Evo ovako imam devojku koja je mladja 3godine od mene i vec smo zajedno malo vise od godinu dana, mnogo mi je draga i volim je sve bih ucinuo za nju. . . takodje je i ona dokazivala koliko joj znacim vise puta. . . . problem je u tome sto sam jako ljubomoran i zbog nekih njenih potupaka sam izgubio poverenje pa to sada postaje parava nocna mora svadje prepirke bukvalno oko svega. Ona je jos uvek mlada zeli stalno da izlazi da ide sa drugaricama a problem je u tome sto je vise puta tako da kazem flertovala sa nekim drugim deckom igrala sa njim malo se i dopisivala sto meni jako jako smeta. Razgovarali smo vise puta o tome ali je ostalo samo na tome meni to nista ne znaci. . . presao sam par puta preko toga ali svadje postaju sve ozbiljnije a ja sam je jako zavoleo i ne znam sta da radim nemam vise volje da izlazim smiro sam se. . . sve mi je u njoj. . . moze neki savet kako da je navedem da se malo primiri ili nesto. . . .
Ona je takva kakva je i njoj to trenutno odgovara. Još ste naslućujem deca, tako da.... Ne kažem, možda si ti spreman i za porodicu i za bark i za zajednički život... Nisam iz tvog posta primetio da je ona nešto uznemirena, nego ti. Pre bih rekao da tebi treba smirenje. I ne treba da pokušavaš nekoga da kontrolišeš i smiruješ. Sve će doći u svoje vreme. Jednostavno, možda ona trenutno ne može da ti pruži ono što ti želiš. I to je to...
Nemam sta drugo da dodam nego sto je mrgec rekao .. nisi ni ti nesto stariji tako da mozda bi bilo bolje da malo pogledas na zivot i da mozda svoju ljubomoru sredis pre icega.
Najveca greska je da se u tim godinama toliko posvetis necemu da sve drugo iskljucis... Sustina je sledeca: Pretpostavimo da imas 5 predmeta za koje si vezan. Tvoj odnos prema njima je lezeran, ali ne opsesivno. Ako se desi da izgubis jedan od njih, nece biti lako, ali imaces cemu da se posvetis i dalje. Medjutim, ako imas samo jedan, onda sve vreme razmisljas samo o njemu i to polako ali sigurno prelazi u opsesiju. Vrlo cesto ce tvoja opsesija i dovesti do gubitka... Jer si svestan da ako to izgubis, nemas vise nista, i da ces morati da krenes ispocetka...
Zato druze, moj savet je sledeci: Posveti se devojci, drugovima, skoli, poslu, sportu... Organizuj se lepo, i uzivaj u zivotu. Imas 20 godina i bar jos nekoliko puta ces imati osecaj za neku devojku "Da ti je sve na svetu"...
Ako je budes gusio, sam ces dovesti do toga da ona ode...