Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: kako da se najlakse a najbolje zastitim od hakera?  (Pročitano 11576 puta)
25. Mar 2011, 03:12:29
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
danas mi se desilo nesto sa kompijuterom za sta sumnjam da je bio hak.

kada sam otvorio mozilu docekale su me kao home stranice google translate i neka reklama. u google translate je pisalo "you should join annoying contest". kada bih restartovao browser izlazile su mi uvek kao pocetne google translate sa onom porukom i po jedna nova reklama. pokusao sam da promenim home page, ali mi to browser nije prihvatao.

kada sam razmislio sta bi ovo moglo da bude, palo mi je na pamet da me je neki manijak ishakovao jer sam u jednoj igrici podjebavao nato, a velicao gadafija. tu igricu u isto vreme igra hiljade ljudi, i mnogi su videli moju poruku, medju njima razne budale. jedna je mozda nekako upala u moj sistem i sjebala mi mozilu.

srecom, posto to nije bio administratorski nalog, problem sam resio brisanjem tog naloga, ali mi se javljaju sledeca pitanja:
-kako da znam da mi nije pojebano nesto dublje na kompu?
-kako mogu da se zasttim potpuno od ovakvih manijaka (nisam imao ni firewall, upravo ga ubacujem)?
-da li haker moze da procita moje sifre koje pamti firefox?
-pomocu kog programa mogu sekundarnim nalozima da ogranicim pristup raznim folderima, drugoj particiji, mogucnost brisanja fajlova i programa...?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
Samsung Galaxy SII
Potencijalno resenje za surf su sandboxing tehnike. Razmisli o sandboxie ili BufferZone ili necem trecem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
da, cuo sam ranije za ovakve programe, ali ih nikad nisam koristio, jer nisam verovao da ima luzera koji bi stvarno pokusavali da razjebavaju tudji kompijuter.

sandboxie mi se cini kao super stvar, ali nisam video da postoji besplatna verzija, a bufferzone nema verziju koja podrzava windows 7 64-bit. da li bufferzone pravi takodje lazno windows okruzenje kao sandboxie i izoluje sve sto radim, ili samo izoluje pojedine programe za koriscenje interneta?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

zmija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 44
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Moj savet ti je da ubacis AVG fri, lepo ga dopunis i skeniras racunar, sigurno imas neki krekovan antivirus, a oni nisu pouzdani!!! posto proizvodaci vide da nije legalan program, pa ti salju lazne dopune!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Motorola 
da, cuo sam ranije za ovakve programe, ali ih nikad nisam koristio, jer nisam verovao da ima luzera koji bi stvarno pokusavali da razjebavaju tudji kompijuter.

sandboxie mi se cini kao super stvar, ali nisam video da postoji besplatna verzija, a bufferzone nema verziju koja podrzava windows 7 64-bit. da li bufferzone pravi takodje lazno windows okruzenje kao sandboxie i izoluje sve sto radim, ili samo izoluje pojedine programe za koriscenje interneta?

Čini mi se da Sandboxie nakon isteka probe prelazi u free-varijantu koja podrazumeva samo zaštitu brauzera.Sa druge strane,KIS (barem u verziji 2010,na kojoj sam) ima svoju verziju sendboksovanog brauzera.
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S9+
Ja ti preporucujem da skines neki program tipa nod32 , avira premijum, KIS i slicno...Da ga update i skeniras full hard.A onda skines anti malwere antibytes i isto update i skeniras full.Onda bi trebalo da resis problem.  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
od hakera mozes da se zastitis samo ako uzmes racunar i zamotas u plasticnu kesu pa stavis u dzak i sve to zakopas negde daleko gde ljudska noga krocila nije ....ako ces pravi odgovor .. eto ga ...

avg free .... Smile zalim sve one koji ga koriste..eto avast5  free zavrsava poso i comodo firewall .. ili nesto slicno .. i obavezno malwarebytes ... Smiley dovoljno za prosecnog korisnika
« Poslednja izmena: 25. Mar 2011, 21:47:32 od misewic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
imao sam avast ranije, a sad sam ubacio komodo i ad-aware. odradio sam skeniranje i nasao par problema koje sam odstranio, videcemo hoce li nadalje biti u redu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Samsung Galaxy S9+
Free avast je jedna zastita eto tako cisto da imas antivirus koji je odlicno free resenje.Free avast te ne moze odbraniti od spywera, malwera i ostale gamadi a takodje i nema firewall u sebi.Ako koristis avast free moras koristi uz njega jos neki firewall i anti spywere.Ja stavljam svaki dan avast na masine koje instaliram i nije to neka zastita.Meni je super jer je free i ne moram da se cimam sa crackovima i ostalim sranjima.Medjutim realno avast je slab da zastiti racunar od nekih ozbiljnijih problema.
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Motorola 
Ako nećeš da se petljaš sa GData/Kaspersky/Avira Recovery diskovima,probaj ovu varijantu za ribanje (sve je objašnjeno) :

https://www.botfrei.de/en/decleaner.html

IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.