da se moj komentar kvalifikuje kao "neozbiljan". Drugo, obzirom da ime sluzi za individualizaciju u grupi, osim ako si mnogobozac, nije ti bitno da li se Bog zove Steva, Vlajko ili Cak Noris...

Uostalom, ako sam ja  recimo pripadnik Stevinih svedoka, ko sme da mi odrice to pravo, ili da me ismeva ?!
A zasto je ovde bitno sta ti volis ili ne volis ? i zasto bi to nekoga na ovoj temi trebalo da zanima ?
Da li je protiv pravila foruma reci da je to sto ti govoris neozbiljno ?

Ime je naziv po kojim se naziva jedan covek, samo covek zna sta je ime.

Ko to "odrice" tvoje pravo ili te ismejava, o cemu ti pricas ?  Smile
ja sam pripadnik milosevista i verujem u boga milosa!

svako ima svog boga i nosi  ga duboko u sebi.i tema je kako je bogu ime a nas ima raznih vera...tako da iam raznih imena!
Ovo nije tema u "kog Boga verujes.", ova tema nema veze sa verovanjem.
Jel' ti mozes da dokazes da "svako ima svog boga i nosi ga duboko u sebi" ?

Jel' i tebi nije jasno sta je ime, a sta je rec koja nesto predstavlja ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
pa upravo si potvrdio moju tezu. Samo covek zna sta je ime, a Bogu koji je sve i svja, ne treba ime. Tacka.
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.27
pa normalno da nema veze sa verovanjem,kakav vernik moze da se bahce ovim stvarima...i jos da kaze da bog ne zivi u coveku.....

« Poslednja izmena: 25. Okt 2009, 11:52:44 od kmilos992 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
pa upravo si potvrdio moju tezu. Samo covek zna sta je ime, a Bogu koji je sve i svja, ne treba ime. Tacka.
Nikakvu tvoju tezu ja nisam potvrdio i Bog je po Bibliji jedan covek koji je stvorio "sve i svja" i kao i svaki drugi covek ima ime, ime koje je sam sebi dao, a ne kao njegov Sin kome su drugi ljudi dali ime.
" I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov. "
Kako mislis da jedan covek moze da zivi sa ljudima i da nema ime ?
Da li znas nekoga ko zivi a nema ime ?
Citat: kmilos992
pa normalno da nema veze sa verovanjem,kakav vernik moze da se bahce ovim stvarima...i jos da kaze da bog ne zivi u coveku.....
Ja nisam vernik i znam da Bog ne zivi u drugim ljudima nego ima svoje postojanje kao covek, kao sto je
recimo po jevandjelju njegov Sin imao svoje postojanje.
Duh Boziji je istina, i istina nema zivot, ali ona moze da bude u nekome pa da iz nekoga izlazi u formi reci,
informacija, iskaza, svedocenja.....
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Po licno mom misljenju ime nije uopste vazno,
Posto je recimo Bog visedimenzionalno bice koje Sveobuhvata Multi -Univerzum i svi smo i sve je deo njega posto je deseta dimenzija vrhunac covekove filozofije i gde svaka tacka ima isto primordijalno iskustvo kao i svaka druga tacka, i u kome svaka tacka ima neogranicen put ili broj mogucih resenja i njihova resenja imaju neogranicen broj drugih resenja
i tako do beskonacnosti,bilo bi logicno reci da je Bog Dete koje evolvira kroz neprekidno usavrsavanje sebe.
Dakle svi mi i sve sto je ikada postojalo postoji ili ce postojati je deo tog procesa ukljucujuci snove pa i samu smrt i proces ce da se nastavi i evolvira do trenutka budjenja svesnosti to jest trenutka da kada cete vi biti svesni i metaforicno receno videti ocima kroz druge i to ne samo svih koji zive na ovoj planeti ili ovom univerzumu vec svih koji zive i postoje u svim univerzumima.Ta zila svesnosti  postoji (poput elektricnog impulsa u nasem mozgu izazvanog sa prostom mislju) i stalno raste i ona je to prosvecenje koji su neki dostigli poput Sidarte /Bude za sve ove druge sam manje siguran jer postoji toliko rupa u njihovim filozofijama( ponovo da kazem ne zbog njih samih vec zbog tumacenja njihovih naslednika )a vecinom  je takodje krivica i mastom ponesenih neukih prepisivaca starih tekstova koji su samo izazvali zbrku.
U svakom Slucaju odlucite li se da pratite ovu filozofiju brzo dolazite do pretapanja svih Bogova ,Demona,Duhova i Dobrog i loseg ,zivota i smrti i sve postaje nevazno jer bez obzira sta bilo ko od nas da uradi Siluje,Ubije,Spase ili napravi ili rodi dete ,svi ti mali plusevi i minusi se ticu samo naseg licnog progresa ,dok u Velikoj slici sve je nevazno njemu i on ce da nastavi i da raste i evolvira do samog svog kraja  jer to je jedini put...
Ja sam Alfa i Ja sam Omega -Ja sam pocetak i Ja sam kraj, bi bilo pogresno reci jer destinacija i cilj nisu mozda vazni vec je vazan samo put.

« Poslednja izmena: 26. Okt 2009, 12:05:30 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia Luvmya 520
Po licno mom misljenju,
Posto je recimo Bog visedimenzionalno bice koje Sveobuhvata Multi -Univerzum i posto je deseta dimenzija vrhunac covekove filozofije i gde svaka tacka ima isto primordijalno iskustvo kao i svaka druga tacka, i u kome svaka tacka ima neogranicen put ili broj mogucih resenja i njihova resenja imaju neogranicen broj drugih resenja
i tako do beskonacnosti,bilo bi logicno reci da je Bog Dete koje evolvira kroz neprekidno usavrsavanje sebe.
Dakle svi mi i sve sto je ikada postojalo postoji ili ce postojati je deo tog procesa ukljucujuci snove pa i samu smrt i proces ce da se nastavi i evolvira do trenutka budjenja svesnosti to jest trenutka da kada cete vi biti svesni i metaforicno receno videti ocima kroz druge i to ne samo svih koji zive na ovoj planeti ili ovom univerzumu vec svih koji zive i postoje u svim univerzumima.Ta zila svesnosti  postoji (poput elektricnog impulsa u nasem mozgu izazvanog sa prostom mislju) i stalno raste i ona je to prosvecenje koji su neki dostigli poput Sidarte /Bude za sve ove druge sam manje siguran jer postoji toliko rupa u njihovim filozofijama( ponovo da kazem ne zbog njih samih vec zbog tumacenja njihovih naslednika )a vecinom  je takodje krivica i mastom ponesenih neukih prepisivaca starih tekstova koji su samo izazvali zbrku.
U svakom Slucaju odlucite li se da pratite ovu filozofiju brzo dolazite do pretapanja svih Bogova ,Demona,Duhova i Dobrog i loseg ,zivota i smrti i sve postaje nevazno jer bez obzira sta bilo ko od nas da uradi Siluje,Ubije,Spase ili napravi ili rodi dete ,svi ti mali plusevi i minusi se ticu samo naseg licnog progresa ,dok u Velikoj slici sve je nevazno njemu i on ce da nastavi i da raste i evolvira do samog svog kraja  jer to je jedini put...
Ja sam Alfa i Ja sam Omega =Ja sam pocetak i Ja sam kraj.
Ako je to tvoje misljenje onda znaci da si ti izmislio Boga. A narocito je zanimljiva (u nedostatku bolje reci)
ideja o "visedimenzionalnom bicu" bez obzira da li pod 'bice' smatras (engl) "self" ili "being".
Jedina dimenzija je zivot, sve ostalo su fantazije koje je kreirala ta jedna jedina dimenzija.
Covek je finalni deo evolucije, a dete je covek, tako da dete odrasta a ne "evolvira".
Svest coveka nije evoluirala, ona je stvorena od strane Boga koji je covek koji nema svest koju ima covek.
Ja sam Alfa i Omega znaci "Ja sam taj koji je sve poceo i koji ce sve zavrsiti", sve sto ima pocetak ima i kraj.
A ova tema je koje je ime coveka koji je sve poceo i koji ce to sto je poceo zavrsiti.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
ali kako mozes da nazivas boga covekom ?! To se ne uklapa u tvoju pricu... Ljudi imaju ime, da bi se razlikovali medjusobno. Bogovi mnogobozackih vera takodje imaju imena (iz istog razloga). Funkcija imena je oznacenje, individualizcija u skupini ! Kojoj skupini, ako pricamo o jednobozackim verama ?!?! Ono sto hocu da kazem, ako bi Bog imao ime, onda bi bilo logicno i pitanje, a kako izgleda ? Pa onda, a gde je ? Na kraju bi dosao do konstatacije ili 1. da ne postoji
                    2. Da na ta pitanja odgovor ne postoji.
Dakle, Bogu ne treba ime, jer on je svuda, ne treba ga oznacavati posebno, jer ga ne mozes pomesati ni sa kim drugim. Zato i kazem, ako ti bas treba neko ime, cisto kao pojmovno odredjenje, sta fali Stevi ?! 
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 

Hteo sam da je Ovo moj zadnji post na ovu temu jer sam previse umoran ali verovatno nije

Covek je samo jedan malecni deo univerzuma manji od zrna prasine i bez obzira da li ce ziveti jos milion ili sto
miliona godina ili recimo milijardu godina kao i svakoj vrsti kraj ce doci,Ustvari kraj je mnogo blize jer covekovi hromozomi za jedno 300 hiljada godina nece moci vise da se reprodukuju ukoliko ne resimo taj problem sami.
Odakle nekom to da je covek konacni deo evolucije,to je smesna sokantna izjava,u istoriji ove planete u zadnjih 450 miliona godina bilo je pet velikih globalnih istrebljenja oko 96% zivog sveta je nestalo pa jei zivot ponovo nasao put.
Covek je absolutno nista na vremenskoj skali ove planete ili ove galaksije i ovog univerzuma
pa cak i danas za vreme njegovog postojanja jednom kad ga Ubijes oduzmes mu Sve sto je imao.

Jedino kako ce covek preziveti je ako evolvira u bice koje nije tako krho i kratkog veka,
sto znaci vestacko kibernetsko telo ili genetsku modifikaciju .
Sto se tice Boga on je covekova izmisljotina ali....
U silju ujedinjenja svih misljenja i verovanja i objedinjenju sa naukom recimo da je bog sveobuhvatan prostor,vreme i energija i posto znamo ovih dana koliki je nas Univerzum(oko 78 biliona svetlosnih godina )ocigledno je da pretpostavimo da drugi postoje to jest i svi oni drugi su deo te sveobuhvatnosti koja je prozimajuca.
Posto znamo Matematickim putem da je za postojanje Univerzuma neophodno je da postoje 10 dimenzija
inace bi kolapsirao,.i na pet razlicitih nacina je to dokazano .

To sto neko prica o zivotu kao stvarnosti i kao jednoj singularnoj dimenziji je mozda njihov slucaj i mora da su  verovatno najsrecniji ljudi na svetu,Za njih nema daljeg progresa oni su dostigli svoj vrhunac i sami su sebe osudili na kraj.

Najstariji Predak coveka je oko 4 miliona godina star ,kamenu sekiru je izmislio pre milion godina i od onda ju je samo usavrsavao ovi zadnji primerci su tako lep i kao kad bi uporedio sa pocetka ficu sa kasnijim modernim ferarijem ali u tih milion godina covek nije izmislio nista drugo.
Moderan Homosapijens je 200 hiljada godina star i tek pre nekih 80 hiljada godina kada je vrsta bila pred izumiranjem i ostalo je svega oko dve hiljade jedinki covekov mozak je evolvirao i porasao znatno u toku od samo nekoliko generacija.
Stvari o kojima ja pisem su verzije mog misljenja zasnovanog na opste poznatim stvarima  i mogu da se provere ili preko New Scientista ili NationalGeographic ali ja bar pokusavam da osvezim ideju i povezem nekako sve
naravno da je uglavnom sve ovo je gubljenje vremena iz razonode i jeste postalo dosadno jer sagovornici nemaju bas nista interesantno da kazu,samo preturaju jedno pa isto sto je najgore i sam si nateran da se ponavljas .

« Poslednja izmena: 26. Okt 2009, 11:57:55 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 66
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:41:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.