Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 12:14:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako da pomogem?  (Pročitano 1442 puta)
11. Mar 2008, 18:36:29
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 123
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Neznam kako da pomognem sinu.   Ima 14 godina i vrlo je zreo za svoje godine.   Kažem zreo zato što su njegova shvatanja i razmišljanja prikladna za stariju decu.   Problem je što je jako usamljen.   Odličan je đak, briljantan.   Obožava košarku i druženje.   Voli i kao njegovi vršnjaci kompjuter i igrice.   Ali tu počinju i problemi.   On je jedinac,pa je naravno imao svu pažnju sveta.   Ali sam pokušavala da ga naučim da bude odgovoran.   Ipak ponekada je vrlo tvrdoglav i ponosan.   Mi živimo u Grockoj koja je ,iako vrlo blizu Beogradu ujedno i vrlo različita.   Suprug i ja nismo odavde već smo se doselili iz Hrvatske pa smo sigurno imali veliki uticaj da on bude toliko drugačiji od ostalih.   Problem je što njegovi vršnjaci vole da idu u igraonicu i igraju igrice koje su za njega dosadne.   Išao je nekoliko puta i vraćao se tužan i nervozan.   Smeta mu što niko neželi da igra košarku ili fudbal ili tenis i sl.   van treninga.   Deca se nedruže.   Sede u kućama i gledaju filmove ili američko rvanje a on nije za to.   Nekoliko puta su grupno izlazili i on se brzo vraćao kaže da nežele da idu na sok ili negde već u kladionicu.   Ne voli istu muziku tj.   muziku "granda".   Ima tu još nekih razlika ali onda počinju ogovaranja i ismejavanja dece zato što je različit.   Pa onda i ljubomore oko oblačenja, telefona i sl.  .  .  Pa još je i najvišlji u odelenju.   Znam ja da moje dete nije cvećka, ali vidim da se grize.   Ponekad je nervozan i svadljiv pa se posle izvinjava.   Znam i da je to normalno u tom razdoblju.   Ali šta da radim? Kaže da bi voleo da ima bar jednog druga sa kojim će da priča, da se šali .  .  .   Ali svi ga samo iskoriste kada im treba pomoć ili zaštita.   I on to oseća.   Osećam se krivom.   Teško mi je da gledam koliko je tužan i kako se zatvara u sebe.  Stalno razgovaram sa njim.  Još malo pa će u srednju školu.  Bojim se da ga ne odvuče neko loše društvo koje će ga prvo prihvatiti . . . . .
IP sačuvana
social share
Seneka
"Prijatelje stvara sreća, a nesreća proverava."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
umetnost, sport,knjige i skola
i iskerno patnje od zaljubjenosti Smile
bar po meni
Beograd ipak je veci grad,nek ide tamo, ima vise ljudi. Smile
Bice sve uredu Smile
samo na to potrebno uticati sto je sa efikastnosti...a sto nije to nije za nama, i sve je moguce
« Poslednja izmena: 11. Mar 2008, 18:42:58 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Kao prvo, trebali biste biti ponosni što vam je sin takav, jer oni kojima kladionica nije smisao života i koji ne slušaju Grand, danas su retki kao biseri.

Ne vidim zašto biste se vi osećali krivim za to što on nema sa kim da se druži. To je jednostavno stvar sa kojom se moraju izboriti sami - sami sebi nalaze društvo, naročito u tim godinama, dopadalo se to roditeljima ili ne. Verujem da vam je teško zbog toga, ali bolje da je trenutno i soler, nego da se na silu druži sa različitima od sebe: u tim godinama konformiranje vršnjacima je veoma izraženo (možda najviše tad, nego u bilo kom drugom životnim dobu), tako da bi postojala realna mogućnost da i on postane takav. Mislim da je mnogo bolje biti individualista, nego slepo prihvatati nametnuta mišljenja drugih, i to u svrhu nekog kvazi druženja.

Ova vaša rečenica "Bojim se da ga ne odvuče neko loše društvo koje će ga prvo prihvatiti . . . . ." mi se nimalo ne dopada. Čemu toliki pesimizam? Možda će baš u srednjoj školi (u kojoj se inače sklapaju mnogo čvšća prijateljstva nego u osnovnoj, verovatno i zbog toga što učenici određene srednje škole dele iole sličnija interesovanja nego osnovci) naići na društvo koje će mu odgovarati. U svakom slučaju, komunikacijom sa detetom najbolje ćete znati kako se snalazi u aktuelnim situacijama, pa i u traženju društva. A po vašem postu, čini mi se da vam komunikacija sa njim ne predstavlja problem, što svakako olakšava vašu situaciju.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 618
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
proci ce ga Smile
IP sačuvana
social share
__
                                  /  /
                          ____/  /_
                         /  /  /   /  /_
                        /  ~   ~    \  \ 
                        \                 /
                         \               /
                          =======
                           zdravo Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
 Smile olaksava situaciju da malo i tezite njegovu.a drustvo sto nisu za potrebu verske zajednice, oni su skoro svi jako zele uticati na mladu licnosti, prejako.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Ako ima 14 znači da je 8. razred i da će upisati srednju školiu za nekoliko meseci. Treba da ga pošaljete u neku šklu u gradu gde će imati više šanse da se upozna i druži sa decom sličnog senzibiliteta. Znam da je dugo voziti se svaki dan po dva sata autobusom, ali to je mnogo bolje nego biti usamljen.

A i do tada treba da ga podržite da izađe sa nekim drugim društvom ako mu ono iz škole ne odgovara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
prvi put vidim ovakav primer sto je navela @eastcoast...stvarno
obicno je obrnut slucaj Smile...mislim da netreba on sad nesto da se grize zbog toga jer njegovo celo drustvo je navuceno na "tehniku" kladionica,igrice preko neta...sve je to nezdravo dok je oh po meni mnogo zreliji od osta;lih...
mozda on i pokusava da ih navede na zdraviji zivot koji on zivi ali jednostavno...oni su klinci...neshvataju to i sad samo bulje u igrice i slicne te stvari.
po meni...neka pokusa naci neko drugo drustvo i da uisto ostane dobar sa starim drustvom...
mozda jeste on njihovo godiste...ali on je mnogo iznad njih i treba na to da gleda kao na prednost a ne kao na neku manu... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
ne znam, nisam siguran, i nemojte me na lomcu spaliti, al potrebno je za njega sex.. i vise sex sa prezervativom, naravno Smile
da je mlad , nije prepreka vise ce uzivati
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG Google Nexus 5
ja se potpuno slazem sa strahovima ove mame ...
i u pravu je ... vrlo lako moze da upadne u lose drustvo ...

IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 123
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Hvala vam svima.  Mnogo ste mi pomogli.  Možda sam ja preterala, ali  želim da moje dete bude srećno.  Osećala sam se krivom zato što sam možda nesvesno usadila detetu nešto što ova sredina ne prihvata.  A mi smo se samo prilagodili ali smo ostali istih shvatanja.  Znate i ja sam već mislila da se sve okrenulo naopako, jer je on ostao pojedinac, koji je različit.  Lako je čoveku kada sazri i upozna sam sebe ,ali je teško kada imaš samo 14g.  Ja sam imala teško detinjstvo puno ograničenja tako da sam mome sinu uvek davala priliku da sam odlučuje i vidi šta je ispravno.  Ipak imala sam mnogo drugara a on je tako usamljen.  Eto da ne gnjavim više, sigurna sam da ima još usamljene dece.  Pa neka se jave.  Svako druženje je lepo. . .
IP sačuvana
social share
Seneka
"Prijatelje stvara sreća, a nesreća proverava."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 12:14:39
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: vrsnjaci

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.