Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 04:54:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da je glasanje danas,kako bi glasao/la?

Glasanje završeno: 16. Avg 2007, 02:07:23

Srpska radikalna stranka
24.8%  (33)
Demokratska stranka
21.1%  (28)
Demokratska stranka Srbije
13.5%  (18)
Liberalno Demokratska Partija
17.3%  (23)
Socijalistička partija Srbije
1.5%  (2)
Srpski pokret obnove
6%  (8)
G17+
3.8%  (5)
Nije na listi
1.5%  (2)
Ne glasam ni za koga
10.5%  (14)
Ukupno glasova: 133
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 74
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako biste glasali sada?  (Pročitano 40032 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Apple 15
Ti majku mu.. ako pogledamo rezultate... SRS ponovo nema sanse da samostalno formira vladu... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Everything I touched was golden

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1169
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Nokia N82
anea ne sikiraj se evo ja sam im dao glas samo zbog tebe, mada to ne znaci da mogu da racunaju na moj kad za to dodje vreme
IP sačuvana
social share
Everything I touched was golden
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kragujevac za prestonicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3
ma nemam pojma. po tom pitanju dvoumim se izmedju dve krajnosti LDP ili SRS.
Za LDP jer je Ceda nejpriblizniji Djindjicevim idealima.
Za SRS jer ili se stvarno biti nesto od ove zemlje ili ce je dovesti do propasti gde sad skoro i jesmo, ali ako bude i ovo drugo vece su sanse da se nadje jedan pametan i sve pocne od pocetka.
Ucestvovacu u anketi posle izbora

Smile  Smile  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Idemo u rat da se bijete!
 Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
 Čemu lupanje glavom...Masa ljudi je za to da mi budemo "Ruska gubernija" i nikad da ne udjemo u EU i da živimo u nekom sistemu koji ne postoji nigde na planeti.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kragujevac za prestonicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3
Ma nije to problem. I te ljude na neki nacin mogu da shvatim. drze se svojih(???) principa.
Mogu da shvatim i one koji s premisljaju izmedju srs i dss. Dve srodne stranke
ali ovo???!!!
IP sačuvana
social share
Idemo u rat da se bijete!
 Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nesto si htelaaa ???

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 466
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia 
ldp najblizi djdjindjicevim idealima,jedino ldp ima moc da nastavi djindjicevim putem i bla,bla,blabla....evo deco iz ldp citajte i naucite nesto o zoranu djidjicu....

POSLEDNjI INTERVJU DR ZORANA ÐINÐICA, DAT "NOVOSTIMA" NEDELjU DANA PRE UBISTVA, POSVECEN KOSOVU I NACIONALNOJ STRATEGIJI

KOSOVO NIJE MONETA ZA
POTKUSURIVANjE

- Kosovo - državni prioritet broj jedan
- Striktno poštovanje Rezolucije 1244
- Rešenje je: suštinska autonomija za Kosmet
- Necemo prihvatiti nezavisnost
- SB UN nece prihvatiti nezavisnost, ali nam može servirati neprihvatljivo rešenje

NEŠTO više od cetiri meseca pre ubistva, u decembru 2002. godine, ondašnji premijer Zoran Ðindic pravi strategiju za Kosovo i Metohiju, koju ce clanovima vlade koju je vodio, pokazati tek kasnije. A, strategija je bila sledeca: najpre, nametanje teme - `Nezavisna država KiM najlakše ce nastati u mraku i u tišini. Cim se upali svetlo i cim pocne otvorena rasprava, naše šanse rastu`, oslikao je Ðindic u dokumentu koji u januaru i februaru 2003. godine jednoglasno usvajaju i Predsedništvo DOS i Kolegijum Vlade Srbije.
Prvi konkretan zahtev, prema ovom planu, bilo bi vracanje kontingenata vojske i policije, što je predvideno Rezolucijom 1244 i insistiranje na tacnom datumu povratka. Potom, izmene Ustavnog okvira za KiM, unošenjem neke vrste njegovog federalizovanja (po uzoru na odnose unutar federacije BiH), a Srbija bi ga prihvatila u nekoj vrsti asimetricne veze (više od pokrajine, manje od republike).
U nastavku dokumenta, Ðindic iznosi pretpostavku da ni Albanci ni `neki delovi medunarodne zajednice` nece biti za ovaj predlog. `U tom slucaju, Srbija treba da zahteva internacionalizaciju problema`, predložio je Ðindic. - `Ako KiM ide u pravcu nezavisnosti, i ako mi to ne možemo da sprecimo, treba da tražimo: a) teritorijalnu podelu, b)efikasne medunarodne garancije za Srbe koji ostaju u albanskom delu, c) posebni status verskih objekata.

PRVI PROBLEM
I DOK Ðindic piše Džordžu Bušu, Vladimiru Putinu i Toniju Bleru, neki svetski mediji pišu da je `Zapad zabrinut novom Ðindicevom kosovskom politikom`. O kljucnim rešenjima i detaljima te politike, Zoran Ðindic govori u svom intervjuu `Novostima`, nedelju dana uoci ubistva. Prenosimo delove tog intervjua, dalekovidog i poucnog i za sadašnje prilike:
- Prava Srbije na Kosovu i Metohiji nisu nešto što može da nestane. Niko nema, ni medu Albancima ni u svetu, prava da nam kaže: Miloševic je potrošio vaša prava i vi pocinjete od nule. Naravno, i albansko stanovništo ima svoja prava. Naš pristup nije jednostran. I u Rezoluciji 1244 je zapisano da mora da bude pronaden kompromis izmedu prava Prištine i prava Beograda. Mene zabrinjava to što tokom poslednje cetiri godine sve ide mimo Rezolucije 1244. Suoceni smo sa širokim i iskljucivanjem, cak i mogucnosti da Beograd ima bilo kakva prava.
Da je vec ostvarena najava o prenošenju nadležnosti na Albancima, na Kosovski zaštitni korpus, bilo bi pitanje - o cemu cemo posle uopšte imati da diskutujemo? Postojao bi rizik da na talasu rešavanja iracke krize, u rešavanju odnosa Zapada sa muslimanskim i arapskim zemljama postanemo - moneta za potkusurivanje. Moja je namera je da svetu kažemo da nismo niciji žeton u rezervi, kojim bi neko namirivao svoje druge dugove.

Neki su, i u zemlji i u svetu, zbog Kosova i Metohije, vec poceli da vas sumnjicavo gledaju...
- Istina je, vec sam, zbog Kosmeta, pokvario odnose sa dosta svojih kolega u medunarodnim organizacijama. Neki od njih su ovo zašta se zalažem shvatili kao guranje prsta u oko. Kosmet je, medutim, za mene državni prioritet broj jedan. Status Kosova je, u stvari, status Srbije. Mi ne možemo da zaokružimo državnost Srbije, dok ne znamo kakav je status Kosova i Metohije. Ja sam izabran da zastupam i branim interese Srbije. Svet mora da shvati da srpske demokrate, a i ja kao predsednik Vlade Srbije, posle dve godine, još ne možemo da kažemo šta je naša država. Moraju da shvate i prihvate: da je to za nas - kao što bi bio i za svaku drugu normalnu državu i narod - veliki problem. Reakcije koje su do mene došle bile su zaista prilicno nervozne. Ali, imam utisak i da sam ponekoga uhvatio usred nekih `radnji`. Cini mi se da nekima remetimo koncepciju za Balkan i Kosovo i Metohiju. Treba ih i razumeti. Taman su bili napravili svoj koncept, a onda neki Ðindic pocinje da `pali svetlo`. I govori: stanite, ne može više tako, da vidimo šta je dosad uradeno i kuda dalje. Meni je ova reakcija bila dokaz da, u suštini, postoji neki precutni plan da se 2004. ili 2005. godine zaokruži nezavisnost Kosova.

DVOSTRUKI ARŠINI

NA osnovu cega pretpostavljate da se radi o citavom planu, makar i precutnom?
- Mada nemam dokaze baš za sve, zaista se bojim da takav `precutni plan` vec postoji. Od pocetka januara, kada sam krenuo u tu diplomatsku ofanzivu, do danas ništa se nije temeljno izmenilo, ali je `prikocen` tempo prenošenja suvereniteta Srbije na lokalnu albansku vlast i u oblasti bezbednosti. To nije malo, ali nije dovoljno. Stvari ce poceti suštinski da se menjaju tek kada medunarodna zajednica kaže: rešenje je u suštinskoj autonomiji za Kosmet, vracanju proteranih Srba i vracanju predvidenog broja naših policajaca u Pokrajinu. U striktnom provodenju Rezolucije 1244, do poslednjeg slova. Tek kada iz Njujorka i Brisela pocnu da stižu ovakvi glasovi - situacija še poceti da se suštinski menja nabolje.

Šta ce biti reakcija Beograda, a i vas kao predsednika Vlade ako medunarodna zajednica uskoro kaže: `Kosovo je de fakto postalo nezavisno, ostaje vam da sa njim harmonizujete odnose`?
- Mi to necemo prihvatiti. Uostalom, koliko medunarodna zajednica, koja je jaca od nas zaista ima nameru da kaže - `Kosovo treba da bude nezavisno`, hteo bih da to cujem. Najgori su dvostruki aršini: pricanje o nepovredivosti granica, o suverenitetu, o Rezoluciji 1244, dok se, na drugoj strani, radi suprotno, pri cemu se niko ne buni, pri cemu su jedni prisiljeni da cute, dok se drugi prave naivni. Pri cemu se slabijoj strani porucuje: ne talasaj na svoju štetu.

Gde je rešenje i koliko se brzo prema njemu može ici?
- Rešenje može i mora da bude jedino kompromisno. Ne sme da pociva na nerealnim pretpostavkama. Licno, teško mogu da zamislim lojalne kosovske Albance u državi Srbiji. A teško da može normalno funkcionisati država sa ogromnim brojem nelojalnog stanovništva. Takva država ne bi bila naš dugorocni nacionalni interes. Ali, s druge strane, Srbija ima svoje državno pravo i na Kosovu i Metohiji. Srbija nije pod protektoratom da bi iko mogao da joj namece bilo koje rešenje za neki deo njene teritorije.

Odluci li Savet bezbednosti OUN jedno od ovo dvoje cega se pribojavate, a Srbija kaže `mi to ne priznajemo`, šta onda?
- Mislim da Savet bezbednosti ne može da donese takvu odluku. Ja se ne bojim da ce Savet bezbednosti odluciti: da je Kosmet nezavistan, da se medudržavne granice menjaju jednostrano. On to nece nikad uciniti. Ali, može dovesti do takvog faktickog stanja koje ce za nas biti neizdrživo. Može nam `servirati` fakticki nezavisni Kosmet unutar formalno nepromenjenih granica`.

SLABA SRBIJA...
AKO se Beograd do sada sa ovakvim stanjem stvari mirio, nece li previše rizikovati promenom pozicije?
- Ponavljam: mi ni formalnu ni fakticku nezavisnost Kosmeta necemo prihvatiti. Iskoristicemo razlicite mehanizme da animiramo pojedine vlade i zemlje i uciniti sve što možemo da medunarodnoj zajednici ucinimo prihvatljivom svoju novu poziciju. Potpuno sam svestan da nam predstoji dugotrajna borba. Mi smo poslednjih godina mislili da cemo obnovljenim i osnaženim medunarodnim kredibilitetom vrlo brzo sebi obezbediti željene plodove. Da ce svet reci: `E, pošto ste sad demokratska Srbija, ponovo dobijate na Kosovu i Metohiji nadležnosti koje ste imali`. To se vec pokazalo kao netacno. Bojim se da se neke stvari nisu bitno promenile od trenutka kada sam pre sedam-osam godina, na jednom predavanju u Americi, rekao da mi tadašnja americka politika lici na Titovo: `Slaba Srbija - jaka Jugoslavija`.

ISTINA A NE MOTIV
NE plaši li vas mogucnost da biste, zbog promenjene pozicije, Zoran Ðindic od demokrate mogao postati `novi Miloševic` i velikosrpski nacionalista?

- Vec je dosta propagande na tu temu. Dosta lobija i medunarodnih nevladinih organizacija je ukljuceno u to. Dokazuje se da su moji stavovi o Kosovu - potvrda da se srpska politika nije promenila. Da sam, eto, bio politicar evropskog tipa, a sad da sam postao srpski nacionalista. Time se, u suštini, tvrdi: da je sa Srbima uvek isto, da se na Balkanu samo maske menjaju. Ali, sve to me ne uzbuduje mnogo. Meni je važno da su argumenti koje sam ja ponudio - neoborivi. Važno mi je to što mi niko, poslednjih dana povodom Kosova još nije rekao: nije tacno. Indikativno je što su me, cak i neki ljudi iz Evrope, za koje smatram da su mi bliski politicki, redovno pitali koji su motivi što pitanje Kosova i Metohije pokreceš danas. Svima sam odgovorio isto - `recite mi da li je to istina, a motive pustite`. Posle ovoga je odgovor bio: `Slažemo se. Pitanje je ozbiljno. Podržavamo te, podržavamo reforme i demokratiju u Srbiji`. Sve je ovo za Srbiju, a i za mene licno, premalo.
IP sačuvana
social share
"Zar da se stidim Srbije"----Novak Djokovic............
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

ma ja sam obican predstavnik svoje (de)generacije

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 800
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Pa LDP za kog bi drugog
IP sačuvana
social share
  Veliki Duhovni Vodja A.LJ.K.-a        

"Smrt ljigama"                                                           
@2007 Co., LTD. All rights reserved.         
This is oficial moto of A.LJ.K. internacional organisation 
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 59
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Samsung e250
Vidi i DSS se aktivirao, sve je presisao, cak i LDP, koji je bio najaktivniji na ovom forumu. Da to nisu radikali presli u DSS!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 311
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
glasao sam za DSS, ali posto su hteli sa radikalima, nikad vise necu da glasam za njih. Glasao bi za G17+
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 
     Dajte glas,da vidimo kako stvari stoje  Smile

Djindjic je za mene bio jedina sansa za Srbiju, i zato sam pre glasao za DS. Kada je DS poceo da kohabituje sa tunjavim, odlucio sam se za LDP i nisam pogresio. Manje vise jedina prava gradjanska i partija koja sigurno nece praviti ustupke narodnjacima. Ceda mi nije omiljen lik pre svega zbog siromasnog CVa, ali partija ima ogromne potencijale da pokrene mlade i inteligentne ljude koji zele ogranicen drzavni aparat, liberalizaciju trzista i modernu Srbiju gde Mladic moze da ima bulevar samo u muzeju zlocinaca 20. veka.

P.S. Izvini sto te ispravljam, ali me izludjuje kad vidim. "biste" se pise zajedno.
Ja bih, ti bi, on bi, mi bismo, vi biste, oni bi.
i ja bih glasao za LDP ali je situacija takva da svi koji zele da se odcepi vojvodina i da uzice postane drzava i sl, su za LDP.
naravno ima i dosta ok ljudi, ali sav sljam jetamo.
ne zelim da se solidarisem sa sljamom. ne zelim da cepam drzavu.

nervira me par sitnica kod njih: ukidanje republike srpske, zelja da placamo milijarde eura bosni(sto djindjic nije zeleo) i cepanje vojvodine i ostatka srbije. jedino se sa njihovim planom za KiM slazem od svih extremnih

dakle, DS je moja opcija.

U svaku partiju udju ljudi sa svakakvim idejama. Koliko ja znam, LDP se zalaze za maksimalnu autonomiju vojvodine, ne i za potpunu nezavisnost. Mada, iskreno, nacionalne drzave su stvar proslosti, a Balkan izgibe zbog istih. Gluposti.

Ima sljama svuda, po meni ne mozes da budes politicar ako nisi bar malo sljam. Ono sto je mene privuklo LDPu je pre svega ekonomska ideja - liberlizacija i ogranicavanje mesanja drzave u privredu, ali i veliki broj mladih uspesnih pametnih ljudi koji su ovu ideju prihvatili. DS je potpuno izgubio kompas posle smrti Djindjica, a Tadic nema hrabrosti da provede njegovu politiku. Sutra ce se dokazati da je politicka pozadina ubistva Djindjica vezana za Kostunicu i njegovo okruzenje i bice mi jako zanimljivo da cujem Tadicevo izvinjenje narodu sto je kohabitirao sa ljudima koji su ubijali politicke protivnike. Nemam zaista zelju da glasam za takav DS.
a sta je trebalo da uradi??
da pustimo SRS da vodi drzavu? Smile
stvarno su neki stavovi cudni..
kao bolju srbiu u evropu, ali radikale na vlast iz prkosa.
 Smile
Naravno da glsam za ldp
samo jedan komentar
@kraljevicu marko
covece, ne daj da te drugi ubedjuju u ono sto nije istina. i nemojkasnije siriti te stvai, to nije u redu. ako zelis poslacu ti program i statut ldp pa se uveri u to Smile
jel ti ja delujem ko debil?
procitao sam ceo program stranke i mnogo stvari mi se svidja, jako.
ali, sto to separatisti vide u LDP-u? to se ja pitam...zasto separatiti ne glasaju za G17,DS ili DSS nego bas za LDP... Smile

IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 74
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 04:54:58
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.